Şimdi Ara

10.000₺ altı maaş alanın bu ülkede boşa çalıştığı gerçeği... (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
9
Favori
17.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
306 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazlığımıza gidelim dedik, yol üzerinde muğladan idarelik alışveriş yaptık 250 tl tuttu, dün de karantina sebebiyle eksik alışverişimizi yapalım dedik 310 tl tuttu. Diğer harcamalar cabası.

    Yani buzdolabını tam doldurmak için en az 600-700 tl harcamak gerek. 2-3 boğaz ve karı koca iseniz Allah selamet versin, bu alışverişi boğazınızı sıkarak her hafta tekrarlamanız gerek. Ben anlamıyorum bizim gelir var yine koymuyor ancak millet nasıl asgari ile 3-5 bin tl ile geçiniyor gerçekten inanılmaz.

    Sonraki seçimleri de kazanırlarsa herşey müstehak bu millete.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrehan09

    Bizim ülkemizde EZİCİ ÇOĞUNLUK 2020 dünyasında kirasını ödeyip akşam makarna kaynatmayı yaşamak sanıyor. Adam hayatında bir kere deniz görmemiş tatil anlayışı bir tek otobüsle köye gitmek hayalini kurduğu araba 90 model şahin bunları yapınca refah seviyesi iyi sanıyorlar.

    Türkiye'de insan gibi geçinebilme limiti anadolu kentlerinde 6-7 bin minimum İstanbul'da ve büyükşehirlerde ise min 10.000 TL'dir lüks bir hayat demiyorum bakın insan gibi geçinebilmek sadece. Ki bu rakamlarada yine adam akıllı ev alınamaz kirada geçinildiği aracında para biriktirip bir kısmın kredi kullanarak alındığı ve sadece çocuksuz çift düşünülerek hesaplanmıştır.

    Şimdi burda gelip saldırcak olanlar olacak asgari ücrete geçinenler ne olcak hüloğğ diye arkadaşım asgari ücrete büyükşehirde geçinen kalmadı "YOK". Otur bir masaya kağıt kalem al kirayı yaz 300-400 faturaları ekle yemeğini yol masrafını ekle bakalım 2.300 e denk getirebiliyor musun? Anca anadolu şehirlerinde en rezil semtlerde evlerde oturup 7/24 bimden geçinenler veya aileden kalan evde kirasız geçinenler kaldı asgari ücretle bunada ne kadar geçinmek dersen. Ben buna asgari yaşam şartı derim hani barınma yeme olurya öyle. Bana göre Gidip 10 liraya plastik içinde tavuk tırnağı bulunan sucuğu sosisi salamı yemek geçinebilmek değil eziyettir zulümdür. Her yemeği margarinle yapmak sağlıkla oynamaktır. 2020 yılında halkını 20-30 yıllık araçlara mahkum etmek zulümdür. Evini adı çıkmış semtlerden kiralamak güvenlik sorunudur. Bana göre geçinebilmek haftada birer gün etini balığını "adam gibi" yiyebilmektir. Mutfağını ihtiyacına göre adam akıllı markalarla doldurmaktır. Üstüne başına rahatça adam akıllı kıyafet alabilmektir. Haftada bir iki gün eşini alıp sinemaya oraya buraya gezmektir. Yazın 1-2 hafta adam akıllı tatiline çıkabilmektir.(Yurtiçi tatili o yazdığım maaşlara zaten yurtdışı imkansız.)

    Hayatında hiç yaşamamış veya yaşamak nedir bilmeyenler gelip burda asgari güzellemesi yapmasın.
    Örnek verdiğiniz kafada insana çokça rastlıyorum.

    Sürekli 80ler ve 90 ları örnek veriyorlar. Paramız olsa bile bulamazdık vs. vs.

    Pahalılığı kabul etmek istemiyorlar.

    Onlara göre teknoloji olmasa da olur biz yeni arabaya binemeyiz 90 model araba neyine yetmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke bitik okeye oynuyor hala birileri bik bik etme peşinde. Kendine bir teknolojik set kurman bile 10 bin TL üstü,en az 1 sene çalışman lazım onda da harcama yapmaman gerek doğru düzgün. Adama diyorsun eeee 1000 liralık telefon al diyor
    1000 TL'lik telefon ile ufkunda o kadar olur ancak,ona kalırsa al bir tane eski tuşlu telefon,ne gereği var değil mi başkasına
  • damat mahvetti ülkenin içini...
    ali babacan ya da mehmet şimşek daha insaflıydı...

    yani bunları bir finansçı olarak söylüyorum..Önümüzde geçinilmesi zor zamanlar bekliyor vatandaşları.enflasyon balon hemen hemen her gün her ürüne zam üstüne zam yapıyorlar.yani bunu çoğuda kurumsal marketler yapıyor fiyatlar hafta 1 değişiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~

    Yazlığımıza gidelim dedik, yol üzerinde muğladan idarelik alışveriş yaptık 250 tl tuttu, dün de karantina sebebiyle eksik alışverişimizi yapalım dedik 310 tl tuttu. Diğer harcamalar cabası.

    Yani buzdolabını tam doldurmak için en az 600-700 tl harcamak gerek. 2-3 boğaz ve karı koca iseniz Allah selamet versin, bu alışverişi boğazınızı sıkarak her hafta tekrarlamanız gerek. Ben anlamıyorum bizim gelir var yine koymuyor ancak millet nasıl asgari ile 3-5 bin tl ile geçiniyor gerçekten inanılmaz.

    Sonraki seçimleri de kazanırlarsa herşey müstehak bu millete.
    Aynen katılıyorum, bu devirde aylık 10,000 TL'den aşağı gelirin varsa her türlü sıkıntılı bir hayatın oluyor. İnsanların yaşamak ile hayatta kalmak arasındaki farkın ne olduğunu anlaması lazım ama ülkeyi yönetenler kafayı azıcık kaldıranın tepesine biniyor. Son milli ve dini duyguları ön planda tutup siyaset ve hamaset sosu karışımlı ejder meyveli içecekler falan.

    Neyse ya, işini bilen kazanıyor.
  • Her şey 2019 Mart ayında başladı.

    Kudümsüz'ün biri "Mart'ın sonu bahar" dedi. O sene bahar gelmedi

    "Her şey çok güzel olacak" dedi. Deprem,çığ tüm felaketler bizi buldu.

    Camide bir defa Yasin okudu.Tüm camiler kapandı.

    "Hepinizi kucaklayacağım" dedi tokalaşmaya hasret kaldık.
  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt
    Bugün sıradan bir alışveriş, haftalık alışveriş demiyorum, markete gir çık iki üç eksiği al 100, 150 tl direkt fiyat.
    Haftalık alışveriş 350 - 500 arasında hep.
    1500 TL civarı bir tutar zaten şu anda aylık mutfak alışverişine ancak yetiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne pirzolasından bahsediyorsun kardeşim pirzola nedir bu ülke de bilen var mı? Karpuzun kilosu 30 lira
  • Hayatın tamamiyle paraya endeksendiği bir sistemde paran olmayınca mutsuz olman normal.

    Hepimiz şu an yaptığımız işi yapıp başkalarının hayatlarını yaşamak istiyoruz. Para kazanmak isteyen ticarete girer batar çıkar.

    Şu an öyle bir piyasa var ki. Bilgisayar başından bile 10 bin kazanma ihtimalin var. Günde 24 saat çalışıp kazanamama ihtimalinde.

    Kendimi örnek vermeyeceğim.

    Kuzenim üni bitirdi. Firmalarda çalıştı bana göre değil dedi. Ticarete atıldı. Yıkama işi bile yaptı. Emlak, araba satışı, yazlık vs işleri yapıyor ve hala iş yapabileceği sektörler bakıyor. Sürekli büyüyebilmek için araştırmalar yapıyor. İşini büyütemese de yılmıyor.

    1 ev 1 araba 2 yazlığı var. Ve bu işlere 0 dan başladı. Bir dönem borsa bile oynadı. Başlık sahibini eleştirmiyorum herkes bir değil.

    Ama atılım yapmadan, yaptığın işi yaparak üzerine bir şey koymadan devam edersen ileri değil geri gidersin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Bizim ağaçlar fotosentez yaparken N2O da veriyor o yüzden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    2000-2500 alan adam yaşayabildiği için halinden memnun. Evet 2000-2500 lira ile iki ay bile ölmeden yaşanabilir ülkemizin kıymetini bilmiyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Dünyada bizim kadar nüfusu asgari ücretle çalışan kişi sayısı yoktur bizim ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor ama sen sanıyorsun almayada öyle cahil bir şeyi söylemek için önce bilmek gerekir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Relavz97

    Dünyada bizim kadar nüfusu asgari ücretle çalışan kişi sayısı yoktur bizim ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor ama sen sanıyorsun almayada öyle cahil bir şeyi söylemek için önce bilmek gerekir
    Almanya'da 2500 euro'yu 1-2 yıllık mühendisler alıyor, önüne gelene 2500 euro vermiyorlar. Açıkçası ben milletime de kızıyorum, herkes sadece şikayet ediyor. Alıntılayan bir başkası diyor ki benim kardeşim mühendislik bitirdi, BF4 oynadığı bla bla kişinin şöyle bilmem neleri var, eğer işsizsen kendini geliştirebilirsin, oturup günde 8 saat bilgisayar oynayan insanlar Almanya şöyle iyi böyle iyi, biz kötüyüz diyorlar, o kadar ironik ki... Almanya diye gözünüzde büyüttüğünüz yerdeki "2500 euro alan" insanların çalışma azmini görseniz neden bu halde olduğumuzu anlardınız, Almanya'da çalışsa 2500 euro hakedecek adama Türkiye'de inanın 7000 TL'den az para vermiyorlar. Hiç değilse benim sektörüm için böyle...

    Ve maalesef insanımız hep kendinden başkasını bilmiyor olarak zannediyor, yazık, ne olacak bu milletin hali...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 23 Mayıs 2020; 15:22:21 >
  • Ülkede çoğu firmada maaşlar düşük. Ekonomi ve pariteler sebebiyle bu maaşların artma gibi bir durum söz konusu bile değil hele ki yazdığınız 10000'lere çıkması hayal üstü bir durum. Fakat "düşük" ya da "yüksek" maaş alıp şu haldeyken bile gidip hunharca para harcayanların bu durumdan yakınmalarını anlamıyorum. Alışın demek istemiyorum ama eğer müthiş bir start-upınız yoksa ya da kanal istanbul projesinde yalı konumunda araziniz yoksa alışmak durumundasınız. Her hafta yoğun giyim alışverişi yok İpod Pro'lar yok Samsung S20'ler. Şu an birikim yapma zamanı. Aldığınızı cebinize koyma zamanı. Ne yazık ki çoğu insan bunu anlamıyor.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Ailem 32 yıldır Almanyada yaşıyor. Almanyada 2500 euro maaş almak ciddi bir meslek gerektirir. Örneğin eşim Almanyadan mezun informatik mühendisi ( Almanyada mühendislik bititmek zordur. Öyle 4 senede mezun olan zor bulunur ) Almanyada iyi bir yerde 2000 € (net) maaşla çalışıyordu. Yani öyle sıradan biri 2500€ alamaz. Youtubeden video izleyip Almanyada hayatın kolay olduğunu sanmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biz de çoğunluğun asgari ücretle çalıştığı bir gerçek ama şunu da hesaba katmalıyız. Çoğu işletmede de asgari ücretin üstünde alanlar da vergiden kurtulmak adına asgari ücretten gösteriyor. Bizimkilerde günü kurtarmak adına gelen sıcak para tatlı geldiğinden kabul ediyor. Tabi şayet bir birikim yapamazlarsa bunların acısı emeklilikte çıkacak.

    Yine diğer bir konu şu anda çoğunluğun tuzu, anneleri babaları 40-50 yaşları arasında emekli oldukları için kuru. O yaşta emekli olanların çoğu rahat 2500TL civarlarında emekli maaşı alıyorlar. Eğer anne baba beraber emekliyse 5000TL. Üstünede gençler asgariden bile maaş alsa 7500TL eve girdiğinden sorunsuz yaşayabiliyorlar. Kimileri hatta evlenip aynı eve sıkışıyorlar. Ama bu nesil geçtiğinde, geriye bizler kaldığımızda asıl parasızlığı görme riski ile karşı karşıyayız. Asıl işsizliği görme riskiyle karşı karşıyayız. Çünkü destek olan emekli maaşları olmayacak. Bizler 60 yaşımızda emekli olabileceğiz. Yani 60 yaşına kadar para kazanabilmenin bir yolunu bulmamız gerekecek, hem de hepimizin birden. Hem de şu anda bile işsizliğin bu denli yüksek olduğu bir ülkede.

    O yüzden şimdiden herkes hesabını kitabını çok iyi yapmalı. Ben açıkçası kendi adıma 50'ye kadar bir şekilde kendimi sağlama alma derdindeyim. 50'den sonra kopacak olan o curcunada kolay kolay iş bulabileceğimi düşünmüyorum. Ha zaten insan 1500TL lik emekli maaşıyla kendi evi bile olsa nasıl geçinebilir akıl almıyor. Hani hanımla beraber 1500+1500 yine neyse :) Öldürmez süründürür. Ama tek 1500'e kalınırsa yani ekmek su ve faturalar herhalde. Kendi derdine düşmüş çocuğumuza mı el açacağız :/
  • ailemden ev bile kalmadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halk gerçekten de yaşamayı unuttu. Eskiden insanlar teknolojik aletler alınca mutlu oluyordu ki bu da hayatı yaşamak değil şimdi onu da yapamıyor. Gerçekten et yemeyi, film gecesi yapmayı, arkadaşlarla yarını düşünmeden gezmeyi ve para harcamyı özledim...
  • biyikliadam kullanıcısına yanıt
    Sonuçta emeğinin karşılığını aldığın bir yer? Ordaki 2500 euro burdaki kaç lira maaşa denk gelir Allah bilir.
  • Burda gurbetçilerin dediği 10 şeyden 1 ine belki inanın 3 yıl yaşadım almanya kat kat iyi refahı yüksek genç arkadaşlar mutlaka gidin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.