Şimdi Ara

1200 - 1600 tl. arası HTPC toplamaca

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Aylardır orta-üst düzey bir HTPC toplama araştırması içerisindeyim.
    Elimde birçok 3.5" internal HDD var ki alacağım makinanın içine takmayı planlıyorum bunları.
    Daha önce Dark'ın MiniMania sı ve HDD dock ile kullanıyordum bu HDDleri.
    Saolsun Darkın süper müsteri hizmetleri sayesinde artık bu işe el atmanın zamanı geldi diye düşünüp araştırmaya başladım.
    AMD APU ları araştırıyorum bayadır. A6 ile başlayan serüven biraz daha iyisi biraz daha iyisi diye diye AMD A10 5800'e kadar çıktı. Çünkü arada oyun falan oynarım diye de düşünüyorum. Gerçi PS3 aylardır yatıyor TV'nin altında...
    En son şu hale kadar getirebildim alınacaklar listesini.

    AMD Trinity A10-5800K FM2 4MB 3.8GHz HD7660 APU Dört Çekirdekli Çarpan İşlemci
    Asus F2A85-V AMD FM2 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart
    Corsair XMS3 8GB(2x4GB) DDR3 2000MHz CL9 Dual Kit PC Belleği (CMX8GX3M2A2000C9)
    PC Cooler S93D Intel/AMD Uyumlu İşlemci Soğutucu
    SilverStone LC17-e Kasa
    High Power B14S Serisi 750W 80+ Plus Bronz Sertifikalı,(HPC-750-B14S)14cm Golf Topu Yüzeyli Beyaz Fanlı Güç Kaynağı
    120GB SSD HDD

    Kasanın bukadar devasa olmasının sebebi bu alette 6 tane HDD slotu olması. Yoksa çok meraklısı değilim. Ayrıca ileride ekran kartı takarım diye düşünüyorum kasaya.

    Ama hala gönlümün bir köşesinde intel bir makina toplamak da var.
    CPUBenchmarks sitesinden işlemcierin puanlarına baktım : i5 4570 (550 tl) :7,062 --- AMD a10 5800k (320 tl) :4,698 puan almış.
    Ama intelin dahili video işlemcisi AMD ninkine göre çok tırt. intel sistem almaya kalksam ekstra ekran kartı ihtiyacı doğacak. Bu da ekstra 300 tl gibi daha maliyetli bir sistem kurmama neden olacak.
    AMD sistem daha mantıklı duruyor bu durumda ama genelde bu forumda insanlar inteli tercih ediyorlar. Nedenini merak ediyorum.
    Oyun oynamayı bir kenara bıraksak, sizce nasıl bir sistem toplamak mantıklı olur. Ya da önerebileceğiniz daha derli oplu en az 3 HDD slotlu kasa var mıdır?







  • Öncelikle kolay gelsin diyelim. Konu nedense htpc olunca iş bir şekilde karışıyor , herkes bir şaşırıyor. Normal pc toplasan iş daha kolay ama htpc'de iş biraz daha ne yapacağına karar vermekte yatıyor. Bu sebeple oyun oynar mısın, oynamaz mısın, bunu netleştirirsen daha sağlıklı seçimler yaparsın.

    Mesela kendimden örnek vereyim, kendi odamda Amd phenom x4 955 ve XFX 6850 OC Edition'lı bir sistemim var. AVR alıp ev sineması işine bulaştıktan sonra filmlerimi ve müzik arşivimi saklayabileceğim, aynı zamanda da arkadaşlar ile PES oynayabileceğim bir pc toplamam gerekiyordu. Öbür türlü kasanın kablolarını sök, salona taşı, tekrar bağla vs derken iş çok dertli oluyordu. Ayrıca TV ne kadar iyi olursa olsun fps tarzı ve civilization tarzı oyunlar salonda koltukta oynanmıyor.

    Bu sebeple ortalama şekilde oyun oynatacak 2. bir sistem toplama yoluna gittim. Buna göre de AMD Athlon X2 260 ve HIS 6750 1gb DDR5'li bir sistem kurdum. Ekran kartını Teknobiyotikten kampanya ile 155 TL'ye almıştım ve 1080p'de AC Revelations max detay, Crysis 2 DX11 (yaması ile), Saints Raw III ve Sleeping Dogs'da ise med-high detaylarla oynayabiliyorum. Tabii burada ekran kartının 1gb DDR5 bellekli olmasının katkısı büyük. Tabii o zaman döviz kuru düşük olduğu için fiyatlarda daha uygundu.

    Açıkçası benim sana önerim; htpc için daha dengeli ve çok uçuk olmayan bir sistem kurman yönünde olacaktır. Mesela işlemci olarak FM2 soketli ama üzerinde dahili ekran kartı olmayan AMD X4 740 işlemciyi alman yönünde olacaktır. Bu işlemci, salt işlemci gücü olarak A10 5800 ile neredeyse aynı. Nette karşılaştırmalı testleri mevcut. Ve A10 5800'den 140 TL daha ucuz.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5981

    İşlemci de ekran kartı olmayacağı için ekstra bir ekran kartı alman gerekecek. İşlemciden kar ettiğimiz 140 TL'nin üstüne 100 TL daha ekleyip 234 TL'ye AMD 7770 1gb DDR5 ekran kartı alabilirsin.
    http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/sapphire-11201-17-20g-hd7770-edition-gddr5-1gb-128bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63627

    Bu şekilde hem daha dengeli, hem de rahatlıkla oyun oynayabileceğin bir sistem kurmuş olursun. Öbür türlü INTEL'e geçince aynı performans için çok daha fazla masraf yapman gerekiyor. Salt performansta INTEL daha iyi olabilir fakat bütçe sınırlı ise bence AMD daha mantıklı bir seçenek.

    Kasa olarak genelde kendi kullandığım Silverstone GD-05'i öneriyorum ama senin çok fazla HDD'den varmış. Benim kasaya max 2 tane hdd bağlanabiliyor. Belki DVD-ROM için yapılan yuvaya bir hdd daha koyulabilir ama denemek lazım.
    http://www.silentpcreview.com/article1033-page3.html
    Yalnız senin seçtiğin kasanın fanları 80mm, hali ile soğutma ve sessizlik konusunda daha kötü bir performansı olacaktır. Eğer elindeki HDD'ler 2-3 TB'lık değilse 1 tane 4TB'lık HDD alıp birçok HDD'ni bir araya toplayabilirsin. İçindeki bilgileri de aktardıktan sonra elindeki HDD'leri 2.el'den satabilirsin. Bu şekilde daha az zarar etmiş olursun ama birçok bilgini de bir araya toplamış olursun.

    Bir de güç kaynağını modüler alman daha mantıklı olacaktır. Sonuçta bu bir htpc ve normal kasaya göre daha kapalı bir yerde kalacak ve kasa içi hava sirkülasyonun iyi olması gerekiyor. Modüler PSU alırsan en azından fazlalık kabloları çıkartabilirsin. Ek olarak 600w bir psu yeterli olacaktır. Sonuç olarak kullanmadığın hdd normalde çalışmıyor ve güç harcamıyor. Bu sebeple abartı bir güç kaynağı almaya gerek yok. Oradan arttıracağın para ile sistemin diğer parçalarını iyileştirebilirsin. Mesela HDD gibi.

    Yazı biraz uzun oldu, umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • tv altı medya player + xbmc olarak kullanmak ve nette gezinmek için aliexpressden şöyle pc alsak işimizi görürmü acaba ?
    yoksa medya player + android stick olayına devam etmek daha mı mantıklı

    207 usd
    http://www.aliexpress.com/item/new-mini-itx-htpc-small-i5-server-with-Intel-Core-i5-U540-1-2Ghz-Intel-Core/1185701374.html


    277 usd
    http://www.aliexpress.com/item/E350-dual-core-mini-computer-small-host-hd-blu-ray-3d-htpc/1317234728.html




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Harika bir cevap olmuş. Çok teşekkür ederim. Dediğiniz şekilde toplamaya çalışacağım kasayı.
  • rfve kullanıcısına yanıt
    android pc stick (mk802) kullanmış biri olarak bence uzak durun bu aletlerden. internete üzerinden film seyretmek pek mümkün olmamıştı bu alet ile. aliexpress deki pcler iyi duruyor ama gümrüğe takılma riski var.
  • Insanlar bu rakamda masaustu pc topluyor. Azimsanacak bir rakam degil 1200-1600 TL ler. Diyecegim tek sey su olur, bu butceye AMD alinmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Yahu sky_walker kardeşim, illaki İntel mi almak lazım?

    Zaten bu bütçenin 400 YTL'si kasa ve psu. Bir de ssd var içinde. Etti mi 700 tl. Kalan 500 tl'ye nasıl intel sistem kuracaksın ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Yahu sky_walker kardeşim, illaki İntel mi almak lazım?

    Zaten bu bütçenin 400 YTL'si kasa ve psu. Bir de ssd var içinde. Etti mi 700 tl. Kalan 500 tl'ye nasıl intel sistem kuracaksın ki?

    Çok basit. Herşeyi sıfır almayarak ve araştırma yaparak.
  • @sky__walker: Bu forumda 10 yil once Amd alinmaz deniyordu, halaa ayni demek ki.. AMD de cok seyler degisti, ama kafalar degismedi...

    1000 tl ve uzeri butceniz var ise tavsiyem mac mini almanizdir, stabilitenin dibine vurursunuz, herturlu sistem kurarsiniz. Haa ayrica Amd degil :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biOss B kullanıcısına yanıt
    Turuncu55'in dediği gibi amaç fonksiyonunu çok iyi, çok net belirleyip optimizasyonu ona gore yapmak çok önemli. Eğer benim gibi arşivci bir yapınız varsa belgesel, film, dizi vs. seyredip silmek istemiyorsanız mini itx, slim vs. tipi kasaları önermem zira ne kadar 4 gb'lıklara toplarsanız toplayın uzun dönemde eninde sonunda depolama kabiliyeti size yetmeyecektir. Mesela ben kendimi bildiğim için buna hiç yeltenmedim. (Zaten sistemi toplarken daha büyük kapasiteli HDD için bütçem de yoktu)
    Arşivleme amacınız varsa Silverstone GD-08'i öneririm. LC-17'nin upgrade edilmiş hali. Ben 4 x 3,5 + 1 x SSD + 1 x 5,25 şeklinde kullanıyorum. İleride bir SATA kontrol kartı ile anakarta 4 port daha ekleyip 2-3 tane daha 3,5'luk HDD gömmeyi planlıyorum. 3 adet 120 mm. stok fan ile ısınma derdi falan yok. Ayrıca fanlar oldukça da sessiz. Madem HTPC topladım; daha once izlemiş de olsam, eski de olsa şak diye istediğim an aklıma gelen filmi diziyi, belgeseli falan ben izleyebilmeliyim hacı diyorsanız bu kasa tam size gore.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erikthebloodaxe -- 26 Ekim 2013; 15:18:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: biolog

    @sky__walker: Bu forumda 10 yil once Amd alinmaz deniyordu, halaa ayni demek ki.. AMD de cok seyler degisti, ama kafalar degismedi...

    1000 tl ve uzeri butceniz var ise tavsiyem mac mini almanizdir, stabilitenin dibine vurursunuz, herturlu sistem kurarsiniz. Haa ayrica Amd degil :)

    Tam tersine AMD nin daha iyi olduğu zamanlar eskidendi. Öyle uygun fiyata Intel'i tokatlayan işlemciler yapıyordu ki, f/p ın dibine vurmuştu. Şimdiki içler acısı hali de ortada.

    2.eli ölü, geliştirdiği istisnasız tüm işlemciler üst seviyede Intel'in gerisinde, senelerce geliştirdiği Bulldozer bana göre son yılların en büyük fiyaskosu, ekran kartı kanadında Nvidia'nın gölgesinde, adamlar aylardır üst seviyenin tamamında piyasayı domine ediyorlar hala 8 serisi çıkacak, vs.. daha çok sayılır. Kısaca AMD almam...

    Mac mini ye gelince, en büyük eksisi depolama konusu, usb disklere mahkum bir yaşam. Diğer eksisi geliştirilmeye yani upgrade e yatkın olmaması. Son eksisi (bana göre) dahili bir playerı olmaması (dvd yada bluray disc oynatıcıdan bahsediyorum). Kısaca bunu da almam...

    HTPC konusunda Türkiye'de ne bir bilgi, ne bir konu, ne bir inceleme hiçbirşey yok. Zaten olsa gelipte HTPC konusuna Mac mini tavsiyesi verilmesinin ne kadar saçma olduğunu anlardı herkes. Bu konuda yurtdışında HTPC forumları var, aşmış durumda. HTPC ile ilgilenenlere de ingilizceleri varsa yurtdışındaki forumları tavsiye ederim.




  • Saygilar diyorum o zaman :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende anakart ve rami aldım öylece bekliyorum MSI fm2a75 mini itx. İşlemci olarak a8 almayı düşünüyorum ama kasa konusunda takıldım. Mini itx slim bir kasa bakıyorum tavsiyesi olan var mı ?
  • Evet sistemi topladım.
    AMD sistem toplamayı düşünüyordum ama Linux'da problem yaşanabiliniyormuş o yüzden intel üzerinden gittim.
    Bir de FM2+ anakartlar çıkmış ama türkiyedeki sitelerde bulamadım. İleriye dönük yükseltme işlemlerinde sorun çıkacağını düşündüğüm için intel tarafım ağır bastı.
    Sistem şöyle ;
    INTEL CORE I3 4330 DUAL CORE 3.50
    ASUS INTEL H87-PLUS H87
    CORSAIR XMS3 8GB (2X4GB) 1600MHZ
    KINGSTON V300 2.5 60GB SATA III 450/450 SSD
    2 TB WD Sata3 HDD
    OCZ COREXSTREAM 500W ATX POWER SUPPLY
    SilverStone Lascala LC17

    Kasa oldukça sessiz. 2 adet çok sessiz fanı var arkada. ön panelde usb 3 portları var.Ancak gerçekten çok uzun. Nedense TV ünitesine sığar bu diye almıştım. Sığdı gerçi yükseklik olarak ama derinliği olmadı. Yan kullanıyorum şimdilik. Şu an 3 HDD slotunu kullanıyorum. 2+1+1 TB şeklinde. SSD yi de bir şekilde Hdd portlarının yan tarafına monte ettim. Eğreti durdu biraz. Ama hareketli parça ihtiva etmediğinden SSDler sıkıntı olmaz muhtemelen. Kasa dan slotlar için SSD converter çıkmıyor.
    İşemcinin üstünde intelin 4600 ekran kartı şeysi var. 3d video dahi çözebiliyor yanılmıyorsam.
    PSU modüler değil. Ancak kasa oldukça geniş olduğundan sorun teşkil etmedi.
    Anakartta 4 DIMM var. Dual Channel. USB'den şarj, overclock araçları falan hepsi mevcut. İleride gerekirse daha iyi bir işlemci ile rahatlıkla kullanılabilinir.
    Saniye tutmadım ama SSD ben diyeyim 3, siz deyin 4 saniyede uyku modundan uyanıyor. Sıfırdan açılış da 10-15 sn. olsa gerek.
    Genel olarak sistem performasından gayet memnunum.

    Windows üzerine XBMC kurdum. Fusion üstünden autoconfig yaptım canavar gibi oldu. Ancak MKV dosyalarını okurken kasılmalar oluyor. Zannedersem XBMC'nin kendi media playerı okadar da iyi değil. Bu konuda yeniyim. Tavsiye bekliyorum. XBMC ile tam uyumlu bir media player var mı bildiğiniz ?




  • bunca yil linux kullandim amd ile hicbir sorunum olmadi. sistemi amd üzerinden yapsaydiniz oyunlarda falanda ileriye dönük performans alirdin bence intel ilede alirsin elbet ama 2 misli fiyatina. elektrik harcamasi da biraz yüksek olmustur herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 16 Kasım 2013; 12:18:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.