Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.223
Cevap
61
Favori
330.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin paylaştığınız bilgilerinize dayanarak bu işi çözebildim.
    Asıl size teşekkürler. iyiki varsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sky.Walker

    Ben bilgi vereyim hocam ayrı alınıyor dış hava sensörü. 85-90tl civarında satılıyor. Buderus FA dış hava sensörü/elemanı diye geçiyor.

    Teşekkürler bilgi için de ayrıntılı bir şey bulamadım. Kablolu herhalde ki kablosuz oda termostatının yanında pek mantıklı değil, bunu kombiye mi takacaz yoksa oda termostatına mı, satan bir yerde yok pek.
  • Rica ederim hocam ecet dediginiz g8bi ayrintili bilgi bende bulamadim. disintegration hocam dis hava sensorunu kombiye takacaksiniz demisti. Kombide portu var sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axyskus

    Merhaba.
    Uzun uğraşlar sonucunda ve edindiğim tecrübeler neticesinde bilgiyle paylaşmak istiyorum. Buderus gb 062 modelinin iki tane oda termostat girişleri var. Birincisi bu forumda da birçok kullanıcı tarafından paylaşılan fotoğraflardan da görebileceğiniz Buderus'un kendi marka termostatlarının bağlandığı klemenstir. fakat başka marka termostatı bağlamaya düşünüyorsanız örneğin Cosa veya Honeywell (ki bu markanın sadece on/off 2032 modülasyonsuz versiyonu uyumludur, aslında sadece ismi modülasyonsuz işe gelince modülasyon işlevini zaten bu model kombi kendisi başarı ile ayarlamaktadır) o zaman bağlayacağınız klemens başka yerdedir. şuan fotoğrafları yok ama ilgilenen arkadaşlar olursa fotoğrafını çekip paylaşabilirim.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.

    Merhabalar.

    Eklediğim fotoğrafda daire içine aldığım yerler oda termostatları bağlama klemensleridir. Ok ile işaretlediğim daire ise Buderus markası dışı on/off Oda Termostatlarının bağlandığı klemenstir.

    Hayırlı günler dilerim.

    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axyskus -- 8 Kasım 2016; 23:46:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam bir kaç zamandır Ocak tüpü dogalgaz yanarken alev resmen turuncu yanıyor bunun bir nedeni varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gb62 deki dis hava sensoru portu neresi gosterebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu yıl kombiye geçtik ve bina olarak buderus g62 taktırdık. İlk kez deneme amaçlı dün akşam kombiyi yaktım peteklerin havasını alınca çok güzel ısındı birkaç saat sonra tekrar kapatıp yaz konumuna aldım sadece sıcak suyu kullanıyorum. Ancak sıcak veya soğuk suyu açtığımda çoğu kez kombinin içine su doluyormuş gibi ses çıkıyor ve bu ses musluğu kapattıktan sonra 1 dakika kadar devam ediyor. bu şikayeti binadan birkaç kişiden daha duydum. diğerlerinde varmı bilmiyorum. Acaba bu ses normal mi yoksa benim ayarlarda veya bağlantıda bir sorun mu var sizce. birde combinin altındaki bağlantı musluklarının tamamı açık olacak diye biliyorum ve açık bırakıyorum acaba yanlış mı biliyorum lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirmisiniz
  • Hocam evet tum vanalar acik olmali. Doğru yapiyorsunuz. Musluk sesi olayi cok konusuldu normal bir ses hocam. Bizim Kombide de var. abartilacak kadar da cok ses gelmiyor zaten. Gayet normal hocam herhangi bir sorun yok merak etmeyin. Sizin kombi mutfakda sanirim sik sik duyunca dikkatinizi cekmis olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sky.Walker

    Hocam gb62 deki dis hava sensoru portu neresi gosterebilir misiniz?

    Maalesef dış hava sensörü hakkında bir bilgim yok. Ben sadece oda termostatını kurdum kombime. Bir de bilgi olarak aktarmak istediğim konu şu : akıllı oda termostatı kullanıyorsanız benim fikrim ayrıca dış hava sensörüne gerek yok çünkü termostatın uygulamasında hava bilgileri mevcuttur ve o bilgilere göre de termostatın çalışmasını ayarlayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxser M kullanıcısına yanıt
    Bu forumda bir kullanıcının karşılaştığı aynı sıkıntı anlatılıyordu sanırım, ve çözümünü de bir kaç işlemle halletmişti. Forumu tekrardan göz geçirin tavsiyem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Son defa bir soru soracam ona göre n11 den ürünü 11 kasımda alacağım. Evim brüt 145 metrekare. Petek boyları:
    Misafir odası:261x41
    Mutfak:81x61
    Oturma odası:101x61
    Antre:101x61
    Çocuk Odası:101x61
    Yatak Odası:121x61
    Banyo: 120x60 (havlupan)
    Usta dediki 11 metrenin altında petek boyu varsa yoğuşmalı Kombi alma alırsan duvarda yoğuşmalı Kombim var dersin onun dışında bir işe yaramaz yoğuşma yapmaz dedi. Yoğuşmasız alman lazım bunun içinde en iyisi ECA Confeo plus dedi. Ben buderus gb062 almak istiyorum adam ECA diyince kafam karıştı. Yoğuşmalı Kombi almalı mıyım sizde aynı düşüncede iseniz yoğuşmasız kombi önerir misiniz şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravanel -- 8 Kasım 2016; 23:50:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ravanel R kullanıcısına yanıt
    Bu usta milleti cahillikleriyle bıktırdı vallahi
    Yıllardır bu saçma sapan söylemleri düzeltmekten ben bıktım bu usta milleti kendini geliştirmedi

    Sevgili arkadaşım 11mt petek zaten 24kw kombinin besleyeceği maximum üst sınırdır
    Her m2 eve olur yeterki kış boyunca 55c ve aşağısında ısıtabilecek şekilde peteklerin olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun sizden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disintegration hocam doğal tüp ocağı bir kaç zamandır alevi turuncu şekilde yanıyor bu durum ilgini çekti bir sebebi varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    Kombinin bacasını yukarı doğru hafifçe %3-5 eğimli monte ettir bazı kasap ustalar bunu bile bilmiyor
    Kombi dolabını en büyük mega boydan al bulmaya çalış ve kombinin altındaki bağlantı borularını kapatacak şekilde olsun ve de yapabiliyorsan bu dolaba içten xps straforlarla yalıtım uygula eğer yapmak isstersen örnek resimler atarım
    Kombinin altındaki vana ve filtreleri plastik yaptırma metal/pirinç tam geçişli yaptır forumda bolbol resim var hatta bu başlığın ilk sayfasında bile var
    Kombinin sigorta kutusu kombinin tam altında olmasın kombiden su damlarsa sigortaya kaçar
    Yoğ tahliye borusuna da izolasyon uygula ya duvara gömdürerek tahliyeye bağla veya alüminyun kauçuk borularla izole et bu kauçuklar koçtaşlarda satılır
    Boru kışın donuyor bazen önlem olsun

    disintegration Hocam Merhaba

    GB062 kombiyi taktırdım. ama kombinin özellklerinde sıcak su yu hemen verme durumu var ama musluğu sıcağa açtım hemen vermiyor. bi yarım dakika filan sürüyor. Bu ayarı nereden yapabilirim dün hatta banyoda sıcak suyu açtım 1 dakikaya yakın hep soğuk aktı. Kombinin su alma sesini de duyuyoyorum sanki ayarlı gibi menüden nereden kontrol edebilirim . Su sıcaklığı 42 derece civarında ayarladım.

    Ayrıca sizle oda termostatı ile ilgili yazışmıştık kablosuz internet kontrollü Salus it 500 sipariş ettim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leprechauntr -- 9 Kasım 2016; 11:13:5 >




  • leprechauntr L kullanıcısına yanıt
    ön ısıtma modu zaten fabrikasyon açık geliyor musluk kombiye uzaksa sıcak suyun gelmesi biraz gecikebilir anında sıcak su vermez kombi ile musluk arasındaki borularda soğuk su var o su soğuk akar
  • by_84 kullanıcısına yanıt
    gazın kalitesiyle ilgili zaman zaman böyle olabiliyor
  • disintegration hocam tekrar merhaba;
    tavsiyeleriniz üzere GB062 + RC150 + Danfoss RA2000 kombinasyonunu gerçekleştirmiştim hatırlarsanız.

    Kombiyi RC150 ile devreye aldım ve yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. Tavsiyeleriniz üzere yaptığım bu kombinasyonda ısınma konusunda şimdilik bir sorun yaşamadım, elimi ne zaman peteklere değdirsem hep soğuk fakat oda sıcaklığı gayet iyi ve memnunuz, yani verimli çalışıyor diye düşünüyorum. kombinin yoğuşma yaptığına da şahit oldum. Ancak bir sorunum var, kombinin zaman zaman 3C alarmı verdiğini gördüm. internette biraz araştırdım, fakat kombim daha 1 haftalık ve ben sorunun internette yazılan bazı parça değişimleri gerektiren durumlar olmayacağını yüksek ihtimalle varsayıyorum. kombiyi işletmeye alan servisi aradım geçen hafta, geri döneceklerini söylediler fakat henüz dönmediler. aradığım sırada konuştuğum teknik kişilerden birisi bana sorunun baca ile ilgili de olabileceğini ve bacaya bir müdahale yapılabileceğini söyledi (ters rüzgar ve sair). henüz bana geri dönmedikleri için dün bir kaç kez daha aradım ama telefonda uzun süre sıra beklemek yorduğu için bu kez Buderus'un 444'lü numarasını aradım ve yeniden bildirim yaptım. daha önce aramış olduğum servisi yönlendirmelerini istedim. fakat 24 saat geçti ve hala bir geri dönüş olmadı, beni aramadılar. Servisin gelmesini beklememin haricinde benim ayar olarak yapabileceğim birşey var mıdır diye size sormak istedim. son günlerde farkettiğim üzere -zannediyorum- alev boyu full olduğu esnada 3C alarmı veriyor. 2 kez banyoda suyu ilk açtığım zamanlarda denk geldi ve 2 kez de oda termostatından sıcaklığı agresif olarak artırdığım esnada denk geldi. ama bunların dışında kendiliğinden 3C alarmı geldiği de olmuştu. Alarm bazen kendiliğinden kayboldu, bazen de ben resetlemek zorunda kaldım.

    Bu bilgiler ışığında servis gelene değin benim ayar veya kullanım konusunda çözüm adına yapabileceğim birşey var mıdır?
    Buderus servis çağrısı açma konusunda hayal kırıklığına uğradım, bu genel bir durum mudur bilginiz var mıdır?




  • Bugün servis geldi ve suyu daha tazikli kullanmam gerektiğini söyledi deneme yaptığında bastaki bir iki dalgalanma sonrası suyun kullanımına biraz tazikli devam edildiğinde sıcaklığın sabitlendigini gozlemledim. Sanırım önceki 65lt lik kazanlı şofbenden kaynaklı alışkanlıklarımızdan dolayı bunu sorun olarak algiladik. Fa bu şekilde de su israf oluyor gibi geliyor kısık kullandığımızda dalgalanma oluyor yine tazikli kullanımda düzeliyor.bu arada ayarlamış olduğum 40 dereceyi kombi minimum değer olarak algılıyor. su taziksiz kullanımda 50 derecelerin üzerine dalgalanirken 40 derecenin altına düştüğünde alev açıyor altına düşmesine izin vermiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adembekci kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Servisin müdahele alanı süreci hızlandırmak için tekrar müşteri hizmetlerini arayın ve ısrarcı olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.