Şimdi Ara

1 Eylül itibariyle trafik sigortası primlerine % 20 zam ve aylık artış oranı % 4.75'e yükseltildi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Trafik sigortası primlerine Eylül ayından geçerli olmak üzere yüzde 20 zam yapılırken, aylık artış oranı da yüzde 4.75’e çıkarıldı. Bu arada zorunlu trafik sigortası poliçesi düzenlemekten kaçınan sigorta şirketine yetkisi bir aya kadar durdurulabilecek.

    Azami prim tutarlarında artış

    Yönetmeliğin geçici 11. maddesinde yapılan değişiklikle, azami prim tutarları, bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden 2022 yılı Eylül ayından itibaren aylık azami yüzde 4.75 artırılacak.

    Eylül ayı başından itibaren geçerli olmak üzere azami primler; Ağustos ayında uygulanan araç grubu bazında 4. basamak azami primlerine; taksi, minibüs, koltuk adedine göre otobüsler, kamyon ve çekici araç gruplarında yüzde 10, diğer araç gruplarında yüzde 20 eklenerek uygulanacak.

    SEDDK bu kapsamda araç grubu kullanım türüne göre uygulanacak azami prim artırım tablosunu uygulamaya koydu. Tabloya göre otomobil, kamyonet, motosiklet, traktör, minibüs, kamyon, otobüs, taksi ve özel amaçlı araçlar için özel kullanım azami prim artırım oranı sıfır olarak belirtilirken tüzel kullanım azami prim artırım oranı; otomobil ve kamyonette &20'ye, motosiklette yüzde 25'e kadar çıkabilecek.

    Tablo kapsamında ayrıca, özel kullanım azami prim artırım oranı; çekiciler için yüzde 2.50, iş makineleri için yüzde 7.50, römorklar için yüzde 25.00, tankerler için de yüzde 10.00 olarak tespit edildi.

    Tüzel kullanım azami prim artırım oranları; minibüs, otobüs, özel amaçlı araç ve tarım makineleri için yüzde 2.50 kamyon ve çekiciler için yüzde 5.00 olarak uygulanabilecek.

    Hasarsızlık indirimi düşürüldü

    Yönetmeliğin eklerinde yer alan ve hasarsızlık durumunda prim indirimi oranlarını belirleyen tabloda yapılan düzenlemeyle bu kapsamdaki prim oranları düşürüldü.

    Buna göre prim indirim oranları; 7. basamak için yüzde 45'ten yüzde 42'ye, 6. basamak için yüzde 30'dan yüzde 22'ye, 5. basamak için yüzde 15'ten yüzde 10 düşürülürken, hasar sebebiyle prim artırım oranlarında da düzenleme yapıldı.

    Düzenlenecek poliçelerde hasar sebebiyle ödenecek prim artırım oranları; 3. basamak için yüzde 50'den yüzde 45'e, 2. basamak için yüzde 100'den yüzde 90'a 1. basamak için yüzde 150'den yüzde 135'e düşürüldü. Düzenlemeler 1 Eylül'de yürürlüğe girecek.

    Trafik sigortası yenileme arağılı sene başına kadar 1 ay öncesinden yapılabiliyorken, 15 güne düşürülmüştü.



  • Ee doktorlara 20 şer binlira zam yapıldı.Bir yerden çıkması lazım değil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim doktora zam olmasaydı güllük gülistanlık yaşardık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt

    seni rahatsız eden nedir bu konuda ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    Bunlar eğitimli insan ve eğitim düşmanı. Bunlara kalsa doktor 7000 tl almalı, öğretmen asgari ücret alıp yaz tatilinde tarlada inşaatda çalışmalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 7. basamağa niye az indirim yapılmış ALLAHIN BELANIZI VERSİN  

  • hasarsızlık indirimi oranı da hasar alınca artacak prim yüzde oranı da azaltılmış. ben neden kaza yapanın suçunu üstleniyorum ya? nerede görülmüş böyle bir şey? helal etmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 30 Ağustos 2022; 12:6:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HoLY.oNE kullanıcısına yanıt

    Bir rahatsızlığım yok,ekonomisi vergiyle dönen bir ülkede maaşa zam yapıyorsan bir yerlerden çıkartman gerekiyor değil mi ?

    Memura yapılan her zam buralardan karşılanacak tabiki




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 30 Ağustos 2022; 12:16:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorunlu olmaktan çıkarsınlar yeter, Deli Dumrul köprüsüne döndü sigorta işi,.

  • Bunlar daha güzel günler,


    Hani millet laf etmesin diye benzin mazot et süt meyve sebze fiyatları baskılanıyor, ödenmemiş borçlar siliniyor ya seçim yatırımı olarak, daha güzel günler bunlar.


    Hani bakıyorsunuz arabaya eve, bu cahil bunu nasıl almış diyorsunuz ya, zamanında sıcak para ile yaşanan rahat günlerin ödemesi geldi, herkes ödeyecek, aynı tsunami dalgası gibi geri çekilme başladı.


    Barınma, sağlık, eğitim, beslenme, ulaşım zorunluluktur ve haktır ancak bizim gibi üretmeyen, kolay yoldan köşe dönmeye çalışan, halkı ahlaki yönden dejenere olmuş ülkelerde bu tarz isterler sınıf farkına neden oluyor.


    Yani sen halk otobüsü ile hastanesine giderken adam mercedesi ile özel hastaneye gidecek.


    Bu durumu sözüm ona bedavacı ekipten oy koparmak için, dürüst vergi mükelleflerinin sırtına yüklenen ve her ne hikmetse herkesin hakkı olduğunu düşündüğü(araba almak gibi), fiyatları aşağıda tutmaya çalışma politikası ile toparlayamaz kimse. İlla ki bir yerden patlak verecek. Sigorta c sınıfı ortalama bir araba için 5 haneli rakamlarda çıkınca illa ki trafikten eleneceksin. Ya da etin kilosu 400 lira olunca illa ki yiyemeyeceksin.


    Bunun çözümü saçma sapan popülist uygulamalarda (borç silme fiyatları sabit tutmaya çalışma vb.) değil, kemer sıkma, üretimi istihdamı arttırma, eğitime önem vermekten geçer, ha bir de nüfus planlaması, bu ülkeye bu kadar nüfus inanılmaz fazla.

  • En ucuz trafik sigortası 2500TL ve üzeri olacak o zaman. Kaskolar 5-6 binden başlıyor artık zaten.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.