Şimdi Ara

1.6 Dizel Otomatik İnsignia 24 Saat Testi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,

    2012 1.6 180hp Cosmo İnsignia sahibiyim. Navi ve Sunroof da aracimda mevcuttur. Test surusunu biraz da kendi aracimla yakit tuketimi ve performans acisindan kiyas yapmak icin istedim. Malatya Opel Kavuklar bayinden evrak vs 15 dk icinde zahmetsiz ve tertemiz bi sekilde arabayi teslim aldim. ST Mustafa Bey'e de ilgisi icin tesekkurler.

    Uzun uzadiya tekrardan anlatmiycam. Basliklar altinda anlatmak istedim ben de.

    1. Performans: Kalkista biraz agir gibi. Dizel araclarin tam tersi kalkisi daha dinamik olmasi lazim. Ancak 2. vitesten sonra cok cabuk toparliyor. Aracta; 3 yetiskin ve 1 cocuk vardi.

    2. Kokpit: Konsolun onceki kasaya gore daha sade olmasi, hayalet ekran ve kullanisliligi guzel. Klima kontrolu estetik ama biraz zor algiliyor. Dokunmatik ekran da kullanisli. Direksiyon da daha yumusakti.

    3. Koltuklar: Goreceli ama bence herhangi bi sikinti yok. Deri ve rahatti.

    4. Donanim: Guvenlik anlaminda daha iyi gibi. Frenler daha kararli ve guclu. Surucu yardimci opsiyonlar iyi calisiyor. Ozellikle serit takip ve kor nokta cok kullanisli. ACC deneyemedim. Geri gorus kamerasi da cok iyi.

    5. Konfor: Kendi aracimda 18" jant var ve test aracinda 19" jant vardi. Buna ragmen, suspansiyon cok iyiydi. Bu yonunu cok begendim. Badallardan 35-40 km ile gecmeme ragmen kendi aracimla 20 km ile gecmis gibiydim. Ayrica yol tutus da belki 19" janttan dolayi cok iyiydi.

    6. Flexiride: Sport modun tadini alinca diger modlar pek kesmiyor, bu da tuketimi arttiriyor gibi. Tepkileri cok iyi. Keske sadece sport mod olsa ve az yaksa 😜

    7. Yakit Tuketimi: 117 km test ettim. Bunun 100 km'si sehir disi 90-120 km hizda, 20 km'si ise sehir ici trafikte. Testin yarisi tour modunda yarisi da sport modda yapildi. Ara ara ozellikle kalkislarda dip gaz yapildi. Yol bilgisayari, Yakit tuketimini 6.3 lt olarak gosterdi. Pompada 28 tl koydum. Test surusu yakit tuketimi 0,24 kurus cikti. Bence performansli bi motora ve boyle agir bir araca gore cok iyi.

    SONUC: Arac guzel, donanimli ve keyif veriyor. Ancak tuketim olarak pek umut vermiyor gibi. Yine de, saglikli verilere belki birkac ay sonra direkt kullanici yorumlarindan ulasabiliriz. Yeni kasa 150 kg civari hafiflerse ve ortalama tuketim de 6 lt altina duserse kesinlikle ilk tercihim olur. Cunku tasarimi bence hala rakipsiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güzel inceleme teşekkürler gorselle desteklerseniz daha iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kasa en az 180 bg olmalı ki tad versin ,, D segment araba en az 2.0 motor olmalı , vergi sistemine göre araba üretiyorlar ama 2 yanlış 1 doğru etmiyor maalesef

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir sıkıntı olmazsa bugün bende alıyorum bakalım neler yaşayacağız
  • Makineyi çok beğeniyorum, benim de olsun istiyorum.
  • 9 aralıkta ben alıcam bekliyorum 9 aralığı
  • D sekmenti içerisinde tasarım olarak en begendigim araclardan bir tanesi ilerde almakta kısmet olur inşallah.
  • şuan araç bende en dolu versiyonu galiba içinde yok yok. 48 km oldu kullanalı pek birşey anlamadım ama bakalım yarın daha detaylı yazarım
  • aracı bugün teslim ettim toplam 116 km kullanmışım.

    araçla ilgili konuşmak gerekirse,

    daha öncede yazdığım gibi navigasyon hariç herşeyi olan full bir insignia kullandım bununda etkisiyle baya donanımlıydı, aracın fiyatı bu hali ile 120-125 gibi birşeymiş. şimdi bu araç üzerinden mi konuşacağız yoksa opsiyonsuz bir insignia mı o çok önemli

    ben kendi açımdan konuşursam hali hazırda zaten çok donanımlı bir aracım olduğu için ve donanım sevdiğim için ben boş bir insignia almam yani deri koltuğu koltuk ısıtması vs hepsi olmalı o şekliylede aracın F/P oranı düşüyor. ayrıca muhtemelen yüzü eskidiği için olabilir bende beklediğim heyecanı yaratmadı...

    genel olarak konuşursak aracın görüş açıları güzel, ses sistemi (bose) çok iyi olmasada tatminkar, kokpit ergonomisi bir kaç hata dışında güzel,iç hacmi ve bagaj geniş, donanım cosmo artı paketler dolayısı ile güzel.içine binen çok arkadaşlar çok beğendi yani algı güzel, yakıt ortalama 7.5 km gösteriyordu ve yaptığım km nin yarısı yoğun trafik diyebilirim yani çok düşük olmasada benim gibi benzinli bir araç kullanan için ekonomik.

    yani araca çok çamur atamam alanın pişman olacağını sanmıyorum fena bir araç değil benim düşüncem şu şekilde,
    eğer b-c gibi alt sınıftan bu araca geçiliyorsa yada 5-10 yaş gibi yaşlı bir araçtan bu araca geçiliyorsa araç çok etkileyici ve cezbedici gelebilir ama hali hazırda yeni sayılabilecek ve donanımlı bir araç kullanıyorsanız ( benim gibi ) size o kadar etkileyici gelmeyecek ve o kadar fark verip bu araca geçmeye değer mi diye bir soru gelecek aklınıza tabi benim bu düşünceme en büyük etkenlerden biri 1 sene sonra yeni kasa gelecek olması bu düşünce bir türlü aklımdan çıkmadı.

    ayrıca benim bu aracı en büyük deneme sebebim... Acaba Ankara da d sınıfı araçla yaşanır mı? sorusunun cevabını aramaktı ve gayette yaşanabildiğini fark ettim neredeyse hiçbir sıkıntı çekmedim tabi bunda aracın heryerinde sensör olması ve nereye yaklaşsam beni uyarmasınında etkisi var. muhtemelen park&go ve çevre görüş paketi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.