Şimdi Ara

11.sınıfta açık liseye geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba ben 11.sınıfta okuyorum ve okuldan cidden verim alamıyorum. okulum %1lik dilimin içinde öğrenci alıyor yani iyi bi lise diyebilirim ancak benim icin degil cunku hocaların cogu anlatamıyor evet anlatamıyor ve bunu sadece ben demiyorum. ayrıca ben kendim çalisarak daha cok verim alıyorum okul acildigindan beri okulda ders dinlemedim ve evde kendim calistim ve ortalamam sınıfa gore iyi durumda. okula gidip sadece uyuyorum kısacası vakit kaybı benim icin. tabi ki acik liseye gecme dusuncesi okulun neti fazla olan öğrenciye ayrımcılık yapmasıyla daha da isteklendirdi beni. okul soguttu kendinden iyice. bazı hocaların gereksiz egosu olsun falan...


    sizce 2.donem acik liseye gecmek benim icin mantıklı mı zaten okul bana yararlı olmuyor ne yapsam?




  • Forumda okulunu seven kimse yok mu yav  


    12 ol bir sonra karar ver derim





    ha bana kalsa açık liseye hiç geçme derim de "okul kötü" diyorsan bir şey de diyemiyorum

  • bence geçme çünkü 2 yıl boyu evde olduğunu düşün sürekli ders çalıştığını bunu bence çoğu kişi kaldıramaz,12 de belki geçebilirsin veya 12nin 2.dönemi bu sorular çok öznel bence çok iyi düşün her ayrıntısıyla ona göre karar ver

    bende öyleydim 11 de okuldan mat hariç diğer dersleri hiç anlamıyordum ve anlatamıyorlardı misal kimyacıya tyt kimya sorusu götürüyorduk ben ayt kimyacıyım bilmiyom diyordu ve gerçwkten bilmiyordu sen hesapla artık,fiziğim iyiydi onu da full youtube başka hiçbir şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-95F633C57 -- 4 Ocak 2022; 21:5:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12'de geç, okulda da sadece test çöz 11 boyunca bence.

  • Boşver geçme lise ortamı iyidir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çeka1 kullanıcısına yanıt

    ortamını falan gectim artık illa onun icin okulda bulusmam gerekmiyor

  • Çok fazla lise mükemmeldi heheh eski lise arkadaşlıklar en iyisi, 4 yılı da okulda okunmalı edebiyatı yapan bir tip değilim bir açık lise mezunu olarak ama online eğitimden kalan bir olgunlaşmamışlık var insanlarda ünide de liselerde de. Şuan lisede psikolojik olgunluk olarak 3 dönem 9. Sınıf, üniversitelerde de 3 dönem 1. Sınıf var. Teorikte 10.sınıf-11.Sınıf olabilirsiniz ama bi olgunlaşmamışlık alışamamışlık var koronaydı online eğitimdi insanları gerçekten kötü etkilemiş ve çoğu insan okuldaki eğitime adapte olamıyor zaten çok iyi de eğitim verilmiyor ama bir kopukluk olma nedeni aslında online eğitim ve adaptasyon sorunları.

    Artan asosyal çocuk vakaları, rehberlik servislerine başvuran sorunlu ergenlerin artması, aşırı isyankar liseliler( ciddi ciddi adam okul kıyafetini sorguluyor awk müdür nasıl kızarmış ne hakkı varmiş öğrenci istediğini giyebilirmiş ?) .(kaynak:rehberlikçi tanıdık akraba)

    Yani üstte yazdığım olay genelleme ve genel olarak öğrenci-okul uyuşmazlığı sorunu var zaten.


    senin okulun ve yorumuna gelince, nete göre puana göre muamele gitsen bir dershaneye kursa yazılsan yine olacak, seni eylülden itibaren herkes netinle ölçecek, kendi bir katkısı olmadığı halde 'benim öğrencim' diyecek, sen başarısız olduğunda 'senin hatan' olacak. Bu muameleyi her yerde göreceksin.


    Okulda bize de uygulandı puanına göre muamele insan değilmiş gibi davranıldı,örneğin hocalar ilk ön sıradakilerle muhattap olurlardı, bizim adımızı bile bilen olmazdı,soru sorsak terslerlerdi,dışlanmışlık hocalar tarafından hep vardı. Şöyle saçma bir mantıkları da vardı: çalışkan sınıf tarafından dışlanan tip= iyi karakter. ortalama öğrenci,sosyal tip=kötü ve ukala serseri tip. Aslında okulda hep o sessiz sinsi çalışkan zümreye karşı pozitif ayrımcılık uygulandı.

    9. Sınıftayız, bir gün sıra arkadaşım hocaya ispat sordu, hoca da ispatı anlatmadan yazılı notunu sordu , bizimki de 21 gibi birşey dedi hoca da aynen şunu dedi "anlatsam anlayacak kadar zeki olduğunu mu düşünüyorsun? ". Bizi çok sallamazdı hoca yani.

    okulunun ne kadar bktan olduğunu tahmin edebiliyorum,toplamda 4 yıllık lise hayatının 3 yılını online lise okurum, evde bıkmam, oturup 1.5 yıl adam akıllı çalışırım dersen bu 2. dönem başı açığa geç.

    Yarım sene daha lise okuyayım hem arkadaşlarımla son eğlenceli zamanlarımı geçiririm, yaz tatiliyle beraber 1 yıl boyunca zaten tam zamanlı sınav çalışacağım dersen geçme, 12. Sınıf başında geç.

    Lise edebiyatı yapmayacağım forumda en kötü lise hayatına sahip insanlardan biriyim ama yine de özleniyor, o zamanlar geri gelmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ustam ben de biraz kendime vakit ayırmak istiyorum pandemi zamanında ne guzel kendi ugraslarim hobilerim vardi simdi okul var diye onları yapamıyorum vaktım yok. zaten 12de kafamı kaldiramayacagim en azından simdi biraz kendime vakit ayırma imkanım olsun. ayrıca okulda da test cozdurmuyolar ki ustam hemen kapat o kitabı dersi dinle sanki anlatabiliyosun hoca

  • medness M kullanıcısına yanıt
    Hocam sıkıldım sadece ilk paragrafı okudum ama çok haklısınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • medness M kullanıcısına yanıt

    hocam cok guzel yazmissiniz tesekkur ederim bi sorum daha olacak ben ailemi ikna edemiyorum bu konuya ne kadar anlatsam anlamıyorlar nasi bi cikis yolu bulurum bu problemden takılı kaldım

  • medness M kullanıcısına yanıt

    "Artan asosyal çocuk vakaları,..." diye başlayan kısım +1

  • TheFredas kullanıcısına yanıt

    Youtubeda açık lisede okumuş ve iyi yerleri kazanmışların videolarını izlet bu ikna edebilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheFredas kullanıcısına yanıt
    Geçtiniz mi geçtiyseniz ailenizi nasıl ikna ettiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam bence geçme bu yıl git okula testini alıp orada çözersin dersleri dinlemene gerek yok ben geçen yıl hep böyle yaptım. Açık lise mevzusunu 12 de düşünürsün şimdiden gerek yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sinav basarisi onemseniyorsa en mantikli tercihtir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu açılalı 9 ay olmuş ama bu konuya giren ayni dertten muzdarip dostum
    Bence geçme 11.sınıf konuları ağırdır psikopat değilsen idare edememe ihtimalin çok yüksek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • illsucceed kullanıcısına yanıt
    Okulda bişey anlamıyorum evin çok daha verimli olacağını düşünüyorum ama ailem i ikna edemiyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dostum şuan ne yaptin bilmiyorum ama bende senin gibiydim 11 de ama şu yönden bak en azindan sınav olduğunda o seni harekete geçiricek açığa geçersen seni hareket geçirecek hiçbir şey yok kendi başınasın ve aile baskısı var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan youtube’dan Ayt konularını okuldan önce dinle, Ayt’ye yatırım yap. Aynı zamanda ortalama kas. Okulda test çöz. 12. sınıfın başında açığa geçersin. Eğer birde mezuna kalmak zorunda kalırsan evde 3 sene boş boş oturup ders çalışmak zorunda kalacaksın. Psikolojin çok yıpranır. Boşver lise ortamı iyidir, gençliğini yaşa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.