Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
140.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araç modeline göre 0 - 100 değeri 10 sn ve altı

    Yokuş performansı gayet iyi Antalya Korkuteli yokuşunu 3 kişi 2 çocuk 175 ile rahatça çıkıyor. 1.3 Multijet dip gaz 125 130 yaptı

    Yakıt Şehir içi 6 - 7 lt ( Ortalama hız 22 - 25 arası / yol boşsa (5 - 5.5 ( Ortalama hız 25 - 35 arası ))

    Şehir dışı 100 sabit 4.5 5 arası

    MTV 1.6 dizellere göre yarı yarıya

    Bakım Dizellerden daha ucuz

    Kış şartlarında 1km olmadan araç içine ılık - sıcak hava üfleme imkanı

    Partikül filtresi derdi yok

    Bu şartlar altında dizellere para vermek mantıksız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbcntechnic -- 4 Ocak 2019; 18:54:54 >



  • Polo 1.0tsi sahibiyim aracım henüz 240km de, ortalama hızım 32, tüketim : 6.3

    Performansı çok iyi.. devirsiz araba sürmek çok konforlu. 2500 devirin üstüne nerdeyse hiç çıkmaya gerek yok.



    5 ileri manuel olmasına rağmen, 5. Vites 100km/h hızda devir 2100de.



    Bu arada tsi konusuna dh nin alerjisi var. Birazdan gelir mazda/mitsubişi tafası.. ( ama hiç birinde mazda mişibişi yok )



    Enteresan bir forum burası..



    Ne deniyorsa tersini yapın.. ben öyle yaptım. Tsi den çok memnunum
    Kendinizi kandırmayın turbo benzinli aracı dizel aracı kullandığım gibi sürdüğümde 9 10 lt yakarken dizelin canını cikarsaniz 7 8 lt yi geçmez kolay kolay aynı sürüş dinamiklerinde ayrıca 1.2 1.0 gibi fındık kadar motorların piston kırma ihtimali çok yüksek performanslı kullanımda 200k km de motor verimi çok fazla düşüyor haberiniz olsun
    2015 Jetta 1.4 TSI 150 hp dsg kullanıyorum ben alalı 16.000 kilometre oldu... Prensip olarak sadece ama sadece full depo yakıt alırım ve her depoda mutlaka sıfırlayıp ölçerim 91 model kartal varken de öyle yapardım, 95 model kartal varken de... Şirket aracında bile sıfırlayıp ölçerim... Yani böyle bir alışkanlığım var... Şundan kesinlikle emin olabilirsiniz ki jettada yol bilgisayarı ile pompa kesinlike birbirini tutuyor... Yukarda bir yorumda taksici bir abimiz tutmaz demiş ama kesinlikle tutuyor...



    Gelelim verilere

    16.000km yol yaptım hiç bir deponun sonunda (şehiriçi) 7 litre ve üzeri tüketim görmedim... Maksimum 6.8 görüyorum şehiriçinde...

    Ama nasıl kullanıyorum tamamen kurallara ve hız limitlerine uygun şekilde... Ani hızlanmalardan kaçınırım ve yelken modu daima açıktır rampa inişlerinde devreye girer... Yol şartları gerektirmedikçe ani hızlanma yapmam... Eğer mecburiyet yoksa şehiriçi yolculuklarımı trafik olmayan saatlere göre planlarım... Yandex ve ibbtrafik gibi uygulamalara bakmadan asla yola çıkmam... Metro-metrobüs gibi toplu taşıma seçenekleri gideceğim yere daha hızlı ulaştıracaksa onu tercih ederim...



    Trafik hepimizin ortak alanı ve yolların kralı olmaz yolların kuralı olur... Benim yaşım 34 ben de delidoluydum bir zamanlar trafikte ama şimdi keyif alıyorum sakin gitmekten... Üstelik arkamdan ceza gelir mi korkusu olmuyor... Kurallara uymak, medeni davranmak, hepimizin ihtiyacı olan ve bizi ileriye götürcek davranışlar...



    Şehir dışı olarak da

    Ayda en az bir defa bazen iki defa istanbul-sakarya (karasu) yaparım genelde 120ye sabitlerim, otoyol hız limiti olan 132 üzerine kesinlikle çıkmam ortalama 5.4 olur genelde...



    Babamda 2012 model 1.2 TSI jetta 105 hp manuel var onun yakıt tüketimi şehiriçi 7.4 civarlarındadır...



    Sakaryaya onunla gidip geldiğim zamanlar 6.2 oluyordu ortalamam genelde...



    (Konuyla alakalı değil ama ne olur sis yokken sis farı yakmayın ve farlarınıza çakma zenon takmayın bunların aracınızın güzelliğine hiç bir katkısı olmuyor sadecw küfür yiyorsunuz..)
    Sürekli efendi kullanan adamsan, sakin veya sabit hız ağırlıklı gitmeyi seviyorsan doğru. Zaten açtığın konulardan koyduğun tüketimlerden de nasıl gittiğin belli. Hele ki 1300cc altı araçlar için zaten ülkede vergi avantajın var, dizel benzin litre fiyatı dip dibe girmiş, en iyisi 1300cc altı turbo benzinli almak.

    Birde iki uçta kullanan adamlar var, ya aşırı sakin gider, ya da ara sıra ölümüne basar, o ara da tüketimi düşünmez. Ben böyleyim mesela, turbo benzin tam benlik (tabi üstte ölü leş 1.2 tsi'lar falan değil, Opel'in 1.6 200hp turbosu veya VW eski 1.4 twincharger gibi motorlar)

    Fakat böyle kullanmayanlar da var, gazı açmaktan çekinmeyen, basan sabit yüksek hız giden var. Yokuşta az yavaş gideyim demiyor, basıyor adam açıyor cruise'u 140 çıksın diyor araba. Paso tamgaz gitmiyor tabiki ama sürekli atak kullanıyor aracı, seviyor çünkü veya sabırsız. Aslında canı istediği gibi kullanıyor arabayı, umursamıyor. Böyle 1.2 benzinliyi kullanan anında 10lt ortalamaları görür hiç affı amanı olmaz, 3 günde 100tl benzin nasıl bitti anlamazsın. Turbodizelin güzelliği de tam burada devreye girer, yüksek gaz açıklıklarında bile motorun termal verimi yüksektir. Turbodizel motor yük altında çalışmayı sever, yüksek stresi görece az yakıtla kaldırabilir. Alırsın 120hp dizel 308'i, takarsın 6'ya 170-180 git, arada son hız dene, canın istediği gibi git otobanda 7lt'yi zor görürsün ortalamada gittiğin yerde. Bunu 1.2 tsi ile yap, o cücük kadar motor nasıl böyle yakıyor şaşarsın. Tabi ara ara aşırı artan yağ sıcaklığın, eksilmiş yağın, aşırı strese binmiş, kızmış kızarmış minnak turbon, yorulmuş motorun, yani sen farkında olmadan fazlasıyla öne çekilmiş periyodik bakımın da cabası.

    Yani bir konu açmışsın da, herkes sen değil. Benim kullanımıma uyuyor desen daha doğru olurdu. Ha gerçekten ortalama hızların çok düşükse, İstanbulda trafikte geçiyorsa hayatın git 1.0 tsi al, 1.0 ecoboost al en güzeli.

    Daha da doğrusu bu saatten sonra sürekli sakin kullanan adamın dizel alması akıl işi olmaktan çıkıyor, zira gerçekten modern benzinliler de baya az yakıyor artık. Dizel kullanıyorsan basacan, motorun o geniş aralıkta yüksek verim sunabilmesinin tadını çıkararak ekonomi yapmak lazım.
    Az yakacağım diye en az 20-25 bin fazla verip, dizel arabanın ekonomik olduğunu savunan arkadaşların tek argümanı "gazlasanda az yakıyor ağğbii" dir. yahu arkadaş o fazladan verdiğin parayı vadeliye koysan zaten aylık 1-1,5 depo benzin paranı bedavaya getiriyorsun. Dinlediğin traktör sesi ve plakasını okuduğun benzinli araçlarda cabası:)
    370z'den 1.0 Polo'ya düşünce böyle edebiyatlar parçalanıyor işte yapılı yüklü Amerikanlar, japonlar, türlü türlü makinalar görmüş geçirmiş, sonra herşeyi bir kenara atıp kem gözlü bir Polo'ya seninleyim deyip inzivaya çekilmiş abim, saygılar.

    d16y4 motorlu Civic 1.6 ies, 100kmh hızda 2300-2500 devir çevirir, 4te son hız görür, yıllarca bindik gazladık. 2002 type r'ı kullanmış o kültürü keyfi tatmış adam da forumda milletin tercihlerine, araçlarına laf edip, sırf yıkık bir 1.0 Polo'yu savunmak için bu seviyelere düşmez. Sen doğru düzgün Micra bile kullanamazsın.

    Hazır Micra demişken biraz daha yalan edeyim seni, 2006 model leş gibi 1.2 motor 80hp Micra var ya? 4 ileri vitesiyle 100 giderken 2000 çevirir. Senin delikli nane tofaştan 4 ileri vitesine rağmen daha teknolojik yani. Nasıl, iyi mi pompa

    Sana seviyem bu kadar çıkabildi. Mesajlarının leşliğine bakıyorum da, daha fazlası para versen olmaz. By delikli şekerim.
    fındık motorlu az yakıcılar gelmiş yine size gerçek şehir içi verisi vereyim.

    etiler şişli arası 1.0 tsi skoda rapid ortalama tüketim 10 litre. küsüratı varda onu yazmıyorum bak.

    ortalama hız 19 km gerçek şehir içi değeri.

    aynı güzergahta dci şirket aracı 6.7, 1.6 multijet dizel 7.1 yakıt yakıyor.

    tsicıları mecidiyeköy trafiğine bekleriz
  • O iş gerçek hayatta öyle olmuyor son 3 aracım tsi gene alirsam tsi düşünürüm ama dizel cok daha ekonomik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok faydalı bir konu olmuş. Teşekkür ederim uyarınız için. Öne çıkaralım lütfen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polo 1.0 tsi dusundugum araçlardan. Acelesi yok ağustosa kadar vaktim var. Bir mucize olurda yakit fiyatları düşerse civic e yapışacağım galiba.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biraz abartı olmamış mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzinli candır ama bastığın zaman bi ayarı yok makinenin, normal kullanımda 6-8 yakıyorsa performanslıda12-14e kadar çıkıyor.Yani normal ile performansda fark büyük.



    dizelde ise max 2 litre farkediyor.millet bunun için dizel alıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polo 1.0tsi sahibiyim aracım henüz 240km de, ortalama hızım 32, tüketim : 6.3

    Performansı çok iyi.. devirsiz araba sürmek çok konforlu. 2500 devirin üstüne nerdeyse hiç çıkmaya gerek yok.



    5 ileri manuel olmasına rağmen, 5. Vites 100km/h hızda devir 2100de.



    Bu arada tsi konusuna dh nin alerjisi var. Birazdan gelir mazda/mitsubişi tafası.. ( ama hiç birinde mazda mişibişi yok )



    Enteresan bir forum burası..



    Ne deniyorsa tersini yapın.. ben öyle yaptım. Tsi den çok memnunum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pbmax -- 4 Ocak 2019; 18:23:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Musluk Suyuu

    benzinli candır ama bastığın zaman bi ayarı yok makinenin, normal kullanımda 6-8 yakıyorsa performanslıda12-14e kadar çıkıyor.Yani normal ile performansda fark büyük.



    dizelde ise max 2 litre farkediyor.millet bunun için dizel alıyor.
    Dizelde bassanda bişey olmuyor, o yüzden 2 litre bile fazla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama belirtilmeyen hiçbir şehir içi verisine inanmıyorum. Kendi aracım Peugeot 308 1.6 THP (156 hp benzinli) için konuşacak olursam, İzmir içinde dur kalk trafiğe kalmadığım zamanlarda Gaziemir-Karşıyaka arasında 4.7 ortalama ile gezdiğim de oldu, Konak-Karşıyaka arası mesai saatlerinde 10 litre ortalama ile gittiğim de oldu. Şimdi ben foruma konu açıp 4.7 yaktım desem ne kadar doğru olur 10 litre yaktım desem ne kadar doğru olur :)

    Benim genel kullanımım 29 km/h ortalama hızla genelde kısa mesafe ve park yeri arama dahil şehir içi 8.5 litre. Sizin bahsettiğiniz 6-7 litre tüketimde ortalama hızınız nedir, kısa mesafe kullanım mı, bu tüketimde şehir içi park yeri arama derdiniz var mı? Kendi güzergahımda 1.2 TSi Audi A3 kullandığımda arada sadece 0,5 litrelik Audi lehine tüketim farkı oluşuyor. Performansına ve hacmine göre bu tasarrufa ne kadar değer tartışılır.

    Ek olarak, dizel ile benzinli arasındaki asıl fark sakin kullanımda değil de beygirlerin hakkını vererek gittiğiniz zaman ortaya çıkıyor. TSi'da biraz agresif gidin limitlere yakın kullanın ortalama en az 12 litre gösterecekken dizelde bu rakam 8 litreyi geçmeyecektir.




  • Ben de 1.2 tsi var.. konuşurken şöyle az yakıyor böyle az yakıyor a girerim neden mi? Ben yıllardır taksicilik yaptım araç nasıl az yakar bilirim ve sağ ayağıma sahip oluyorum. Buna rağmen pompa da baya yakıyor... Yol bilgisayarında her ne kadar litre yazsada pompada 6-6,5 yakmıştır. Dizel alsaydım kafa rahat zevk ala ala 5,5 yakardım. Bu kadar da kasarsam 4 litre altı görürdüm. Dizel her zaman daha az yakar... Ama bizim millet hemen büyük otomobil firmalarının reklamına geliyor. Adamlar dizel üretmek istemiyor artık o yüzden böyle bir saçmalık ürettiler. Bizi de kandırıyorlar hepsi bu... Dizel artık ulaşılmaz olacak benzin ve dizel farkı uçurum olacak herkes mecbur benzinli alacak. Biz de kendimizi avuturuz benim ki dizel gibi yakıyor diye :)
  • hondacılar fosfos fanı olmuş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli bir aracı motor fark etmez çok trafiği olan bir şehirde ekonomik kullanamazsınız.Eğer ki bu gibi etkenler var ise dizel daha mantıklı.

    Ama iki ucu arası 6km olan bir şehirde dizele hiç gerek yok.

    Şu anda dizel motor farkı 35bin TL'leri geçtiği için dizel almak tabiki daha mantıksız.

    1.0 TSI bende kullanmak isterim.Acaba düşündüklerimle gerçekler nasıl olur farkı görmek güzel olur...
  • Audi 1.0 vardı bende.çok basmadığım halde 7.1 in altına inmedi.şimdi dizel var 6.2 yakıyor basıyorum rahat rahat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda milletin aracı neyse o kombin muhteşem geri kalan mantıksız oluyor. Geçen sene sorsanız bu arkadaşa göre VAG almak da mantıksızdı mesela Honda fanıydı. Seneye 2.0 BMW alsa 1.0 ne ya kola şişesi mi alıyorsunuz der


    Genelde bu konuları hayatında çok az araba kullanmış veya güzergahı çok kısıtlı insanlar açıyor. Hep sabit hızlarla aynı trafikte gitmiş bu yüzden başka durumlar çok ekstrem geliyor. Mesela ortalama trafikte biraz agresif kullanınca TSI'ın ne kadar yaktığını bilmiyor çünkü denememiş.

    Ben söyleyeyim dizele dua edersin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 4 Ocak 2019; 18:53:23 >
  • 0.5 tsi çıktığında 1.6 dizel ile aynı yakacaksınız rahat olun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 8 Ağustos 2019; 23:17:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Geçen sene 9lt yakan dizel otomatik kia sahibiydim işkembeden atmayalım lütfen

    Yaşım 37 bu zamana kadar 10 kadar aracım oldu dizel benzinli LPG li 1.2 1.4 1.6 2.0 ne ararsan var hangi aracın ne yakacağını iyi biliyorum. Boş yorum yapmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbcntechnic -- 4 Ocak 2019; 19:0:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    0.5 tsi çıktığında 1.6 dizel ile aynı yakacaksınız rahat olun
    Herkes yakıt verilerine takılmış diğer seçenekleride okuyun lütfen
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Bakım olayı hurafe zaten
    Vergi mantıklı, 1.3 mj alırsan o da boşa çıkar
    Dpf yerine göre doğru
    Fiyat farkı da doğru.

    Kendi adıma konuşursam, dizel aracımı alırken aynı segment 1.2-1.0 tsi dsg vag grubu arabaları ya aynı paraydı yada 1-2 bin daha pahalıydı...

    Fakat bu kıyasta bakılacak en önemli nokta yakıttır, sürekli gider kalemi çünkü. Çok yol yapan veya arabanın tadını çıkararak kullanan adama benzinli araba dokunabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014ten beri 200.000 kö kadar 1.6tdi, 50000km kadar da1.4-1.2 tsi kullanan biri olarak şunu çok net söyleyebilirim;



    Sehir dısında tdia pek gerek yok, tsi tdi farkı heleki benzin dizel makası daralmısken oldukca azaldı.120-130bandında giden bir tsi 5.5-6 arası ykarken dizelde en az 5 yakıyor



    Sakin bir şehir içi (ortalaama hız 40-45) ise yine tsi i tavsiye ederim , vergi fakı(1.2 ise) ve diğer maliyetleri koyarsanız dizele fazladan 25-30 asla vermem



    Ama hergun kopru gecen, her gun 10-15ortalama hızla 25-30km arac kullananlar için tsi maalesef pek mantıklı olmuyor.Bu tür bir durumda tsi-tdi makası 2.5-3 lt ye kadar cıkıyor.



    Bunlardan bagımsız kullanım konforu, sessizliği, bu kış gününde hızlıca ısınması , titresimsiz motor gibi artıkardan dolayı benzın candır🙃 diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan7621 kullanıcısına yanıt
    aradaki bir litre yakıt ortalama100km mesafede 6TL fark demek.

    dizele ne kadar motor farkı verdiniz Peki?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.