Şimdi Ara

11 Ayda Sıfır Almanca ile Başlayıp Telc B2 Sertifikası Almak, Almanca Kaynak Tavsiyelerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
14
Favori
12.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar forumda zaman zaman görüyorum. Çoğu kişi Almanca öğrenmek istiyor ama nasıl başlayacağını bilmiyor, seviyeler nasıl, çalışma yöntemleri ve kaynak, kitap derken. Kendini büyük bir çıkmazında içinde buluyor. Bende sıfırdan başladığımda bu durumdaydım ve maalesef internette almanca hakkında çok az yazı, tavsiye vs. Var. Şuan C1 seviyesinde olan birisi olarak hali hazırda olan tavsiyelere bende kendi sürecimi anlatarak bir şeyler katayım. Belki birilerine faydalı olur.


    Öncelikle ben Almanca öğrenimine başlamadan önce Almanca hakkında en ufak bir bilgim yoktu. Ve ben 11 ay boyunca Dil kursuna gittim. Sırasıyla şu kurları aldım. A1(2 Ay), A2(3 Ay),B1(3 Ay), B1+(1.5 Ay),B2(yarısında Telc B2’ye girdim ve geçtim.)

    Seviyeler:
    Bana göre A2 ve B1 Almancanın grammer bakımından en önemli seviyeleri. Neredeyse çoğu Grammatik bu seviyelerde, bu yüzden bu seviyelerde konu atlanmama durumuna özen gösterilmeli.
    B1+, çoğu kişi bu seviyeyi atlayıp direk b2’ye geçiyor. Eğer çok bir süre sıkıntısı yoksa bence B1+ almak çok mantıklı çünkü A2 ve B1’i toplayan bir seviye.
    Kaynaklar:
    Aşağıda değindiğim tüm kaynaklar sadece Almanca kaynaklar, hiçbir zaman Türkçe açıklamalı kaynak kullanmadım. Grammer olarak anlamadığım yerde Google’a konunun isminini yazıp sonuna konu anlatımı yazarsanız. Sitelerden anlatımını bulabilirsiniz. Ama evde kendi kendinize çalışıyorsanız, sadece Almanca kaynak kullanmak zor olabilir, Almanca öğrenmek ve konuşmak istiyorsanız kesinlikle sadece Almanca kaynak kullanmak zorundasınız.

    A1’ den B1’in sonuna kadar kursta Menschen kitaplarını kullandık. Piyasada çok kitap var, Menschen, Aspekt, Schritte vs. İçerikleri modern olduğu sürece bence çok bir farkları yok. Menschen en yaygın kullanılanı, iyidir tavsiye ederim. Bu tarz kitapların hep bir kullanım methodu vardır, bu kullanım yönetimini hocanıza sorun. Mesela derste hören yaptığınızda höreni anlamadıysanız, evde transkriptionla birlikte okuyarak dinleyebilirsiniz. Mesela bölüm sonunda o konuda geçen gramerlerden yada kelimelerden oluşturulmuş konuşma kalıpları vardır. Vs.
    B1+ ve sonrasında Sicher kitaplarını kullandık. B1+ için Sicher tavsiyemdir. Ama alman hocamdan duyduğum kadarıyla Sicher daha çok Goethe sınavlarına yönelik bir kitapmış. Aspekte Neu daha çok Telc vs. yönelik. Birde Mittelpunkt serisi var. Bu Sicher ve Aspekte Neu göre zor.

    Menschen, Langenschedit bunların A1, A2 ve B1 seviyeleri için Intensivtrainerleri var. Her seviye bittiğinde bir intensivtrainer kitabı bitirebilirsiniz. Böylece hem grammer hemde o seviyenin kelimeleri kafanıza yerleşmiş olur.

    Sprechen için kurstan zaman zaman sadece Almanca konuşabileceğiniz bir arkadaş edinin yani kendinizi zorlayın. Hatalı konuşma Almanca gibi bir dilde kaçınılmazdır. Bazen Almanlar mesela hızlı konuşurken weil'den sonra fiili sona atmazlar direk basar geçerler, tabi bu yanlıştır yapmamak gerek. Bu mündliche sınavda eksi Puandır. Yani anlatmak istediğim ben hatalı konuşuyorum artikeller tutmuyor, präpositionlar yanlış deyip köşeye çekilmeyin zorlayın kendinizi açıldığınızı göreceksiniz.
    Kurstaki arkadaşta biraz acemiliği attıktan sonra facebookta international almanca öğrenme gruplarına seviyenizi berlitin ve Sprachpartner-/innen aradığınızı belirtin. Skype üzerinden buluşup çeşitli temalar üzerine bol bol konuşabilirsiniz.

    Hören için ders kitaplarındaki (Menschen, Sicher vs.) hörenler gayet yeterli bence, derste hörenleri dinledikten sonra evde transkriptionları ile tekrar dinleyip, anlamadığınız yerlere yoğunlaşabilirsiniz. B1 seviyesinden sonra Langsam gesprochen Nachrichten, hergün buradaki haberleri dinleyip ve okuyabilirsiniz.


    Faydalı Youtube Kanalları:
    Nicos Weg: A1,A2 ve B1 seviyesinde yeni çekilmiş bir dizi. Tavsiye ederim.
    Learn German with Anja
    Easy German

    Telc B2 Hazırlık,
    Öncelikle belirteyim B1+’ dayken Goethe B2 sınavını geçen arkadaşlarım oldu. Almanyada B2 seviyesindeyken TestDaf sınavına girip 4x4 alan arkadaşımda oldu. Tabi uzun süre geçemeyen çok insanda var özellikle C1 seviyesindeki sınavları. Yani bu sınavlarda önemli olan, gerekli olan dil seviyesine gelip, daha sonra sınav odaklı çalışmaktır (telc B2 için 1.5 ay önceden başlamak yeterlidir.)
    Mit Erfolg zu Telc B2, bu kitabı öneririm. Telc b2 Schreiben bölümü eğer değişmediyse 3 Variant vardı. Beschwerde, Bewerbung ve Informieren. Bu 3 Varianta göre yazılarınızı taslak olarak hazırlayın ve hocalarınıza her birisinden 1 tane kontrol ettirin. Genel Brief kalıplarını textte kesinlikle yazın, aralarını doldurun. Bu sınavlar (b2'ye kadar ve b2)gözünüzü korkutmasın bence kolay sınavlar.

    Benim sürecim ve tecrübelerim bunlar. Yine ekstra kaynak önerileri olan arkadaşlar yorum olarak yazarsa bilgilendirici bir post olmuş olur.

    Viel Erfolg, başarılar







  • Size bir sorum olacak, kursa gitmeden ilk iki kuru A1, A2 seviyelerini evde kendim halletmek istiyorum. Bu arada günlük yazı yazmak istiyorum acaba yazıları internete gönderip kontrol etmemi sağlayacak bir site var mıdır ? Yoksa bu kontrolleri sağlayacak ücretli de olabilir editör sitesi var mı ?
  • Vort hocam naptınız??

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.