Şimdi Ara

1.5 milyar ışık yılı uzaklıktan gelen radyo sinyali (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
5
Favori
15.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Isik neye binmis gelmis einstein teorisini tepe taklat ettin. Isik hizi mutlaktir goreceli degildir diyordu dil cikarmadan once

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vaziyet alın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sinyalin sesi varmi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinyalcilere bak sen! sinyal yapmayı türkler öğretsin size 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O kadar uzaktan geldiği nasıl anlaşılmış acaba? Dalga boyu ile falan mı bir ilgisi var acaba? Aslında doppler effect da olabilir fakat sorun şu ki ilk frekansını nereden bilecekler, tabii radio teleskopları bunun için var.
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    pm atarmısın ilgini çekicek videolar var elimde
  • Elektronik sinyalmi yoksa baska birsey mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deeebriiyaaaj ef eeeemmmm!!!
  • 1.5 milyar ışık yılı uzaklıktan diyor. Benim anlamadığım o süre zarfında karadelikleriin çekim gücünden nasıl kaçtı ? Hiç mi denk gelmedi ? Ya da ışığın bile kaçamadığı karadeliklerin çekim gücünden hiç mi etkilenmedi. Şu evren ve büyüklük sıkalaları o kadar muazzam ki hayal dahi edemiyor insan. Amann neysee poşet 25 kuruş olur mu malbayım be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sedat.

    Her şeyle dalga geçmek dışında bi halta yaramayan Konu dışı bebelerine fazla bile bu yorum ama yinede şahsi düşüncemi yazmak istiyorum.. Bir kişi bile ne demek istediğimi anlasa yeterli.. Şuan 32 yaşındayım ve 9 yaşımdan bu yana hep evren içerisindeki katrilyon çeşit belirsizligin meraklısı oldum.. Büyüklüğü bilinemeyen bir evrende, sayısı bilinemeyen bir galaksi sayısı içerisinde sadece tek bir yaşamın dünyada olduğuna inanmak malliktir bence.. İlla ki bi yerlerde insan gibi olmasa bile bi yerlerde ciddi yaşam formlari olduğunu düşünüyorum.. Mutlaka bi yerlerdeler.. Biz nasıl şuan teknolojik olarak yetersiz kalışimizdan dolayı bazı şeyleri keşfedemiyosak belki bi yerlerde onlarda öyle veya öyleydi bilemiyoruz işte..

    İnsanoğlu hep beraber el ele verip tüm kaynakları ortaklaşa bilim ve teknoloji adına kullanmaya başlasa bence ne yapar eder uzay boşluğunda çok çok çok hizli gidecek bi uzay aracı yapabilir.. Işık hızında tabiki gidemez sanmıyorum o kadar hızlı birşey üretebilsin ama en azından ciddi anlamda bilimsel araştırmaların gelişmesini hızlandıracak seviyede bi araç yapabilir.. Mesela şu anda keşfettiğimiz ve ulaşılması 100 sene alacak bir gezegene sadece 10 senede gidebilseydik, ve ulaşana kadar arada kalan diğer yıldız takımları hakkındada az çok bilgi edinebilseydik çok şey değişebilirdi.. Periyodik tablo sadece Dünya üzerinde bilinen elementleri gösterir ve evrende 94683833498688342 farklı dünya benzeri gezegen ve yıldız takımı var, birde oralarda bugüne kadar kaç çeşit daha adı konmamış keşfedilmemiş element çeşidi olduğunu hayal edin.. Maalesef Bizler göremeyiz ama torunlarımız bu Geleceğin dünyasında çok çok şanslı olacak.. Böyle anlarda keşke 200 250 yıl ömrüm olsa ve 250 yıl sonrasının dünyasında neler neler olacak, nasil bilimsel gelişmeler olacak, insan hayatı nasil gelişecek görebilseydim diyorum.. Bunu çok çok isterdim..
    İnsanoğlu el ele verseymiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hmm zeki bir tur demek🤔🤔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 Milyar ışık yılı kaç km yapıyor hesaplayabilecek biri var mı gerçekten?
  • Sönük kırmızı cüce Proxima Centauri km cinsinden bakarsak 38.600.000.000.000 km uzakta.Yani ortalama 4 ışık yılı uzaklığında.1.5 milyar ışık yılını km cinsinden aklını kaybetmeyerek hesaplamak isteyen varsa buyursun hesaplasın.

    Daha 300.000 küsür kmdeki şurdan şura olan aya bile ayak bastığı oldukça meçhul olan insanoğlu 1.5 milyar ışık yılı mesafedeki bir yerden gelen radyo sinyali diyor.Bilim en çok şüpheyle bakılması gereken bir alan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 10 Ocak 2019; 15:30:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lola Del Rio

    abi tamam, 1.5 milyar ışık yılı diyosunuzda neye ve kime göre diyosunuz bunu? direk bodoslama atlamayın konulara. zaman göreceli bir kavramdır. bize göre 1.5 milyar ışık yılı, bizden daha gelişmiş bir uygarlığa göre (sallıyorum) 1 yıl bile olabilir. bunu asla bilemezsiniz. bizim ışık yılı tabirimiz 300.000km/sn olarak geçer. başka bir uygarlığa göre 1.5 milyar ışık yılı 1 yıl olabilir, 1 gün, 1 saat olabilir. zira ordan gelen bir sinyal ise çok ama çok güçlüdür. düşünün bize göre 1.5 milyar ışık yılı uzaklıktan dalga geliyor. nasıl bir enerji hiç düşündünüz mü?

    bana göre iki teori var (bana göre!)

    1- uygarlık çok gelişmiş, çok uzaktalar ama uzay-zamanı büküp solucan delikleriyle oynaşıp bize uşaştırdılar. (bu yüzden 1.5 milyar ışık yılı onlara göre 1 yıl gibidir)
    2- uygarlık çok gelişmiş ama bizden birkaç tık üstteler (bizim 1000 yıl sonramız gibi) çok büyük enerji ile bize sinyal gönderdirler. yinede ışık hızını aşamadılar ve belkide yok oldular.

    İsik yili 300.000km/sn nedir yav. İsik yili isigin bir yilda aldigi yol degil mi? 300.000x365x24x60x60 olmasi gerekiyor bence onun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    doğru dedin hocam. "bizim ışık yılı tabirimiz 300.000km/sn olarak geçer" değilde "bizim ışık yılı tabirimiz 300.000km/sn ile çarpılır" demeliydim.
  • Anladığım kadarıyla özel yapan şey sinyalin 6 kere tekrar etmesiymiş bu tarz dalgaların kaynaklarını az çok tahmin edebiliyolarmış yıldızlar patlama vs ama 6 kez tekrarlanan bi sinyalin sanırım canlı bi türden gelebileceğinide düşünüyolar.



    Ayrıca şu tarz konularda 1.5 milyar ışık yılı diyince sanki ışık hızı aşılamaz birşeymiş gibi sığ bir düşünce var sürekli. O teoride öyle aklımızın almadığı çözemediğimiz daha çok şey var o mesafenin pek bi önemi yok aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dünyanın düz olduğuna inanıyorum, dolayısı ile bu tür haberler bana abartı ve yanıltıcı geliyor. #FlatEarth
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Hepsine katilmakla birlikte farkli elementler kismi benide heyecanlandiriyor ama evrenin başlangıcında bizim bilddigimiz element ve bildigimiz anlamda maddeden haric yuzde 70'i "dark matter"dan oluşuyormus, bütün galaksileri olusturan bunlari birarada tutanda karanlik madde ve sırrını hiçbir şekilde bilmiyoruz onu cozdugumuzde asil o zaman maddenin ve kendimizin neden oluştuğunu maddenin neden varoldugunu bilimsel olarak açıklamış olacağız ama biz goremeyecegiz gibi :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Yok yani 5 saniyelik anlamsız radyo sinyali haber kaynağı içerisinde kaydi var :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.