Şimdi Ara

''0 KM'' araç alırken ödeme nasıl yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
15.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık iki-üç hafta kadar önce 27bin'i kredi kalanı peşin olmak kaydıyla 47bin TL'ye Focus 1.6 Trendx araç siparişi verdik. Araç Ocak ayının 5 ile 8'i arasında teslim edilecek, ocak mtv v.s gibi tüm işlemler bayiye ait diye anlaştık. Proforma fatura kesildi,kredi işlemleri imzalandı v.s ancak bize herhangi bir belge verilmedi. Bugün bayiyi aradığımızda aracın henüz Türkiye'ye gelmediğini halen gemide olduğu ama kısa süre sonra geleceği söylendi buraya kadar sanırım bir sorun yok. Ancak,kalan parayı banka yoluyla hesaplarına havale etmemizi söylediler telefondan. Babamın tamam demesine rağmen ben buna razı olmadım ve karşıyımda. Aracı görmeden ve paranın büyük kısmını zaten bankadan almalarına rağmen tüm parayı görmediğimiz daha gemide olan bir arabaya yatırmak çok saçma geldi bana. Daha önce sıfır araçta almadığımız için prosedürleri bilmemek insanı çaresiz duruma sokuyor. İnternette çok araştırdım fakat ödeme yöntemleri ile ilgili doyurucu bir bilgiye ulaşamadım sizlerden ricam,

    -Henüz gemide olan, yarısı peşin yarısı kredili aracın tüm ücreti, araç gelmeden bayiye yatırılır mı?
    -Yatırılırsa karşılığında kendimizi güvenceye almak için ne tür belgeler istemeliyiz?
    -Yatırılmaz ise bunu bayiye sorun çıkartamayacakları şekilde nasıl söylemek gerekir?

    gibi kafamdaki soru işaretlerini cevaplarsanız memnun olurum,şimdiden hepinize teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EustassKiD26 -- 30 Aralık 2013; 12:14:48 >







  • Proforma faturada teslim şartları ve tarihi açıkça belirtilmiş ise sorun yok. Siz de ödemelerde bu proforma faturaya istinaden ödeme yaptığınızı belirtirsiniz.
  • Parayı aracı teslim alacağınız zaman, aynı gün ya da eğer başka işlemleri varsa 1 gün önceden yapmak doğru olandır. Daha gemideki araca tüm parayı ödemek mantıklı değil.

    Bunun yanında siz adamlara havale ile para ödediğinizde pek riskli bir durum oluşmaz. Banka zaten 27bin TL'yi araba size ait olacak şekilde rehinleyerek veriyor. Yani aracı size teslim etmiyoruz derlerse en basitinden banka peşlerine düşecektir. Sonuçta bankanın kredi vermesi için krediyi kullanırmadan önce aracın üzerine gerekli işlemleri uygulaması gerekir. Ancak bayilerle aralarında güven meselesi olduğundan gelmemiş araca krediyi onaylatığ ödeme yapıp, araç geldikten sonra araca gerekli işlemleri uyguluyorlar. Yani burada sorumluluğun daha büyük bölümü bankada. Yarın öbür gün bu adamlar size aracı teslim etmiyoruz deseler bile gidip bankaya "hani benim arabam, siz olmayan aracın ödemesini nasıl yaparsınız" deme hakkınız doğar.

    Ama dediğim gibi... Arayın bayiyi araç ne zaman teslim edilcekse ona göre ödeyeceğinizi söyleyin. artistlik yaparlarsa o zaman işlemi iptal edin, bankayla da siz muhattap olursunuz deyin. Kredi iptali için gereken tüm masraflar bayiye kalacağı için emin olan böyle birşeye girişemezler




  • Bizden daha önce kapora adı altında zaten 2bin TL civarı bir para aldılar,bunun içinde kredinin dosya masrafı v.s var ama sonuçta bir miktar para vermişiz,krediden gelecek parayıda alıyorlar ki böylece aracın %50 bedelinden fazlası zaten kasalarına daha araç yokken girmiş oluyor. Yaptıkları bana göre etik değil ama bilmiyorum tabi belkide böyledir prosedürler. Değerli yorumlarınız için teşekkürler ama ben yinede aracı görmeden sağını solunu incelemeden kalan miktarı yatırma taraftarı değilim bunun içinde baskı yapmayı düşünüyorum öncelikle ev ahalisine sonrada bayiye umarım sonuçlanır. Son bir soru daha sormak istiyorum izninizle, bunlar bize hiç bir belge vermediler işlemlerle ilgili. Onlardan isteyipte alabileceğimiz, alma hakkımızın bulunduğu belgeler nelerdir? Var mı bu tür şeyler ?
  • Kapora+Aracı gözünüzle gördügünüz anda geriye kalanı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz araç alırken hep 20.000 TL civarında peşin olarak veriyoruz. Gerisini araç tesliminde veriyoruz ama çoğunlukla araç 1-2 gün içerisinde geliyor.
  • Parayı yatırsanız da bir mağduriyet olacağını zannetmem, sadece gemi muhabbeti sıkıcı olabilir, bugün gelmedi haftaya gelecek muhabbetleri olabilir.
  • 2 yıl once peşin para ile sıfır renodan araç aldık
    firma paranın hepsini alamadan hıç nır işlem yapmadı.
    parasını verdık işlemler başladı 3 gunde aracı teslim etti.

    gemideki aracın şası ve motor no sunu bildiklerinden işlem yapabılıryorlar
    ama sızın aracınız ocak ayında teslımı olacagından ne alaka diyor
    ama ben olsam yatırırım.

    umarım dedıgı gün aralıgında teslim eder
    hıç zannetmıyorum yıgılma olacagında 3-5 gun ileri atabilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili satıcıdan bahsediyoruz, galeriden değil. Paranın tamamını yatırmanın endişe edilecek bir yanı yok.

    Ayrıca ÖTV tutarı kadar ödeme yapmış olmak yeterlidir. Kalan kısmı teslimatta da ödeyebilirsiniz. Bu durumda bayi arıza çıkartmaz.
  • Bende %90üzerinnde raporu olan oģlum için fiat egea sedan easy araç almak için başvurdum araç bedeli ötv indirimli 87500 dediler araç geçen ayın 20sinde üretildi benzin +otogaz , renk kurşuni gri olacak şekilde raç fiyatı 87500+otogaz taktırma+araç rengi 6000 toplam 93500 tl.para istediler araç 4 gün önce geldi hesaplarına 91000 tl para eft yaptım fatura kestiler kesilen faturada ödenecek fiyat 84000 tl yazıyor bana yardımcı olurmusunuz ne yapmalıyım araç fiyatı 84000 tl otogaz taktırma 5500 tl araç rengi 1500 tl toplam 91000 tl yapıyor daha 2500 tl de elden verecem bu normal mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen sıfır araba alma :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntılı bir durum yok. Tescil masrafları vs. faturada gözükmez. Zaten bugünlerde faturayı düşük gösterip elden almak normal sayılmaya başlandı. Hayırlı olsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.