Şimdi Ara

14/01/2020 İLK MESAJ GÜNCELLENDİ. (TURKNET DE SORUN YAŞADIĞINIZDA ÇÖZÜMÜ YOK.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Turknet' i tavsiye etmiyorum. Bir sorununuz olduğunda sorununuzun çözülmemesi için ellerinden geleni yapıyor.

    Hızım benden habersiz bir şekilde düşürülmüş. Bunu fark ettiğimde arıza kaydı açtım aradan 2-3 hafta geçmesine rağmen böyle basit bir sorunu ( bana göre sorun değil bilerek de düşürmüş olabilirler ) bu derece büyük bir firma çözemedi yada çözmek istemiyorlar. Benim şahsi fikrim çözmek istemiyorlar. Sistem üzerinden hızımın yükseltilmesi 1 dakikalık bir iş iken bunu yapmıyorlar. Ne alakası var ise Türk telekom saha ekiplerine 2 - 3 kere bilgi verdiler. Sözde bilgi veriyorlar gelen giden kimse yok. İlgisiz alakasız dönüş yapan kimse yok. Benden tavsiye size uzak durun bulaşmayın.

    14/01/2020 GÜNCELLEME;

    Problemim sonunda çözülmüş. Geç oldu ama sonunda çözüldü.
    Geçte olsa çözdüğünüz için teşekkürler @TurkNetDestek


    14/01/2020 İLK MESAJ GÜNCELLENDİ. (TURKNET DE SORUN YAŞADIĞINIZDA ÇÖZÜMÜ YOK.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkocaer -- 14 Ocak 2020; 17:16:4 >







  • Sen yine iyisin hocam bende 5 gündür internet yok genel arıza diyip oralı bile olmuyorlar başka firmaya geçeceğim aldandik geldik rezil olduk

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türknet kadar yalancı firma görmedim.İlk başta şunu yazmak istiyorum 100 mb TTNET kullanıcısıydım (95 mb gelen aktif hızım vardı)malum taahhütler bitince fiyatlar arttı bende başka firmaları araştırmaya başladım tek tek aradım işte türknet fiyat olarak avantajlıydı bende ona geçtim.Geçerken kontrol ettirdim 90 mb civarı alt yapınız destekliyor dendi ki zaten bu hızları kullanıyordum.Bende başvurumu yapıp süreci başlattım.

    İlk etapta 88 mb bir hız tanımlandı modem ara yüzünde 120 mb kadar desteklediği görünüyordu neyse dedim 3-5 artık yapacak bir şey yok geçtik.Aradan 1 hafta geçti sıkıntısız kullandığım hat bir anda ip alamamaya başladı bende arıza kaydı oluşturdum.İnternet 2.günün akşamına geri geldi kullanmaya başladım gene baktım bir terslik var girdim ayarlara baktım hattım 60 mb e indirilmiş.

    Nasıl olur diyerek tekrar arıza kaydı oluşturdum.9-10 gün sonra cevap verme gafretinde bulunarak alt yapınız desteklemiyor o yüzden bu hızlarda yazdılar.Tabi ki kabul etmedim resimleri gönderdim (çünkü mümkün değil alamazsınız diyorlardı ama bilenler bilir türknet kullanıcı arayüzünde aldığınız hız gözüküyor ) 1 hafta daha uğraşarak takribi 17 gün sonunda saha ekibi geldi inceledi etti genel santrali arayarak bir şeyler yaptırdılar.Bende bu arada türknetle telefonda konuşuyorum en fazla 80 mb olur diyerek resmen adamlar kaçtı.17 günün siniri ile sözün yeri allah belanızı versin diyerek netspeed başvurusu yaptım biri geldi formları doldurduk gitti.

    Aynı gün türknetten memnuniyet araması adı altında bir arama geldi dedim ben değiştiriyorum zaten sizi 2 saat önce formları doldurdum tak birlikte bir bakalım dendi nasıl oluyorsa düzeltilmeyen hat 2 dakikada düzeldi.

    Gene 10 gün bu şekilde sıkıntısız kullandım.Nasıl oluyorsa bir anda internet kesildi ve geri bağlanmadı arıza kaydı açtım ertesi gün gece internet geldi.Tabi ki tahmin edeceğiniz üzere hızım düşmüştü.Tamam dedim benim hatam niye bunlara inandım kullan öyle gitsin sinir olmaya değmez.Tak 1 hafta sonra gene arıza gene arıza kaydı açtım gene 24 saat sonra internet geldi ve şuan 50 mb.

    İşin özü resmide ekliyorum 1 hafta ile 10 gün arasında bir arıza kaydı oluşturmam gerekiyor çünkü internet kesiliyor ve geri gelmiyor.Evde 3 tane 0 modem var deli olup satın aldım durdum.Şuan tekrar yazdım ama artık hiç bir inancım yok 36 saatlik genel bir arıza var deniyor nasıl bir arıza ise bu yan komşum da yok bende var.Başka bir konuyada yazdım burayada yazayım dedim.14/01/2020 İLK MESAJ GÜNCELLENDİ. (TURKNET DE SORUN YAŞADIĞINIZDA ÇÖZÜMÜ YOK.)




  • marmara_kazım M kullanıcısına yanıt
    Teknik destek konusunda hiçbir etkileri yok. Böyle devam ettikleri sürece sizin gibi çok müşteri kaybedecekler. Firma sorunların çözümü konusunda acilen somut adımlar atıp kendine çeki düzen vermeli.
  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin durumunuz da benim ki ile aynı. Habersiz bir şekilde hız düşürmesi etik değil. Turknet kullanan arkadaşlar hız değerlerini kontrol etmelerini tavsiye edelim.
  • Merhaba, size arkadaşlarım daha bugün arayarak konu hakkında detaylı açıklama yapmışlar. Siz zaten bizden VAE santralleri içerisinde 100 Mbps'e kadar hizmet alıyorsunuz ve şu an kullanmış olduğunuz hız 80 Mbps'dir. Size bu konu hakkında da daha önce bilgi vermiştim. Yerel operatör tarafının 80 Mbps üstü tanımlarında sorun var. Bu yüzden altyapınız desteklese bile ara ara 100 Mbps'lik paketlerde hız düşüklüğü yaşanabiliyor.

    Ek olarak biz zaten hizmetlerimizi kullanıcılarımıza sunarken e'kadar ifadesini bu yüzden veriyoruz. Altyapınız desteklediği hızları e'kadarı ile size veriyoruz. Altyapınız destekliyor olabilir ancak arka planda beklenmedik sorunlar veya santralde iç tesisata kadar olan kablolarda sorunlar yaşanbilir. Böylelikle arka planda gördüğünüz hızları alamazsınız.

    Merak ettiğim için sormak istiyorum. 80 Mbps ile yapamadığınız bir işlem veya bağlantı var mı? 100 Mbps neden istiyorsunuz?




  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldiniz,

    100 mbit alıyordum 88mbit düşürdünüz. 88 mbit alıyordum 80 mbit düşürdünüz.

    Benden habersiz bir şekilde hızımı düşürmüşsünüz ve 3 haftadır böyle basit bir sorunu çözemeyip türk telekomun ekiplerine bilgi verip 36 saat içinde ekiplerin kontrol sağlayacağı bilgisi verilip kimsenin gelmemesi. Tekrar tekrar aynı şeylerin yeni iş emri numaraları ile telekom ekiplerinin yönlendirilip kimsenin gelmemesi.

    Hat değerlerimin aynı olmasına rağmen altyapımın desteklemesine rağmen böyle bir açıklama yapmanız "Ek olarak biz zaten hizmetlerimizi kullanıcılarımıza sunarken e'kadar ifadesini bu yüzden veriyoruz. Altyapınız desteklediği hızları e'kadarı ile size veriyoruz. Altyapınız destekliyor olabilir ancak arka planda beklenmedik sorunlar veya santralde iç tesisata kadar olan kablolarda sorunlar yaşanbilir. Böylelikle arka planda gördüğünüz hızları alamazsınız."

    Merak ettiğiniz "80 Mbps ile yapamadığınız bir işlem veya bağlantı var mı? 100 Mbps neden istiyorsunuz?" cevabı ise benim derdim hız değil sizin hizmetiniz. Maalesef ki forumda en çok şikayet alan iss sizsiniz. Bu konuda umarım somut adımlar atılıp problemlerin çözümü konusunda daha etkin olursunuz.




  • Peki bu saçmalığa nediyorsunuz ?

    100 mb ttnette kullandığım hız sizde 88 e düştü aylardır bir şekilde 65-88 arası gezen hız şuan 40 mb ve online müşteri hizmetleri bölümünde sorununun çözülmüştür deniyor. Sorun çözme anlayışı bu mudur ? ben parasını ödediğim hizmeti istiyorum bana sizin vaat ettiğiniz hizmeti başka bir kullanıcıya yazmışsınız 80 le ne yapamıyorsunuz da 100 istiyorsunuz diye.Bana ne tür bir cevabınız var ? 88 olan hat şuan 40 da ve evet bu bana yetmiyor.İnsan çıldırmamak için kendini yeminle zor tutuyor.Her hafta internetim kesiliyor arıza kaydı oluşturuyorum hızım düşürülerek 1 gün geçtikten sonra yeniden bağlanıyor ve sizin için bu bir çözüm.

    14/01/2020 İLK MESAJ GÜNCELLENDİ. (TURKNET DE SORUN YAŞADIĞINIZDA ÇÖZÜMÜ YOK.)


    14/01/2020 İLK MESAJ GÜNCELLENDİ. (TURKNET DE SORUN YAŞADIĞINIZDA ÇÖZÜMÜ YOK.)

    Bakın buda sizin sisteminizden görüntü tesadüfen çekmiştim
    14/01/2020 İLK MESAJ GÜNCELLENDİ. (TURKNET DE SORUN YAŞADIĞINIZDA ÇÖZÜMÜ YOK.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 8 Ocak 2020; 16:28:5 >




  • 1.Türknet ortak altyapı sözleşmesi imzalamış bir işletmecidir. Santraller üzerinde hiçbir müdahale yetkisi yoktur. (Yapa sistemleri hariç)
    2.Hiçbir firma kasıtlı olarak müşterisinin hızını düşürmez, müşterisinin kendisini tercih etmemesi ihtimalini istemez.
    3. Hiçbir firma kasıtlı olarak arızaları gidermemek istemez.

    Şunu unutmamalısınız ki, Türknet tıpkı diğer ortak altyapı kullanan işletmeciler gibi Türk Telekom'a arıza bildirir, Telekom tarafı işlem sırasına göre bunları düzeltir. Telekom arızaya müdahale etmediğinde yeniden iş emri oluşturur. Arızalara geç müdahale edilmesi veya erken müdahale edilmesi iki firma arasındaki anlaşmalara bağlı da olabilir.

    Ben uzun süredir forumda farkettim, Türknet yetkilisi 100 hız tanımlamasında sorun olduğunu, Telekom tarafının hızları 88e sabitlediğini yazmıştı ve bu konunun çözümü için Telekom'a bilgi verildiğini mesajlarında yazmıştı. Bu sorunla ilgili gelişmeler oldukça mesajlarında bunu belirtiyor zaten.

    Son olarak, Türknet veya farklı işletmeciler TELEKOM ALTYAPISINA MÜDAHALE EDEMEZ. Forum genelinde böyle bir yanılgı var maalesef. Türknet'in müdahale alanı YAPA sistemleri ile sınırlıdır. Müdahale edememesinin sebebi hem hukuki hem de yerel işletmeci ile yapılan anlaşma gereğidir.

    Başka konularda yazdığım gibi, memnuniyet düzeyiniz düşüyorsa hattınızı taşıyabilirsiniz. Bunu Türknet yetkilisi de mesajlarında yazıyor zaten. Ancak müşteriler bunu "hem internetimi düzeltmediler hem de bizi adeta kovuyor" tarzında anlıyor. Düzeltilebilecek şeyleri zaten düzeltiyorlar ama müdahale alanlarını aşan problemlerde yapacak bir şey yok maalesef. Arka planda Türknet yetkilileri Telekom ile görüşüyorlardır zaten bu tarz sorunların olduğunu, müşterilerin memnuniyet düzeyinin azaldığını dile getiriyorlardır.

    Ekleme: Bir ilave yapayım. Kısa süre önce ben de türk telekom ile problemler yaşadım altyapı sorunları ile ilgili. Baktım çözüleceği yok, iptal etmeyi düşündüm cayma bedelini ödeyerek. Ancak tam bu düşüncelerdeyken arıza giderildi ve kullanmaya devam etme kararı aldım. Düzelmemiş olsa zaten şu an internetim yoktu. Yani olaylara biraz daha objektif bakabilmeliyiz hem tüketici hem de satıcı olarak. Memnuniyet düzeyinize göre işletmeci değiştirebilirsiniz, bunu "bak bana şöyle yaptılar böyle oldu" tarzında değil de, daha aklıselim daha oturaklı daha olgun şekilde aktarmalısınız./aktarmalıyız.


    Not: Firmayı veya bir tarafı savunmuyorum. Sadece mesajınızda çok sayıda haksız itham bulunuyordu bunları cevaplamak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 8 Ocak 2020; 16:48:8 >




  • “80 Mbps ile yapamadığınız bir işlem veya bağlantı var mı? 100 Mbps neden istiyorsunuz?”Bu cevabı görmek ilerde firmaya başvurmamam için kesin bir cümle oldu teşekkürler.20 mbps’lik internet paketleri satılıyor bu ülkede.100mbps hız ile 100 gb dosya 2 saat 23 dakika sürüyor 80 mbps ile 2 saat 58 dakika sürüyor.Yarım saatten fazla fark var arada.Ancak ödeme gününü 5 dakika geçirildiği zaman faize binen faturalar var.Madem 20 ye gerek yok faize de olmasın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 8 Ocak 2020; 16:56:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben Telekom kullanıyorum ve Türknet ile hiçbir ilgi alakam yoktur. Ben objektif bir yorum ilettim hepsi bu. Bir üstteki mesajımda müşteri hizmetleri deneyimi ile ilgili hiçbir cümlem yok. Ben arka plandaki süreçlerden bahsettim ve 9 yıldır forumdayım. @Türknetdestek ile tanışmışlığım da yok.
    Elinizde kanıt olmadan, kanıtı geçtim sağlam bir sebebiniz dahi olmadan beni bir firmanın çalışanı olmak ile itham etmenizi yanlış buldum doğrusu. Telekom sektörü içerisindeyken bile hiçbir firmayı savunur tavrım olmamıştır, bunu zaten beni tanıyanlar biliyor.

    Müşteri deneyimi kısmına gelirsek, bu süreçlerin iyileştirilmesi gerektiğini forumda @Türknetdestek e çok kez yazmıştım. Hatta yeri geldiğinde kendisine kızdığımız, bazı konularda daha açık net mesajlar yazması gerektiğini de iletmiştim.

    Size göre firma çalışanı olalım, ancak üstteki mesajımı okuyup doğru bir şekilde anlasaydınız keşke. Canınız sağolsun derim.




  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle şuan saolsunlar başıma açtıkları yeni sorunla uğraşıyorum.Arıza kaydı oluştururken 70 mb olan hat (daha öncesi 88 di) şuan 39-40 mb bağlanıyor.Ve hat zayıflama SNR değeri 7.7 yani koptu kopuyor .Türknet türktelekoma biz bildirdik saha dolabında devre değişikliği yapıldı diye not düşüldü dendi.Ne olacak diyorum sorun göremiyorum diyor..... O zaman fatura dönemi bende faturanın %40 nı ödeyim sadece bence buda sorun değil.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Merhaba @Türknetdestek;

    Takdir edersiniz ki 80 neyine yetmiyor tarzında bir açıklama biraz talihsiz olmuş. Uzun süredir bu forumdayız forum takipçileri olarak, böyle bir mesaj yazdığınıza şahit olmamıştım. Sanırım stresli bir anınıza denk geldi. Eminim ki Türknet firması imkanlar dahilinde müşterilerine tam hız vermek ister diye düşünüyorum. E kadar ifadesi kanunen sizleri haklı çıkaran bir unsur ama bunu "neyine yetmiyor" tarzında kullanmayalım derim. Varsa, neden 100 tanımlanamadığını teknik sebepler açısından açıklayın, eğer yoksa da daha önceki mesajlarınızda olduğu gibi memnuniyet düzeyi düşükse hattını taşıyabileceğini tavsiye edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 8 Ocak 2020; 17:3:52 >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sanırım birden bire SNR değeriniz düştü. Bu çok eskiden benim de başıma gelmişti ve bir süre düzelmemişti. Problem bakır şebekede yapılan müdahale ile düzeltilmişti.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Ne olduğunu belli etmisler sonunda, müşteri hizmetleri kötü olduğu gibi kendileri ve yaklaşımlarıda kötü sanane adamın hızından istediğini yapar bunu sormak sana düşmez kendinizi beğenmiş tavırlarla yaklaşmak da çok garip bu lafı bana deseniz şimdiye iptal ettirip başka iss ye geçmiştim sizin gibi kendini bilmezlerle ugraşmazdım.Yani pes valla verdiğiniz hizmet değil insan fırçalamak resmen.
    Siz de hakkınızı arayın hocam bu ekran resmini alıp şikayet kaydı oluşturun kalvyeyi alan müşteri hizmetleri oluyor malasefki buna bir çözüm bulmalari lazım.Türknetten uzak durulması tavsiyemdir özellikle hepsi aynı al birini vur ötekine değişen birşey yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Evet aynı olay 1 yıl önce de yaşanmıştı.Hatta bu olaydan hattınız bu hızı(yani 100mb i ki 4 yıldır kullanıyordum) desteklemiyor denmişti.Sorunu aylarca çözemedik çözemeyince başka bir firmaya geçiş başvurusu yaptım o firmada türknetti.Başka porttan mı başka firmaya geçişten mi kaynaklandı bilmiyorum sorunum türknette geçince çözüldü.1 hafta sonraa ilk arızamı yaşadım modem ip almıyordu 1 gün sonra arıza çözüldü ama hız 80 civarına indi.10 gün sonra tekrar arıza oldu gene ip alamama sorunuydu gene 1 gün sonra geldi bu sefer hız 65 mb civarıydı.Arıza kaydık açtırdım hız sorunu diye ekip geldi 1 hafta sonra incelediler bu hat bu hızları alamaz dediler.Bende türknet ve modem ara yüzünde ki değerleri gösterdim.Tesadüfen bunları da arkadaşlarıma bakın memnunum geçin diye atmıştım.2 arkadaşımda türknette geçtiler bu yüzden.Neyse ben görüntüleri gösterince gelen ekip inceme yaptırdı merkezden bir kaç ayar deniyoruz diyerek 80 civarına geri çektiler.


    Tabi ki 10 gün sonra gene aynı problem tekrarladı tekrar arıza kaydı açtırdım hız 65-70 lere geri indi.Lanet olsun artık diyerek bir kaç aydır bu şekilde kullanıyordum.Ama bu hafta da bir on günde bir net sıkıntısı devam etti.SNR bu problemler devam ederken 10+ üstüydü yani 80 mb kullanırkende 10+ 65 kullanırken de aynı. Ne olduysa dün gece internet kesildi saatte geçti yattım sabaha düzelir diye kalktım yok.Arıza açtırdım şimdi sıkıntı daha da büyük türknet bölümünde saha dolabında arıza tespit edildi devre değişikliği yapıldı yazıyor.Bu olaydan sonra hat 40 mb e düştü ve SNR değeri 8 lerde ne kadar reset atarsan at hat 40 ı geçmiyor.Zaten max alına bilir hız da şuan 45 gözüküyor yani olay başka bir şeye dönüştü.


    DSL Hızı(Kb/s): 41250 4089
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 44367 19058
    SNR Sınırı (dB): 8.2 19.9
    Hat Zayıflaması(dB): 18.5 0.0
    Güç (dB): 14.5 8.9




  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    Değiştirilen devrede bir problem mi oldu acaba.. Bunun tespiti için de Türknet'in Telekom tarafına kayıt açması gerekiyor ne yazık ki. Yani süreç uzuyor.

    Telekom kullandınız mı? Telekom kullanırken benzer problemleriniz oldu mu?
  • YedekSubay Y kullanıcısına yanıt
    Evet hocam böyle lakayitlik olamaz turknete geceli 3 ay oldu kademeli olarak hızım düştü şimdi ise 5 gündür internet yok PM atın diyorlar atıyoruz onada hazır şablon mesajlarından atıyorlar BEŞ GUN TAMİ TAMİNA BEŞ GÜNDÜR İNTERNET YOK !!! TURKNET REZİL MADARA ETTİ BİZİ !!!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    1 yıldan fazladır türknetteyim.Ondan önce ttnetteydim takribi 15-18 ay oluyor en son türktelekomlu olalı.Benim sinirlendiğim dalga devre değiştirildikten sonra kontrol yapılmış 14/01/2020 İLK MESAJ GÜNCELLENDİ. (TURKNET DE SORUN YAŞADIĞINIZDA ÇÖZÜMÜ YOK.)


    Görüldüğü üzere saha dolabının içinden yaptıkları test bu bu test edilirken evdeki hatta bu
    DSL Hızı(Kb/s): 42160 4089
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 45261 18942
    SNR Sınırı (dB): 8.7 19.9
    Hat Zayıflaması(dB): 18.6 0.0
    Güç (dB): 14.5 8.9

    Yani 53698 eve gelene kadar 45261 oluyor buda demektir ki gelen tesisatta sıkıntı yok.Bir insanın kör olması lazım adamın profili 100mb şikayet açıldığında verilen ekran görüntüsü 88 mb sen adamı internette 50 mb ile bağlıyorsun ve sorun çözüldü diyorsun.

    Bence devre filanda değiştirilmedi beni başka bir portta aldılar çünkü çok farklı ipler alıyorum.Bu konularda çok dikkatliyim 90 lı ipler alırım hep şuan 110 lu alıyorum.

    Ayrıca hız her geçen saat düşüyor şuan hat bu.

    DSL Hızı(Kb/s): 41460 4089
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 42261 18942
    SNR Sınırı (dB): 8.4 19.9
    Hat Zayıflaması(dB): 18.6 0.0
    Güç (dB): 14.5 8.9




    Bu arızadan önce ki gün.O kadar sorun yaşıyorum ki takıntı oldu her gün hat ekranı alıyorum.
    14/01/2020 İLK MESAJ GÜNCELLENDİ. (TURKNET DE SORUN YAŞADIĞINIZDA ÇÖZÜMÜ YOK.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 8 Ocak 2020; 18:9:7 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.