Şimdi Ara

11 Yaşındayım Python Öğrenebilir Miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu soruyu sorma sebebim şudur. Benim yaklaşık 1-2 yıldır programlamaya ilgim var. Ama doğru düzgün öğrenmeye bu yıl başladım diyebiliriz. Azıcık Python bilgim var. Yani şöyle söyleyeyim: Temel düzeyde Veri Yapılarını, Koşullu Durumları ve Döngü Yapıları diyebilirim. Ama Döngü Yapıları ile alakalı programları yazmakta çok zorluk çekiyorum. Bu arada söylemeyi unuttum Udemy'den ders alıyorum. Orada bölüm sonunda problemler var onları yazmaya çalışıyorum. Mesela son problem Armstrong Sayısı Kontrol Etme Programıydı. Zar zor ne bileyim stack overflow olsun başka kaynaklardan olsun baka baka yazmaya çalıştım. Sonuna kadar geldim. Yine de en sonunda çözüme bakmak zorunda kaldım. Kısaca diyeceğim şu: Daha bu başlangıç seviyeyse ileride Nesne Tabanlı Programlama vb. öğrenmeye başladığımda daha çok zorlanır mıyım? Sizce devam etmeli miyim?








  • Buraya gelip yardım arayabiliyorsan yaparsın niye yapamayacaksın. Kendine zaman tanı, kavramları anlaman lazım. programlamanın değil, bilgisayarları programlamanın kavramlarını anlamak zor daha doğrusu zaman istiyor. Yaşın gereği soyut kavramlar senin için karmaşık olabilir. Özetle süreç meselesi.


    Bu programlama işini ciddiye alıyorsan, ingilizce de öğrenmek zorundasın.


    Kolay gelsin.

  • Merhaba, öncelikle seni tebrik ederim, çok genç olmana rağmen çok iyi bir Türkçe ile kendini ifade etmişsin, ayrıca programlama dillerinden birtakım konu başlıkları doğru bir şekilde tanımlayıp, öğrenmişsin. Yaşından anladığım kadarıyla henüz Lise sınavına girmemişsin, ilk olarak soruna cevap vermek istiyorum, sonrasında da bir yorumumdan bahsedicem. Öncelikle programlama alanında çalışan herkesin bir başlangıç noktası var, kimimiz bunu kısa sürede çok çalışarak arşa çıkarıyoruz, kimimiz ise önceliklerini değerlendirip düzenli bir şekilde çalışıyoruz. Buna dayanarak sorunla ilgili verebileceğim tavsiye, Udemy'de aldığın kursa devam etmek ve günlük hayatta karşılaştığın sorulara Phyton kullanarak cevap vermek, en basitinden fen bilgisi X. sınıf, Y konusuyla ilgili soru-cevap uygulaması, kullanıcı arayüzüne ihtiyacın olmadan, örneğin kullanıcı klavyeden a girsin eğer cevap a şıkkı ise doğru versin, gibisinden. Bundan sonrasında kendi yorumumdan bahsedicem, senin gününü nasıl geçirdiğini, ne kadar ders çalıştığını bilemem, ilgimi de çekmez. Ancak şunu eklemek isterim. Temel derslerinde başarılı değilsen, asla iyi bir Bilgisayar Mühendisi olamazsın, ayrıca çok iyi bir Lise'nin kazandıracağı şeyleri, internet üzerinde ne okuyarak, ne de çalışarak kazanamazsın, buna örnek olarak 1.si çevrendeki arkadaşların, 2.si ise öğrenciler umurunda olan öğretmenlerin, ayrıca Lise'ler için Programlama Olimpiyatları da yapılmakta. Bu yazdıklarım sonunda aklında neler oluşur bilmiyorum ancak her zaman çalış, yoluna devam et.





  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, dediklerinizi dikkate alacağım.

  • Musahan17 kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkürler, ayrıca tebriğiniz için. Genel olarak derslerim iyidir. Geçen sene kendi sınıf düzeyimde 1. oldum. Söylediğiniz Fen Bilimleri Soru-Cevap uygulaması ve o tarz şeyler yapmam için örnek vermeniz çok faydalı oldu. Dediklerinizi düşüneceğim ve dikkate alacağım.

  • Musahan17 kullanıcısına yanıt

    Bir sorum daha olacak. Şimdi benim bu bölüm sonları problemlerini görüntülediğim bir Jupyter Notebook sayfası var. Döngüler konusunun bölüm sonu problemlerinin başında şöyle yazıyor:


    "Not: Buradaki tüm problemler sizin algoritma yeteneğinizi oldukça geliştirecektir. O yüzden zorlandığınız noktalarda pes etmeyin. Üzerine kafa yormaya ve sürekli denemeye çalışın."


    Buradaki ilk 2 problemi ben tam olarak kendim yapamadım yani en sonunda çözüme baktım. Ama ikisinde de ciddi ilerleme katettim. Yani sadece son bir kısım kaldı ikisinde de. Ben böyle yapınca bu benim zararıma mı olur? Şimdi notta algoritma becerinizi oldukça geliştirecektir yazıyor. Kısacası çözüme bakmam benim için sıkıntı yaratır mı?


    Biraz fazla soru sorduysam özür dilerim:)

  • Ktybykkrz K kullanıcısına yanıt
    sorun yaratır bakma çözüme 2 gün uğraş bi probleme gene bulamıyorum dersen bırak; bir de şak diye “hıı... tamam problem bu koda başlayım def cozum():....”
    yapma önce şunu düşün ben bu problemi çözmek için şunu yapmaya çalışırsam ne olur ya da ne yababilirim diye düşün sonra bunun kodunu yaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, daha çok uğraşmaya devam edeceğim.

  • Çözüme bakmak sıkıntı değil, yapamadığın problem varsa çözüme bak ve öğren, illa çözmek için uğraşma. Bu şekilde daha hızlı gelişirsin ve ileride henüz çözülmemiş alanlarda çözümler üretmeye başlayabilirsin.

  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, tavsiyeleriniz bana yol gösteriyor.

  • Öğrenirsin tabi abicim sana tavsiyem okulu bırakıp bir an önce alaylı java developer olman.


    Keşke senin yaşındayken dershaneye gideceğime java kursuna gitseydim şuan evim,arabam ve yazlığım olmuştu.Okudukta ne oldu? Hiç.Alaylılar iyi yere dükkan açtı parayı götürüyor bizse mektepli halimizle sürünüyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pearn Harbor Fadıl -- 20 Kasım 2020; 1:22:11 >
  • hemen başla , bu kadar genç yaşta böyle bir şeye merakın çok iyi , BTK Akademi de gayet güzel kaynaklar var

  • Pearn Harbor Fadıl kullanıcısına yanıt

    Fadıl hocam, yeni gayrimenkul projenizi ne zaman açıklıyorsunuz? Bankada birikmiş biraz param var, fırsatı kaçırmak istemem.

  • controller_ kullanıcısına yanıt

    Hocam aşı projemizden sonra birde otel projesi düşünüyoruz ancak önceliğimiz şuan aşıda.



    Yurtdışında ki aşılarda domuz rna'sı kullanıldığını duyduk bizde helal korona aşısı için harekete geçtik.Bu millet yerli,milli ve helal aşısını üretecektir evelallah.Şuan helal aşının bedeli doz olarak 800 tl ve %98 etkili.Parayı peşin alıyoruz.Dm'den ibanı gönderdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pearn Harbor Fadıl -- 21 Kasım 2020; 1:42:59 >
  • Pearn Harbor Fadıl kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam, dediğiniz gibi sağlık daha önemli. Önce bi helal aşımızı yaptıralım sonra Allahın izniyle yeni helal otel projenizde de konaklama yaparız inşallah.


    Ben iki doz aşının parasıyla 9 gün kurban bayramı için otelinizde konaklama ücretini peşin gönderiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi controller_ -- 21 Kasım 2020; 3:32:18 >
  • drjacob kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim

  • Ktybykkrz K kullanıcısına yanıt

    sakın teşekkür etme btk akademiden genel olarak uzak dur.


    youtubeda bir ton hintli kardeşimiz var onların ingilizcesi de 11 yaşındaki çocuk gibi   ama kodlama dedin mi onlardan sorulur. onlardan öğren

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop

    sakın teşekkür etme btk akademiden genel olarak uzak dur.


    youtubeda bir ton hintli kardeşimiz var onların ingilizcesi de 11 yaşındaki çocuk gibi   ama kodlama dedin mi onlardan sorulur. onlardan öğren

    Onlardan da öğrendiğim şeyler oldu tabii:) BTK Akademi'yi pek düşünmüyordum zaten. Biraz göz attım. Yani içeriği ne diye ama Udemy iyi bence. Motivasyon için teşekkür ettim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.