Şimdi Ara

-12V nasıl elde edilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Kendi pc power supply ımı yapmayı deneyeceğim. Fazla bir elektronik bilgim yok. Uğraşma yakarsın pc ni diyenler için haklılar ben olsam aynı şeyi ben de derim lakin pc dinazor, yansa da problem değil. Maksat benim için vakit geçirmek olsun.
    Aklıma takılan ise power supply üzerindeki -12v olayı kafamı karıştırmakta. Bunu elde etmek için herhangi bir eleman mı gerekiyor yoksa 24v u dayasam olur mu?
    Birde 5 ve 3.3 volt için ekstra amper istediğimde 7805 gibi elemanları paralel bağlasam olur mu? (aklıma regülator olarak sadece bunlar gelmekte, yüksek amperde regülatör bilen varsa sevinirim).
    Tetikleme mekanizmasını pic ile yapmayı düşünmekteyim.



  • Bu voltajlar SMPS trafosunun sargıları ile alakalıdır. Trafo sargıları ile bu voltajları elde etmelisiniz.
  • 24V'u dayasan olmaz.Negatif gerilim , 0V/şase olarak elemanlara verilen gerilimin altındaki değerlere sahip gerilimdir.Negatif gerilim elde etmek için 2 pili seri bağlarsın , bağlantı yerlerini 0V olarak alırsan biri pozitif diğeri negatif gerilim vermiş olur.
    Diğer bir elde yöntemi de 3(ya da daha fazla) çıkışlı trafonun orta çıkışı 0V olur , diğer çıkışlar da pozitif ve negatif olur.

    Ekstra akım için dediğin gibi regülatörleri paralel bağlayabilirsin , yüksek akım verebilen regülatör kullanabilirsin(lm338 , lm2576 vs) ya da şu şekilde PNP transistör ekleyebilirsin :  -12V nasıl elde edilir?




  • Anladım hocam. Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.