Şimdi Ara

1 gün çalıştım istifa etmem lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar bugün halamın torpiliyle komi olarak bi kebapçıda işe başladım.Kebapçı müthiş popüler ve öğlen 4den sonra nefes dahi alamıyorsun.Sigara molasına bile çıkamıyorsun,herşeyi geçtim 13 saat ayaktayım ve hamallık yapıyorum.Maaşı ise asgar ücret+tip yani komi 2800 garson 3300 vs.Şimdi benim çalışmaya ihtiyacım yoktu biraz çalışır para yaparım evde boş oturacağıma o paraya da ailem ekler tatil yaparım derdindeydim.Ancak çekilecek iş değil,insanları sınıflandırmak değil amacım ama çalışanların çoğu ilkokul terk genç doğudan gelen insanlar iyi bir para kazanmak için tek şansları burası ya da inşaat.

    Şimdi ayıp olmadan istifa etmem lazım,sigortamı başlattılar.15 gün çalışırsam sigortam iptal olmuyor.Çalıştığım gün kadar para almak için kaç gün çalışmam lazım minimum?
    Dayanılacak gibi bir iş değil yarın işten çıkarsam da ayıp olacak o kadar sigortayla uğraştılar.Yardıme edin napayim?

    Bir de mekan çok turist alan bir yer ve ingilizce bilen bir müdür bir de başka bir adam var.Ki onlarınki de zayıf bence,benim ingilizcem iyi ama servis ve garsonluk tecrübem yok.Bunu müdüre söylesem beni garsonluğa geçirebilir mi? Daha doğrusu bu söylenir mi?







  • Kaç yaşındasın?Eğer 18'lerinde filansan yani üniversite henüz okumadıysan neden işten ayrılmak istiyorsun ki?Hem para kazanıyorsun hem de insan içindesin.İlk zamanlar zor gelir çalışmak fakat minimum bir haftayı geçirince özellikle eline ilk maaşın geçince ilk zamanlardaki zorlanma ve sızlanma yok olur.Emin ol işe giren herkes ilk başlarda bulundukları yeri yadırgamışlardır.

    Bence en az bir hafta dayan.Olmazsa uygun bir dille bu işi yapamayacağını söylersin.Daha ilk günden iş bırakmak herkesin gözünde olumsuz bir imaj bırakır.Bir uğraş,bir dene en azından çaba harcadığını görürler.Ayrılmak isteyince de bu kadar göze batmazsın.
  • Zorluğa gelememişsin bence. Migros'da part time çalıştığım zamanda benzer şey olmuştu. İlk günler ego kaldırmıyor pek. Başkasına hizmet etmek garip ama sabredersen bunun emek olduğunu anlayacaksın. Verdiği maaş da iyi gibi geldi bana. Üstelik sigorta da yapmışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daten -- 18 Temmuz 2019; 5:3:28 >
  • Ayrılırsan bundan sonra kimsenin sana referans olmasını bekleme, bir günde kaçana ben bir daha arka çıkmam şahsen.
  • 1 ay dolduktan sonra düşünürsün, bir günlük analiz olmaz
  • Torpille köle olanı ilk defa görüyorum
  • Neyini istifa edeceksin, baktın, zor geliyor, vücut kaldırmıyor, haber bile vermeden başka iş bak!
    Herkes her işi yapabilecek diye bir dünya yok!
    Allah bi kapıyı kapatır, diğerini açar.
    Dünya kırk kulplu bir kazan bir kulpundan tut da kazan, hesabı daha 39 farklı kulp var, elbet sana uygun iş bulursun!
  • Sana bir tavsiye orada 1 ay çalışmaya zorla kendini.Biraz burnun sürtülsün,paranın nasıl kazanıldığını öğren
  • daha önce hiç çalışmadıysan sigorta başlangıcı için çalışmalısın. Bizim ülke garip bi ülke. Sigortan ne kadar erken başlarsa senin için ilerde o kadar iyi olur. Bir ay çalış sigortan yatsın. Sonra çıkarsın.
  • TORPİL İLE KEBABPÇIYA KOMİ OLARAK GİRMEK
  • 2 ay Makina stajı yapmıştım hammallık gibiydi 1 kuruşta para almamıştım dayan eline para geçince ayrılırsın.
  • komilik amelelik zaten baştan kural hatası
  • Birader ben de bunu anlamıyorum ne güzel koşturuyorsun zamanın boş geçmiyor ordaki doğulu garsonlardan müdürden feyz almaya bak, ingilizcem de fena değil diyorsun turistlerle konuş, işi öğrenmeye çalış garsonları izle, diğer komileri izle, müşterileri izle. Ünlü bir kebapçı diyorsun ilerde su gibi para kazanırsın kendini geliştir. Anladığım kadarıyla daha yaşın 18 ya var ya yok o zamanlar ben de öyleydim sıcak diye işten çıkmak isterdim ama insanın yaşı ilerledikçe azmi yükseliyor galiba.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.