Şimdi Ara

0 diye satılan orjinal gibi gözüken sahte HDD'lere dikkat...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce başlığı açacaktım ama ancak fırsat bulabildim.


    2 farklı ilde farklı satıcılardan alınan Western Digital Green 3 TB antistatik poşetinde orjinal gibi duran 5 farklı HDD garanti sorgulamasında çıkmayınca WD'ye attığım emaile gelen cevapta disklerin tamamının sahte olduğunu öğrendim.


    Diskleri NAS için aldım ve Green lerin NAS'a uygun olmadığını öğrenince RED almak için buradan bir arkadaşa başlık açarak sattım.


    İlgili arkadaş sorunsuz olarak test edip kargoladığım disklerin tamamının çalışmadığını söyleyince hepsini geri alıp garantiye göndermek istedim.


    Garanti sorgulamasında disklerin sahte olduğunu öğrendim ve ilgili firmalara gönderip ücret iadesi aldım. Ama belli ki piyasada çok fazla bu tarz disk var.


    Muhtemelen 2. el diskler piyasadan toplanıp temizlenip, etiketlenip, SMART bilgileri sıfırlanıp, poşete koyulup satılıyor. Çok fazla dolandırıcılık mevcut. Alır almaz mutlaka garanti sitesinden garanti durumlarını sorgulayın.


    Disklerden birinin resmi, arızlanmadan önce SMART değerlerini ve WD'nin cevabını aşağıda görebilirsiniz.


    0 diye satılan orjinal gibi gözüken sahte HDD'lere dikkat...!


    0 diye satılan orjinal gibi gözüken sahte HDD'lere dikkat...!
    0 diye satılan orjinal gibi gözüken sahte HDD'lere dikkat...!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TDB -- 11 Temmuz 2023; 17:0:48 >







  • Geçen yıl elime geçen , genelde internet alışverişi ile alınmış 5 tane sıfır diskin aslında 2. el olduğu tecrübesini yaşadım.

    Bazılarının kutularını kendim açtım hatta. Disklerin 2. el olduğunu anlamak oldukça güç. Global dolandırıcılık diyorum ben buna. Çoğunun 2. el olduğunu son satıcılar da bilmiyor

  • Bi bu kalmıştı
  • Bu cidden büyük dolandırıcılık, çoğu kullanıcının bunu anlaması ve buna dikkat etmesi neredeyse ihtimal dışı. Konu umarım görülür ve üstte kalır, değerli bilgiler için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DigitalVeri

    Geçen yıl elime geçen , genelde internet alışverişi ile alınmış 5 tane sıfır diskin aslında 2. el olduğu tecrübesini yaşadım.

    Bazılarının kutularını kendim açtım hatta. Disklerin 2. el olduğunu anlamak oldukça güç. Global dolandırıcılık diyorum ben buna. Çoğunun 2. el olduğunu son satıcılar da bilmiyor

    Diskler aynı markanın 2. eli olsa bile garanti sorgulamasında garantisi bitmiş diye çıkar en azından. Benim aldığım disklerin markası bile belli değil. WD üretimi değil.

  • N11 deki bir satıcıdan aldığım harddisk'ten garip sesler gelince bilgisayara takıp hdtune ile test ettiğimde birde baktım ki bana satılan disk skyhawk değil skyhawk etiketi yapıştırılmış başka bir disk. Ne fatura gönderildi ne de garanti belgesi ama ilanda faturalı,2yıl garantili, sıfır hdd şeklinde ilan verilmişti. Adamlar bozuk HDD'leri toplayıp ,üstüne yeni etiketler yapıştırıp ,sıfır faturalı 2 yıl garantili diye satıyorlar. Ben para iademi aldım fakat bana bu kazığı atmaya çalışan adamların mağazası hala n11 de açık. Dikkat edin ve olumlu yorumlara inanmayın arkadaşlar. Arada bir kaç kişi benim gibi durumu anlamış hatta ben o yorumlarında sahte olduğunu düşünüyorum.

    0 diye satılan orjinal gibi gözüken sahte HDD'lere dikkat...!




  • tunathebarbarian kullanıcısına yanıt

    Merhaba tunathebarbarian,


    Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.


    n11.com

  • Bazı hdd ler de bazı programlarla bu smart verileri sıfırlanabiliyor hatta kilitli olan hdd lerin kilidi açılabiliyor. Program ismi soran olursa veremem şimdiden belirteyim.

  • Konuyla ilgili eski bir video.


    0 diye satılan orjinal gibi gözüken sahte HDD'lere dikkat...!Technology Clubyoutube
    Sıfır diye almış olduğunuz HDD aslında 2.El ve kullanılmış çıkar ise ? Technology Club, GameLife Club'ın iş ortaklarındandır. Kanal teknoloji ürünleri incelemeleri ve açıklamaları içermektedir.
    https://www.youtube.com/watch?v=5Bdf4kl0Z7U
  • Smart verilerini, kullanım saatini özel donanımla sıfırlamak mümkün.


    Sentinel ile kontrol yetersiz. Hex editör programları ile diskin içine girip tüm sektörlerin sıfır olduğunu kontrol edebilirsiniz. Formatlanmış disklerde çok az yerde veri olur . diskin geri kalanı tamamen 00 00 00 olarak görünmüyorsa kullanılmıştır. İnternette ücretsiz Hex editör programları bulunabiliyor.


    Ayrıca bunu yapan kişi konuya hakim ise diske low level format atar ve smartı da sıfırlarsa, diskin ikinci el olduğunu anlayabilmek mümkün olmayabilir de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalVeri -- 20 Ocak 2022; 18:32:9 >
  • Güvenilir yer diye ......n'dan 2 adet 6 tb ironwolf harddisk aldım; üstelik satıcı ......n, gönderici ......n. Ancak diskler üzerinde farklı bir yerli firmanın adı (A..... Bilgisayar) ve garanti belgesi vardı, 2 yıl. Smart değerleri sıfırdı. Seagate kodunu okuttuğumda üç yıl olması gereken garantisinin 2,5 yıl kalmış olduğunu gördüm. Bazı sitelerde seagate garantisinin fabrikadan çıktığı anda başladığı gibi yazılar okuyunca biraz rahatlayıp diskleri açtım ve NAS cihazıma taktım. İlk başlarda sadece harddisklerin ilk kalkışlarındaki cızırtı rahatsız etti, araştırdım, yine bazı sitelerde o sesin normal olduğu yazıyordu. Bir kaç saatlik çalışma sonrası 2-3 metre öteden farklı metalik sesler duymaya başladım. Yine bazı sitelerde bu seslere de normal deniliyordu ama ben yıllardır kullandığım disklerden bile bu sesleri duymadığım için rahatsız olup iadeye karar verdim. Allah'tan .......n sorun çıkarmadan diskleri iade aldı.
    NAS cihazım için harddisk alacağım ama piyasada bu konuda o kadar çok üç kağıt var ki ihtiyacım olan harddiskleri almaya cesaret edemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytek65 -- 9 Nisan 2024; 6:48:37 >




  • Smart değerlerini nasıl sıfırlıyorlar? Hep merak etmişimdir. Kolay bir iş değil eski diske sıfır kart takmak haricinde.

    Bir de "sahte" derken kullanılmış yani ikinci el diskin sıfır diye satılması yerine "fake capacity" olayı var sandım (tıpkı flash disklerde olduğu gibi) ifadenizi okuyunca hocam. Yanlış anlamadım değil mi?
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Yok hocam bildiğiniz eski diskleri sıfırlayıp, etiket basıp satıyorlar. HDD lerde fake capacity olayın hiç denk gelmedim. Flash belleklerde oluyor genelde.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.