Şimdi Ara

13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-C

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
4.670
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Hayır öyle şey mi olur. O zaman ne diye usb 3.0 standartı çıktı ? Standart farklı bir şey özellik farklı bir şey. USB 3.0 bir standarttır, üstüne gelen 3.1 3.2 ise usb3.0 'ın bir üst özelliği gibidir. Geliştirilip, desteklenen hız arttırılmıştır.


    Ama usb 2.0 bir standarttır. USB 3.0 bir standarttır.


    USB 3.0 'da konnektör yapısı farklıdır. USB 2.0 4pin kullanır. USB 3.0 ise 8 pin.


    Aynı konektör yapısında 3.0 kullanılması hep bu kafa karışıklığına neden oluyor. Sanırım usb bağlantı yapısını değiştirmeyip, geriye dönük uyumlu olsun diye bu tarz yapmışlardı. 3.0 kablo 2.0 sokette de çalışıyor ama 3.0 hızlarını sunamıyor haliyle. USB 2.0 kablo ve cihazlar 3.0'a takılabiliyor ama 3.0 hızı vermiyor tabiki de. Bunu usb bellek olarak düşünün, usb bellek'de çip var 3.0 destekli, pc de de var. Direkt 3.0 konektör ile bağlıyorsunuz ve 3.0 hızında çalışıyor. Peki telefon 3.0 destekli pc de 3.0 destekli. Ama kablo usb bellekteki gibi 8pinli değil 4pin usb2.0 kablo. Bundan nasıl 3.0 hızı bekliyorsunuz ? USB 3.0 kablo olacak ki cihazdaki 3.0 çipi ile iletişim kurabilsin en basit mantıkla.




    Ürünün sayfasında 480mbps hızını destekler diyor. Bu da demektir ki kablo USB 2.0 hızının üstüne çıkamaz demek ve erkek usb2.0 USB-A konektör kullanılmış.


    Teori bir yana, kullandığım laptop tüm usb portları GEN 3.2 destekli. Cep telefonum usb 3.1 destekli. Ama samsung'un orijinal kablosu bile usb 2.0 hızları sunmakta çünkü 4 pin erkek konektör. Bunu da teori haricinde pratik olarak test etmiş biri olarak söylüyorum. USB 3.0 belleğiniz varsa iç yapısına bakın. 4 düz ve arkada da 4 tane yaylı pin bulunur. Her type-c kablo 3.0 hızı sunacak diye bir şey yoktur. Çünkü usb A kısmı 4 pin ise usb 2.0 hızı alırsınız. Belki çift taraflı type-c kablolarda bu engel ortadan kalkıyor olablir.


    Kabloda kullanılan malzemenin kalitesine bağlı olarak da hız stabilizesi artmaktadır malzeme ne kadar kaliteliyse o kadar az parazit olur. Ama daha kalın ve kaliteli bakırın diğer bir amacı ise yüksek hızlı şarjı desteklemektir.





    Alıntı

    metni:
    One of the most common mistakes to make when it comes to technology networking is to assume that all USB cables are created equally. While they might look the same on the outside, USB 3.0 and USB 2.0 cables have many differences that set them apart.
    For starters, USB 3.0 is one of the newest models of the Universal Serial Bus standard, which was released in 2008. Unsurprisingly, USB 3.0 provides greater speeds for transfer of data. In addition to being able to hit transfer rates of up to 4.8Gbps (gigabits per second), USB 3.0 also boasts increased maximum bus power, improved power management, and new connectors and cables that facilitate the higher transfer speeds and additional power.
    In comparison, USB 2.0 cables can only transfer data at rates of up to 480 Mbps. It should be noted that transfer speeds also depend on the device in use in addition to the bus type and USB ports and cables.
    Aside from the overall speed, the addition of another physical bus is the second main difference between the two cables. The actual amount of wires contained inside is actual double in 3.0 USB, from four to eight. There are even new types of connectors for the B Male and Micro B Male in order to accommodate space for the additional wires. These connector types are larger than the 2.0 equivalents and are not compatible with 2.0 ports.
    USB 3.0 cables also have the additional power transfer of 900 mA as opposed to USB 2.0 cables, which provide power up to 500 mA. One of the rare areas in which USB 2.0 cables actually beat out the 3s is in cord length. USB 2.0 have a cable length of up to five meters versus the 3.0, which can only be found with up to three meters in length.
    The absolute newest standard for USBs is USB 3.1. It offers three major improvements over 3.0: an “always right” C-type connector that plugs in without regard to orientation, higher data transfer speeds of up to 10 Gbps, and the capacity to power any type of device.





    reddit
    Got a new USB-C 3.1 cable and could finally run a proper file transfer speed test with my Galaxy S9+(Exynos 9810)
    https://www.reddit.com/r/Android/comments/a03ydz/got_a_new_usbc_31_cable_and_could_finally_run_a


    ExplainingComputersyoutube
    This video explains the new 'superspeed' USB 3.0 standard for connecting things to computers. It is produced and presented by Christopher Barnatt of ExplainingComputers.com, and Associate Professor of Computing & Future Studies in Nottingham University Business School.
    https://www.youtube.com/watch?v=C-N_vN_tmA0&feature=youtu.be


    Rengi mavi diye usb 3.0 kablo olmuyor :D


    Teck TeckDrivenyoutube
    There are a lot of People selling SuperSpeed USB 3.0 Cables ON EBAY. Unfortunately a lot of them are fake. The look like real USB 3.0 Cable but they are standard USB 2.0 Cables. Watch the Video on how to tell the difference.. Another way to tell is to connect it to a computer and a USB 3.0 device, then it will tell you that your device can perform faster if you connect it to USB 3.0. This will only work if you have USB 3.0 port on your computer. You can get Real USB 3.0 Cable from Amazon here if you like: https://amzn.to/2TXQ8Yn DISCLAIMER: This video and description contains affiliate links, which means that if you click on one of the product links, I’ll receive a small commission. This helps support the channel and allows us to continue to make videos like this. Thank you for the support!.
    https://www.youtube.com/watch?v=GyJkF8DXBlk


    Gerçek usb 3.0 kablo

    amazon
    UGREEN USB Kablosu 3.0 Süper Hızlı Kablo Yazıcılar, modemler, sabit diskler, kameralar vb. ile uyumlu A erkek - A erkek USB bağlantı kablosu (1m)
    https://www.amazon.com.tr/3-0-Super-ba%C4%9Flant%C4%B1-Festplattengehaeusen-kontaklar-10370/dp/B00P0E39CM/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&keywords=usb+3.0+cable&qid=1637793391&s=electronics&sr=1-1
    • " USB 3.0 kablosu: USB 3.0 A erkekten A'ya kablolar, USB 3.0 çevre aygıtı ve bağlı bilgisayarların A tipi bağlantısı arasında 5 Gbps'ye kadar süper veri aktarım hızıyla uzun bir aralıkta bağlantı sağlar. USB 2.0 standardından 10 kat daha hızlıdır ve USB 2.0 ve USB 1.1 standartlarıyla geriye dönük uyumludur. "










    Yukarıda anlattığım telefonu test etme olayını da kendi cihazımdan bir örnekle açıklayayım.



    S10 Cihazın bağlantı özellikleri aşağıdaki gibidir. Ama kutusundan tasarruf için 25watt hızlı şarj destekli setlerde de kullanılan standart usb 2.0 kablosu çıkmaktadır.



    Laptop 'un bağlantıları ise bu şekildedir.




    Laptop'un arkadaki yüksek hızlı usb portlarından birine samsung telefonu bağlarsam böyle gözüküyor. Otomatik olarak usb 2.1 HUB'a geçiriyor usb çipi ve desteklemiyor diyor. Mouse ve grafik tabletim zaten kendisi de usb 2.0 olduğu için 2.1 hub'ında gözüküyor. Ama samsung kablo yüzünden 2.1'de.







    Fakat aynı porttan telefonu söküp, usb 3.2 flash bellek takarsam ne oluyor ? Aynı port bu sefer süper hızlı usb port olarak çalışıyor.













    Reddit'den bir konu. O da geç olsa da stock kablonun usb2.0 olduğunu anlamış :)


    reddit
    Testing: Transfer speeds via USB cable (2.0 vs 3.1/3.0 cable test) for pictures and videos
    https://www.reddit.com/r/galaxys10/comments/gfa6yh/testing_transfer_speeds_via_usb_cable_20_vs_3130





    https://www.reddit.com/r/galaxys10/comments/gfa6yh/testing_transfer_speeds_via_usb_cable_20_vs_3130

  • Ligthtning kablolarda indirim yok galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhtiyaç yoktu yedekte dursun diye aldım.En dandik 1.5 m yavaş şarj eden micro usb kablo 12 lira olmuş zaten...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 23 Ekim 2021; 22:22:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 yılda 7-8 tane değişik uçlu değişik seriden kablosu çalışmaz hale geldi. baseus tavsiye ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha geçen hafta aldım 5 lira zam gelmiş, sıcak mıcak değil. Hayırlı işler.
    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-C

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birşey öğrenmek istiyorum. 2 ucu usb c olan ile bir ucu usb c olanın farkı nedir?

    20000 mah şarj cihazı var hızlışarj typec çıkış samsung m21 için hangi kabloyu seçmeliyim?

  • sadbul S kullanıcısına yanıt

    M21 cihazınızın şarj girişi type c ise iki ucu type c almanız daha hızlı şarj etmenize olanak sağlar. Benim bilgim bu şekilde.

  • faithlesszombie kullanıcısına yanıt

    Fiyatlar artık ay hafta değil gün gün değişiyor

    ilerde düşme ihtimali yok o yüzden

  • sadbul S kullanıcısına yanıt

    sen onu alma senle alakası yok.


    büyük ihtimal type-c kısmı in yani şarj etmek için giriştir malum donanımhaber sıcak fırsatlar takip ediyorsun burada kablo başlığına girmişsin, type-c'den çıkış veren bir mala para kaptıracak adam değilsindir.


    bu daha çok type-c girişi olan kasalar, yeni laptoplar için. artık çoğu üründe usb yanında type-c "girişi" de bulunmakta o slotu kullanabilmek için.

  • dOmi D kullanıcısına yanıt

    Yavaş yavaş tüm portlar Type-C olacak. Tabletlerde şimdiden sadece Type-C var ancak esas önemli olan, arabalar da artık Type-C ile geliyor. Değecek bir fiyat farkı yoksa, çıkış dahi olsa alınacak tüm cihaz lar artık type-c olmalı.

  • qzwxec kullanıcısına yanıt

    doğru diyorsun da ben basit mantık yürüttüm, girişi type-c yeni yeni oturdu. fakat çıkışın da type-c olduğu sıcak fırsat ürünü hiç rast gelmedim.


    konu da kablo sıcak fırsatları olunca arkadaşın powerbankinin çıkışının type-c olmadığını düşündüm, yanılmış da olabilirim tabe (:

  • Arkadaşlar micro usb tekrar indirimde 13.60 tl yeni üye olup prime olun kargo bedava

    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-C
    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-Camazon
    Ugreen Micro USB Data ve Şarj Kablosu, Siyah, 2 Metre
    https://www.amazon.com.tr/Ugreen-Micro-Kablosu-Siyah-Metre/dp/B088G18RV9



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuzza -- 23 Kasım 2021; 23:31:53 >
  • usb 3.0 hatta 3.1 kablo alacağım artık. 2.0 lar ile yedek uzun sürüyor. Bir de pc den telefon galerisine falan girince çok geç yükleniyor. kablodan mı acaba diye şüpheleniyorum artık. ama şu 19 lira olan type-c aklımı çeldi. 13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-C 

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Kablolarda USB 3.0 2.0 3.1 olmaz.Hepsi aynıdır.Cunku kabloda elektronik devre yok.Usb 3.0 3.1 vs gibi protokol USB aygıtının özelliğidir.Kaliteli kablonun telleri bakır ve kalın (awg) olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KISKANIYORLAR K kullanıcısına yanıt

    Hayır öyle şey mi olur. O zaman ne diye usb 3.0 standartı çıktı ? Standart farklı bir şey özellik farklı bir şey. USB 3.0 bir standarttır, üstüne gelen 3.1 3.2 ise usb3.0 'ın bir üst özelliği gibidir. Geliştirilip, desteklenen hız arttırılmıştır.


    Ama usb 2.0 bir standarttır. USB 3.0 bir standarttır.


    USB 3.0 'da konnektör yapısı farklıdır. USB 2.0 4pin kullanır. USB 3.0 ise 8 pin.


    Aynı konektör yapısında 3.0 kullanılması hep bu kafa karışıklığına neden oluyor. Sanırım usb bağlantı yapısını değiştirmeyip, geriye dönük uyumlu olsun diye bu tarz yapmışlardı. 3.0 kablo 2.0 sokette de çalışıyor ama 3.0 hızlarını sunamıyor haliyle. USB 2.0 kablo ve cihazlar 3.0'a takılabiliyor ama 3.0 hızı vermiyor tabiki de. Bunu usb bellek olarak düşünün, usb bellek'de çip var 3.0 destekli, pc de de var. Direkt 3.0 konektör ile bağlıyorsunuz ve 3.0 hızında çalışıyor. Peki telefon 3.0 destekli pc de 3.0 destekli. Ama kablo usb bellekteki gibi 8pinli değil 4pin usb2.0 kablo. Bundan nasıl 3.0 hızı bekliyorsunuz ? USB 3.0 kablo olacak ki cihazdaki 3.0 çipi ile iletişim kurabilsin en basit mantıkla.




    Ürünün sayfasında 480mbps hızını destekler diyor. Bu da demektir ki kablo USB 2.0 hızının üstüne çıkamaz demek ve erkek usb2.0 USB-A konektör kullanılmış.


    Teori bir yana, kullandığım laptop tüm usb portları GEN 3.2 destekli. Cep telefonum usb 3.1 destekli. Ama samsung'un orijinal kablosu bile usb 2.0 hızları sunmakta çünkü 4 pin erkek konektör. Bunu da teori haricinde pratik olarak test etmiş biri olarak söylüyorum. USB 3.0 belleğiniz varsa iç yapısına bakın. 4 düz ve arkada da 4 tane yaylı pin bulunur. Her type-c kablo 3.0 hızı sunacak diye bir şey yoktur. Çünkü usb A kısmı 4 pin ise usb 2.0 hızı alırsınız. Belki çift taraflı type-c kablolarda bu engel ortadan kalkıyor olablir.


    Kabloda kullanılan malzemenin kalitesine bağlı olarak da hız stabilizesi artmaktadır malzeme ne kadar kaliteliyse o kadar az parazit olur. Ama daha kalın ve kaliteli bakırın diğer bir amacı ise yüksek hızlı şarjı desteklemektir.




    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-C


    Alıntı

    metni:
    One of the most common mistakes to make when it comes to technology networking is to assume that all USB cables are created equally. While they might look the same on the outside, USB 3.0 and USB 2.0 cables have many differences that set them apart.
    For starters, USB 3.0 is one of the newest models of the Universal Serial Bus standard, which was released in 2008. Unsurprisingly, USB 3.0 provides greater speeds for transfer of data. In addition to being able to hit transfer rates of up to 4.8Gbps (gigabits per second), USB 3.0 also boasts increased maximum bus power, improved power management, and new connectors and cables that facilitate the higher transfer speeds and additional power.
    In comparison, USB 2.0 cables can only transfer data at rates of up to 480 Mbps. It should be noted that transfer speeds also depend on the device in use in addition to the bus type and USB ports and cables.
    Aside from the overall speed, the addition of another physical bus is the second main difference between the two cables. The actual amount of wires contained inside is actual double in 3.0 USB, from four to eight. There are even new types of connectors for the B Male and Micro B Male in order to accommodate space for the additional wires. These connector types are larger than the 2.0 equivalents and are not compatible with 2.0 ports.
    USB 3.0 cables also have the additional power transfer of 900 mA as opposed to USB 2.0 cables, which provide power up to 500 mA. One of the rare areas in which USB 2.0 cables actually beat out the 3s is in cord length. USB 2.0 have a cable length of up to five meters versus the 3.0, which can only be found with up to three meters in length.
    The absolute newest standard for USBs is USB 3.1. It offers three major improvements over 3.0: an “always right” C-type connector that plugs in without regard to orientation, higher data transfer speeds of up to 10 Gbps, and the capacity to power any type of device.





    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-C
    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-Creddit
    Got a new USB-C 3.1 cable and could finally run a proper file transfer speed test with my Galaxy S9+(Exynos 9810)
    https://www.reddit.com/r/Android/comments/a03ydz/got_a_new_usbc_31_cable_and_could_finally_run_a


    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-CExplainingComputersyoutube
    This video explains the new 'superspeed' USB 3.0 standard for connecting things to computers. It is produced and presented by Christopher Barnatt of ExplainingComputers.com, and Associate Professor of Computing & Future Studies in Nottingham University Business School.
    https://www.youtube.com/watch?v=C-N_vN_tmA0&feature=youtu.be


    Rengi mavi diye usb 3.0 kablo olmuyor :D


    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-CTeck TeckDrivenyoutube
    There are a lot of People selling SuperSpeed USB 3.0 Cables ON EBAY. Unfortunately a lot of them are fake. The look like real USB 3.0 Cable but they are standard USB 2.0 Cables. Watch the Video on how to tell the difference.. Another way to tell is to connect it to a computer and a USB 3.0 device, then it will tell you that your device can perform faster if you connect it to USB 3.0. This will only work if you have USB 3.0 port on your computer. You can get Real USB 3.0 Cable from Amazon here if you like: https://amzn.to/2TXQ8Yn DISCLAIMER: This video and description contains affiliate links, which means that if you click on one of the product links, I’ll receive a small commission. This helps support the channel and allows us to continue to make videos like this. Thank you for the support!.
    https://www.youtube.com/watch?v=GyJkF8DXBlk


    Gerçek usb 3.0 kablo

    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-C
    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-Camazon
    UGREEN USB Kablosu 3.0 Süper Hızlı Kablo Yazıcılar, modemler, sabit diskler, kameralar vb. ile uyumlu A erkek - A erkek USB bağlantı kablosu (1m)
    https://www.amazon.com.tr/3-0-Super-ba%C4%9Flant%C4%B1-Festplattengehaeusen-kontaklar-10370/dp/B00P0E39CM/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&keywords=usb+3.0+cable&qid=1637793391&s=electronics&sr=1-1
    • " USB 3.0 kablosu: USB 3.0 A erkekten A'ya kablolar, USB 3.0 çevre aygıtı ve bağlı bilgisayarların A tipi bağlantısı arasında 5 Gbps'ye kadar süper veri aktarım hızıyla uzun bir aralıkta bağlantı sağlar. USB 2.0 standardından 10 kat daha hızlıdır ve USB 2.0 ve USB 1.1 standartlarıyla geriye dönük uyumludur. "










    Yukarıda anlattığım telefonu test etme olayını da kendi cihazımdan bir örnekle açıklayayım.



    S10 Cihazın bağlantı özellikleri aşağıdaki gibidir. Ama kutusundan tasarruf için 25watt hızlı şarj destekli setlerde de kullanılan standart usb 2.0 kablosu çıkmaktadır.

    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-C



    Laptop 'un bağlantıları ise bu şekildedir.


    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-C



    Laptop'un arkadaki yüksek hızlı usb portlarından birine samsung telefonu bağlarsam böyle gözüküyor. Otomatik olarak usb 2.1 HUB'a geçiriyor usb çipi ve desteklemiyor diyor. Mouse ve grafik tabletim zaten kendisi de usb 2.0 olduğu için 2.1 hub'ında gözüküyor. Ama samsung kablo yüzünden 2.1'de.




    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-C




    Fakat aynı porttan telefonu söküp, usb 3.2 flash bellek takarsam ne oluyor ? Aynı port bu sefer süper hızlı usb port olarak çalışıyor.



    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-C











    Reddit'den bir konu. O da geç olsa da stock kablonun usb2.0 olduğunu anlamış :)


    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-C
    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-Creddit
    Testing: Transfer speeds via USB cable (2.0 vs 3.1/3.0 cable test) for pictures and videos
    https://www.reddit.com/r/galaxys10/comments/gfa6yh/testing_transfer_speeds_via_usb_cable_20_vs_3130





    13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-C

    https://www.reddit.com/r/galaxys10/comments/gfa6yh/testing_transfer_speeds_via_usb_cable_20_vs_3130




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 25 Kasım 2021; 2:36:21 >




  • Adam üşenmemiş sayfa yazmış ya la

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • srcn1905 S kullanıcısına yanıt

    Valla ben de saygı duyduğum için hepsini okudum 13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-C 

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Keşke ayrı bir konu açsaydın 13,60 TL Ugreen 2m Micro-USB / 19,7 TL Ugreen 2m Type-C 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.