Şimdi Ara

10.000₺ altı maaş alanın bu ülkede boşa çalıştığı gerçeği... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
9
Favori
17.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
306 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Ne iş yapıyorsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulan ev geçindirmeyen adam nasıl üstün körü hesap yapıyor...

    Sanki masraflar sadece yeme içme üzerine. İstemediğiniz harcamalar illaki oluyor. Atıyorum evde kombi bozuluyor falan.

    2500 TL'ye geçiniyorum diyen net yalan söylüyordur. Kşın doğalgaz, elektirik, su vb. ulaşım vb. derken para kalmaz zaten doğru dürüst.

    Kaldı ki bir ay harcamalarınızı sadece kredi kartı ile yapın gıdaya giden para zaten başı çekiyor. Bakın gıda derken dışardan yemek falan demiyorum onları lüksten sayıyorum zaten.
  • Forumda 10 bin TL kazanıpta kendini yüksek gelirli zannedenler var. Bunları ne yapmalı?
  • kardeş 10.000 ne? ben aylık 20k tl kazanacağım parayı az bulup çıkmak istiyorum dışarı. 20 k ile bile tek başına deniz gören yazlık, 220 de halı gibi giden araba, müstakil bir ev hayal? ben yıllarca çalışacağım 50 yaşıma geldiğimde bu 3lüyü (ve onların kredi borçlarını) tamamlasam ne olacak? 2016 yılı kurları ile 10.000 tl ile bu 3lü tamamlanabilirdi lakin çok ciddiyim 2020de 10.000 tl kazanacağına ; yurtdışına git, haftalık 50 saat çalış (saten min(en vasıfsız olsan bile) 3k euro kazanırsın)) 10.000 Tlden çok daha verimli harcarsın paranı. 2020de 20k tl kazanacağona git(vasıflı birisindir ki 20k kazanıyorsun) yurtdışına 7k euro ile çalış (işinde vasıflı isen 7k bile çok boş bir rakam emin ol. istediklerimi yapabilirsem aylık 30keuro kazanacağım ) , daha fazla harcayabileceğin yer olur :( :( :( :(
  • 10.000₺ altı maaş alanın bu ülkede boşa çalıştığı gerçeği...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the guardian14

    adam gibi ders çalış memur ol, yönetici ol ama bu seferde 10000- 20000 tl ile yaşanmaz bu ülkede deme
    Alman amelesi ile aynı şeylere sahip olmak için neden okuyorum neden yönetici oluyorum diye sorgula bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizlere (25 üstü yaş ) dedelerinizden babalarımızdan ev kaldı. Kalmayanlar çocuklarına ne bırakacak ? Ev nasıl alacak ? Eskiden ev almak daha olası ve kolaydı

    Şimdi ne bırakılacak biliyor musunuz ? Yol köprü hastane borçları. Bugun şak şak şak yapanlar yalayanlar yarın torunlarının el öpmelerini beklerken içlerinden küfür yiyecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman ülkenin %5’i yaşıyor sizin mantığa göre. Mühendis, doktor, profesör bile 10 bin alamıyor siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Ancak yüksek mühendis ya da uzman doktor 10 bini geçebiliyor.
    Araban var evin var eminim son model telefonun ve bilgisayarın, konsolun da vardır hala para yetmiyor da yetmiyor diyorsunuz daha ne istiyorsunuz gözünüz doysun
    Size kalsa lüks aracı olmayan, yalısı, teknesi olmayan fakir
    Yahu topçu popçu holding sahibi değilsen bu hayatta yükselebileceğin en ileri kademe ev ve araba sahibi olmaktır. Çok kazanırsan yazlığın da olur. O kadar. Gerisi yalnızca üstüne koymaktır bu kadar memnuniyetsiz olmayın şükür edip kazancınızı bereketlendirin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 21 Mayıs 2020; 0:37:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ev aldım 2200 kredim var. Ortalama eve şuanda aylık 1000-1500 harcıyoruz. Ama haricinde hiçbir şey harcamıyoruz. Evi 3 sene önce 228 000 e aldık şimdi 380 000 bin civarı fiyatı var. Gelirim artmadı. 2 Senem kaldı kredim biterse kral olacağım. Şimdki nesle Allah yardımcı olsun. Araba eski meski alırlar ama ev çok zor bu gelir seviyesiyle. Gelecekte de çok zor gibi geliyor. Artık ev sahibi olmak dar gelirli için hayal. Memur içinse zor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardwind

    Ev aldım 2200 kredim var. Ortalama eve şuanda aylık 1000-1500 harcıyoruz. Ama haricinde hiçbir şey harcamıyoruz. Evi 3 sene önce 228 000 e aldık şimdi 380 000 bin civarı fiyatı var. Gelirim artmadı. 2 Senem kaldı kredim biterse kral olacağım. Şimdki nesle Allah yardımcı olsun. Araba eski meski alırlar ama ev çok zor bu gelir seviyesiyle. Gelecekte de çok zor gibi geliyor. Artık ev sahibi olmak dar gelirli için hayal. Memur içinse zor.
    Bu ülkede ev almak ve emeki olmak ciddi bir başarıdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten herşey ateş pahası. 7 yıl sonunda bir ev satın aldık. Arabam var. Eşimle beraber kamudayız. 1 maaşa yakın krediye gidiyor 1 maaşla da kendimize bakıp bir yandan da ufak tefek biriktirmeye çalışıyoruz. Gereksiz harcama kesinlikle yapmam. Sadece ihtiyacım olan şeyleri almaya çalışıyorum. Bir an önce borçları bitirip insanca yaşamak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhand28 -- 21 Mayıs 2020; 1:51:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger bekarsaniz ₺10000 ancak yeter diye dusunuyorum. Bazilari abartma diyecektir ama eger duzgun bir araba almak istiyorsaniz, basit zevkleriniz ve hobileriniz olsun istiyorsaniz, belli bir standartta yasamak istiyorsaniz bu para ancak yeter. Istanbul'da 2+1 averaj bir sitede kirasi, aidati, faturalari en az 2.5k para gidiyor zaten. Koseye de para biriktirmek istiyorsaniz ancak yeter diyorum.
  • 10 bin lira eskisi gibi uçuk bir para değil. Bir ev olmuş 350-400 bin. Tabi o kadar gelirin varsa asgari ücretli gibi yaşayamazsın. Zaten sistem senin paranı harcatmak üzerine kurulu.
  • 24 yaşında jeoloji mühendisiyim. yabancı şirkette dolarla çalıştığım için yaklaşık 25 bin tl alıyorum. İstediğimi alıyor muyum alıyorum ama çoğunu biriktiriyorum ancak bu bile geleceğe beni hazırlamaya yetmiyor. ülke elden gittikten sonra istersen milyonlar kazan olmuyor maalesef.
  • 10 bin şuan para değil zaten 4 bin tl altini alan bence npcden farki yok hayatta.Bu ülkede 30k üzeri alman lazim ki rahat edebilesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende boşa çalışıyorum o zaman usta. Ne yapalım ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede 10k üstü hangi meslek kazanıyor ki zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3200 lira maaşım var. 1100 kira, ortalama 800 lira faturalar tutuyor, 550 de kredi borcum var (ev filan almadım, borcu borçla kapattığım ihtiyaç kredisi) 2450 lira etti sadece ödemeler. Evli ve 6 yaşında bir kızım olduğundan da hiç bahsetmeyeyim! Anneanneme bu ay yine eksiye düştüm diyince kızdı bana. Sen üç millar ikiyüz milyon, sen millar, sen bu parayı ne yaptın!? Zavallı halkımız yıllarca o kadar düşük standartlara mecbur edilmiş ki, bu pahalılık, bu enflasyonda bile 3200 lira maaşı yeterli sanıyor.. Vah ülkem vah!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 21 Mayıs 2020; 8:49:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4000 TL maaş alıyorum ve boşa çalışıyorum gerçekten. yol+yemek 1000 lira tutuyor zaten. 2 de çocuk var ucu ucuna geçiniyoruz desem yeridir. daha küçükler büyüyünce masraflarda çoğalacak tabi
    birkaç sene önce borsadan para kazanıp bi ev aldımda kira derdinden kurtuldum.sonra araba alıp satmaya başladım. bilader sağolsun sayesinde 150k para batırdım. sermayem uçtu gitti mecbur işe başladım ama çok dayanamam heralde bırakmayı düşünüyorum.
    mahkemede süren bi alacak davamız var çözülürde para gelirse direk istifa
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.