Şimdi Ara

1000-1300 TL bandında ikinci el cihaz önerisi (Tartışmaya açık.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, forumdan aldığım Moto Z Play cihazımı ekranı büyük geldiği için sattım. Şu an ikinci el telefon arıyorum, bütçem 1000 ile 1300 TL arasında bir rakam. Kullandığım son 4 cihaz:
    Moto Z Play
    Moto G4 Plus
    Galaxy S6 Edge
    Galaxy S6

    Forumdan bir abimizden tekrar Galaxy S6 almayı düşünüyorum ancak 2015'te çıkan bir telefona 1000 TL üzeri vermek bana ölü yatırım gibi geliyor. Motorola cihazlarımdan hız olarak memnundum ancak kameraları eski Galaxy S6 cihazlarıma göre cidden çok kötü. Kamera, ekran ve hoparlör benim için en önemli üç kriter. Hız, batarya arkadan geliyor. 3 saat üstü ekran kullanımı veren herhangi bir cihaz işimi görür. 4.7 inç ile 5.3 inç arasında, tek elle kullanıma imkan veren bir cihaz arıyorum. Aklımdaki cihazları, neden ilgimi çektiğini ve neden almakta tereddüt ettiğimi ekleyerek yazıyorum. Her türlü öneri ve yapıcı tartışmaya açığım.


    LG G5
    + Geçen yılın amiral gemisi, problemleri yüzünden tutunamadığı için fiyatı çok uygun, Snapdragon 820 barındırıyor, hızlı ve akıcı.
    - Ghost screen, malzeme kalitesi problemleri, kalite kontrol problemleri, kronik batarya sorunları


    Xiaomi Mi5 Prime
    + Çok ince, ele oturan, hafif ve zarif bir telefon. Bir mağazada inceleme fırsatı buldum, bana gayet hızlı geldi.
    - Kamerası hakkında yeterli tecrübem yok, yetkili servis sıkıntısı bulunuyor, zırt pırt olmadık yerleri bozuluyor, beceriksiz ithalatçı teknik servisi ile muhattap olmak zorunda bırakıyor.


    Galaxy S6
    + Muhteşem bir kamera, muhteşem bir tasarım anlayışı ve mükemmel malzeme kalitesi. Mükemmel bir şekilde renk kalibrasyonu yapılmış, parlak bir Amoled ekran.
    - Eski bir model, eski bir çipset, ikinci elde garantisi devam eden, fazla kullanılmamış, pili yıpranmamış cihaz bulmak imkansız. Çoğu cihazda ekranda pembe lekelenmeler var. (Fabrikasyon süreci ile ilgili bir problem.)


    Galaxy A5 2016
    + Kaliteli Amoled panel, pil performansı iyi, tasarımı hoş.
    - Orta seviye bir cihaz, kamera dahil çoğu bileşen kırpılmış, fiyatı S6 ile aynı, hangisi alınmalı tereddütteyim.


    Galaxy A3 2016
    + Kaliteli Amoled panel, pil performansı iyi, tasarımı hoş.
    - Çözünürlük çağ dışı, A5 gibi kırpılmış bir cihaz, kamerası iş görür mü bilmiyorum, ayrıca yıl 2016 o ram miktarı nedir?


    Oneplus 3
    - Fiyatı ülkemizde çok şişiriliyor, bütçem aralığında bulunamıyor.

    iPhone SE
    + iPhone 6S ile aynı çipset, kamera, performansa sahip.
    -Çağ dışı ekran boyutu ve çözünürlük, parmak izi eski nesil.


    Sony Xperia X Compact
    + Verimli, az güç tüketen çipset, iyi batarya performansı.
    -Çağ dışı çözünürlük, kamerası nasıl bilmiyorum, çok kalın bir cihaz, diğer Sony cihazlar gibi suya dayanıklılık yok, fiyatı SD650 çipsetli bir cihaza göre şişiriliyor.


    Sony Xperia XZ
    + Suya dayanıklılık, kamerası iyi, tasarım ve malzeme kalitesi iyi.
    - Bütçem aralığında bulunması zor.


    HTC 10
    + En iyi kameralardan birine sahip, paneli LCD de olsa idare eder, hoparlör olarak listedeki en iyi telefon, Snapdragon 820 ile performans sıkıntısı da yok.
    - Bütçem aralığında bulunması zor.



    Huawei Honor 8 ve P9
    + Güzel tasarım, kameraları fena değil.
    - Bütçem aralığında bulunması zor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whole Lotta Rosie -- 21 Ağustos 2017; 15:49:47 >



  • Sıfır p2 alın keyfinize bakın taş gibi telefon. Ya da ithalatçı garantili gr5 2017 1100 tl çift kamera

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evrenevre123 E kullanıcısına yanıt
    Pil performansı birinci kriterim değil, P2'yi eliyorum. Huawei GR5 giriş seviyesi bir cihaz, onu da istemiyorum. Daha çok ikinci el bir ya da iki yıl önce tanıtılan flagship cihazlarla ilgineliyorum. Tavsiyeleri bu yönde yaparsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whole Lotta Rosie -- 21 Ağustos 2017; 14:25:57 >
  • Aslında p2 işlemci olarak üzmez sağlam telefon ama amiral gemisi tarzı diyorsanız moto z alın sd 820li. İkinci El o fiyatlara bulunabilir. P9 bütçem dışı demişsiniz ancak 1500e ithalatçı garantili var biliyorum temiz ikinci el de vardır o fiyata. Facede mate 9 satan var huawei grubunda olması lazım 1350ye yurtdışı ürün ama mate 9 tartışılmaz en üst seviye telefon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. El p9 bulunabiliyor o paralara. Kamera da profesyonel modu kullanmayı öğrensek çok başarılı iş yapıyor. YouTube da videolar mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1400 e s7 bulursunuz.Note 5 e baktınız mı?
  • @evrenevre123
    Hocam sattığım cihaz 3510 mAh kapasiteli Moto Z Play'di. O kadar ağırdı ki uzun süreli kullanımda parmaklarımı ağrıtıyordu tutmaktan. P2'yi düşünemiyorum bile. Bana hafif ve görece küçük bir cihaz lazım. Dediğim gibi pil önemli bir kriter değil, hızlı şarj teknolojileri sayesinde düşük kapasiteli pilleri hızlıca şarj edebiliyoruz zaten.

    P9'u bulunduğum ilde (Ankara) bulamıyorum. Satılan cihazların çoğu faturasız, kutusuz cihazlar. Bir de telefoncuların "teşhir ürünü" adı altında sattığı cihazlar var ki o konuya hiç girmiyorum. Kısacası aradığım cihazlar kutulu, mümkünse distribütör garantili , ve mümkünse ilk sahibinden olmalı. Biliyorum biraz fazla seçiçiyim ama sürekli sıkılıp cihaz değiştirdiğim için üçüncü dördüncü el cihazları tercih etmiyorum, çeşitli konularda baş ağrıtan süreçler yaşanıyor sonra. Mate 9'u da ekran boyutu yüzünden elemek durumundayım. Yardımlarınız için tavsiyeler için teşekkür ederim.

    @By Doğu

    P9'u da arama listeme ekledim hocam uygun fiyatlı bir cihaz çıkarsa alacağım. Merak ediyorum ben de monochrome kamerayı ve Kirin 955 işlemciyi.

    @battalgazi137

    O fiyata satılan S7'lerin epey sıkıntısı oluyor. Ekranı kırık mı dersiniz, yurtdışı olup IMEI atılan mı dersiniz, kaçıncı el olduğu bilinmeyen, içi yetkisiz açılıp ameliyat edilmiş cihazlar mı dersiniz.. Hepsi mümkün 1400 liraya. Note 5'i seviyorum ancak ekran boyutu büyük, tercih etmiyorum o yüzden. Uzun süredir 5.5 inçlik Moto Z Play kullanıyordum zaten, artık daha küçük cihazlara bakıyorum.
  • Kardeş aklın varsa 0 al millet bozulmuş telefonu birbirine ittiriyor tuvalete bile telefonla girip cikiyorlar 1 2 model dusuk olsun 0 olsun kafan rahat kullan derim



    Model olarakta xioami 5 5s baya alanlar var çevremde memnunlar hatta istersen ona bak ya da s5 m8 z3 z5 vs eski amiral gemilere bakabilirsin telefoncularda vs huaweide bu ara iyi makinalar yapiyor



    Son olarak interneti iyi arastir bazen buyuk markalar vatan mediamarkt falan bile iyi kampanyalar yapiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.