Şimdi Ara

1.4 tsi Jetta'ya ne kadar vermeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar. Yakın bir süre önce Kars'a tayin sebebiyle geldim ve ilçede olduğum için araç ihtiyacı hasıl oldu. Kısmetse ilk aracım olacak. Bir miktar peşinatım var, üzerine kredi çekip almayı düşünüyorum. İlk planda düşüncem beni Kars'ta kalacağım süre içinde idare edecek bir araç almaktı fakat burada temiz araba bulmak çok çok zor. Olanlar da genelde memurlardan oluyor. Dizel aracı da buranın kış şartlarında kimse önermedi. bu yüzden kısa süreli araştırmalarım doğrultusunda uzun süre binebileceğim 2008 model 78000 km'de 1.4 tsi manuel comfortline paket bir jetta buldum. kazası, boyası vs. yok. sadece sol ayna orjinali ile değiştirilmiş. sahibi ilanda aracına 36.850 tl fiyat biçmiş ama bana aşırı derecede pahalı geldi.

    Sizce ne yapmalıyım? 34, 34.5 civarına verirse almak mantıklı mıdır?
    Bu meblağı vereceğim aracı bu şartlarda harcamış mı olurum? gidip 23-24 bin civarına megane2, astra gibi araçlar mı bakmalıyım?
    Çok kararsızım, acil akla ihtiyacım var.. :)



  • OneManBand kullanıcısına yanıt
    o yıllardaki 1.4 tsi ler 140 beygirlik olması lazım ki yakıtları bir hayli fazladır. lpg sıkıntılı zaten.
    aracın piyasası temizliğine göre 30-40 bin tl. yani araç için istenen fiyat 1-2 bin de pazarlık düşünülürse normal.
    tavsiyem 102 beygir lpg li seat exeo style dir. 2009-2011 modelleri bu fiyatlarda alınabiliyor.
    125 beygir lpg ye uyumlu 2007-2009 ford mondeo 1.6 lar da bu fiyatlarda alınabiliyor.
    30-35 bin tl civarında orta kasa avensis, A5 kasa octavia , 2008-2012 corolla veya 40-45 bin tl civarına çıkabilirseniz yeni avensisler 2009-2011 değerlendirilebilir.
    megane ye hiç bulaşma. alman ve japon dan şaşma. belki 25-30 bin tl ye ford focus2 ..
    bahsettiğiniz 1.4 jettada 35 bin tl civarında iyi bir seçenek ama yakıtını düşünmeyecekseniz.
  • Hocam Kars'ta Octaviayı kim kaybetmiş de ben bulayım :) iki tane avensis var satılık ama birinde değişen birden fazla parça var. baktırılsa belki dahası da çıkar. diğeri de ocak ayında konulmuş ilana, hala duruyorsa konuşacağım.

    yakınımda alınabilecek araç sayısı çok az olduğu için seçeneğim çok kısıtlı. listemdeki araçlar şunlar bugün itibariyle;

    - 2008 Jetta 1.4 tsi comfortline, 78000 km'de (36.850)
    - 2005 Avensis 1.6 Elegant, 150000 km'de (31.500) - 28'e kadar düşerse düşünüyorum.
    - 2006 Leon 1.6 Stylance, 105000 km'de (27500)
    - 2005 Astra 1.6 Enjoy HB 109000 km'de (24.500) - hasar kaydı yok ama çiziklerden dolayı tavan altı boyalı olduğunu söyledi sahibi.

    Fiyat aralığım biraz geniş gibi gelebilir ama bunun nedeni temiz aracın çok az bulunması. Öncelikli mantığım da 30bin tl'nin altında kalmak. Bu araçlar içinden hangisini seçmeliyim?
  • OneManBand kullanıcısına yanıt
    astra yaramaz, size temiz araba lazım.
    avensis mantıklı. temiz ise.
    yakıt konusuna ne dediniz.
  • LPG'li araç önermişsiniz ama dizelin bile donduğu memlekette araba lpgye geçmezki.Hele ki kısa mesafede kullanılacaksa.Benzinli araçların arasında da en az yakanlar tsi diye düşünüyorum. Fiyatta anlaştığınız sürece tsi jetta güzel seçim olur diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OneManBand

    Selamlar arkadaşlar. Yakın bir süre önce Kars'a tayin sebebiyle geldim ve ilçede olduğum için araç ihtiyacı hasıl oldu. Kısmetse ilk aracım olacak. Bir miktar peşinatım var, üzerine kredi çekip almayı düşünüyorum. İlk planda düşüncem beni Kars'ta kalacağım süre içinde idare edecek bir araç almaktı fakat burada temiz araba bulmak çok çok zor. Olanlar da genelde memurlardan oluyor. Dizel aracı da buranın kış şartlarında kimse önermedi. bu yüzden kısa süreli araştırmalarım doğrultusunda uzun süre binebileceğim 2008 model 78000 km'de 1.4 tsi manuel comfortline paket bir jetta buldum. kazası, boyası vs. yok. sadece sol ayna orjinali ile değiştirilmiş. sahibi ilanda aracına 36.850 tl fiyat biçmiş ama bana aşırı derecede pahalı geldi.

    Sizce ne yapmalıyım? 34, 34.5 civarına verirse almak mantıklı mıdır?
    Bu meblağı vereceğim aracı bu şartlarda harcamış mı olurum? gidip 23-24 bin civarına megane2, astra gibi araçlar mı bakmalıyım?
    Çok kararsızım, acil akla ihtiyacım var.. :)

    Hocam karsa gittim geldim oraları gördüm ben oraya böyle arabalar gitmez. Dayımda bir tane dizel berlingo var hiç sıkıntı çekmiyor oda karsda yaşıyor. Size tavsiyem bir tane sıfır 4x4 duster almanız tam oraların arabasıdır internetteki videolarda adamların nerede sürdüğüne bakabilirsiniz. Renaultun motorunu kullanmasıda çabası uzun yıllar sıkıntı çıkarmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gokhan G. kullanıcısına yanıt
    dizeller için soğuk havalarda katkı maddesi katılırsa sorun olmuyor. akü iyi olmalı.
    lpg zaten soğuk bir yakıttır.
    yozgatın en soğuk kışlarında benzinli araçların çalışmadığı zamanlarda sıralı sistem lpg li aracım hiç ikiletmezdi.
  • yorumlarınız için öncelikle teşekkürler.

    benim için yakıt öncelikli değil. tabi bu da yakıt göstergesine hiç bakmam anlamına gelmiyor. istanbul trafiğinde kullanmayacağım için çok da önemsemiyorum açıkçası.
    memurum zaten arabayı öyle sürekli kullanacak biri değilim. kars'ın ilçesinde oturuyorum merkeze 30 km mesafede. arabayı çoğunlukla o arada kullanacağım.

    linkte verdiğiniz araçları octavia hariç zaten biliyorum. jetta bütçemi aşar, bakmaya ilk başladığım zamanlarda görmüştüm ve içim gitmişti. :)
    passat da 1.6 ve fsi motorlu diye tereddüde düşmüştüm hantal kalmaz mı 1.6 avensis'e göre? lpg kitleri de fsi motorla uyumsuz diye biliyorum?
  • OneManBand kullanıcısına yanıt
    1.2 jetta fiyatı nedeniyle hiç cazip değil, aşağı yukarı sıfır fiyatını istemişler. 40bin tl iyi fiyat olabilirdi.
    zaten istanbul gibi sıkışık trafik de kullanmayacağınız için fsi passat önerdim.
    yakıtı çok fazla önemsemeyenler için 1.6 fsi tiptronik passat bir numaralı tercih.
    benim 35 bin tl bütçe ile lpg'siz tek tercihim bu olurdu.
    avensis 110 beygir , 150 tork ; Hızlanma 0 - 100 km/saat:12 saniye , yakıt: ortalama 7.2 lt. (gerçek kullanımda 8 - 8.5 lt civarı tüketimi var.)
    passat 115 beygir , 155 tork ; Hızlanma 0 - 100 km/saat:11.4 saniye, yakıt : ortalama 7.5 lt. (gerçek kullanımda 8.5 - 9 lt civarı tüketimi var.)
    passat 100 kg daha ağır ve aşağı-yukarı performansları aynıdır.
    passat tiptronik vites de sport modu da var, ihtiyaç duyduğunuz zaman sollamalarda felan sport moduna basıverince araç roketliyor.
    tabi bu ara yakıt da roketliyor ama zaten bir kaç dakikalığına kullanacağınız için çok dokunmaz.
    bence lpg'siz eski jetta 1.4 tsi ye binmektense %10 daha fazla yaksın ama passat fsi tiptronic olsun.
    lpg ; tsi , fsi , tfsi , hepsine de takılabiliyor fakat sürekli belli bir miktar benzin de tükettiği için çok verimli olmuyor.
    diğer motorlar lpg de %35-40 tasarruf sağlayabiliyorken
    bu tarz motorlar lpg takılınca ancak %20 kar sağlıyabiliyorlar, fakat arıza istatistiğide çok olduğu için bu %20 yi de sanayi de harcamanız kuvvetle muhtemel.
    bu tarz motorlara benzinde binmek lazım.
  • çok teşekkürler hocam, kafamda aşağı yukarı bir fikir oluştu.

    ilanda verdiğiniz passat, avensis ve yeni eklenen 2007 elegance civic var bunları görüp karar vereceğim ama ilk sıra passat'ın tabi. o meblağı gözden çıkardıktan sonra konfor hakkımız :)
  • Kars akyaka da abim öğretmendi :) Treni ile az yolculuk yapmadım yanına gittiğimde.
    Hocam tavsiyem tek şudur oradan araç almayın erzurum trabzon samsun gibi yakın illerdende bakabilirsiniz ! illa kars olacak diye bir şart yok.
    En büyük sorun şudur yakınınızda hiç servis yok yeni araç tamir edecek kimse yok yani alacağınız araç kusursuz olmalı ki en yakın sağlam servis erzurumda
  • evet onun farkındayım zaten o yüzden temiz ve mümkün olduğunca sorunsuz araç arıyorum. erzurum'daki araçları da takip ediyorum ama oranın da buradan çok farkı olduğu söylenemez açıkçası. ilanların yarısından fazlası galerici ilanı. sahibinden ilan bulabilirsem değerlendiriyorum :) buradan erzurum'a sürekli gitmem mümkün olmaz bu yüzden seçenekleri kafamda en azından beşe indirip aralarından seçim yapmak istiyorum.
  • Büyük bir şehirde yaşamadığınız için çevre illere de göz atın. Galericilere hiç bakmayın boşuna zaman kaybetmeyin. Az kullanıp gene de tasarruflu olsun diyorsanız turbo benzinli, çok kullanıp tasarruflu olsun diyorsanız atmosferik benzinli ve tabi ki bir LPG kiti şart. Jetta'ya kadar çıkmışken model yılı yüksek B sınıf dizel alırsanız nevriniz dönebilir. Bu seviyede çok araç var Civic'lere göz atabilirsiniz ayrıca. D sınıfı araçları alması kolay yürütmesi zordur. Ama en cazip olanı Mondeo orada da.
  • Mondeo kullandım çalıştığım arkadaşlarımdan birinin aracıydı. uzun yol da yaptım 2007 model 2 litre dizel ghia versiyonuydu. sürüşü ciddi manada bir zevkti ama hırçın kullanımından mıdır bilmem, o araç sürekli servise gidip gelirdi... hatırladığım ikisi sadece turbosu yüzünden :) benzinli modelini hiç kullanmadım o konuda birşey diyemem.

    bugün listeye bir adet de civic eklendi 2007 model elegance, 117bin km de, brc lpg kiti var. o aracı da görmeyi planlıyorum.
  • OneManBand kullanıcısına yanıt
    civic sedan bagajı hayal kırıklığına uğratabilir.
    400 litre bile değil.
    bunlar nasıl?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2008-mondeo-1.6-titanium-lpg-li-full-124897057/detay
    http://www.sahibinden.com/seat-exeo/erzurum?a5_min=2007&price_min=30000
  • 35-36bin bütçeyle alınacak en güzel, en sorunsuz, lpg'ye en çok uyumlu araç 1.6 fd6 Civic olacaktır. Temiz 1.6 Elegance bulursanız bence hiç kaçırmayın. Yıllarca sıkıntısız bir şekilde binebilirsiniz.
  • bagaj hacmini çok dert etmiyorum şu an iki kişiyim zaten çocuk filan olana kadar sorun yok.
    exeo gözüme güzel görünmüyor nedense ama mondeo'nun her zaman bir çekiciliği var. passat ile yanyana koyunca da yüzüne bakmıyorum o da ayrı :)
  • OneManBand kullanıcısına yanıt
    bende karsta yaşıyorum az çok satılan araçları tahmin ediyorum.genelde insanlar il dısından ist ank gibi yerlerden makul fiyata alır plakayı değiştirir 1 2 ay geçmeden aldığı fiyatın üstüne 2 3k daha koyar satmaya çalışır yüzde 75 bu tür araçlardır ilandakiler. Bence focus bak hem serviside var karsta. Jetta vs alsan bakım için en yakın erz. Var servis git gel 1 1.500 e mal olur. Ayrıca amcam 2011 sıfır titanium focusu 10.000 de 36 ya sattı kalkıp 2008 jettaya 38 36 vermek mantıklı gelmiyor bana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volvo94

    bende karsta yaşıyorum az çok satılan araçları tahmin ediyorum.genelde insanlar il dısından ist ank gibi yerlerden makul fiyata alır plakayı değiştirir 1 2 ay geçmeden aldığı fiyatın üstüne 2 3k daha koyar satmaya çalışır yüzde 75 bu tür araçlardır ilandakiler. Bence focus bak hem serviside var karsta. Jetta vs alsan bakım için en yakın erz. Var servis git gel 1 1.500 e mal olur. Ayrıca amcam 2011 sıfır titanium focusu 10.000 de 36 ya sattı kalkıp 2008 jettaya 38 36 vermek mantıklı gelmiyor bana

    Bu konuda okuduğum en mantıklı yorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.