Şimdi Ara

130 bine Clio 4 1.5 dci alınır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar arabaları araştırıyorum. Benim için en önemli şeyler hatchback, dizel, otomatik vites olması. Bu paraya sizce başka bir alternatif ne olabilir bir de size sorayım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Bence alınır. Icon paket alın hocam. Tabii o paralara varsa. :/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye de 1,5 Dci motorun ömrü 150-175bin km.
    Bu km den sonra performans düşmeye başlıyor.
    Sebebi fabrikasyon periyodik bakım zamanları 20k km.
    Ülkemizin şartları bu menzil aralığındaki bakımı kaldırmıyor.
    Eğer bakımları 10k da bir yapılsa idi 250 300k giderdi sönümleme olmadan.
    İstersen benzini sadece shell den al, istersen en pahalı 5w30 koy yine de nihai sonuç değişmiyor
    Bu yüzden youtube da motor ustalara 8k da motor yağını değiştirin diye barım barım ağlıyorlar. Karter den akan yağın haline kendiniz tanık olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120.000 ile 137.500 arası 20 tane Clio 4 1.5 DCİ EDC var ilanda. Arama kriterlerim boyasız değişensiz seçili kelime ile arama da hatasız yazdım ve açıklamalar dahil ettim ve makyaj sonrası yani 2016 model ve üstü. 130 bine Dizel Otomatik bile olsa hasar kayıtlı boyalı değişenli Clio alınmaz. Temizine bakacaksın. Bu kriterlere rağmen hasar kayıtlı hatta ağır hasarlı araçlar var galericiler boyalı değişen parçaları ilanda işaretlemiyorlar. Açıklamaya yazıyorlar. Bunlar aile bireylerini sevmiyorlar küfür yemek hoşlarına gidiyor. Neyse konuya dönelim. Temiz hasarsiz hasar kayıtsız araçlar arasında en düşük km lisi 134 binde en yükseği 213 binde. Dizel hemde çift kavrama şanzımanlı bir araç için çok tehlikeli km aralığı. O aracın yakıtı temiz bilindik bir yerden alınmamışsa nerde ucuz mazot varsa ordan alınmışsa enjektörleri kısa sürede eline alırsın. Enjektör başına ortalama 2000 lira masraf. Çift kavrama şanzımanlar iyidir hoştur ama yüksek kmlerde kesinlikle patlar. Sadece kavraması yani baskı balatası 6-7 bin. Diğer mekatronik vs parçaları hiç saymıyorum. DSG kadar olmasa da çıkacak muhtemel bir masraf epey pahalıya patlayacaktır. Hal böyleyken 130 bin nakitinizin olduğunu varsayarak 162.000 Clio 5 1.0 TCe 100 HP Joy Otomatik satıyorlar üstelik 30.000 sıfır faizle. 130.000 verip üstüne ayda 2533 lira ödeme yapmak sizi zorlamayacaksa sıfır alın geçin milletin ne idüğü belli olmayan 2.eliyle niye uğraşasınız? Tâbi dizel şart değilse. Dizeli ekonomi için istiyorsanız Clio 5 1.0 TCe motor LPG uyumlu. LPG ile dizelden daha ucuza seyahat edersiniz. Üstelik MTV si daha düşük ve bakımları daha uygun. Dizelin tek artısı Tork. Sırf tork için dizelin traktör sesine katlanılmaz. Kötü bir araca denk gelirseniz hem enjektör hem şanzıman arızası verirse en az 15-20 bin e mâl olur. Üstüne birde 2.elin bakımı var lastiği var muayenesi var. Yüksek km li araçların ağır bakımı var ki o ağır bakım cebe de ağır gelir. 0 araçta bunların hiçbiri yok. Ne bakım derdi ne lastik derdi ne de muayene derdi var. Al bin git 3 yıl kafan rahat. 3 yıl muayene yok sıfır araçta. Arıza verirse garanti var mis. İmkanınız varsa sıfır alın. Alsatçıya galericiye para kazandırmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.