Şimdi Ara

1.1.2 ve 1.1.3 software olarak kırılamazmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple 1.1.2 olarak üretilen telefonların içindeki bootloader denen şeyi değiştirdi. Bu kırılma işlemi zaten bootloader ın üzerine yeni yasal olmayan bir yükleme yapılarak oluyordu. Bu yükleme ise şu şekilde basitce;

    Diyelimki firmware'da diyorki
    Eğer sim kart AT&T ye eşit ise çalıştır
    Değil ise kilitle

    Bilgisayar programlamadan anlayan arkadaşların aklında direk bi if clause uyanmıştır heralde, bu koşul eşit ise değilde eşit değil ise yapılırsa ne olur?

    Tabiki telefon artık kırılmış olur :)

    Burası çok güzel, fakat Orjinal yazılım apple tarafından bootlader 4.6 ya uygun şekilde imzalanıyor ve bootlader 4.6 ya yollanınca makina bakıyor evet imza apple a ait o zaman makinaya yazarım diyor. Şimdi eşit koşulunu terse çevirmek kolay ama terse çevirdiğinizde oluşan kodları imzalamanız gerek. Peki aranızdan kim almanyadaki bakkal mehmet amcanın imzasını taklit edebilir??? Tabiki kimse, çünkü önce imzayı görmeniz lazım. İşte bu yüzden yeni sürüm güncellemesi bekleniyor ki yeni imzayı görelim. Eski sürümlerde hep bootlader güncellenmiş ve imza görülmüş.

    Yeni sürüm geliyor yakında ama sıkı durun, çünkü yeni sürümde bootloader güncellemesi sanırım yok. :( bu durumda imza gene görülemeyecek ve gene yeni iphone'lar kırılamayacak. Bende ilk duyunca üzüldüm ama düşününce apple haklı çünkü, yeni sürüm yeni 1.1.2 telefonlarda X imzasıyla çalışacak eskilerde Y imzasıyla çalışacak. O zaman apple yeni sürümü hangisiyle imzalayacak???? İşte böyle bir sorun olduğundan apple yeni sürümde bootloader ı güncellememeyi seçmiş böylece imzalamasına gerek kalmamış.

    Bide imzadan bahsedeyim, imza 1024bit anahtar uzunluğuna sahip RSA şifrelemesi kullanılarak yapılmış 1024 bit uzunluğunda 2^1024 tane ihtimali denerseniz kesinlikle anahtarı bulur ve iphonu kırarsınız, bu işlem ise sadece binlerce yıl alır :)

    Bundan dolayı arkadaşlar, apple imzayı deşifre etmeden kimse bu aleti kıramaz şu anda. Böyle yok 1.1.2 kırıldı yok bilmem ne, yok o yok bu şeylere inanmayın.


    ALINTIDIR....







  • bi programcı olarak aklıma if koşulu geldi ama
    bu ayrıya onu bi if le kurtaramayız
    bence bu if benzeri döngü cihazın diil
    kartın içinde kart devreye girdiinde cihazı uyarıo
    ve yine sanırım biz kingsimlerle bu kartlarımızı
    at&t kartıymış gibi göstertioz

    arkdşlar bunlar varsayım yok yanlış bilion direkt sazanlamayın
    fikri olan beyan etsin...
  • kardeş yeni 1.1.3 te bootloader değişmemiş benimde güncel duyyumlarım if2 şilemini duyarsak en iyi aklımıza gelen ankara if bardaki heldorado konseri olsa gerek boşverinn aman kırılırsa ne ala kırılmazsa napalım yaw .. öldük bittik dün çktı 1.1.3 asıl bu işlerle uğraşanlaı okuyorum sanki bomba düşmüş sağa sola kaçışan insanlar aman kaçııın yakaanmayınn filan ..


    sonuç olarak anlaşıldıki macworld de adam söleyeceğini söledi mike mike orijinal kullanacaksınız ilk alanlar yırttı eyvallah ama artık onlar aşılalı çok oldu ..


    sen almazsan orijinal ben aldırtmaı bilirim die meydan okuyor varsa bi geohot aramızda çıksın ..


    yeni nesil cengavere ben geohot diorum ..bilen bilir..
  • 1.1.3 kıriyor musun?

    :-)
  • ARKADAŞLAR BENİM Bİ SORUM OLACAK YENİ KONU AÇAMADIĞIM için EN SON KONUYA YAZAYIM DEDİM

    FORUMLARDAKİ BÜTÜN KONULARI OKUDUM VE DENEDİM AMA MALESEF ÇAZÜM OLMADI ZATEN KİMSE AÇIKLAMA YAPMAMIŞ BU KONUYLA İLGİLİ.
    BEN telefonUMU 1.1.1 VERSYONDA ALDIM 1.0.2 YE DÜŞÜRDÜM SİM KİLİDİNİ KIRDIM BİR SÜRE KULLANDIM ŞİMDİ 1.1.2 VERSYON YÜKLEDİM AMA SİM KİLİDİNİ KIRAMIYORUM BOOTL. 4/6 DEĞİL 4 VE 5. RAKAM 3 VE 0 YANİ 30 BU DURUMDA SİM KİLİDİNİ KIRABİLMEM GEREKİYOR YANLIŞ ANLAMAMIŞSAM BANA YARDIMCI OLABİLECEK BİRİ OLURSA SEVİNİRİM.
  • bana bu konuda link atabilecek birileri yokmu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozerkom

    ARKADAŞLAR BENİM Bİ SORUM OLACAK YENİ KONU AÇAMADIĞIM için EN SON KONUYA YAZAYIM DEDİM

    FORUMLARDAKİ BÜTÜN KONULARI OKUDUM VE DENEDİM AMA MALESEF ÇAZÜM OLMADI ZATEN KİMSE AÇIKLAMA YAPMAMIŞ BU KONUYLA İLGİLİ.
    BEN telefonUMU 1.1.1 VERSYONDA ALDIM 1.0.2 YE DÜŞÜRDÜM SİM KİLİDİNİ KIRDIM BİR SÜRE KULLANDIM ŞİMDİ 1.1.2 VERSYON YÜKLEDİM AMA SİM KİLİDİNİ KIRAMIYORUM BOOTL. 4/6 DEĞİL 4 VE 5. RAKAM 3 VE 0 YANİ 30 BU DURUMDA SİM KİLİDİNİ KIRABİLMEM GEREKİYOR YANLIŞ ANLAMAMIŞSAM BANA YARDIMCI OLABİLECEK BİRİ OLURSA SEVİNİRİM.



    Telefonunuzu 1.1.1 e restore edin, normal jailbreak ve anysim unlock ile kullanin.
    1.1.2 ye update etmeyin.
  • Yeni Sürümde Bootloader güncellemesi var[:o]
  • iyide 1.1.1 nasıl kırıldı o zaman. imkansız diye bişey yoktur. eninde sonunda kırılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.