Şimdi Ara

1 milyon doları olana Türk vatandaşlığı verilecek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • En az bir milyon dolarlık gayrimenkul alan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek!

    “Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Düzenlemeyle, yönetmeliğin “Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması, başvuru için gerekli belgeler ve yapılacak işlemler” başlıklı 20. maddesinde değişiklik yapıldı.

    Buna göre, en az 2 milyon Amerikan doları tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği Ekonomi Bakanlığı’nca tespit edilen veya en az 1 milyon Amerikan doları tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartı ile satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca belirlenen yabancılar, Bakanlar Kurulu kararı ile Türk vatandaşlığı kazanabilecek.

    Ayrıca en az 100 kişilik istihdam oluşturduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca, en az 3 milyon Amerikan doları tutarında mevduatı 3 yıl tutma şartı ile Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nca ve en az 3 milyon Amerikan doları tutarında devlet borçlanma araçlarını 3 yıl tutmak şartı ile satın aldığı Hazine Müsteşarlığı’nca belirlenen yabancılara da yine Bakanlar Kurulu Kararı ile Türk vatandaşlığı verilebilecek.

    Parasal değerlerin belirlenmesinde, tespit tarihindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın efektif satış kuru esas alınacak.
    http://www.ekonomi7.com/haber/950/ev-alana-vatandaslik-verilecek.html







  • Vay beeee. Simdi 1 milyin dolar kardayız yani.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hani 2 milyondu lan! ne oldu? ondada mi indirime gittiniz peskes cekmek icin? Bir gunde vatandasligin degeri 1 milyon dolar duser mi?!
  • Askere de gidecekler mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bizzat bir Emlakçı olarak ben bunu destekliyorum. Neden?

    Türkiye üzerinde zaten oldukça fazla yabancı yatırımcı var. Bu sektörde yapılan yatırımların ciddi bir oranı Yabancılar tarafından yapılıyor. Yabancı diyince aklımıza direk Araplar geliyor ama öyle değil. Rusya ve Avrupa yatırımcısı sayısı da Araplar kadar olmasa da oldukça yüksek. Burada aslında şu hedefleniyor; 1 Milyon USD ( An itibari ile yaklaşık 4 Milyon TL ) yatırım yapan kişi, İstanbul hariç büyük yerler almış oluyor. Bu da kişinin vatandaşlığı alıp buraya rahatlıkla gidip gelmesini ve memleketinde de bu yönde teşvik vermesini sağlıyor. Ayrıca; Alınan yerin 5 Yıl satılmama gibi bir şartı olacak. Bu da ya Daire satışlarını etkileyecek ve İnşaat sektörüne derin bir nefes aldıracak ya da Şehir merkezinden uzakta olan yerlerin satışlarında patlama yaşanmasını ve yerlerin değerlerinin yükselmesini sağlayacak. Kimse kusura bakmasın ama piyasada yaprak kıpırdamıyorken böyle bir maddenin olması çok rahatlatacaktır.

    Ayrıca; " Askere de gidecekler mi? " diye soranlara, bizim ülkemizde 30.000TL'si olan askere gitmiyorken 4 Milyon TL'si olan askere gider mi?




  • Leipold kullanıcısına yanıt
    2 milyon yatırım için olan miktardı sanırım. emlak için farklı miktar belirlenmişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.