Şimdi Ara

1000 VA UPS BOMBA GİBİ PATLADI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1000 VA UPS BOMBA GİBİ PATLADI

    Elektronikçiyim hayatımda böyle patlayan ne bi cihaz ne bir alet gördüm.Durup dururken elektirik kesintisi falanda yokken kendi kendine resmen infilak etti. Herhangi bir yerindede uyarı yokki arkadaş bu alet patlayabilir 5 metre uzagınıza koyun diye.Patladıgında baya güçlü ateş çıkardı.İçerisine korumak için sigorta falandamı koymamışlar ne anlamadım 3 defa art arda patladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracul -- 19 Şubat 2009; 15:15:35 >







  • desene powercom olmuş powerbomm
  • Markayla bence alakası yok,onun içinde öyle güçlü* patlayacak bi parça yok ki hocam aküden başka.Zaten powercom'un da aküsü yoktur...

    Ben de bugün ufak bi hatam yüzünden 300W FSP psunun giriş seviyesi kondansatörlerini fiş takılıyken kısa devre ettim.

    310V DC bi an gözümün önünde boşalınca ne yapacağımı da bilemedim,köprü diyot felan kalmadı resmen 5cm çapında ark topu gördüm yahu lehim 2mm çapında yarılmış

    (*) Düzenleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 25 Şubat 2008; 7:51:36 >
  • patlamış cihazın resmini aldınız mı?
  • Arkadaşım, patlamayla ilgili detaylı bir açıklama yapabilir misin?
    Yani ortada hiçbir sebep yokken cihaz patlayıp yanabiliyor öyle mi?
    E benim şu an bu cihaz Lcd monitörümün arkasında duruyor...
    Hergün patlayabilir korkusuyla mı yaşayacağım? Nasıl iş anlamadım yahu?
    İnsan hayatı bu kadar önemsiz yani? E üretici firmanın bundan haberi var mı acaba?
  • İşlerim dolayısıyla forumu takip edemiyorum o nedenle geç cevap veriyorum.Cihaz oldukça güçlü ateş çıkararak yaklaşık 1 metredeki insanı ciddi yaralayacak şekilde patladı.Bu durumu distrubutor firmayı arayarak bildirdim.Gönderin bakalım dediler tamir ederiz yaparız ederiz demekten başka birşey bildikleri yok enayimiyim delilleri onlara gönderecek kadar.Böyle ciddi bir durumda insan saglıgını hiçe sayıyorlarsa vardır elbet hakkımızı aramanın bir yolu.Bu ürün CE ve TUV sertifikalı bir ürün ise böyle şeyler olmaması gerekir.Cihazın yanlarındaki deliklerden oldukça güçlü ateş çıktıgını söyleyebilirim.Cihaz ard arda 3 sefer patladı.İlk başta acayip ilginç sesler çıkarması üzerine hemen uzaklaştıgım için ben ucuz atlattım ve bilgisayarın fişini çıkardıgım için belki bilgisayar hiç zarar görmeden kurtuldu.Bazı arkadaşlar cihazın fotografı varmı diye soruyor.Arkadaşlar bu cihaz bomba deil öyle dış metal kısmı saçılarak dagılmadı tabiki.Eger öyle olmuş ise parça tesirli bomba diye yazardım buraya zaten.belkide yazamazdım :D Dışındaki metal korumada gözle görülür herhangi birşey yok.Cihazın içini açarsak kesin nedeni anlaşılır.Fakat müdahale yapmak istemedigim için cihazın şu an açılması taraftarı deilim.Ancak konuyu yargıya taşımayı düşünüyorum ondan sonra cihaz hakkında inceleme zaten yaparlar.Üretici firmaya 2 sefer mail atmama ragmen tek bir mail cevabı bile atmamalarınada anlam veremedim.Neyse şu an işlerim dolayısı ile ugraşamıyorum bu konu ile.Ama yanlarına kar kalmayacagını mutlaka bilmelerini istiyorum.Saygılar.




  • Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla (kesinlikle konunun uzmanı değilim) ya Kondansatör patlaması var(yüksek voltajdan, ki bu olası bir durum), ya da Akü patlaması var (ki bu da cep telefonlarında bile olmuştu). Yargıya götürmeniz mantıklı ama Türkiye şartlarında nasıl bir sonuç alacağınızı gerçekten merak ediyorum. Mahkeme masrafları yanınıza kar kalmaz inşallah :)
  • Benim UPSde bu ara dengesizleşti. Ayağımın dibinde duruyor. Aldığımdan beri zaten içimde bir korku vardı patlarsa diye. Bu hale geldikten sonra artık daha havada aramızda da 2 Cm kalınlığında tahta olan bir yere koydum. Patlasa da bana bişey olmaz Senin olayı da duydum iyice korktum. Umarım hakkını alırsın. Tüketici mahkemeleri ve dernekleri konuyla ilgilenecektir. Sakın cihazı ellerine verme. Kanıtı yok edebilirler. Aramızda halledelim şeklinde çözüm de sıkça denenir. Onu da bence esgeç. Türkiyede de kalite sertifikaları olan üreticilerin ihmallerinin cezalandırılması gerekli ki kalite artsın.
  • sol tarafımda ve yaklaşık 40cm uzağımda 2 adte powercom 600 lük ups duruyor ki bu haberi hiç okumamayı dilerdim. yatarken de bunlara çok uzak olmadığımı ve 24 saat açık olduklarını da düşündüğümüzde çok tehlikeli bir durum ortaya çıkıyor.

    geçmiş olsun, inşallah başkalarınn başına gelmez de bari başkaları yaralanmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.