Şimdi Ara

Akp ve Cemaat Üzerine Genel Bakış [2002-2013]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cemaat ve Akp nin arasının açılmasını bazıları hala dershane olayı , 17 Aralık olayı olarak görüyor.

    Bu konu ile ilgili fikirlerimi paylaşmak istedim.

    Akp 2002 de iktidara geldi.

    2 yıl sonraki 2004 MGK sında bazı kararlar alındı.Bu alınan kararın direk kopyası "büyük ihtimal" cemaate de ulaşmıştır.

     Akp ve Cemaat Üzerine Genel Bakış [2002-2013]

    Cemaat o tarihten itibaren daha temkinli olmakla beraber , Akpye tam destek vererek onun bu yönde hareket etmemesini(alınan kararı faaliyete geçirmemesi) sağlamaya çalıştı.

    Seçim zamanları Akp ye oy vermesi için kapı kapı köy köy dolaşıldı.

    Akp tabi ki cemaatin bu çalışmalarından haberdardı ve o yüzden birşey demiyordu.(Nasıl olsa benim için çalışıyorlar niye açıktan cephe alayım ki ? )

    Bu zihniyetle cemaate destek oluyordu ve karşılığıda oy olarak geri dönüyordu.

    Askeriye de Akp düşmanlığı ve darbe hazırlıkları planlanıyordu ve daha önce kimsenin cesaret edemediği şekilde bunlar önlendi ve bazı suçlular içeri alındı.

    Akp bu mihmalde sürtüştüğü ne kadar adam varsa onları da dosyalara dahil ettirdi ve suçsuz insanlarda darbe suçlamasına maruz kaldı.

    Derken yıllar geçti ve 2012 şubatı geldi.

    KCK operasyonlarını takip eden polisler , KCK elemanlarının devlet görevlileri ile bağlantısını tespit etti.

    Ve bunu konuyu savcılara bildirdi.Savcıda bu 3 MİT elemanını ifade vermek için çağırdı.(3 kişiden biride Hakan Fidan)

    Bu olay hemen Tayyip Erdoğan'a bildirildi ve buna çok sinirlenen Erdoğan ani bir yasa değişikliği ile benim kara kutum dediği Hakan Fidan için özel bir yasa çıkartarak

    onun gözaltına alınmasını engelledi.

    Savcının bu ifade çağrısına çok sinirlenen Erdoğan , kendi düşüncesi olarak yada ona verilen bilgiler doğrultusunda cemaat bize cephe aldı diye düşündü ve ilk somut kırılma gerçekleşti.

    Zaten 2004 de alınan karar ve derinden işlenen bu bitirme planı artık açıktan faaliyetlerini gösterebilirdi.

    Bu sebeple sadece 1 ay sonra cemaatin can damarı olan dershaneleri kapatma fikri ortaya atıldı.

    Dershanelerden rahatsız olan kesim bu karardan çok memnun oldu.(Pkk dağa çıkacak gençlerin önünü kesen dershanelerden çok rahatsızdı.2011 de PKK üst düzey yöneticisi Fehman Hüseyin bu rahatsızlığını dile getirmişti.2013 de aynı sözleri maalesef Tayyip Erdoğan söyleyecekti..)

     Akp ve Cemaat Üzerine Genel Bakış [2002-2013]


    Dershaneler ne olacak vs. diye tartışılan bir dönemde 2 yıllık bir çalışma yürüten polisler Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunu yaptı ve çeşitli gözaltılar oldu.

    Bu tarihten sonra yaşananlar malum..

    Kimine taraflı , kimine güzel , kimine çirkin gelebilir ama olaylar yaklaşık böyle gelişti..

    Allah ülkemizi her türlü bela ve musibetten korusun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi last_uk -- 6 Kasım 2014; 22:19:44 >







  • CHP dinci degil ki.Cemaat ve AKP dinci.Hatta AKP diger dinci cemaatlerle de arasina mesafe koyacakmis artik.Said-i Kurdiciler,Suleymancilar,Naksiciler filan.Zaten Cubbeli de gunlerdir AKP'ye sovuyor.AKP,sizin dinci kardeslerinizi karsisina aliyor halen AKP partimiz,Tayyip padisahimiz diye slogan atiyorsunuz.Nasil muslumansiniz siz ?
  • sizin ve bizim bilmediğimiz çok şey var. olaylara yüzeysel olarak bakıldığında yukarıdaki yazdığınız gibi görünüyor. ancak hakan fidanı amerika ve israil in Mit in başında asla istemediğini daha oraya atanmadan engel koymaya çalıştığını hepimiz iyi biliyoruz. hatta bunu kanal d deki haberlerde bile gördük. cemaati en iyi bilen kişi hakan fidan dı. ve tüm bu oyunları ve geçmişteki derin devleti en iyi bilen kişi hakan fidandı. cemaat, askeri cuntayı tasfiye ettikten sonra onun yerine kendi vesayeti gibi derin devlet kurmaya başladığını hakan fidan iyi bildiği için hakan fidanı kck davası gibi bir davada sorguya çekmek ve hakan fidanı medyayı da kullanarak halkın gözünde vatan haini gibi gördürmeye çalışacaklarını tayyip erdoğan anlayınca bunun önüne geçmeye çalıştı. askerlere de aynısını yapmışlardı. samanyolunu açtığınızda sürekli ergenekon davalarını ve balyoz davalarını anlatıyordu. bu iş o zaman tayyipin işine geliyordu. ha ne zaman askeri vesayet bitti bunlar kendini oraya yerleştirecekti ki sadece önünde bir engel kaldı. o da hakan fidan. onu da kck davasıyla sindireceklerdi. ama tutmadı. tayyip engelledi. cemaat de amerika ve israille anlaşmalı olarak bu işleri yaptığı için amerika ve israil cemaate müdahalede bulunmadılar.

    siz yukarıdaki anlattığınızın hepsi medyanın bize yansıttığı kadardır. olaylara yüzeysel bakarsak hiçbirşey anlamamız mümkün olmaz.

    dersane olayına gelirsek. hükümet bunlarla ne zaman ters düştüğünde bunlar hangi bölgede akpye muhalefet güçlüyse onlarla beraber çalışmya başladılar. mesala izmirde chp le, manisa da mhp le, diyarbakırda da bdp le çalışmaya başladılar. şimdi şunu sormamız lazım kendimize. madem dersanelerle bu terör tuzağına düşecek çocukları kurtarma niyetleri vardı da şimdi niye güneydoğuda bdp ile beraber çalışıyorlar ?

    Evet. Allah millete yardım etsin. Allah doğru yolda olanlara yardım etsin.




  • M.Akif Ersoy kullanıcısına yanıt
    Hakan Fidanı amerika ve israil asla istemedi bişey demişsin ama buna inanmak çok zor.

    Çünkü hakan fidanla özenle seçilmiş ve o görev için uzun yıllar önce düşünülmüş birisi.

    zamanında davutoğu dışişleri bakanı iken yardımcısıydı.1 ay müsteşar yardımcılığı yaptı ve tepeden inme bir görevle mit in başına geçti.

    bu görevi bekleyen çok daha tecrübeli kişiler varken üstelik.

    Şuanda Mit 'in durumu da ortada aslında çok da tartışmaya gerek yok.

    Gelelim 2. paragrafına , Güneydoğda niye beraber çalışıyorlar demişsin ama vicdanın buna nasıl el verdi bilmiyorum.Paralel diye sürülen bir çok komiser şehit edildi oralarda.

    Cemaatin bir çok dershanesi , etüt merkezi tamamen yakıldı.Bir çoğu saldırıya uğradı.Bakanlardan ufak da olsa itiraflar gelmeye başladı.

    Doğuda kontrolü kaybettik , Oslo'da böyle anlaşmamıştık diye mırıldanmalar başladı.

    Pkk dan sokakları ele geçirin diye talimatlar verildi.Özerklik yıllardır uygulanmak istenen bir projeydi fakat bazıları iktidar uğruna bu projeye göz yumdu.

    Pkk o bölgede en çok Cemaatten rahatsızdı ve şuan da hükümet onların ekmeğine yağ sürmeye devam ediyor.




  • yav he arkadaş he. ak parti senin de kuyruğuna basmış anlaşılan. milletin yıllardır duygusunu sömürdğünüz yetmiyor gibi şimde de hepiniz vatansever oldunuz. ne martafal okuyorsunuz yok pkk la savaşmış engellemiş bilmem ne. devletin gizli konuşmalarını (tayyipinkini demiyorum) internete veren bendim değil mi ? samanyolu izlemeye devam. bdp ile işbirliği yaptığınız, gezi parkı eylemlerine destek verdiğiniz yalan mı ? hangi cemaatin bankası, kargo şirketi, kendine has medyası, altın ve petrol arama şirketi var. hadi canım hadi sende.

    @last_uk
  • M.Akif Ersoy kullanıcısına yanıt
    Tutuklanan o paralel diye adlandırdığınız polisleri hiç sorgu çıkışlarında dinledin mi ?
    Şahsen o polisleri gördükten sonra ülkeme olan güvenim biraz olsun artış gösterdi.
    Bu kadar vatanperver polislerimiz olduğunu bilmiyordum açıkçası.
    Gezi olayı başbaşka birşey.Her kesimden insanın iktidara bir başkaldırısıydı ve sonradan olaylar değişti , provakatörler sahne aldı.
    Yazdıklarından anladığım kadarı ile Cemaatle ilgili bilgin kısıtlı ve bu konuda önyargılısın.
    Bdp ile işbirliği yapanlar,Pkk ile işbirliği yapanlar,Işid e destekte bulunanları bilen biliyor.
    Sarayla övünülmez demokrasi ile özgürlükle övünülür..
  •  Akp ve Cemaat Üzerine Genel Bakış [2002-2013]
  • Özet: Erdoğan ve cemaat çıkarları çatışana kadar gül gibi geçindi, "okyanus ötesinden gel de bitsin bu özlem" bile dedi. Hatta orduya karşı cemaatin elindeki yargıyla olası bir darbede kendini kurtardı. Sonrasında cemaat pastadan biraz daha fazla pay istedi, Erdoğan'ın keyfi kaçtı. Özet üç aşağı beş yukarı bu. Mutualist ilişkileri bitince düşman oldular. Bizim balık hafızalı halk bunları unuttu tabii, cemaat ne kadar tehlikeliyse onları önemli mevkilere yerleştirenler de o kadar tehlikeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Akp ve Cemaat Üzerine Genel Bakış [2002-2013]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gFalcon

    Özet: Erdoğan ve cemaat çıkarları çatışana kadar gül gibi geçindi, "okyanus ötesinden gel de bitsin bu özlem" bile dedi. Hatta orduya karşı cemaatin elindeki yargıyla olası bir darbede kendini kurtardı. Sonrasında cemaat pastadan biraz daha fazla pay istedi, Erdoğan'ın keyfi kaçtı. Özet üç aşağı beş yukarı bu. Mutualist ilişkileri bitince düşman oldular. Bizim balık hafızalı halk bunları unuttu tabii, cemaat ne kadar tehlikeliyse onları önemli mevkilere yerleştirenler de o kadar tehlikeli.

    MGK 'da imzalanan belge 2004 yılına ait.
    Okyanus ötesinden gel de bitsin bu özlem derken , 28 şubatta ki gibi yargılayabilmek için Türkiye'ye gelmesini sağlamaya çalışıyordu.
  • M.Akif Ersoy kullanıcısına yanıt
    Sen hala o saçma capslerle uğraş güzel kardeşim.

    Yanlışa yanlış diyemediğin sürece gözümde değer kaybediyorsun.

  • M.Akif Ersoy kullanıcısına yanıt
    Al sana caps değil gerçek..

     Akp ve Cemaat Üzerine Genel Bakış [2002-2013]


    http://www.odatv.com/n.php?n=akp-kamu-duzeni-icin-bizden-yardim-istedi-0611141200
  • oda tv den sonrasını okumadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opare Mini

    Bu mesaj silindi.
    ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi last_uk -- 15 Ekim 2021; 23:37:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opare Mini

    quote:

    Orijinalden alıntı: last_uk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Opare Mini

    Boşuna yazmışsın Amerika kendi menfaatlerine zarar veren bir bunağı kendi memleketinde bu kadar süre barındırmaz.
    Bu bile gerçeği tüm çıplaklığıyla görmeye yeter.

    Tabii obamaya mesih fetullaha mehdi diyen cemaatçiler varken beni kim kaale alır.

    Sen ışid terör örgütünü savunan arkadaştın galiba.
    Silah yerine sevgi dili kullanan birinden rahatsız olman çok normal.

    Yok işidi savunduğum bir yer yok.,Dediğim şeyin özeti şuydu böyle dinsizlerin hakkından böyle imansızlar gelir-- pkk üzerine bir konu idi---

    Sevgi dili ile benim yazdığımın ne alakası var.Evet cemaat dersenalerine gitmiş evlerde kalmış biri olarak söylüyorum ki ne cemaat mensubu kişilerden ne de öğretmenlerinden şuyundan buyundan hiçbirinden zerre miktarı kişisel zarar görmedim.Şiddete yönelik tek bir telkin duymadım.Yiğidi öldür hakkını yeme.

    Şimdi amerikadaki bu adam israile otorite diyor,amerika hakkında tek kötü lafı yok,hatta CHP ye oy atmaya bile çağırmışken güya sevgi dili ya hani onu neden erdoğana göstermedi de gökten boşalırcasına beddua etti etmeye devam ediyor.

    İkincisi:Amerikalı bu zatın dünya genelinde 100lerce okulu var.Bu okullarda eğitim dili imgilizce seçmeli dil türkçe.Peki bu kadar ülkede faaliyet gösteren beynelmilel bir cemaatten amerika neden rahatsız değil.Yoksa amerikanın istediği sevgi dili ile müslümanların ırzına geçme faaliyeti mi.

    üçüncüsü:türkçe olimpiyatları diyerek kızlı-erkekli programlar danslar şarkılar düzenlemek ne derece dini bir şeydir.ve bu programlara peygamberi tecessüm etti diye iftiraya uğratmak ne derece islami.

    dördüncüsü:isevi müslümanlar diyerek insanların aklını karıştırmak.Diyalog isimli faaliyetlerde islamın özünü kaybettirmeye çalışmak ılımlı islam kisvesiyle amerika destekli islamı yaygınlaştırmak bunu yaparken eş zamanlı IŞID gibi bir örgüte amerikan desteği ile güç vermek insanları şeriaatten islamiyetten uzaklaştırmak.Müslüman olmaya meyyal avrupalıları isevi müslüman kalıbına sokmak.Türkiye gibi islama uzak-yakın vatandaşların yaşadığı yerlerde ılımlı islam-laiklik eksenli projeler üretmek ne derece doğrudur.

    beşincisi:üretime geçirdiği ılımlı islam gençliği ile yahudiler arasına köprü kurulup güneyde sevdiğimiz ülke diye kriptolanmış büyük israile destek çıkacak nesiller nasıl yetiştirildi.

    altıncısı ve başta sorduğum:Amerika kendine zarar veren bir adamı nasıl olur hala memleketinde barındırıyor?


    Bu kadar sorunun standart bir cemaatçiye ağır geleceğini biliyorum ama yakalamışken sorayım dedim.

    Soruların çok klasik aslında.Az çok cemaati biliyorum demişsin ama hiç bilmeyen insanlar gibi yorumlar yapıp , sorular sormuşsun.
    Genelde cemaati bilmeden önyargılı olarak eleştirenler gibi yorumlar yapmışsın.

    Her sorunun aslında çok basit cevapları var ama algılarıyla bu kadar oynanmış birisini burada yazacağım yorum ve açıklamalarla değiştirebilmek çok zor.




  • Turkce olimpiyatlarinda salya sumuk zirliyorlardi '' Gel artik be adam,gel cok ozledik !! '' diye.

    Nasil da kanli bicakli oldular.Daha kendi aralarinda birlesmekten acizler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opare Mini

    quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    Turkce olimpiyatlarinda salya sumuk zirliyorlardi '' Gel artik be adam,gel cok ozledik !! '' diye.

    Nasil da kanli bicakli oldular.Daha kendi aralarinda birlesmekten acizler

    olurmu canım cemaatle CHP birleşti ya.

    CHP dinci degil ki.Cemaat ve AKP dinci.Hatta AKP diger dinci cemaatlerle de arasina mesafe koyacakmis artik.Said-i Kurdiciler,Suleymancilar,Naksiciler filan.Zaten Cubbeli de gunlerdir AKP'ye sovuyor.AKP,sizin dinci kardeslerinizi karsisina aliyor halen AKP partimiz,Tayyip padisahimiz diye slogan atiyorsunuz.Nasil muslumansiniz siz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opare Mini

    quote:

    Orijinalden alıntı: last_uk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Opare Mini

    quote:

    Orijinalden alıntı: last_uk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Opare Mini

    Boşuna yazmışsın Amerika kendi menfaatlerine zarar veren bir bunağı kendi memleketinde bu kadar süre barındırmaz.
    Bu bile gerçeği tüm çıplaklığıyla görmeye yeter.

    Tabii obamaya mesih fetullaha mehdi diyen cemaatçiler varken beni kim kaale alır.

    Sen ışid terör örgütünü savunan arkadaştın galiba.
    Silah yerine sevgi dili kullanan birinden rahatsız olman çok normal.

    Yok işidi savunduğum bir yer yok.,Dediğim şeyin özeti şuydu böyle dinsizlerin hakkından böyle imansızlar gelir-- pkk üzerine bir konu idi---

    Sevgi dili ile benim yazdığımın ne alakası var.Evet cemaat dersenalerine gitmiş evlerde kalmış biri olarak söylüyorum ki ne cemaat mensubu kişilerden ne de öğretmenlerinden şuyundan buyundan hiçbirinden zerre miktarı kişisel zarar görmedim.Şiddete yönelik tek bir telkin duymadım.Yiğidi öldür hakkını yeme.

    Şimdi amerikadaki bu adam israile otorite diyor,amerika hakkında tek kötü lafı yok,hatta CHP ye oy atmaya bile çağırmışken güya sevgi dili ya hani onu neden erdoğana göstermedi de gökten boşalırcasına beddua etti etmeye devam ediyor.

    İkincisi:Amerikalı bu zatın dünya genelinde 100lerce okulu var.Bu okullarda eğitim dili imgilizce seçmeli dil türkçe.Peki bu kadar ülkede faaliyet gösteren beynelmilel bir cemaatten amerika neden rahatsız değil.Yoksa amerikanın istediği sevgi dili ile müslümanların ırzına geçme faaliyeti mi.

    üçüncüsü:türkçe olimpiyatları diyerek kızlı-erkekli programlar danslar şarkılar düzenlemek ne derece dini bir şeydir.ve bu programlara peygamberi tecessüm etti diye iftiraya uğratmak ne derece islami.

    dördüncüsü:isevi müslümanlar diyerek insanların aklını karıştırmak.Diyalog isimli faaliyetlerde islamın özünü kaybettirmeye çalışmak ılımlı islam kisvesiyle amerika destekli islamı yaygınlaştırmak bunu yaparken eş zamanlı IŞID gibi bir örgüte amerikan desteği ile güç vermek insanları şeriaatten islamiyetten uzaklaştırmak.Müslüman olmaya meyyal avrupalıları isevi müslüman kalıbına sokmak.Türkiye gibi islama uzak-yakın vatandaşların yaşadığı yerlerde ılımlı islam-laiklik eksenli projeler üretmek ne derece doğrudur.

    beşincisi:üretime geçirdiği ılımlı islam gençliği ile yahudiler arasına köprü kurulup güneyde sevdiğimiz ülke diye kriptolanmış büyük israile destek çıkacak nesiller nasıl yetiştirildi.

    altıncısı ve başta sorduğum:Amerika kendine zarar veren bir adamı nasıl olur hala memleketinde barındırıyor?


    Bu kadar sorunun standart bir cemaatçiye ağır geleceğini biliyorum ama yakalamışken sorayım dedim.

    Soruların çok klasik aslında.Az çok cemaati biliyorum demişsin ama hiç bilmeyen insanlar gibi yorumlar yapıp , sorular sormuşsun.
    Genelde cemaati bilmeden önyargılı olarak eleştirenler gibi yorumlar yapmışsın.

    Her sorunun aslında çok basit cevapları var ama algılarıyla bu kadar oynanmış birisini burada yazacağım yorum ve açıklamalarla değiştirebilmek çok zor.


    senin vereceğin cevapları biliyorum.Bu cevabı vereceğinide biliyordum.

    Ama hadi gavura gösterdiğiniz diyalog aşkını,islamı anlatma aşkını eski cemaatçi arkadaşlarının sorularınada göster
    neden abd ve neden oradan ihraç edilmiyor.

    Öncelikle şunu bilmen gerekir cemaatteki insanlarla bir bağım vs. yok ve cemaati savunmak gibi role girmedim ,zaten savunmak bana düşmez ve haddime de değil.

    Neden amerikada ulaa neden israile laf söylemiiiiy gibi soruları sadece kendin soruyorsun gibi düşünmüşsün ama kahvedeki işsizlerden tut ilkokula giden ergenlerde bu tarz sorular soruyor.

    Amerikanın ihraç etmesi için ortada bir sebep var mı ?

    Cemaatin amerikada ki dünyada ki faaliyetlerini az çok biliyorum demişsin ama tam manası ile kavrayamamışsın.

    Amerika Türkiye gibi adalet sistemi olmayan bir ülke değil aksine şuanda en iyi uygulayan ülke.Bunu kabul etmeyen yoktur sanırım.

    Cemaat orada iyi ilişkiler geliştiriyor ve 120 küsür anaokul-ilköğretim düzeyinde okul açmış durumda.

    Bi ara yine bir arkadaş konu açmıştı cemaat amerikalılara para veriyor vs. gibi konu açmıştı ama işin aslı Gülen kendi kitap kazancından 10bin dolarlık kısmı Sandy kasırgasında ki zedelere bağışladı.

    Yardımın illaki Müslümana olması gerekmez.

    Olaylara neresinden baktığına bağlı bu işler.Birilerine çamur etmek , lekelemek çok kolay.

    İsrail olayı haddinden fazla abartılıyor.Yok onlara neden beddua etmiyor vs.Biraz kafasını kullansa cevabını bulacak aslında ama yormuyor..

    İsraile her gün beddua edip videoya çekip yayınlamanın mantığı var mı ?

    Her gün duanı edersin orada ki insanlar için , onlara yardım götürmeye çalışırsın vs.

    Bu kurbanda Kimse Yok mu derneği Gazze 1000 (bin) adet kurban kesti ve etleri dağıtıldı.

    Bazıları israil izin verdiği sürece yaralıları ülkemize getireceğiz derken işte bazıları da Allahın yardımı ile oralara yardım götürüyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opare Mini

    quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Opare Mini

    quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    Turkce olimpiyatlarinda salya sumuk zirliyorlardi '' Gel artik be adam,gel cok ozledik !! '' diye.

    Nasil da kanli bicakli oldular.Daha kendi aralarinda birlesmekten acizler

    olurmu canım cemaatle CHP birleşti ya.

    CHP dinci degil ki.Cemaat ve AKP dinci.Hatta AKP diger dinci cemaatlerle de arasina mesafe koyacakmis artik.Said-i Kurdiciler,Suleymancilar,Naksiciler filan.Zaten Cubbeli de gunlerdir AKP'ye sovuyor.AKP,sizin dinci kardeslerinizi karsisina aliyor halen AKP partimiz,Tayyip padisahimiz diye slogan atiyorsunuz.Nasil muslumansiniz siz ?

    cemaatler akpartiye sövüyor hı öylemi.


    Arkadaş çok güzel konuya parmak basmış ve maalesef opera sen gündemi baya geriden takip ediyorsun.

    Akp tüm dini gruplara savaş açmış durumda bu zaten bilinen birşeydi ve diğer cemaatler bunu biraz geç anladı.

    Şuanda açıktan tepkilerini göstermeye başladılar.

    İslama en çok zarar diğer dinlere mensup kişilerden gelmedi zaten.Bakınız iran..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opare Mini

    quote:

    Orijinalden alıntı: last_uk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Opare Mini

    quote:

    Orijinalden alıntı: last_uk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Opare Mini

    quote:

    Orijinalden alıntı: last_uk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Opare Mini

    Boşuna yazmışsın Amerika kendi menfaatlerine zarar veren bir bunağı kendi memleketinde bu kadar süre barındırmaz.
    Bu bile gerçeği tüm çıplaklığıyla görmeye yeter.

    Tabii obamaya mesih fetullaha mehdi diyen cemaatçiler varken beni kim kaale alır.

    Sen ışid terör örgütünü savunan arkadaştın galiba.
    Silah yerine sevgi dili kullanan birinden rahatsız olman çok normal.

    Yok işidi savunduğum bir yer yok.,Dediğim şeyin özeti şuydu böyle dinsizlerin hakkından böyle imansızlar gelir-- pkk üzerine bir konu idi---

    Sevgi dili ile benim yazdığımın ne alakası var.Evet cemaat dersenalerine gitmiş evlerde kalmış biri olarak söylüyorum ki ne cemaat mensubu kişilerden ne de öğretmenlerinden şuyundan buyundan hiçbirinden zerre miktarı kişisel zarar görmedim.Şiddete yönelik tek bir telkin duymadım.Yiğidi öldür hakkını yeme.

    Şimdi amerikadaki bu adam israile otorite diyor,amerika hakkında tek kötü lafı yok,hatta CHP ye oy atmaya bile çağırmışken güya sevgi dili ya hani onu neden erdoğana göstermedi de gökten boşalırcasına beddua etti etmeye devam ediyor.

    İkincisi:Amerikalı bu zatın dünya genelinde 100lerce okulu var.Bu okullarda eğitim dili imgilizce seçmeli dil türkçe.Peki bu kadar ülkede faaliyet gösteren beynelmilel bir cemaatten amerika neden rahatsız değil.Yoksa amerikanın istediği sevgi dili ile müslümanların ırzına geçme faaliyeti mi.

    üçüncüsü:türkçe olimpiyatları diyerek kızlı-erkekli programlar danslar şarkılar düzenlemek ne derece dini bir şeydir.ve bu programlara peygamberi tecessüm etti diye iftiraya uğratmak ne derece islami.

    dördüncüsü:isevi müslümanlar diyerek insanların aklını karıştırmak.Diyalog isimli faaliyetlerde islamın özünü kaybettirmeye çalışmak ılımlı islam kisvesiyle amerika destekli islamı yaygınlaştırmak bunu yaparken eş zamanlı IŞID gibi bir örgüte amerikan desteği ile güç vermek insanları şeriaatten islamiyetten uzaklaştırmak.Müslüman olmaya meyyal avrupalıları isevi müslüman kalıbına sokmak.Türkiye gibi islama uzak-yakın vatandaşların yaşadığı yerlerde ılımlı islam-laiklik eksenli projeler üretmek ne derece doğrudur.

    beşincisi:üretime geçirdiği ılımlı islam gençliği ile yahudiler arasına köprü kurulup güneyde sevdiğimiz ülke diye kriptolanmış büyük israile destek çıkacak nesiller nasıl yetiştirildi.

    altıncısı ve başta sorduğum:Amerika kendine zarar veren bir adamı nasıl olur hala memleketinde barındırıyor?


    Bu kadar sorunun standart bir cemaatçiye ağır geleceğini biliyorum ama yakalamışken sorayım dedim.

    Soruların çok klasik aslında.Az çok cemaati biliyorum demişsin ama hiç bilmeyen insanlar gibi yorumlar yapıp , sorular sormuşsun.
    Genelde cemaati bilmeden önyargılı olarak eleştirenler gibi yorumlar yapmışsın.

    Her sorunun aslında çok basit cevapları var ama algılarıyla bu kadar oynanmış birisini burada yazacağım yorum ve açıklamalarla değiştirebilmek çok zor.


    senin vereceğin cevapları biliyorum.Bu cevabı vereceğinide biliyordum.

    Ama hadi gavura gösterdiğiniz diyalog aşkını,islamı anlatma aşkını eski cemaatçi arkadaşlarının sorularınada göster
    neden abd ve neden oradan ihraç edilmiyor.

    Öncelikle şunu bilmen gerekir cemaatteki insanlarla bir bağım vs. yok ve cemaati savunmak gibi role girmedim ,zaten savunmak bana düşmez ve haddime de değil.

    Neden amerikada ulaa neden israile laf söylemiiiiy gibi soruları sadece kendin soruyorsun gibi düşünmüşsün ama kahvedeki işsizlerden tut ilkokula giden ergenlerde bu tarz sorular soruyor.

    Amerikanın ihraç etmesi için ortada bir sebep var mı ?

    Cemaatin amerikada ki dünyada ki faaliyetlerini az çok biliyorum demişsin ama tam manası ile kavrayamamışsın.

    Amerika Türkiye gibi adalet sistemi olmayan bir ülke değil aksine şuanda en iyi uygulayan ülke.Bunu kabul etmeyen yoktur sanırım.

    Cemaat orada iyi ilişkiler geliştiriyor ve 120 küsür anaokul-ilköğretim düzeyinde okul açmış durumda.

    Bi ara yine bir arkadaş konu açmıştı cemaat amerikalılara para veriyor vs. gibi konu açmıştı ama işin aslı Gülen kendi kitap kazancından 10bin dolarlık kısmı Sandy kasırgasında ki zedelere bağışladı.

    Yardımın illaki Müslümana olması gerekmez.

    Olaylara neresinden baktığına bağlı bu işler.Birilerine çamur etmek , lekelemek çok kolay.

    İsrail olayı haddinden fazla abartılıyor.Yok onlara neden beddua etmiyor vs.Biraz kafasını kullansa cevabını bulacak aslında ama yormuyor..

    İsraile her gün beddua edip videoya çekip yayınlamanın mantığı var mı ?

    Her gün duanı edersin orada ki insanlar için , onlara yardım götürmeye çalışırsın vs.

    Bu kurbanda Kimse Yok mu derneği Gazze 1000 (bin) adet kurban kesti ve etleri dağıtıldı.

    Bazıları israil izin verdiği sürece yaralıları ülkemize getireceğiz derken işte bazıları da Allahın yardımı ile oralara yardım götürüyor.


    tamam inandım amerika kendine zarar veren birine adaletli olduğu için karışmaz ihraç etmez.
    sanki abd hukuksuzluk yapsa onu denetleyen bir ülke bir sistem var neyse.
    bilen biliyor neyin ne olduğunu.bir insana taparcasına iradenizi verirseniz her yaptığı kerametli olurmuş.
    bu hoca israile tek laf etse onu bir dakika abd de barındırmazlar bunu herkes biliyor.ha güya içten içe beddua ediyor diyorsubda tayyipe ettiği bedduayı neden filme çekti.
    Allah gözünüze öyle bir perde çektiki bu seçim chp ye oy istediniz bu vebal yeter de artar.ama nerden bileceksiniz?

    Tayyipe taparlar , 2.peygamber ilan ederler , onun sünneti bu derler sonrada....

    Makaracıyı bakan yaparlar , din adına yolsuzluk yapılabilir fetvası alırlar sonrada....

    Durduk yere beddua mı etti ? Söylenen lafları hatırlmıyorsun galiba ? Soğuk kış günü tayinleri yapılan polisler..

    Baskı altına alnınan , mağdur edilen binlerce insan..Kapatılmaya çalışılan okullar , tabele sökmeler..

    Kendini kandırıyorsun sadece başka birşey değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: last_uk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Opare Mini

    quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Opare Mini

    quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    Turkce olimpiyatlarinda salya sumuk zirliyorlardi '' Gel artik be adam,gel cok ozledik !! '' diye.

    Nasil da kanli bicakli oldular.Daha kendi aralarinda birlesmekten acizler

    olurmu canım cemaatle CHP birleşti ya.

    CHP dinci degil ki.Cemaat ve AKP dinci.Hatta AKP diger dinci cemaatlerle de arasina mesafe koyacakmis artik.Said-i Kurdiciler,Suleymancilar,Naksiciler filan.Zaten Cubbeli de gunlerdir AKP'ye sovuyor.AKP,sizin dinci kardeslerinizi karsisina aliyor halen AKP partimiz,Tayyip padisahimiz diye slogan atiyorsunuz.Nasil muslumansiniz siz ?

    cemaatler akpartiye sövüyor hı öylemi.


    Arkadaş çok güzel konuya parmak basmış ve maalesef opera sen gündemi baya geriden takip ediyorsun.

    Akp tüm dini gruplara savaş açmış durumda bu zaten bilinen birşeydi ve diğer cemaatler bunu biraz geç anladı.

    Şuanda açıktan tepkilerini göstermeye başladılar.

    İslama en çok zarar diğer dinlere mensup kişilerden gelmedi zaten.Bakınız iran..

    AKP bütün dini gruplara savaş açmış??¿¿
     Akp ve Cemaat Üzerine Genel Bakış [2002-2013]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.