Şimdi Ara

1070 düşük FPS Problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam,
    GTX1070 ekran kartım var. PUBG oynarken Ultra ayarlarda 45-50 FPS alıyorum ve bazen donmalar yaşanıyor oyunda. Aynı donmalar düşük grafik detayında da oluyor. Sistemim şu şekilde:
    Anakart: ASUS Sabertooth 990FX
    Ekran Kartı: GALAX Hall of Fame GTX1070
    İşlemci: AMD FX8150
    RAM: 4x4GB 1333MHz
    Harddisk: WD Green 2TB 5400RPM
    Önerilerinizi bekliyorum

    EDIT: MSI Afterburner üzerinden gördüğüm üzere Ekran kartı ve İşlemci kullanım yüzdeleri %60 civarlarında seyrediyor. En birinin %100 olmasını beklerdim hal bu ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kültürlü cingen -- 14 Kasım 2018; 22:23:41 >



  • İşlemci ve GPU ısı değerlerine de bakın 80 derece üzerinde mi diye. Bir ihtimalde HDD bad sector vb olması. Disk Sentinel i HD durumunuzu kontrol edebilirsiniz.

    Ya da müsait bir ara scandisk çalıştırabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y-ZiyA

    İşlemci ve GPU ısı değerlerine de bakın 80 derece üzerinde mi diye. Bir ihtimalde HDD bad sector vb olması. Disk Sentinel i HD durumunuzu kontrol edebilirsiniz.

    Ya da müsait bir ara scandisk çalıştırabilirsiniz.
    Hocam değerler işlemci için 70, ekran kartı için ise 55-60 civarında seyrediyor. Dün DX12 ile açmaya çalıştım oyunu ve "Graphical Driver crashed." hatasıyla karşılaştım. Yatmam gerektiği için tekrar da bakamadım. Cevap verdiğiniz için sağolun
  • Hocam eğer sorunuz fps değerlerinin düşüklüğü üzerine ise fps değerleriniz normal, FX serisi öleli ve cenaze namazı kılınalı çok oldu şuradan 1.dk den sonra izlerseniz demek istediğimi anlayacaksınız.

    Eğer sorunuz anlık takılmalar üzerineyse ve sıcaklıklar konusunda hiç bir sorununuz yoksa, (OC var mı onu da belirtmediğiniz için olmadığını varsayıyorum) yapılabilecekler arasında
    1- HDD'ye bakılabilir bad sector var mı yok mu herhangi bir kopyalama yazma okuma hızlarında sıkıntı var mı vb.
    2- Monıtor'un 1080p olduğunu varsayıyorum (ayarları ultra dediğiniz için öyle düşünesim geldi), monıtorde g-sync var mı? eğer yoksa nvidia ayarlarından adaptive sync'i açabilirsiniz veya oradaki diğer sync seçeneklerini deneyebilirsiniz. Çünkü monıtor yenileme hızından daha aşağıda bir fps alıyorsunuz, eğer hdd'de herhangi bir sorun yoksa, işlemci ekran kartı termal olarak normal aralıktaysa bu konuya daha çok bakmalısınız bence. Tearing, monıtor stuttering diye aratırsanız daha çok şey bulacağınızdan eminim. Bu arada sync teknolojileri input lagı arttırır. Bu da ister istemez fps oyunlarında bir dezavantaj tabiki. Umarım sorununuz kısa sürede çözülür
  • KciD kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim.
    Dediklerinizin her birini deneyeceğim. Evet FX serisi gerçekten de tarih olmuş durumda lakin yakın zamanda bu işlemciyi değiştirmem olanaksız. Sorunum anlık takılmalar üzerine, işlemcimde herhangi bir hız aşırtma yok. Monitorum 1080p fakat HDMI-VGA çevirici ile kullanıyorum. Acer'in eski bir monitörü olduğundan G-Sync gibi güzel bir özelliği yok.
    En kısa zamanda direktiflerinizi yerine getirip sonuçları buraya atacağım. İyi forumlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kültürlü cingen kullanıcısına yanıt
    feedback bekliyorum hocam. Aşılabilecek bir şeey olduğunu düşünüyorum. Bir çok insan 45-50 fps arasında hiçbir şekilde stuttering, takılma-kasma almadan oynayabiliyor. Eğer donanımda bir arıza yoksa bir kaç bir şey deneyerek aşılacaktır umuyorum. Bu arada işlemciye yönelik dediğinizi anlıyorum. am3+ platformunda daha fazla gidilecek bir upgrade seçeneği yok doğru, Tüm platformu değiştirmek maddi açıdan külfetli, bu arada ben de FX kullanıcısıyım (6100). 775pin olan değil de 1366 veya 2011 pin olan xeonlar sudan ucuz ama nedense anakartları (ki bu platfomlarda 7-8 senelik fx yaşındalar) işlemcilerden pahalı (Aliexpressten bahsediyorum bu arada). Belki bu black friday muhabbetine filan biraz daha ucuzlarsa ben o platforma yöneleceğim sanırım. Tekrardan sorununuzun kısa sürede çözülmesini diliyorum.
  • KciD kullanıcısına yanıt
    Tam da o Xeon lar yüzünden anakartlara geçiriyorlar zaten. İşlemcisi ucuz ve performanslı diye.
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz mantıklı hocam. Ben değeceğini düşünüyorum. Elimde 240mm sıvı soğutma var, kasam güzel ve çok fazla fanım var. Xeon işlemcilerin tek çekirdek performansı ryzenin birinci nesiliyle yarışıyor. Şuan ben 4.72 ghzde 4 çekirdek olarak kullanıyorum 6100'ü veya 4.45 olarak 6 çekirdekte yapabiliyorum. 2 şekilde de CS:Go 2k çözünürlükte 90-150 fps arasında takılırken, kıytırık bir i3 turbo boost bile açmadan 200 fps limitini aşıyor. Frostpunkta ister 4 ister 6 çekirdek aktif olsun, oyunda 8-10 bina kurduktan sonra takılmalar başlıyor. Tam olarak aynısı neredeyse bütün paradox oyunlarında var (europe universalis, victoria, crusader kings) tek çekirdek gücü tam anlamıyla yerlerde fxde ki ciddi manada hız aşırtmayla kullanıyorum. Siz fp olarak ne önerirdiniz? Sizce kötü mü 1366 veya biraz daha bütçenin yükseltilip 2011 xeon a yönelmek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KciD -- 15 Kasım 2018; 21:22:18 >
  • KciD kullanıcısına yanıt
    Sizin aradığınız kişi bu:

    https://www.youtube.com/watch?v=NItI0J5ZR68

    Eski Xeon özellikle x58 ler ile ilgili yığınla videosu var ve iyi sonuçlar alıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y-ZiyA

    Sizin aradığınız kişi bu:

    https://www.youtube.com/watch?v=NItI0J5ZR68

    Eski Xeon özellikle x58 ler ile ilgili yığınla videosu var ve iyi sonuçlar alıyor.
    teşekkürler hocam, izledim adamın sistemi cidden güzel. Bu arada aliexpress sayfası açtı fiyatları göstermek için bir ara o zamanda bu zamana 10 dolar kadar ucuzlamış xeonlar. Video 2018 agustos 3 ayda iyi indirim bence :D teşekkürler tekrardan
  • KciD kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Sadece aliexpress te satılan Huanan kartlarda X58 chipsette olan triple channel memory desteği olmayabilir. Haliyle 2 RAM slotu var. Bir de anakart kalitelerinden çok emin değilim o kısmı biraz araştırmak gerekebilir.
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Ya şimdi burada asıl konu kasma, takılma sorunu pubgde o yüzden çok saptırdık devam etmek istemiyorum fazla ama bunu da anlatmadan olmaz. Benim o konuda başım yandı daha önce ondan biraz çekincelerim var. Anakart çöp çıktı 1 sene kadar önce 775pin xeon olayına giriştim 120 lira anakarta, 40 lira da xeon a 771 modlu 775, bir şeyler yaptık ikisi de 20 gün civarına geldi. Xeon okay çalışıyor da anakart çöptü zaten geldiğinde güney köprüsünün pasif soğutucusu filan fırlamıştı. Kutu azcık hasar almıştı. Emin olamadım yolda mı bozuldu yoksa satıcı direk bozuk mu gönderdi. Çok bir para değildi ama yine de boşa gitmesi üzüyor. x58 ler 500 lira, x79lar daha da pahalı. Ee şimdi bir kere dilimiz yandı artık üfleyerek de yemeye korkuyorum valla bilmiyorum hocam :D
  • KciD kullanıcısına yanıt
    Konuyu bayağı hijack ledik ama :)

    https://www.youtube.com/watch?v=yBYBMQrK7XE
    https://forum.donanimhaber.com/i5-8400-vs-ryzen-5-2600x-vs-x5675--132713622

    Tabi alırken elden ya da düzenli iş yaptığınız bir bilgisayarcıdan almak çok önemli.
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Konudaki arkadaş 3930k alırım demiş de TR'de nerede bulacaksın onu ya da buldun kaç paraya alacaksın aliexpresste 700lira 3930k, x5680 200 lira altında. tuhaf
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.