Şimdi Ara

Yurtdışında Banka Kartımdan Habersiz Para Çekilmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
1.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Ben şuan Çek cumhuriyetinde erasmus yapıyorum. İki gün önce arkadaşlarla ufak bir geziye çıktık. Son durağımız Bratislavaydı, kullandıkları para birimi euro olduğundan para çekmemiz gerekti. Banka kartımı atm ye taktığımda heabınızda yeterli para yok diyerek para vermedi. Bunun üzerine bir kere daha denedim gene aynı uyarıyı aldım. Üçüncü denememde işleminiz gerçekleştirilemiyor tarzında bir hata aldım. Arkamda sıranın uzamasıyla kartımı çıkarıp çekildim. Arkadaşlarım ve bir kaç kişi atm yi kullanarak para çekti. Ben para çekemediğimden arkadaşlarımdan borç aldım ve gece treni ile yaşadığım şehre döndüm. Bugün yurtta banka hesabımı kontrol ettiğimde para çekemediğim hesabımdan 570 tl çekilmiş olduğunu gördüm. Hemen banka şifresini değiştirdim ve aileme haber verdim. Bu durum daha önce başıma gelmedi, dolandırıcılık diye düşündüm ama arkadaşlarımın hesaplarında herhangi bir değişiklik yok? Şuan şok olmuş durumdayım. Konu ile ilgili bilgisi olan var mı aranızda beni aydınlatabilecek? Burada para çekerken çektiğim miktarın bir kısmını banka bloke ediyor (olası kur değişimi farkına karşı) ve bir süre sonra iade ediyor. Acaba böyle bir durum olabilir mi?

    Edit: Arkadaşlar Türkiyedeki banka ile iletişime geçtik. Benzer olayların yaşanabildiğini belirttiler ve işlem yaptığım atm nin bankası ile iletişime geçtiklerini paranın iadesini talep edeceklerini söylediler. İade işlemi yaklaşık 2 hafta sürüyormuş. Benzer bir durum yaşamış veya yaşayabilecek arkadaşlara tavsiyem, hemen Türkiyedeki bankanızla iletişime geçin. Yurtdışındaki bankalarla işini halletmeye çalışarak zaman kaybetmeyin zira ülkenizdeki banka ile irtibata geçmenizi söylemekten başka bir şey yapmıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermaeus Mora -- 17 Kasım 2014; 22:39:59 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hermaeus Mora

    Arkadaşlar merhaba. Ben şuan Çek cumhuriyetinde erasmus yapıyorum. İki gün önce arkadaşlarla ufak bir geziye çıktık. Son durağımız Bratislavaydı, kullandıkları para birimi euro olduğundan para çekmemiz gerekti. Banka kartımı atm ye taktığımda heabınızda yeterli para yok diyerek para vermedi. Bunun üzerine bir kere daha denedim gene aynı uyarıyı aldım. Üçüncü denememde işleminiz gerçekleştirilemiyor tarzında bir hata aldım. Arkamda sıranın uzamasıyla kartımı çıkarıp çekildim. Arkadaşlarım ve bir kaç kişi atm yi kullanarak para çekti. Ben para çekemediğimden arkadaşlarımdan borç aldım ve gece treni ile yaşadığım şehre döndüm. Bugün yurtta banka hesabımı kontrol ettiğimde para çekemediğim hesabımdan 570 tl çekilmiş olduğunu gördüm. Hemen banka şifresini değiştirdim ve aileme haber verdim. Bu durum daha önce başıma gelmedi, dolandırıcılık diye düşündüm ama arkadaşlarımın hesaplarında herhangi bir değişiklik yok? Şuan şok olmuş durumdayım. Konu ile ilgili bilgisi olan var mı aranızda beni aydınlatabilecek? Burada para çekerken çektiğim miktarın bir kısmını banka bloke ediyor (olası kur değişimi farkına karşı) ve bir süre sonra iade ediyor. Acaba böyle bir durum olabilir mi?

    Hocam bankayı aramadınız mı?




  • Hayır aramadım, Türkiyeyi aramak çok pahalıya geliyor ve bugün kartıma kredi yükleyebileceğim bir yer açık değil. Banka iletişim formu üzerinden mail attım tek yapabileceğim şey bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hermaeus Mora

    Hayır aramadım, Türkiyeyi aramak çok pahalıya geliyor ve bugün kartıma kredi yükleyebileceğim bir yer açık değil. Banka iletişim formu üzerinden mail attım tek yapabileceğim şey bu

    Hocam vakit fazla geç olmadan bankayı arayın derim. Ailenizle skype den konuşurken hoparlör - mikrofon - telefon arasında gerekli uzaklık ayarlandıktan onlar bankayı arasın. Bunun gibi bir çözüm yolu gerçekleştirmeye çalışın derim.
  • Hemen bankayı arasaydın keşke, itirazda bulunman lazım. Gerçi form doldurmuşsun haftaiçi bankada seni arar, bu arada hangi banka? Ziraat falansa ölme eşşeğim ölme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KırmızıElma

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hermaeus Mora

    Hayır aramadım, Türkiyeyi aramak çok pahalıya geliyor ve bugün kartıma kredi yükleyebileceğim bir yer açık değil. Banka iletişim formu üzerinden mail attım tek yapabileceğim şey bu

    Hocam vakit fazla geç olmadan bankayı arayın derim. Ailenizle skype den konuşurken hoparlör - mikrofon - telefon arasında gerekli uzaklık ayarlandıktan onlar bankayı arasın. Bunun gibi bir çözüm yolu gerçekleştirmeye çalışın derim.

    Babamda vekalet var yarın bankaya gidecek ama dediğiniz gibi birazdan aramalarını söyleyeceğim. Aklımın almadığı bunun nasıl olduğu, bir dolandırıcılık oldu desem diğer arkadaşlarımın hesaplarında bir hareket yok ve ben kullandığım kartı başka bir atm de kullanmadım. Para çekme saati olarak işlemi denediğim saat görünüyor ancak cihaz bana para vermedi, delirmeye ramak kaldı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Be_Yourself

    Hemen bankayı arasaydın keşke, itirazda bulunman lazım. Gerçi form doldurmuşsun haftaiçi bankada seni arar, bu arada hangi banka? Ziraat falansa ölme eşşeğim ölme.

    Hayır albaraka türk hesabımdaydı. Normalde HSBC kullanıyorum ama bu hesabımda para vardı bunu kullanmak istedim ama buhar oldu sanki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.