Şimdi Ara

'0' araba alma macerası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hepinize selamlar;

    Sevgili forum ahalisi imzamda yazan QQ genelde benim kullanımımda olan 30.000 km'sinin 20.000 km'si benim tarafımdan yapılmış aslen kullanım hakkı babama ve ailemize ait olan bir araç ve ailemizin tek aracı. Durumlar biraz değişti babamın arabaya daha fazla ihtiyacı olmaya başladı ve okula gidiş gelişim için bir araba almaya karar verdik.

    Ne var lan biz de öğrenciydik bin otobüse git diyebilirsiniz sonuna kadar haklısınız ama okuduğum okulun evime uzaklığı 40 km'ye yakın bu uzaklık toplu taşımayla günde yaklaşık 4 saatime tekabul ediyor ve bu da beni gerçekten zorluyor.

    Bu durum neticesinde yaklaşık 2 ay öncesinden 2. el araçlara bakmaya başladım. Başta megane II Hblere yöneldim ama 2004-2005 modeller yaşlı araçlar ve bu arabadan vazgeçtim. Sonra bir C2 dizel buldum bir heves ettik alalım dedik 18.000 tl istenince ve hiç indirim yapılmayınca vazgeçtik. Çevreden araçlar bulduk, sülalece araç aramaya başladık ama içimize sinen temiz bir araba alamadık. En son 1 hafta önce punto 1.4 fire dynamic 3K 2006 model 70000 km'deki araç için Renault Mais 2. el bölümüne kapora yatırdık ve almaya karar verdik. Araba yaşlıydı ama diri duruyordu buna ek olarak da sadece bagaj kapağı boyalıydı (!) tramerde veya sigorta kayıtlarında kazası gözükmüyordu. Parayı yatırmadan önce son kez servis geçmişine bakalım dedik ve arabanın 2007 yılında önden büyük sayılabilecek bir kazası olduğunu buna ek olarak 2 hafta önce direksiyon ve vites topuzunun değiştiğini öğrendik ve almaktan vazgeçip kaporamızı geri aldık.

    Bu gelişmelerden sonra 2. el piyasasının genel olarak yüksek olduğunu uygun fiyata satılan arabaların da çoğunun patates olduğuna karar verdik ve deyim yerindeyse çarpılmamak için 0 araç fikrini düşünmeye başladık.

    Son 3 günde 0 araç arayışı içine girdik. 1 günde 6 plaza gezdim 15 km'ye yakın yol yürüdüm. Toplam 3 Renault ( ASF, Mais, Maslak), 3 Hyundai ( Hunko, Maslak, Uçar), 3 Opel ( Erpaş, Çiftkurtlar, Arkas), 1 Ford (Şahsuvaroğlu), 1 Peugeot (Yıldırım), 1 Mazda (Damla), 1 Citroen (Arkas), 1 Chevrolet (Damla) bayisi gezdim.

    Bayilerle ilgili notlandırmamı yapacağım başka bir konu açmayı düşünüyorum ama öncelikle araç tercihi ile ilgili maceranın devamını anlatayım.

    Bu araştırmalarım neticesinde

    2011 Clio 1.2 extreme edition 29.500,
    2012 İ20 1.2 mode 27.700
    2011 Corsa 1.2 essentia 29.600
    2012 Fiesta 1.25 my fiesta 32.000
    2012 207 1.4 trend 36.000
    2011 C3 1.4 attraction 31.000

    fiyatlarını aldım ve bu araçlarla ilgili düşünmeye başladım. Pahalı olması, donanım fakiri olması, çok yakması ve şık görünmemesi nedeniyle çoğu araçtan vazgeçtik. En son olarak Corsa ve İ20 arasında kaldık. Gerek bayideki davranışlar gerek indirim yapılmaması ve arabanın donanımlı olmaması nedeniyle corsadan da vazgeçtik.

    Sonuç olarak i20 1.2 mode donanımını ciddi ciddi düşünmeye başladık ve bir terslik olmazsa almayı düşünüyoruz.

    Sizce hata yapıyor muyuz veya benim yerimde olsanız siz ne yapardınız ?

    Uzun bir yazı olduğu için kusuruma bakmayın. Saygılar

    Not: Arabayı 1 yıl normal sonrasında Lpg ile kullanmayı düşünüyorum.







  • performans düşkünü biri değilseniz 1.2 i20 sizin işinizi görür,kullandığınız güzargah genelde akıcı trafik ise tüpe bile gerek kalmayabilir.Ancak en azından bekliyebiliyorsanız kasım ayını bekleyin derim,Hyundai yıl sonu kampanyalarına kasım ayı gibi başlar.Hakkınızda hayırlısı,Allah gönlünüze göre vesin.
  • 1200cc'lik motor lpg'ye gelir mi bunu da hesaba katmak gerek
  • Bence reno hyundaiden daha iyi bir arac

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    Bence reno hyundaiden daha iyi bir arac

    Markasi ::))))
    Sonu eksik oldu
    İbiza yada fabia baksaydiniz butcenizi zorlamaz ise
  • Punto Evo'ya baktınız mı ?
    i20'yi ucuz olması sebebiyle bir arkadaşımın ablasına tavsiye etmiştim,gayet memnunlar.Garantiyi bozmadan LPG ile de alınabiliyor sanırım.
  • i20 bence doğru tercih
  • Enes'te de var i20. İstersen bir pm at enoman'e. Hayırlı olsun şimdiden.
  • oncelıkle hangı aracı alırsanız alın kazasız belasız surusler dılıyorum.

    ben de benım basımdan gecen macerayı sıze aktarayım belkı yardımcı olur.

    benım de butcem 33.000 tl dı.sızıngıbı bır lıste cıkardım ve tek tek bayılerı dolasmaya basladım.
    207,corsa,i20,yaris.polo vs. bu segmentdekı tum araclara baktım deneme surusu dahı yaptım.

    207 yı eledım daha once ün. deyken 206 aracım vardı.yakıtı performansı ıyıydı ama saglam degıldı kı bayıde gordugumde acıkcası 207 de aynı hıssı verdı bana.guven vermedı arac bana.

    neyse uzatmayayım en son i20 corsa ve polo kaldı

    en yakın arkadasım 1.2 i20 aldı yanı sızın dusundugunuz aractan.2 gun kullanma fırsatım oldu.tamam donanım olarak ıyı bır aractı ama performans,mazeme kalıtesı ve guvenlık 0 dı.onu da boylece eledım.

    corsaya ve polo kalmıstı gerıye.

    corsa ya bındıgımde benı en cok etkıleyen sey donanımıydı.ufak tefek eksıklerı vardı mesela arkacamları otomatık degıl vs. bunlar ne kadar onemlı bılmem.

    sonra da vw bayıne gıttım.polonun koltuguna oturdugumda araba resmen bana bır guven ve saglamlık hıssı verdı bana.mazeme kalıtesı olsun saglamlıgı olsun herseyıyle benı almalısın dıyordu ve o an kararımı verım.2011 modeldı o arac.aracta yol bılgısayarı yoktu ama yıne de aklımı celmıstı.
    sonraa ogrendım kı 2012 modelınde yol bılgısayarı ve lastık basınc sensoru standart olrak gelıyormus.

    ısın ozetı bu gun polomu teslım aldım.bana tam 33.000 tl ye mal oldu.deydimi evet bence deydi.

    bu arada aldıgım arac 1.4 confort lıne.sıtesıne baktıgınızda yol bılgısayarı ve sensor yok gorunuyor ama standart var.




  • Aveo hb yada sedan baktınızmı ? fiyatı donanımına göre çok iyi geldi bana chevrolet bayisine de uğramanızda fayda var ki zaten uğramışsınız keşke detaylı inceleseydiniz

    http://www.chevrolet.com.tr/modellerimiz/yeni-aveo/yeni-aveo-hatchback/konfigure-et/
  • Bence Fabia bakın.Ambiante dinamik donanım seviyesi gayet yeterli.(Mercekli far,alaşım jantlar,yol bilgisayarı,sis farları mevcut.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 7 Eylül 2011; 23:23:40 >
  • Yazdığınız fiyatlarda Colt da var. Yağmur - far sensörü, Hız sabitleyici, Karartılmış camlar gibi özellikleri var tavsiye ederim şehir içi yakıt tüketimi 6.3 lt.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brujeria -- 7 Eylül 2011; 23:25:04 >
  • @-ottoman- , iyi dilekleriniz için teşekkürler.

    @ sapultra , Abi punto evoya baktım ama açıkcası ön tasarımını hiç beğenemedim, bana oyuncak bir arabaymış gibi geldi

    @joushkun , teşekkürler abi enoman'e de pm atmayı düşündüm ama iki tane çok yakın arkadaşımda var biri 1.2 motor ikisi de çok memnunlar o konuda aklımda soru işareti olmadığından rahatsız etmeyeyim dedim.

    @ererden , hocam açıkcası doğuş otomotiv olduğu sürece vw almayı düşünmüyorum. Bunun dışında 1.4 motor tüketim olarak bana pek uyan bir motor değil bu yüzden poloyu düşünmedim bile.

    @airbrq_23 , Hocam aveo'ya baktım ama iç mekanı tam bir felaket simülasyonlara benziyor. Bindiğim gibi indim.
  • Colt ve ibizayı dış tasarımları dolayısıyla hiç düşünmedim.
  • O zaman şimdiden hayırlı olsun
    LPG-Garanti işini öğren,bir yıl boşuna benzine para verme
  • 2007 model 1.5 dci hp clio iş görür bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sapultra

    O zaman şimdiden hayırlı olsun
    LPG-Garanti işini öğren,bir yıl boşuna benzine para verme


    Abi onu da öğrendim lpg olayı sıkıntılı euro 5 motorlarda LPG ile ilgili olan kısımları garantiden çıkarıyorlarmış yani elektrik aksam ve kaporta garantisi devam ediyor. Ama bir yıl kullandıktan sonra LPG taktırmayı göze alırım o zamana kadar arabada sorun olup olmayacağı ortaya çıkar heralde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhilleus

    2007 model 1.5 dci hp clio iş görür bence


    Hocam iş görür ama 2. el şu an benim için sadece riski temsil ediyor. Açıkcası daha fazla uğraşmak da istemiyorum garip garip satıcılarla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn


    quote:

    Orijinalden alıntı: Akhilleus

    2007 model 1.5 dci hp clio iş görür bence


    Hocam iş görür ama 2. el şu an benim için sadece riski temsil ediyor. Açıkcası daha fazla uğraşmak da istemiyorum garip garip satıcılarla


    Şu arabalara 30-35 lira vereceğine 20 liraya dizel 2. el araba alıp riske gidr daha iyi bence.Üstelik alacağın arabaların hepsi benzinli.Okul ev arası 40 km diyorsun.Benzinli araba üzer seni.
  • Eğer bulursanız seat leon
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.