Şimdi Ara

12. Nesil İntel işlemci için hava soğutmalı soğutucu önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar , 12400 f için 12 cmlik hava soğutuculu olan model bakıyoruz , bu işlemci tepe işlemci olmadığından dolayı sıvı soğutmaya pek ihtiyacı yok . Acaba hava soğutma olan modellerden veya kiti ayrı satılan modellerden önerebileceğiniz var mı .


    Sıvı soğutma önermenize gerek yok, yardımcı olabilecek arkadaşlar a şimdiden teşekkürler.




  • Bugün benim de elime 12400f geçti. Soğutucu bakınıyorum bende o sistem için arctic freezer 34 başarılı bir soğutucu ancak onun için 130 lira civarında ek bir bağlantı braketi almak gerekiyor veya lga 1700 braket içinden çıksın diyorsan


    www.vatanbilgisayar.com
    COOLER MASTER HYPER 212 SPECTRUM 1x120MM Rainbow Led Fanlı İşlemci Soğutucu fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-hyper-212-spectrum-1x120mm-rainbow-led-fanli-islemci-sogutucu.html

    veya


    www.itopya.com
    Cooler Master Hyper 212 Black Edition 120mm Islemci Hava Sogutucu| ITOPYA.COM
    https://www.itopya.com/cooler-master-hyper-212-black-edition-120mm-islemci-hava-sogutucu_u8417


    AC34



    Bağlantı kiti ;


    teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Arctic Freezer 34 Serisi Intel LGA 1700 Hava Soğutma Bağlantı Kiti (12.Nesil Intel İşlemciler İçin) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/arctic-freezer-34-serisi-intel-lga-1700-baglanti-kiti-12-nesil-intel-islemciler-icin.html




  • Noctua NH-U12S redux, NF-P12 redux-1700 PWM 120 mm fanlı Yüksek Performanslı İşlemci Soğutucusu (Gri)https://www.amazon.com.tr/dp/B08WPDD6GD/ref=cm_sw_r_awdo_5HRGBCR4AY5B41Z4ZXDK

    ID Cooling soğutucular da var, kiti ayrı satılıyor diye biliyorum.
    http://www.idcooling.com/Product/detail/id/273/name/KIT-XT-LGA1217(S)

    https://www.itopya.com/thermaltake-ux200-argb-120mm-islemci-hava-sogutucu_u8911
    +
    https://www.itopya.com/thermaltake-ux100-ve-ux200-lga1700-yukseltme-kiti_u16517

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fiyat kaçmaz fırsat diyorum 788 lira



    amazon
    Be Quiet! Dark Rock 4 Cpu Soğutucu Bk021 Top-Flow
    https://www.amazon.com.tr/Quiet-BK021-Dark-Rock-So%C4%9Futucu/dp/B07BYP9S95


    akakce.com
    Be Quiet DARK ROCK 4 BK021 CPU Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-be-quiet-dark-rock-4-bk021-cpu-sogutucu-fiyati,458769538.html


    1700 kiti de varmış artık satıyorlar mı bedava mı gönderiyorlar şimdi işin arasında anlamadım.







  • Hyper 212 nin black olmayan modelini zamanında kullanmıştım .Aldığım gibi sattım. AMD overclock işinde o zamanlar muazzam uğraşıyordum . Elimden onlarca hava soğutma geçmişti.


    İçlerinde bence en uygunu ,fiat olarak da ,Thermaltake. 770 GR ağırlık ,ısı transferi için az bi kütle değil Isı transferi kanunlarını da mesleğim gereği bilirim .


    Ama buz gibi çalışsın, paraya kıyarım,kasayı da fazla sallamam,düşürmem vs. dersen, Dark en iyisi. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 23 Mayıs 2022; 17:7:54 >
  • ezicioyuncu kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim aynı şekilde bnde teknobiyotikte gördüm arctic olanı ve bağlantı kiti ücretli o da seçenekler arasında olabilir. Coolermaster olan da vatandan alınabilir kit onda hediyeymiş, teşekkür ederim. Ben birde scythe fuma modelini gördüm oda alınabilir onunda kiti ayrı ve biraz pahalı malesef.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim noctua ya inventus da baktım bu modeli göremedim belki de ben görmedim. Oradaki noctualar pahalı idi. Sizin verdiğiniz linkten bakınca direk galiba 1700 sokete uyumlu gözüküyor bu markanın ürünleri iyidir bunu da değerlendircem. Tekrar sağolun.

  • Aynen bncede fiyatı da iyi sayılır , fakat bnde sitesinden baktım 1700 desteği var ama kitten bahsetmemiş :) satan yerlerde bahsetmemiş ekstra para kite diye , bir şeye rastlarsanız buradan haber ederseniz iyi olur müsait olursanız. Bu markada iyi markalar arasında çünkü , kasa ve psularıda var kaliteli. Teşekkürler...

  • Evet dark da olabilir fakat onda 1700 kiti içindemi ayrı mı satılıyor sitesinden de anlamadım tam malesef araştıracam , önerilen thermaltake de tabi seçenekler arasında olabilir fiyat olarak en uygunlardan biri teşekkürler.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    şu verdiğim linki inceledim de iki seçenek sunmuş birincide diyor ki para var huzur var kit almak istiyorum.


    I want to buy a Intel LGA-1700 mounting kit *


    ikincisinde de diyor ki karşim ben bunu aldım ama bende 12. nesil anakart işlemci de var aha faturaları aha bu da soğutucunun faturası.tarama resmi tabi.


    I own a compatible cooler from be quiet! and a 12th Generation LGA-1700 motherboard or Intel Core™️ processor *



    fatura istediğine göre demek ki beleş gönderiyorlar çünkü noctua da yaptı aynısını bi yeni sokette.







  • Anladım hocam ilgi ve alaka için teşekkürler , sizin verdiğiniz linkteki amazon satıcısı haziran ilk haftası teslimat gösteriyor kargo farkı da var tabi doğal olarak. Oradaki ve bizim ülkedeki diğer satıcılar da sağolsun neredeyse iki katı fiyat yazmışlar. Yani 1300 - 1400 ler bütçemi çok aşıyor işin gerçeği de hava soğutmaya 12400 için de olsa o paraları veremem.


    Biraz daha bakınim ben diğer seçeneklere de , yoksa bu marka iyi ve kaliteli bir şey e karar veremezsem yine de amazondan alabilirim bunu . Tekrar sağolun hocam.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    ya rica ederim lafı olmaz hani kafan ağrımasın bir kere al diye dedim bilmiyorum 12400'e fsb oc yapacak mısınız?yapacaksanız kesin bunu alın haziran başı normal yurt dışı falandır zaten mayıs bitti.ben bugün ram aldım amazondan 3 haziran diyor.piyasada 3600 cl16 ram kalmamış 6 ay önce 1900'e aldığım crucial rgb 3600 32gb ramler 7 bin lira olmuş.uçmuş ram fiyatları ssd de öyle yani soğutma da uçmuştur 1300 1400 verdikten sonra 1600'e noctua d15 gördüm sanki bugün ama gerek yok şu gösterdiğim her türlü yeter.noctua d15 ben 11700k sistemde kullanıyorum normalde 2018'de ryzen 2700x için almıştım ama verim alamamıştım çünkü ryzenlerin sıcaklıkları ani düşüp çıktığı için alet kafayı yemişti böööö diye bağırıp duruyordu kalp krizi geçirtiyordu bana o yüzden yıllardır boştaydı bi kit aldım intel için 100 lira mıydı geçen sene o şekilde taktım se modeli yani sadece ryzen destekleyen ama intelde güzel çalışıyor birden %100 fan yapmıyor bu tip ağır fanlar dark rock gibi sesiz sakin olur yoksa benim 3300x sistemde duo 34 sports var o da güzel ama 12400 bir de fsb oc olacaksa kaldırır mı kaldırmaz mı bilemedim normalde 3300x de deli ısınan bir model 360 su soğutma ile kullandım ilk aldığımda ama küçük o sports 34 duo hani yeter dersen çok da karıştırma varsa bir de onda 1700 desteği ya da kiti kolay ucuz falansa.hava soğutmada çok fazla seçenek yok iyi olsun dersen.





  • Aynen öyle ryzen de masa üstünde bile çok tutarsız asıl şu an kullandığım sistem 5800x li sistem voltaj düşürdüm yoksa masa üstünde bile 70 leri görüyor iyi bir macun ve iyi ibr hava soğutma ile bile :) Şu an stabil yakın voltaj 1,285 te ancak başa çıkıyorum ama frekans hızları makul iyi sıvı soğutmaya ihtiyaç duymuyorum.


    Daha önce ryzen 3600 vardı onda da voltajı iyi ayarlamazsan fan bir aşağı rpm bir yukarı rpm sinir ediyordu   Neyse onları bir türlü çözmüştüm. Aslında bu be quiet modeli güzel olabilirde yani alınabilir.


    Evet her şeyin fiyatı bir önceki haftaya göre bile değişiyor bazı parçalar , bizler için üzücü ve zor bu durum. Donanım dan anlarım ama eskiden beri oc hız aşırtma işleri ile pek aram yok o konuda çok bilgili de değilim. Kolayca anakart sayesinde çok voltaj vermeden yeni nesil de olabiliyorsa denerim ama, anakart izin verse de her işlemcinin aynı seviyede hız aşırtmaya elverişli olmadığını biliyorum yanlış bilmiyorsam.


    Eğer öyle ise kesin bndeki olmaz şansa :) Birde eskisi gibi oc yapılan ürünler arıza yapınca doğal olarak garanti dışı kalıyordu hala öyledir muhtemelen. Bazı çevremdeki arkadaşlar da çok bir getirisi olmadığını diyorlardı uğraşmaya değmiyor bile demişlerdi. Yinede tam emin değilim ama standart hali ile kullanırım gibime geliyor. 2k da 3070 / 80 gibi bir kartla kullanacam 1080 piksel olsa, orada oc a veya daha güçlü bir işlemciye gerek olurdu ama 2k da yeterli gelir diye düşünüyorum hocam.


    Hız aşırtma yapsam da yapmasam da aslında iyi bir hava soğutma alabilirm ilerde k işlemciye geçsem zaten yine gerek olacak iyi bir hava soğutma veya sıvıya. Ben seçenekleri değerlendirim yavaş yavaş stoklarda tükenmeden hocam :) teşekkürler.

    Bir yerde o bahsettiniz arctic duo 34 sports falan görmüştüm bağlantı kiti ile hatta yukarda arkadaşlarımızdan biri de sağolsun o da önermişti biraz bakinim bakalım.





  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    5800x stokta boşta 70 derece mi görüyor?boşta derken nette gezme müzik dinlemeden falan bahsediyorsun muhtemelen.ben de ağlıyordum 5800x3d nette gezerken 42 derece oluyor diye.aslında voltajı ben de oynasam olur ama bu alete bir şey yapmışlar zaten yüksek voltaja çıkmıyor sırf o cache ısıtıyor yoksa onu çıkarıp 5800x buz edition diye satabilirlerdi b2 revizyon falan olunca zaten amaç cache yanmasın bozulmasın diye stabil işlemci içinde tutmakmış ondan overclock yasak.bu alet bi çarpandan 5 ghz falan olsa var ya yıkar ortalığı ama kıymetli bir şey demek ki o cache hiç girmemişler o işe.


    3600'ü ayarlıyordun ya çaprn voltaj sabitle geç herkes öyle kullanıyordu.


    bazı parçalara mı ekstra geçiriyorlar dünyada olan bir kriz mi yani ben ram ssd'ye baktım alınır yanı kalmamış.12400 maalesef kolay oc olmuyor özel bir bios da gerekiyor olabilir bu videoda anlatıyor detaylı Türkçe.


    www.youtube.com
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DJRQySjoxEbk&q=EgQuLZpEGIbxsZQGIhBFwrz2B4iXMg6pdwb6b5knMgFy
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DJRQySjoxEbk&q=EgQuLZpEGIbxsZQGIhBFwrz2B4iXMg6pdwb6b5knMgFy

    yani ondan diyorum geçirmece furyası başlarsa bu sefer alacağını da alamayabilirsin.duo 34 üzmez kötü değil kiti de varsa.12400'ü eskitinceye kadar kullanırsın ilerde k işlemci alırsan o zaman bak bence duruma yani şu an işini görecek bir şey al geç.aslında dark rock güzel de işte kiti ne ayak garanti değil yoksa o k işlemciye de yeterdi ama kafesteki kuş kaçan kuştan iyidir hesabı duo 34'ün kiti garantiyse bas parayı alıyorsan bence bu tarz bir şey bak iş görür kiti de var şeklinde.





  • Hocam boşta derken mesela 43 - 46 lardayken derece sen hiç bir şey yapmasan da aniden ısılar 55 - 63 - 68 - 72 lere kadar çıkıyordu voltaj fabrikasyon olarak 1,495 gibi bir şeyle geliyordu yani baya yüksek. Nette gezerken veya video seyrederken 50 lerde iken kendi kendine voltaj yemekten dedim rakamlara çıkıyordu rahatsız :) fan sesini artrdığından rpm yi sinir ediyordu. Bnde voltajı ryzen 3600 de yaptım gibi 1,285 lere aldım hem rahatladım hemde saçmalamıyor.


    Kullandığım soğutucu 12 cmlik kule tipi silverstone argb modeli çok uyduruk bir ürün de değil. Mesela boşta işlemcim bu voltaj değerleri ( 1.285 v ) ile 35 - 43 arası nette gezinme ve basit işlemlerde 45 - 55 arası oyunlarda en fazla 72 - 74 de, frekans ta ortalama ısı oralara çıkarsa 4, 625 lere düşüyor çok ısınmazsa 4.7 lerde bnm için gayet iyi ve yeterli. Ryzen 3600 de de 1.245 voltta kullanıyordum freakans en fazla 4,0 - 4,1 görüyordum ondada çok ısınırsa 3.850 lere düşüyordu aşırı bir performans sıkntısı görmedim idare ediyordum. Ancak bunları yaptım zaman iniş çıkış ve ısınmalar olmuyordu. Bilirsiniz ryzenler genelde böyle yüksek voltajla geldiği için çok kafasına göre oynuyor müdahale edilmezse.


    Aynen bnde öyle sabitledim bu şekil kullanıyorum. Şuna da katılıyorum 12400 k işlemci olmadığından bncede çok bir oc potansiyeli olmaz , en azından 12600 k olacakki biraz daha randıman alasınız. O nu da almak bütçe meselesi. 12600 k neredeyse 2 katı fiyat olarak. Ben arkadaştan sıfır 12400 ü 2500 e aldım diye bu işe giriştim, anakartı da takas yolu ile bir kaç yeni kullanmadım parçayı verdim Asus Z 690 - plus 4 ü aldım sağolsun kişi kırmadı kabul etti. Anakartı farklı birisinden aldım.


    Soğutucuyuda en kısa zamanda kiti ile birlikte olanlardan birini alacam çok uzamasın zaten her şey pahalanıyor. Tekrar teşekkürler görüşmek üzere hocam...  o video ya da bakayım bir ara.





  • teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Arctic Freezer 34 eSports DUO - Intel / AMD Uyumlu, 2 Adet BioniX P Fanlı, 4x Isı Borulu, PWM Fanlı İşlemci Soğutucu (AR-ACFRE00060A) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/arctic-freezer-34-esports-duo-intel-amd-uyumlu-2-adet-bionix-p-fanli-4x-isi-borulu-pwm-fanli-islemci-sogutucu-ar-acfre00060a.html

    merhaba, 12700f ile kullanıyorum P2 (180W TDP) güç ayarı ile yükte 55c üzerini henüz görmedim.

    lga1700 kiti de kutu içinden çıkıyor, tam bir fp.

  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, arctic in bu modeli de gayet başarılı hatta bu modelleride önerildi ama bnde bütçede beklemeyen sıkntılar olunca , biraz daha uygun fiyatlı bir şey almak durumunda kaldım ıd cooling se 214 xt argb modelini aldım ama bnce oda gayet başarılı. Bende yük altında en fazla 55 - 57 ler gördüm bununla, stok soğutucu 80 e yaklaşıyordu , mx 4 macun kullandım daha sıcak havalarda sıkntı büyürdü , kit te içinden çıkyor fiyat ta 456 tl gibi bir şey di hala öyle.


    Bendeki işlemci 12400 olduğundan dolayı çok daha kaliteli pahalı bir soğutucu almama gerek kalmadı. Yoksa bnde noctua , arctic , be quiet falan alacaktım ama olmadı ama bundan da şu an çok memnunum , öneri için teşekkürler.


    Bu arada 12700f için de sizdeki değerlerde çok iyi sıvı soğutmayı pek aratmamış Arctic freezer 34  hayırlı olsun size...


    gelbura.com
    ID-COOLING SE-214-XT ARGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu Fiyat
    https://www.gelbura.com/urun/id-cooling-se-214-xt-argb-4pin-pwm-120mm-islemci-sogutucu




  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim , hepimize daha iyileri nasip olsun inşallah.

    sizin tercihiniz de tam fiyat performans olmuş, lga kiti çıkması da büyük avantaj, güle güle kullanın.

    F serisi işlemcilerden çıkan stok intel fanı ancak kendi kendini soğutuyor maalesef, tabi dert etmeyip kullanılabilir de ama bizimkisi takıntı işte, illa serin çalışacak.


    ben bios fan ayarlarından tüm fanları cpu sıcaklığına göre çalışmaya ayarladım (DC MODE), işlemci 50c ye gelmeden cpu fanı dahil olmak üzere kasada ki hiç bir fan çalışmıyor, özellikle masa üstü kullanımı sırasında zaten işlemci 50 c ye asla çıkmadığı için oyun zamanları hariç tamamen sessiz bir kasa kullanmış oluyorsunuz, üstelik kasa içi tozlanma ve fan yapraklarının zamanla kirlenmesi minimum düzeyde kalıyor, fan ömürleri uzuyor.

    denemeyen tüm arkadaşlara tavsiye ederim.

  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler inşallah , intel işlemci konusunda başarılı ama stok fan bakkal dan alınmış sonradan farklı bir kimse tarafından kutuya eklenmiş gibi :) İşlemci kalitesine hiç uymuyor . Amd ryzen lerde bazı işlemcilere normal bir kule tipi soğutucuya yakın performans veren soğutucular verdi. İntel tercih ettimizde ısılar konusunda bizim gibi çoğu kullanıcı özellkle yaz aylarında o stok soğutucu ile 70 - 75 ler dahil üzerini görmemek için biraz da mecbur kalıyor farklı kaliteli bir şey almaya. Ekstra bir masraf gerekiyor yani intelde ...


    Bios ta bende de öyle fanlar dc mode da ayarlı sistem yük altına girince daha yüksek rpm de çalışıyor sadece . Gürültü konusnda bnce de daha iyi bu şekil. Fanlar kontrolcüye bağlı gibi oluyor, fanlar için de daha hayırlı aynen.

  • 12600k da kullanmak için hyper 212x kullanılabilir mi.yeterli gelir mi bende bunu merak ediyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi33 -- 7 Haziran 2022; 11:42:40 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.