Şimdi Ara

4 yaşında bir çocğunu konuşmaması normal mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
18.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler 4 yaşında babamın 2. evliliğinden aramızda 15 yaş olan bir erkek kardeşim var . "Anne baba evet hayır gel git ye bebe" kelimeleri hariç hiç bir şey söyleyemiyor. Ancak çok zeki bir çocuk gibi geliyor mesela bu sabah pijamalarını değiştirip günlük kiyafetlerini giymiş ve mutfağa gitmiş . Mermere tırmanıp üstten biberon ve bebe biskivüsi almış . Aşağı inip buz dolabından sütü almış . ikisini biberonda karıştırıp mama yapmış . Daha soonra gelip beni uyandırdı. bebe mama mama falan diyor ne oldu alperen dedim biberonu elime verdi iç dedi. Daha sonra içeri kaçtı ne olduğunu anlamam 2 dakika kadar aldı . Mutfağa gittiğimde bir kaseye kahvaltılık gevrek hazırlamış onu kaşıkla yiyordu . ben 19 yaşında kendime kahvaltı hazırlamak gibi bir alışkanlık kazanamadım . Ama nasıl konuşmaz bu çocuk ?

    not : Söylemeyi unuttum her dediğimizi anlıyor . Babama baba ben artık kalsam mı dediğimde koşarak gidip ayakabısını giyip kapı da beni bekliyor . Su getir dediğimde koşup getiriyor falan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satukbugra -- 19 Temmuz 2011; 12:11:00 >



  • Bana normal gelmedi internete goz at anormalse acil doktora gorun derim
  •  4 yaşında bir çocğunu konuşmaması normal mi ?
  • Bazı cocuklar gec konusabiliyor ama yaş ve konusma ile ilgili yorum yapamayacağım. Bir doktora basvurmanız yararınıza olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Death Note

     4 yaşında bir çocğunu konuşmaması normal mi ?



    +1
  • Ben 4.5 yaşında başladım konuşmaya.Televizyon fazla izliyorsa izlettirmeyin ve hemen doktora götürün.Ne yapacağınızı daha iyi anlatır.
    Ayrıca okumayı biliyor mu?
  • Hocam konuşamayan herkesin zihinsel problemleri olacak diye bir kaide yok. Benim abim de çok geç başlamış konuşmaya. Bence biraz daha bekleyin ve kesinlikle doktora görünün.
  • bazı cocuklarda gec konusma problemi olur bunu doktorlarda söler aynısını bizim de bi akrabamız da yaynı sorun vardı 4.5 yasında agzından ilk kelimesi cıkmıstı senin kardeşin biraz daha ii bu duruma göre üstelik ama ilerde düzelmişti hatta bu seferde kimse cocugu susturammıstı. merak etme doktorlarada gitsen sana aynısını söylerler bi hastalık veya bi eksiklik değil bu sadece biraz daha bekleyin konusur zaten
  • Çok fazla televizyon izlemesine izin vermeyin kendisiylede ve kendi aranızda konuşurken tane tane ve akılda tutabileceği şekilde konuşun.Çok seri cümleler ve sürekli değişik kelimeleri akılda tutmakta problem yaşıyor olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre-34bjk

    Ben 4.5 yaşında başladım konuşmaya.Televizyon fazla izliyorsa izlettirmeyin ve hemen doktora götürün.Ne yapacağınızı daha iyi anlatır.
    Ayrıca okumayı biliyor mu?

    hayır ama biraz matematik biliyor galiba . Bir kelime öğretmeye çalışırsanız öğrenmez . Ama bir kitap alıp okumaya çalıştığımda oda çalıyor geçen gün ders çalışırken gelip masaya oturup bir şeyler anlatmaya başladı . Dönüp 6 kere 4 dedim ? altııı dörtt falan demeye başladı . parmaklarımı gösterip sayıları öğrettim 5 tanesi . Şuan sayı saymayı ve basit matematiği biliyor (alperen 3 arti 2 dediğinde besss diye bağırıyor falan )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satukbugra -- 19 Temmuz 2011; 11:59:03 >
  • Bir hastalık vardı Da Vinci ve Tom Cruze'da vardı. İsmini unuttum. Ondan olmasın.
  • 8 aylıkken tam anlamıyla yürümüşüm 1 yaşında iken de tam konuşmaya başlamışım.Yeni nesil çok tembel çok
  • yaşıtlarının olduuğu ortamlara götürün, kardeşim 3 yaşında oyun klübüne gidiyo herkesten bişeyler kapıyo bayağı konuşuyo mesela geçen bana öküz dedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikepene -- 19 Temmuz 2011; 12:02:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiredWarrioR

    8 aylıkken tam anlamıyla yürümüşüm 1 yaşında iken de tam konuşmaya başlamışım.Yeni nesil çok tembel çok


     4 yaşında bir çocğunu konuşmaması normal mi ?


  • ben 5 yaşında babama gazete okuyormuşum. bence normal
  • Ben de 3,5 yaşında ilk defa bi anlamlı bi kelime söylemişim. Kaç kere doktora götürmüşler, konuşma özürlü mü bu çocuk diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiredWarrioR

    8 aylıkken tam anlamıyla yürümüşüm 1 yaşında iken de tam konuşmaya başlamışım.Yeni nesil çok tembel çok
    ilk kelimelerimi 6 aylıkken söylemeye başladım 1 yaşındayken konuşmayı tamamen sökmüştüm bildiğin cümle kuruyor derdimi anlatıyordum . okumayı yazmayı 4 yaşında ablalarım öğretmişti.Aynı babadan olduğumuz için zeka olarak benden farklı olduğunu sanmıyorum . Ama anne farkı var ve onun annesi köylü psikopatın teki . Çocuğu dövüp duruyor . Babamın evine haftada 1 gün gittiğimden ben de pek etkili olamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satukbugra -- 19 Temmuz 2011; 12:08:57 >
  • Ufak tefek kelimeleri söyleyebiliyorsa dediğin gibi anne baba v.s. ve bu kadar da zeki bir çocuksa bence bir sorun yok bazı çocuklar geç konuşur.
    Ama bana sorarsan mutlaka doktorla görüşün ki şimdiye kadar konuşmalıydınız, çünkü 3 yaşında cümle kurar çocuklar normalde.
    Ama Einstein bile 7 yaşında mı ne doğru dürüst konuşmaya başlamış, bu da var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Amadeus -- 19 Temmuz 2011; 12:07:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melikepene

    yaşıtlarının olduuğu ortamlara götürün, kardeşim 3 yaşında oyun klübüne gidiyo herkesten bişeyler kapıyo bayağı konuşuyo mesela geçen bana öküz dedi


    />
  • Derslerinde yardımcı da oluyodur bu çocuk sana
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.