Şimdi Ara

1 Milyondan aşağı satılık ev yok..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
1
Favori
9.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen sene ev alıcaktık kredi çıkmadığı için alamamıştık..Geçen sene 300 bin tl olan ev şuan 1.1milyon,,, Bu sene tam durumu düzelttim derken yeni yapılan yapılardan semt ne olursa olsun 1 milyondan aşağı ev yok.. Bugün 3 ay sonra anahtar teslim olan konuta gittim baktım.. Yaklaşık 90 daire var 3+1 sordum adam elimde son 2 adet kaldı bir şu 5. kat birde 2.kat hangisini görmek istiyorsun dedi 2.kat dedim gittik gördüm fiyatı nedir dedim 1.3 milyon dedi.. Bende o kadar param olsa açıkcası buradan ev almam dedim. Merkeze uzak yeni yeni yerleşim olan yerden bahsediyoruz.. O kadar daireden 2 tane 3+1 kalması şaşırttı beni açıkcası yani 1milyondan bahsediyoruz.. O kadar param olsa faize atarım ayda 15bin tl getirir.. Hani bu kadar insan bu paraları nasıl veriyor aklım ermiyor.. Bu ev fiyatları ne olucak yada tavsiyesi olan var mı ? En sonda köye gidip yerleşeceğiz o duruma geldik..!



    Güncelleme: 1.07.2022


    1 Milyondan aşağı satılık ev yok..!



    Artık 1 milyonada ev kalmadı.. şaka gibi resmen



    Bulunduğum bölgede 2+1 daireler 3.5 milyon 3+1 daireler 4 milyondan başlıyor.. 2017 tarihinde yapılan binada 80bin tl olan dairenin fiyatının şuan 1 tane dairenin 2-3 milyon olması ne kadar doğru ?



    3 Milyon krediye +5-6 milyon ödemekle toplam geri ödemenin 8-9 milyon olupta aylık 65 bin tl küsür olan taksit nasıl ödenicek..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 1 Temmuz 2022; 16:12:16 >







  • Ufak yüzölçümüne sahip ülkede 83 milyondan fazla nüfusa sahibiz. Ekonomi de aynı şehirlerimiz gibi çarpık planlandığı için nüfusun önemli bir bölümü İstanbul-İzmir-Ankara üçgenine toplanmış durumda. Bu şekilde evler kapış kapış gidiyor gibi bir algıya yanılıyorsunuz. Bu ülkede zengin de var. Bunlardan nemalananlar da var. Haksız şekilde kazanç elde edenler var lakin varoş bir mahalleye gidip fakirler ne durumda diye bakıyor musun? Zenginin aldığını görürsün fakat fakirin neyi alamadığını doğal olarak göremezsin. Kanal İstanbul'a neden mesela Araplar bu kadar fazla hücum ediyorlar da sen neden o bölgede kendine bir ev bakamıyorsun? Bla bla bla. İnsanlarda para yok kısacası. Para olsaydı eğer bir telefon alabilmek için operatörlere faturalı hatlarıyla 2-3 yıl kölelik yapmazlardı. Telefon yani, Avrupalı 1 haftada rahat alıyor. Diyecen ki bu seferde asgari ücretlide iphone bilmem kaç var. İnsanlar geleceklerinden umudu kesti. Araba ve ev alamayacağını biliyor. Karın tokluğuna yaşıyor. Kendini mutlu edecek ufak şeylere dünyanın borcu karşılığında sahip oluyorlar. Bu kadarını karşılayabiliyor. Bir asgari ücretli aile yanında yaşıyor ise bir senelik maaşıyla ailesine edeceği yardımlar dışında yalnızca bir tane orta seviye bilgisayar ya da telefon alabilir. Ötesi değil. Para varmış he, madem var bana da bir tane iphone 13 mini al o zaman. Milyonluk evler kapış kapış gidiyor ya.

    Türkiye de ev falan alınmaz şu durumda. Evlerin kalitesi, konumları, yapıları berbat. İnşaattan rant ve zenginlik elde etmeyi şiar edinmiş AKP zihniyeti yüzünden her yer sözde müthait özde dolandırıcı doldu. Üstüne Çin modeli ucuz iş gücü ekonomi dayatması, üstüne cortlak ekonomi. Sonuç bu.

    İstanbulda olması gereken kira / amortisman süresi 10 seneyi geçmemeli. Ama ne, 20-25-30 sene hepsi. Ya kiralar çok düşük ki aksine gelire göre yüksek. Ya fiyatlar çok şişik ki kesinlikle bu.

    Ve tabii emlak zengini olup sürekli emlak alıp vatandaşa ev sahibi olma imkanı bırakmayan bir kitle var. Bunlar ekstra emlak vergileri ile frenlenmeli. Bir kişide 1000 tane ev olmasın kardeşim. 10 tane yeter, katakulli önlenmeli ve denetim sıkı olmalı. Serbest piyasa böyle bir şey değil.

    Biz söylüyoruz, AKP zenginlerin iktidarıdır. Onların çıkarlarını korumak için oluşumdur. AKP oldukça orta, alt gelirliye bir ev bir araba HAYAL.

    Emlakta DENETİM, VERGİ ve REKABET ŞART.

    hocam bu tiplerin ağzından yalan eksik olmuyor. abileri bunlara ne emir verirse onu söylüyorlar. ülkenin dörtte biri İstanbul' da, üstüne suriyeliler de işgal etmiş durumda. araplar ev alacakları zaman İstanbul' u sömürüyorlar. İş dünyası İstanbul' da dönüyor. Ev fiyatları da özellikle merkezi yerlerde milyon oluyor. Diğer illerde ise genel olarak 200-250k' ya uygun daireler mevcut.


    kaynak: sahibinden.com

    Bugun Rusya'da kirada oturdugum evi satin almak icin musteri geldi. Emlakci ile arada lafladik. Turkiye'deki krizden falan vs. bahsetti. Neyse kisaca adamin verdigi bir ornek var cok ilginc.


    Ev fiyatlarinin her ay arttigindan dem vurdu. Hatta eve bakmaya gelenlere "Bugunku fiyati bu, bundan birkac hafta sonra daha da artabilir" dedi.


    Ardindan adam soyle bir onek verdi;


    "Ben anlayamiyorum. Ev fiyatlari nasil bu kadar artabiliyor? Berberimi 20 yildir taniyorum. Bundan 10 yil once sac kesimi 300-400 ruble civariydi, az az artiyordu ben 700 ruble veriyordum kalanini bahsis birakiyordum. Bugun ayni berbere yine gittim, yine 700 ruble aldi (Rusya'da 2014 yilinda develuasyon oldu. 1 Dolar 35 rubleden 70 rubleye cikti).


    Insanlarin maaslari artmiyorken, kazandiklari ucretler artmiyorken ev fiyatlari nasil bukadar artiyor anlayamiyorum!" dedi...


    Yani heryerde boyle. Sacmasapan bir gelir-emlak endeksi var. Ben de anlayamiyorum... Benim oturdugum 50 m2 ev 200.000 dolar etmemeli... Ben bunun aynisini 2015'te 60.000 dolara aliyordum 

    inşaat sektörü içersinde bir insan olarak ;

    Bugün düzgün bir ev yapmak için 100 m2 maliyeti 200-250 bin lira. sizin isteklere göre yapılırsa 350-500 bin lira. + Arsa payı.


    İstanbul da arsa pahalı. ateş pahası çünkü yok.


    Türkiye'de yaşamıyor gibi yorum yapıyorsunuz.

    .

    Demir fiyatı 2 yıl önce 2600 tl idi bugün 8600 tl.


    15kg boya 190 tl idi bugün 550 civarı.


    Cam ve plastik gurubuna her ay %20 - %30 zam yapılıyor.


    Alüminyum ' a her gün zam yapılıyor.


    C25 Betonu 140 TL den alırdık. Bugün 360 dan aşaya yok.


    istanbulda arsalara uçuk paralar isteniyor.

    Dedi 12 yaşındaki baran



    Öyle bir şey yok. Fiyatı satıcı belirlemez piyasa belirler. Ben şimdi 40k ya ps5 ilanı açınca ps5 fiyatı 40k olmuyor.


    300tl ye koyunca da 300tl olmuyor. Arz ve talep dengesi belirler fiyatı.



    Ayrıca konut fiyatları artmadı ki. 10 yıllık grafiklere bak.


    Sonra dolar ile düzelt.


    10 yıl önce 2 milyon tl olan ev o gün 1.5 milyon dolara satılıyordu. Şuan o ev belki 7m TL ama 1 m dolar bile değil


    Dolar cinsinden araç hariç herşey ucuzladı.


    Peki ev fiyatı neden artıyor. Artmıyor işte. Sen yoksullaşıyorsun... Paran 10 kat değer kaybetti



    22 milyar EUR ihalesi yapılan hazine garantisi olan sözde 3. Gerçekte 2. Yeni havalimani şuan 225 milyar TL yapıyor. İhalesi yapılırken 1 euro 2.3tl idi bunun yükü 47 milyar TL idi.. Şuan 1 euro kaç TL bak bakalım


    Devlet gelirleri TL ile. Yani çok pis girdi anladın mı?


    5 firma 250 milyar dolar peşkeş hazine garantili ihale aldı.


    Neyse daha yazmıyorum.. Müstahak işte bu halka bu gidiyor..


    Avrupalıların ahlaki değerlerine sahip olana kadar benzeri şeyler olacak. Ömrün boyunca çalışsan da kıçı kırık bir araç sahibi olmayacaksın. Senin vergilerin ise çok güzel yerlere gidecek.



    Mesela:


    22 yıldır toplanan 32 milyar dolar deprem vergisi ile İstanbuldaki depremde yıkılacak binalar 3 kez yıkılır yapılırdı ama o para başka yerlere gitti. :)


    Neyse



    BU BAYRAĞI İNDİRMEYECEKLER

    BU EZANLARI SUSTURAMAYACAKLAR


    HÜLOOOO


    IHA SIHA MIHA T3 VAKFI TEKNO FEST TOGGGG MOGGG YERLI F16DAN İYİ F35 AYARINDA JET, YERLİ ÇİP YERLİ TELEFON VESTELFON AVM 180 AVM İSTANBULDA, YAŞASIN BZMSSKSKWKXKKSKFMSKDKS

  • Hep diyoruz işte, lafa gelince para yok diyorlar ama milyonluk evler fırından ekmek alır gibi tüketiliyor.

  • Valla kendinizi zorlayıp alabiliyorsanız alın,çünkü iyi duruma gideceğini gösteren bir emare yok.

  • kriz sadece fakiri vurur


    bu arada o 20 katlı milyonluk evlere'de ne diye para verirler anlamadım. bir deprem olsa seni bulmaları 5 ayı bulur akabinde enkaza karışır gidersin.


    yani şimdi depremin nerde olacagı bellimi istanbul dersin ankarada olur


    bakın mesela konya'da deprem oldu..ben yüksek binaları görünce aklıma deprem geliyor


    iş icabı biz bir bina yaptık kaç katlı bilmiyorumda en yüksekte aşagıya bakmaya korktum o şekil yüksekti daireler lüx hani millette para var alıyorlarda peynir ejmek gibi kapış kapış..


    bina bitmeden örnek daireye bakmaya geliyorlardı

  • Bugun Rusya'da kirada oturdugum evi satin almak icin musteri geldi. Emlakci ile arada lafladik. Turkiye'deki krizden falan vs. bahsetti. Neyse kisaca adamin verdigi bir ornek var cok ilginc.


    Ev fiyatlarinin her ay arttigindan dem vurdu. Hatta eve bakmaya gelenlere "Bugunku fiyati bu, bundan birkac hafta sonra daha da artabilir" dedi.


    Ardindan adam soyle bir onek verdi;


    "Ben anlayamiyorum. Ev fiyatlari nasil bu kadar artabiliyor? Berberimi 20 yildir taniyorum. Bundan 10 yil once sac kesimi 300-400 ruble civariydi, az az artiyordu ben 700 ruble veriyordum kalanini bahsis birakiyordum. Bugun ayni berbere yine gittim, yine 700 ruble aldi (Rusya'da 2014 yilinda develuasyon oldu. 1 Dolar 35 rubleden 70 rubleye cikti).


    Insanlarin maaslari artmiyorken, kazandiklari ucretler artmiyorken ev fiyatlari nasil bukadar artiyor anlayamiyorum!" dedi...


    Yani heryerde boyle. Sacmasapan bir gelir-emlak endeksi var. Ben de anlayamiyorum... Benim oturdugum 50 m2 ev 200.000 dolar etmemeli... Ben bunun aynisini 2015'te 60.000 dolara aliyordum1 Milyondan aşağı satılık ev yok..! 





  • Ufak yüzölçümüne sahip ülkede 83 milyondan fazla nüfusa sahibiz. Ekonomi de aynı şehirlerimiz gibi çarpık planlandığı için nüfusun önemli bir bölümü İstanbul-İzmir-Ankara üçgenine toplanmış durumda. Bu şekilde evler kapış kapış gidiyor gibi bir algıya yanılıyorsunuz. Bu ülkede zengin de var. Bunlardan nemalananlar da var. Haksız şekilde kazanç elde edenler var lakin varoş bir mahalleye gidip fakirler ne durumda diye bakıyor musun? Zenginin aldığını görürsün fakat fakirin neyi alamadığını doğal olarak göremezsin. Kanal İstanbul'a neden mesela Araplar bu kadar fazla hücum ediyorlar da sen neden o bölgede kendine bir ev bakamıyorsun? Bla bla bla. İnsanlarda para yok kısacası. Para olsaydı eğer bir telefon alabilmek için operatörlere faturalı hatlarıyla 2-3 yıl kölelik yapmazlardı. Telefon yani, Avrupalı 1 haftada rahat alıyor. Diyecen ki bu seferde asgari ücretlide iphone bilmem kaç var. İnsanlar geleceklerinden umudu kesti. Araba ve ev alamayacağını biliyor. Karın tokluğuna yaşıyor. Kendini mutlu edecek ufak şeylere dünyanın borcu karşılığında sahip oluyorlar. Bu kadarını karşılayabiliyor. Bir asgari ücretli aile yanında yaşıyor ise bir senelik maaşıyla ailesine edeceği yardımlar dışında yalnızca bir tane orta seviye bilgisayar ya da telefon alabilir. Ötesi değil. Para varmış he, madem var bana da bir tane iphone 13 mini al o zaman. Milyonluk evler kapış kapış gidiyor ya.





  • Aelfwig kullanıcısına yanıt

    hocam bu tiplerin ağzından yalan eksik olmuyor. abileri bunlara ne emir verirse onu söylüyorlar. ülkenin dörtte biri İstanbul' da, üstüne suriyeliler de işgal etmiş durumda. araplar ev alacakları zaman İstanbul' u sömürüyorlar. İş dünyası İstanbul' da dönüyor. Ev fiyatları da özellikle merkezi yerlerde milyon oluyor. Diğer illerde ise genel olarak 200-250k' ya uygun daireler mevcut.


    kaynak: sahibinden.com

  • Valla dostum alincak gibi değil :) Ev sahibi 3 senedir zam yapmıyordu 1000 TL veriyordum.. Kira fiyatları uçmaya başlayınca 3 senedir zam yapmıyorum dedi 2000 TL yaptı kirayı başka ev bakayım dedim 2000 den aşağı kira yok bu gidişle her sene başka başka eve tasinicaz galiba

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • deniz006 kullanıcısına yanıt
    Kimi deprem alçak kat binalara en çok hasarı verir, kimisi orta katlılara, kimi deprem ize yüksek katlılara en çok hasarı verir. Depremin periyodu binanın statik periyoduna eşitse o bina ayakta kalamaz rezonanstan dolayı. Yüksek katlılar güvensiz denemez.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Genelde bu tarz projelerde 1+1 ve 2+1 adeti daha fazla oluyor o yüzden 3+1 sayısı düşük oluyor. Atıyorum 50 1+1, 30 2+1, 10 3+1 gibi.

  • Türkiye de ev falan alınmaz şu durumda. Evlerin kalitesi, konumları, yapıları berbat. İnşaattan rant ve zenginlik elde etmeyi şiar edinmiş AKP zihniyeti yüzünden her yer sözde müthait özde dolandırıcı doldu. Üstüne Çin modeli ucuz iş gücü ekonomi dayatması, üstüne cortlak ekonomi. Sonuç bu.

    İstanbulda olması gereken kira / amortisman süresi 10 seneyi geçmemeli. Ama ne, 20-25-30 sene hepsi. Ya kiralar çok düşük ki aksine gelire göre yüksek. Ya fiyatlar çok şişik ki kesinlikle bu.

    Ve tabii emlak zengini olup sürekli emlak alıp vatandaşa ev sahibi olma imkanı bırakmayan bir kitle var. Bunlar ekstra emlak vergileri ile frenlenmeli. Bir kişide 1000 tane ev olmasın kardeşim. 10 tane yeter, katakulli önlenmeli ve denetim sıkı olmalı. Serbest piyasa böyle bir şey değil.

    Biz söylüyoruz, AKP zenginlerin iktidarıdır. Onların çıkarlarını korumak için oluşumdur. AKP oldukça orta, alt gelirliye bir ev bir araba HAYAL.

    Emlakta DENETİM, VERGİ ve REKABET ŞART.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu klasik pazarlama taktiğidir: hepsi satıldı 1 2 tane kaldı acele et derler.

    Hepsi duruyor içinden seç beğen al dese mi daha iyi satılır yoksa son 2 tane kaldı, onlara da bugün 3 kişi geldi baktı, acele et dese mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300binden aşağı düzgün bir arabada yok , egeayı daciayı sayıcaksak , bursa görükleden 300-350bin bandında lüks , 1-2 yaşında , 2+1 eşyalı onlarca daireyi ezberden sayabilirim



    2.el 3200 TL'ye aldığım motosikleti şuan 17-18 bine satabilirim 5 senede 5-6 kat


    limon , yağ , un , şeker, tuz , peynir , zeytin , domates


    aklınıza ne geliyosa açın bakın genel olarak enflasyon dediğimiz böyle bir şey, evlere özel birşey yok.

  • 1 mılyon olur sana faizle 2 milyon tl :D

  • Geçen sene Mersin için lüks daire başlangıç fiyatı 400-500k idi şimdi 400-500k ya 20 yaşında eski daire satılıyor. 700k dan aşağı 0 adam akıllı (bknz 4+1 daire diyr gittiğim yer 118 M2 balkon mutfağa dahil çıkmıştı)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Öyle düşündüm ama yüzde 70i satıldı dedi genel olarak elimizde 2+1 ağırlıklı var son 2 tane 3+1 var başka daireleri gösteremem dedi özellikle o değilde gerçekten anlamadığım birşey var şuan 5-6bin TL kira veren var bölgede ve boş ev yok inanır mısınız..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu forumdaki loserlara kalsa kimsede para yok.


    Son MB faiz indirimde yolda görsen sadaka vereceğin tipler ellerinde siyah poşetlere sarılı dolarla ''faiz düşecek dolar artacak, biz de bozdurup para kazanacağız'' diye kapalı çarşıda pusudaydı.


    Yine anadolunun bir köyünde derme çatma bir evde oturan yaşlı bir çifti dolandıranlar 400.000 TL sini araklamış. Hallerini, yaşamlarını, evlerini görsen gidip bir alışveriş yapayım da ellerine vereyim dersin. Benim bugün 400.000 i bırak 50.000 TL param yok.


    Yurt içi yerleşiklerin mevduatlarının %60 a yakını dolar ve bankalarda 255 milyar dolara yakın bir para var. Bu para bankada yatıyor.


    Kayıt dışı, yastık altılarla birlikte yatan para 300 milyar doları geçer.


    Vatandaştaki bu para cumhuriyet tarihi boyunca MB da olmadı.


    Bir ülkede bu kadar yüksek enflasyon varken ve bankalarda da bu kadar para yatıyorken, fiyatlar fahiş de olsa her mal,hizmet satılır ki satılıyor da.


    Tek çözüm mal,hizmet arzını arttırmak ve piyasadan bu fazla parayı geri çekmek.


    ABD ayda 15 milyar dolar olarak piyasa fonlamayı kısacağını açıkladı. 2022 temmuzda bu süreci bitirecek ve sonrasında faiz artırımları gelecektir ki ABD enflasyonu %6 lara dayandı. Verdiği faiz ise %0,25.


    Benim beklentime göre 2024-25 te yine 2018 deki gibi mal,hizmet fiyatlarının çakıldığı ve paranın kral olduğu bir piyasa ortamına geri dönebiliriz.


    Çünkü şu an ki piyasa koşulları ile 2018 deki kriz durumu taban tabana zıt hale geldi. 2024-25 yıllarında da bugünkü koşullara taban tabana zıt bir piyasa karşımıza çıkabilir. Piyasa her zaman dalgalı bir seyir izler. Hiç bir piyasa şartı sonsuza kadar devam etmez.


    Bugüne göre ''fiyatı kalkana yapışmak'' yerine fikir edinip uzun vadeli riskler alarak yatırım yapmak daha mantıklı bir hareket olabilir.


    Yatırım tavsiye değil kişisel görüş ve beklentilerimdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 9 Kasım 2021; 11:2:29 >




  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt

    türkiyede yüzde 10 da para var buda 8 milyon insan yapar.bunlarında zaten evleri var kimbilir kacıncı evleri alıyorlar.yüzde 90 da para yok

    70 li 80 li 90 lı yılarda 1 maaşla adam müstakil evini yapıyordu kredi filan yok peşinle yapıyordu ayrıca evini gecindiriyordu.şimdi 1 maaşla ev almak imkansız.

  • suriyeliler afganlar gurbetçiler ev alma yarışına girdi,yabancılar ev alıyor Türk ler markete gidemiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar doğru bilmiyorum, İstanbul da yaşayan arkadaşlar düzeltirse sevinirim. İstanbul'da ev fiyatlarının diğer şehirlere göre aşırı artmasının en büyük nedeni bu Arap kanallarda dönen 250.000 dolara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ol tarzı reklamlar olduğu söyleniyor. Özellikle İstanbul ve turistik yerlerde emlakçılar Araplara göre fiyat belirliyor deniyor. Suriyeli Afgan dışında Türkiye de 2 milyon İranlı yaşadığı tahmin ediliyor. Daha birkaç gün önce Türkiye de yabancı plakalarda artış diye bir haber yapılmıştı. Zengin Arapların akın akın buraya geldiği ile ilgili. Ve şu 20 yılda ülke öyle bir değişti ki. Ben rüyada gibiyim.

    https://m.haberturk.com/son-dakika-trafikte-yabanci-plaka-neden-artti-haberler-3246012

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.