Şimdi Ara

10 soruda Turkcell'in yeni arama motoru Yaani hakkında merak edilenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DonanımHaber ve daha bir çok site Şubat ayında haberini yapmıştı. Başka söze gerek yok.

    10 soruda Turkcell'in yeni arama motoru Yaani hakkında merak edilenler

  • Anlayan?
    10 soruda Turkcell'in yeni arama motoru Yaani hakkında merak edilenler
  • Guzel numaraymis google ve yandex degil dogru kullanmaktan kacindigim hicde merak etmedigim bing den aliyor sonuclari olmamis

    Zaten şu 100 200 muhendis lafini duyunca killanmiyor degilim. Cok cekirdekli islemci gibi sayi arttikca verim artacak sanıyorlar. Daha kordineli daha verimli 10 muhendis bingden bu verileri alip uygulama yazabilirdi

    T60 t70 gibi sadece logo bas yolla piyasaya yaptiklari cikhazlarda da 500 muhendis calismamismiydi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arka planda Yandex çalışıyor. O da yetmiyormuş gibi bir arama motorunu kullanmak için neden uygulama kurmak zorunda kalıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz siz kaldınız fişlemeyen sizde geldiniz tam oldu...

  • her ay bedava 1g ayda 1 girerim
  • Ülke hastalığı: "Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı"

    Google'ın yapamayıpta Yaani'nin yaptığı ne var? Kaliteni ortaya koyarsan insanlar seni tercih edecektir. Yoksa senden daha iyisini, isterse antartikadan biri yapsın ben onu kullanırım. Herkeste kaliteli olan hangisiyse onu kullanmalı bence.. Böylece dandik bi telefonu "gururla" üretip "yerli" diye satmaya kalkanlar yada bi uygulama yazıp "yerli bu, destek olun bea" diyenler, asıl önemli olanın "global" olmak olduğunu anlarlar belki!



    Not: yaani'yede bu gözle bakıyorum, altyapısı ikinci planda benim için. Asıl onemli olan kendini tercih ettirebilmesi ve açıkçası pc'den değil mobilden başlaması eksi puan..

  • Medyon Keto'nun en çok kullandığı kelimelerden biri olmakla birlikte boşa vakit kaybı "YAANİ" Google gibi bir devin kılı olamayacaklar hiçbir zaman.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon

    Yandex çalışanının aylar önce yazdığı mesajı şuraya bırakalım;

    10 soruda Turkcell'in yeni arama motoru Yaani hakkında merak edilenler

    Buyurun bu da linki: https://www.quora.com/Why-is-Yandex-isnt-very-popular-searching-engine-worldwide-despite-presence-of-international-version-yandex-com-and-innovations-in-Yandex/answer/Sergey-Aksenov

    Mart ayından söylemiş adam Turkcell ile ortaklaşa Yaani isimli "Rebranding" markası oluşturuyoruz diye. İsimden de belli zaten ama hala göz göre göre Turkcell'in yerli, milli diye yalan söylemesi büyük terbiyesizlik. Rekabet kurumu soruşturma başlatsın şu "yerli" tanımına. Tüketiciyi kandırmaktan bakşa bir şey değil. Yeter, oynamayın artık halkın milli duygularıyla. Sonra cidden iyi bir şey yapılınca sevinemez oluyoruz, yine bir bit yeniği vardır diye...

    Anlayamayanlar olabilir, kelime kelime tercümesini yapalım.

    Yandex İngilizce (ve diğer dillerde) yeterli arama kalitesini sunamıyor çünkü
    komple uluslararası interneti indexlemek, bu indexi barındırmak ve çabuk şekilde dönüş yapmak
    yaklaşık 50 kat donanım ve network ihtiyacı doğururdu. Bu ölçekte bir yatırım Google ve Bing gibi
    piyasaya hakim şirketler karşısında çok düşük bir başarı oranı ile çok zor olurdu.(CAPEX ve OPEX giderlerini karşılayacak
    reklam gelirleri toplamak)

    Şu anda Yandex en popüler uluslararası websitelerini ve diğer kaynakların ana sayfalarını aratıyor. Bu hem o kadar yüksek maliyet
    tutmuyor, hemde pastada parmağın durmasını sağlıyor. Onların stratejileri, Google'ın yeterince güçlü olmadığı pazarlara bakmak
    ve buralarda bölgesel mücadele etmek. İlk Kiril olmayan atışlarını Türkiye'ye yaptılar, ama burada fazla bir momentum yakalayamadılar.
    Ama yinede Maps, Traffic gibi servisler diğerlerinden daha iyi performans gösterdi. Şu anda en büyük operatör Turkcell ile dağıtım
    ortaklığına giriyor ve Yaani adında tekrar markalaşıyorlar.


    Ama Turkcell'in süprizini bozduk yaa. Orada bir milli giydirmesi ne kadar pazar payı fark ettirecekti. Yok yapay zekalarla, üst düzey mühendislerle, 0 dan arama motoru falan. Zaten dünde ilk Dh'de haberi çıktığında Yandex altyapısı kullanıyor yazdı. Yarım saat geçmedi, kullanmıyor diye boldlandı. :) Hele eğer normal web sitesi olarak yayınlanacaksa, istedikleri kadar kod gizleme yapsınlar, tüm kodlar ortada, asla saklanamaz. Nereden ne çekiliyor anında ortaya çıkar.

    Ha gönül elbette yerli arama motoru ile gururlanmak ister. Burada sıkıntı, birinin çıkıp devletten şu kadar milyon destek aldık senelerdir üzerinde çalışıyoruz, adı da geliyooo deyip, google apisini kullanması. Diğerinin Yandex tekrar markalaşmasını saklamaya çalışıp, öğrenen yapay zekalar ile 0 dan yerli arama motoru yaptık demesi.

    Hayır aslan gibi çık deki Yandex ile ortak çalışmamız var. Gelenlere 1gb hediye vs vs. Zamanında Fenerbahçe de yaptı böyle bir şey. Kullanan kullansın. Öyle sağdan soldan operatörün yapabildiği, maliyetini karşılayabildiği bir şey olsaydı bu, şu an yüzlerce orjinal arama motoru olurdu.




  • Bu da Rusça bilenlere, ya da çeviri kullanabilenlere gelsin. İngilizce bilenler Url'ye bakabilir. Şubat 2017'de Ruslar Yandex'in Yaani adında tekrar markalaşmada kullanılacağını yazmışlar.
    https://roem.ru/20-02-2017/243356/yandex-becomes-yaani/

    Ama Turkcel Yaani'yi mühendislerle, yapay zekalarla, yandex ile hiç alakası olmadığı şekilde kodlamış... Hımmm...

    Geliyoo(Google)
    Yaani(Yandex)

    Sırada ne gelecek acaba?

    Türkiye'nin tek ve gerçek yerli arama motorunu biz çıkarıyoruz. İsmi de baay. Bakmayın sonuçarı Çince verdiğine, Çin'in gerçek (kolpa olmayan) Baidu arama motoru ile hiç bir alakamız yok. Bakın o kadar orjinal baay diye kendi logomuzu bile yaptırdık komşunun çocuğuna. Devlet milyonlarca destek veriyor, tüm operatörler arkamızda. Tamamen milli. Buna laf edenler, yerli malının kalkınmasını kaldıramıyor, yediremiyor, bizi kıskanıyorlar.

    Baay(Baidu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 26 Ekim 2017; 15:56:57 >




  • http://tr.yaani.com.tr adresinden web'ten de ulaşım sağlanıyor :|

  • motor olma efsane ol!

  • internet vermesi güzel
  • Bedava neti almak için cihazıma kurdum. Kurmamla kaldırmam bir oldu. Arayüz felaket. Ağır çalışıyor. Ayrıca ismini çok saçma buldum. Yerli Arama Motoru - YAM diye bir isim koysalar daha az sırıtırmış. Google dururken bunu neden kullanayayım? Kimin ne için böyle bir şeye ihtiyacı var? Açıkçası boş bir çaba olarak bakıyorum. Ayrıca hediye GB de gelmedi.

  • %25 hayal...

  • Denemek icin az once bir kelimeyi hem yani den hem google dan hem de yandexten arattim. Cikan ilk uc sonuc, 3 arama motorunda da farkliydi. Ayni sonuclar var ancak 3 te 3 birbirini tutmuyor. Rebranding olsa birebir ayni sonucu vermesi lazim.



    Ve de neden goz gore gore yalan soylesinler? Mantikli gelmiyor. Ne de olsa eger yalansa insanlar bir sekilde ortaya cikaracak, daha beter rezil olmayi niye goze alsinlar ki. ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bilgiyi yanlış aksettirme.Geliyoo arama motoruna devlet desteği falan verilmedi.kendi açıklamaları da var hemen kekoya bağlamayın.devletin açıklamasında da böyle bir çalışmadan haberlerinin dahi olmadığını açıkladı.anlaşılan çamur at izi kalsıncılarla takılıyorsun.çok belli.ne kadar yerli olduğunu eleştirmek yerine bunu desteklemek önünü açacaktır diye düşünüyorum.mesela en azından bu arama motorunun veri merkezi gebzede olacak.sadece yandex yapmış olsaydı kesinlikle bir yerinde yazardı adamlar mal mı?kendi markasını kullandırsın?Geliştirmek için destek alınması gayet normal bu işbirliklerinin dünyada çok örneği var.ne olursa olsun bence desteklenmeli.yarısı senin bile olsa hiç senin olmamaktan iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "yerli" olmayan bu motara yakında sorgu başına ücret keserlerse şaşmayın çünkü "paracel" bu arkadaşlar. Halkını düşünmeyen cebini düşünen kazıkcı bir firmadır.
  • sengist S kullanıcısına yanıt
    Geliyoo açıklanmadan bir kaç hafta önce bakan yakında tam yerli, milli arama motorumuzu açıklayacağız demişti. Daha sonra o gün bugün oldu bir açıklama yapılmadı. Kaynak vermişlerdir vermemişlerdir %100 bilemiyorum. Bunların foyası çıkınca bizimle alakası yok diye açıkladılar ama alakası olsaydı, 4 milyon vermiş olsalardı çıkıp ta evet kandırıldık, 5 dk'lık proyeye şu kadar milyon yatırdık ta demezlerdi muhtemelen. Ha devlet tarafından gelen her açıklamaya her daim inanacağımızı var sayarsak sorun yok.

    Geliyoo konusunda da valla billa Google'dan çekiyor dediğimizde yok olur mu öyle şeyler, desteklememiz lazım, siz önümüzü kapatıyorsunuz, iftira atıyorsunuz dediler. Yahu dedik kekoya bağlamayın, ama belli bir kesim fena bağladı. Şimdide yine ne yazık ki yapay zeka algoritamaları ile üst düzey mühendislerin bir anda hoop diye tamamen yerli arama motoru icat etmiş olması reklamı pek inandırıcı gelmiyor. Diğer yandan rusların aylar önce yazdığı yandex'in markalaşması daha mantıklı. Yani Şubat ayında elin Rusya'sındaki web sitesi bu Türkcell'in yaani'sini nereden biliyor da yazıyor? Vahiy mi geldi?

    Adamlar tabi ki mal değil, aksine daha zeki. Bizim Yandex hiç bir türlü pazar payı arttıramıyor, tv reklamları verdik, google reklamları verdik, olmadı Fenerbahçe ile anlaştık, hiç biri tutmadı. Şimdi bari bunların milliyetçilik duygularından faydalanarak, sanki onlar çıkarmış gibi bir markalaşma yapalım, sonuçta ana kaynak bizde. Reklam gelirleri artınca anlaşma oranınca Turkcell ile de paylaşırız, hiç gelir olmamasındansa paylaşımlı gelir iyidir. Diyebilirler...

    Geliştirmek için destek demişsiniz, o başka bu başka. Tabi ki keşke iş sadece geliştirmek için destek olsa. Tekrar söylüyorum, keşke milli bir proje olsa, gurur duyarız. Ama elin markasını rebreanding ile milli diye yedirmeye çalışmak başka bir şey.

    Siz destekleyin. Eğer cesaret edipte web versiyonunu çıkartırlarsa kaynak kodlarını inceler, tüm gerçekleri ortaya çıkartırız diyeceğim ama geliyoo konusunda kaynak kodlarını gösterdik gene bile kafası basmayanlar oldu ya, hemde tonla. Yahu baksana Google apisi, bu çok kolay, 5 dk da çağırılıyor yazdık. Önümüzü kapıyorsunuz, kıskanıyorsunuz dediler. Bunu diyene her şey mubah.

    Hala bakan'ın yakında milli arama motorumuzu açıklayacağız lafının arkasını da bekliyoruz. Ver gazı millete nasıl olsa unutuyorlar mı? Yoksa yakın anlayışı 40-50 sene mi?




  • Yaani'den gelen pis kokular ve soru işaretleri :

    https://www.youtube.com/watch?v=SBxrCAMbMVc
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.