Şimdi Ara

Aynı BUDERUS kombi için bayiler arası uçurum fiyat farkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Buderus Logamax U072 - 24 kw yoğuşmasız kombi almaya karar verdim.
    Internetten Bayilerine bakıp birkaçını aradım.

    Ilk aradığım 1930 TL fiyat verdi. On-off termostat dahil (ama o zaten 50 TL lik bir şey).
    Diğer aradıklarım 1440 ve 1370 TL verdiler, muhtemelen kumanda yoktur ama o dediğim gibi 50 TL zaten.
    Bunların biri web sitemize baktınız mı dedi, baktım ama o modeli orada görememiştim ve spotçu ismi gibi bir web sitesiydi kilmakombiprerakandeal (bunu uydurdum) gibi bir şey.

    Ilkini yine aradım acaba 1430 mu dediniz bana ben mi 1930 anladım dedim ve diğerlerinin fiyatlarını onların da Buderus bayiler listesinde olduğunu söyledim. 1930 TL altında bayiden imkansız dediler. Hatta 1930 TL bile insiyatiflerin ölçüsünde indirimle verilen rakammış.

    Diğerleri hem bayi hem de spotçu mu acaba?
    Bir bayi bayisi olduğu ürünün spot satışını da yapar mı?
    Acaba Buderus web sitesi güncel değil mi? Buderus gibi en iyisi olduğu söylenen bir markanın web sitesi nasıl olur da bu kadar kötü, eksik olur, acaba bayiler kısmı da yanlış mı? Bosch bunları satın alınca mahsus mu Buderus web sitesi ile ilgilenmiyor (maşallah kendi siteleri oldukça iyi, yine garip bir durum).

    Isısan iyi güzel deniyor da bir merkezi, arayıp sipariş verebileceğimiz bir merkezi var mı? Muhatap var mı?

    Spotçudan mal almışlığım var ancak riskli birşeydir o. Şu anda da risk istemiyorum, o yüzden daha pahalı alacağım ama bu fark da 550 TL olmamalı, 250 filan olmalı.
    Bu düşük fiyat verenler nasılsa bayi diye alayım diyorum ama şimdi de güvenemiyorum, bu işte bir bit yeniği var.

    1930 TL fiyat veren, eski kombiyi söküp bunu monte etmeye de 250 TL dedi. Bu bence 150 filan olmalı dolayısıyla buradan 1930'a alırsam da kazık yemiş gibi hissedebilirim.

    Buderus'tan vazgeçip Viessman alayım diyecem ama onlar da aynı bayiler vs. (Viessmann muadil modelinden memnun olan da olmayan da var o yüzden eledim)

    Ben bu işten bir şey anlamadım.
    Nereden almam lazım anlayamadım, bilgi, fikir verebilecek arkadaşların yardımını rica ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fennezs -- 1 Kasım 2014; 14:47:27 >







  • Pardon sanırım verilen oda kumandası on-off değil, OTM-P olan ve o da 155-185 TL arası.185 olsa 1930-185=1745 eder ve montaj hariç.

    Kısa sorayım ki bir yardımsever cevaplar belki: bayinin biri bu fiyat minimumdur dedi, 1745 tl yani. Diğerlerinde 1370-1440 civarı ve onlar da bayi. Bu olabilir mi? Bir bit yeniği var mı? Tecrübesi olup bilen biri varsa yardımına müteşekkir olacağım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fennezs F kullanıcısına yanıt
    buderus u72 ve bosch class 6000w , %100 aynı cihazdır manisa'da bosch fabrikasında aynı bantta üretilmektedir sadece isim farkı vardır
    buderus logosundan dolayı u72 piyasada 200-300lira daha pahalıya satılıyor oysaki aynı cihaz,yetkili sevisler de ortaktır ısısan (bosch/buderus)

    spotçudan ürün alınabilir,önemli olan proje çizdirmeye yetkili bir firma bulup proje çizdirip gazın açılmasıdır,ürün sağlam olduktan sonra ve ücret uygun olduktan sonra bayiden,spotçudan veya internetten de alınabilir,proje çizmeye yetkili firma ile proje çizildi mi sorun kalmaz
    bosch class 6000w,internette 1200-1250lira civarındadır,kombi montajı 100-200lira arası ustasına göre değişir,bir de proje ücreti var
    ayrıca bu kombilere on/off normal oda termostatı yerine kendi modülasyonlu oda termostatlarını öneririm.bu sayede cihaz oda sıcaklığına göre modülasyon yapar
  • Cevabınıza teşekkür ederim.
    Bayilerin biri 1750 civarı fiyat ve 250 TL montaj verdi. Diğerleri spotçu fiyatı verdiler ama resmen bayiler onlar da. Aklımın almadığı bu oldu.

    Bosch le Buderus'un aynı olduğunu biliyorum ama tamamen değil. Örneğin yazılımlar farklı ve fark da önemliymiş. Zira termostatları birbirine kullanılamıyor bu yüzden.
    Buderus alacağım o yüzden ve RC-20 veya RC-25 oda termostatı da alacağım.Proje değil, zaten var olan 1000 TL yedek parça fiyatı çıkarılan 10 küsür yaşında Vaillant kombiyi çöpe atıp bunu taktıracağım. Spotçu iyi de bir sürüsü aldığı ucuz paranın ucuz karşılığını veren korsan, o yüzden fazla vereyim adam gibi bayiye yaptırayım dedim ama Buderus ve Isısan'ın ciddiyetsizlikleri beni şaşırttı, madem Bosch aldı bunları onlar da ciddiyetsiz o zaman. Web sitesi kötü, bayileri bayi mi uyanık mı spotçu mu ne halt belli değil, web siteleri bile abuk subuk isimli weblere yönlendiriyor. Güven duygusu gelişmedi içimde. Bir de bir markanın pahalı da olsa internette olan ve güncel olan tavsiye edilen satış fiyat listesi olur yahu. Bu ne böyle. Isısan'ı da adam gibi firma bilirdim ama al birini vur ötekine sanki.

    Teşekkürler cevabınıza. Gidip yüzyüze konuşup güvenirsem alacağım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.