Şimdi Ara

GERÇEK TANK TARİHİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    WOT uzun süredir Türkiye'de 5 senede gerekli ilgiyi görmediğini düşünüyorum sebebi ise 1940 yıllarındaki Savaşlarda Düzenli Ordusu ve Tanklarıyla Ün salmış ALMAN TANKLARIDIR.
    Yanlış anlaşılmasın Almanların yaptıklarını savunduğum filan yok, ama bir Atasözü vardır "Yiğidi Öldür Hakkını Yeme" diye Oyun Rus yapımı olduğu için doğal olarak gerçekleri saptırmışlardır. o tarihdeki üretim sayılarına bakıldığında ve yapmış oldukları başarıları göz önüne alınca hiç bir ülkenin ALMAN TANKLARI karşısında hiç bir şansları yoktu. bizim sevmediğim ve seviyesi düşük hasar oranı az vs vs Alman Tanklarının en düşük olanı olan marder ve pz38 üretim sayısı azımsanmayacak kadar çok, nashorn mesela, TİGER ll zaten tam anlamıyla tier 10 olması gereken bir tank ama oyunda Irkçılık yapacaklarya Ruslar 8 tier yapmışlar bu güzelim TANKI tamı tamına 496 tane üretilmiş. istatikslere bakıldığında ve Tarihi araştırıp okuyan birisi benim ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır.

    Aşağıdaki Link'deki TANKLARA mutlaka bakınız, 2737 adet Resim mevcut izlerken zevk alacağınız bir sergi diye biliriz. :))

    İyi Oyunlar.


    http://www.worldwarphotos.info/gallery/germany/tanks-2-3/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L0NEW0LF -- 22 Ekim 2014; 11:41:57 >







  • Bence dengeli olarak yapilmis. Hatta daha dun wot un web sitesinde yayimlanan tanklar ile ilgili makale ve arastirilabilir kisa tarihe bakarsan oyle ciddi bir fark olmadigini hatta bazi tanklari tam olarak birbirlerine rakip olarak koyduklarini gorebilirsin.
  • GurcellOnline kullanıcısına yanıt
    2 Dünya savaşının DÖNÜM noktası olarak "Stalingrad Muhaberesi" vardır. eğer dediğin gibi eşit olunsaydı ruslar kabetmezdi, ABD eğer Fransanın Oklahama giriş yapmamış olsaydı veya Almanya ABD savaş nedeni sayılacak gemilerini batırmasaydı şuan farklı bir Dünya vardı :)) Rusların Tarih sayfasından silinmesini engelleyen bence ABD olmuştur. verdiğim sitedeki O dönem tanklarına ve tarih araştırması yapacak olursan Oyundaki haksızlığı göreceksin. WOT kendi sitesindeki yayınladığına bence fazla güvenme :)
  • alakası yok ona bakarsan t29 ve t30 tiger 1 ve 2 ye rakip olarak geliştirilmiş t29 a gerek duyulmamıştır t30 dan ise birkaç adet üretilmiştir zaten bakıldığı zaman tiger 1,2 tier 7 ve tier 8 dir t29 ise tier 7 dir ki almanların çok fazla tankı var oyunda olmayan ve olan Maus ve tiger 3 , tiger 4 (oyundaki e75 ve e100 olarak bilinir) gibi tanklar varken tiger 1 i tier 10 yapmak nedir ? mantıklımı geliyor sana ? wot ülke ağacı oluştururken birbirlerine denk eşdeğer tankları aynı tierlere yerleştiriyor ama tabi her tankın birnirinden farklı yönleri iyi kiminin deliciliği iyi kiminin zırhı iyi oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mıçanadam -- 22 Ekim 2014; 12:57:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiger 1 cikana kadar shermanlar PZ4 leri harciyordu resmen, Hatta 2-3 KV-1 in 25e yakin PZ4 u yokettigi catismalar var. Ona keza 3 Jagtiger in 36 civari amerikan tankini yokettigide bilinor. Gecenlerde forumda Homerisun un paylastigi SU-152 ve ISU-152 tarihcesi ile ilgili dokumanda kullanim seklinin nerdeyse oldugu gibi oyuna aktarilmasi vardi. Hatta seviyelerde iyi secilmis banagore.

    Edit:
    Ruslarin zaten torpilli oldugunu kabul ediyoruz, Tier6 da 175 pen ve 390 hasar veren tankin hicbir aciklamasi olamaz ama genele bakildiginda cesitli yerlerden oyunu dengeledikleri belli oluyor. Yine de ruslar torpilli :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GurcellOnline -- 22 Ekim 2014; 14:17:51 >
  • mıçanadam M kullanıcısına yanıt
    Oyun 2 dünya savaşını konu alıyor oda tarih olarak yanılmıyorsam 1942-45 olması gerekiyor. her neyse tiger ll demiştim tiger l değil. eğer Gerçekçi olsaydılar sadece o savaş zamanının'da üretilmiş veya test edilmiş TANKLARI koyarlardı.! şimdi tutupta 1956 yılının Tankını koyarsan Tiger ll karşısına bu mantıksız olur. benim burda demek istediğim 2 dünya savaşında Ruslarda, Fransızlarda, ABD vs vs hangi tanklar kullanıldıysa ona göre Tank ağaçı olması gerekiyor. ona kaldıysa biz Türklerin ALTAY var onuda koysunlar :))
    benim görüşüm 2 dünya savaşında TİGER ll üstüne TANK olacağını sanmıyorum. zaten üretim miktarından ve istatiskliklerde bunu gösteriyor. WOT yapmış oldu İstatisklik başka tabi :))
  • stalingradi ne zaman kaybetmis ki ruslar?

    ayrica tank sayisi konusunda yanlisin var. biraz daha arastirmanda fayda goruyorum.

    wot un 2. dunya savasi tanklariyla alakasi yok. ki zaten 2. dunya savasi ile ilgili birsey yok. adi ustunde: world of tanks.
    1928 yapimi ms-1 den baslamis 1961 yapimi t-62a da bitmis iste. araya altayi sokusturmaya gerek yok.
    adamlar (rus, alman, abd, fransiz, vs vs.) tank yaparken turkiye neredeydi? o ayri bir tartisma konusu tabi.
    2014 u bitirmek uzereyiz, sen gelmissin altay diyorsun. daha altaya gelene kadar, kim bilir kac tank modeli gorecegiz.
    ki altay geldiginde de kimbilir kac yilinda olacagiz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Homerius -- 22 Ekim 2014; 14:18:25 >
  • Oyunda Alman tanklarinin hakkinin yendigi esas konular:

    - Zirh kalitesi. Tiger ile en teneke tankin zirhi, ayni kalitedeymis gibi hesaplaniyor. O zamanlar, iki taraf da homojen zirh (çelik döküm) kullansa da, Almanlarin daha iyi tekniklerle ürettigi biliniyor.

    - Emin olmamakla beraber: Bazı Alman toplarının, eğimli zırha göre olan delme değerleri, düz zırh değeri olarak yansıtılmış.

    - Bir diger önemli konu, çatismalarin max 600 metrede geçmesi. Almanlarin isabet-optik avantaji zaten kısıtlı yansitilmis, üstüne mesafe de düşük olunca, sikinti oluyor. Siz, taretini gösteren, egimli-küçük yapili Rus tankini delmeye ugrasirken, açiyi biraz fazla verdiniz diye, koca gövdenizin yanindan mermileri yiyorsunuz. Alt gövdenin büyüklügü de ayri bir problem.

    Mesafe azligi nedeniyle, mesafe arttikça delis gücünün azalmasi gibi etkileri de daha az hissediyoruz.


    Son olarak, oyunla pek alakasi olmasa da: Almanlarin Tank muharebelerinde esas basarili oldugu dönem, savasin baslaridir. Hizli tanklar, egitimli personel ve telsiz sayesinde, Blitzkrieg taktigiyle basarili olmuslardir.
    Ruslarin, savasin basinda, T-34 ve KV gibi çok daha güçlü tanklari vardi; ancak taktik yoksunlugu, telsiz olmamasi, personelin konforunun ve egitiminin düsüklügü gibi nedenlerle, bir daha ugramayacaklari bir hezimete ugramislardir.

    Son dönemdeki Rus tanklarini da küçümsememek gerekiyor. Test atisinda, SU&ISU-152'nin ML-20 topunun AP mermisi, Ferdinand'in ön zirhini koparmis (2. foto):

     GERÇEK TANK TARİHİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 28 Ekim 2014; 20:42:30 >




  • Homerius kullanıcısına yanıt
    Her soruna ayrı ayrı cevap vermekten mutluluk duyacağım :))
    Stalingrad Muhaberesi diye google amcaya sor sana Dünya tarihinin dönüm noktası olduğunu anlatacaktır. :)
    tank sayısına gelince "http://www.worldwarphot...lery/germany/tanks-2-3/" bu siteye bakarsan tanklarıda istatikleride görürsün. :)
    WOT nasıl olurda 2 dünya savaşlarıyla alaksı yok dersin anlamıyorum.!!! 1.dünya savaşını zaten ALMANLAR kaybetmişti :)
    2. dünya savaşı 1961 bitmedi ki :) benim hatırladığım 1939-1945 tarihleri arası yaşandığını biliyorum. :)
    araya ALTAY sokuşturmuyorum sadece dönemsel TANKLARIN olduğunu vurguluyorum yani 1941 deki tankla 1956 Tankı karşılaştıramazsınız bunu söylüyorum ancak karşılaştırmayı 1-2 yıl farkla yaparsanız adaletli olmuş olursunuz :))
    EĞİTİMİN her zaman ŞART olduğunu Mustafa Kemal ATATÜRK söylemiştir. şimdi bir kez daha iyi anlıyorum :))
    İyi oyunlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wild8080

    2 Dünya savaşının DÖNÜM noktası olarak "Stalingrad Muhaberesi" vardır. eğer dediğin gibi eşit olunsaydı ruslar kabetmezdi,


    stalingradi ruslar ne zaman kaybetmis?

    http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/79054.asp
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Stalingrad_Muharebesi
    bu arada tek donum noktasi da stalingrad savasi degildir.

    kusrk savasini da unutmamak lazim:http://tr.wikipedia.org/wiki/Kursk_Muharebesi

    kharkov savasi:http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9C%C3%A7%C3%BCnc%C3%BC_Harkov_Muharebesi

    sivastopol savasi:http://tr.wikipedia.org/wiki/Sivastopol_Ku%C5%9Fatmas%C4%B1_%281941-1942%29

    leningrad kusatmasi:http://tr.wikipedia.org/wiki/Leningrad_Ku%C5%9Fatmas%C4%B1

    moskova savasi:https://tr.wikipedia.org/wiki/Moskova_Muharebesi

    oyunun adi: world of tanks. dedigin gibi olsaydi, adi: world of ww2 tanks gibi olurdu degil mi?
    senin dedigin gibi olsaydi, 1.siniftan hemen hemen 4. sinifa kadar, tanklarin kaldirilmasi lazim. hatta t-44 den sonrasinin da...
    tank karsilastirmasi icin de asagidaki videoyu izleyebilirsin.



    ben o videoda 2. dunya savasi ile ilgili bir ibare gormedim, oyle bir ima da duymadim.

    egitim konusunda haklisin. m.k. ataturkun dedigine uy bence.


    iyi avlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Homerius -- 22 Ekim 2014; 15:27:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wild8080

    Rusların Tarih sayfasından silinmesini engelleyen bence ABD olmuştur.


    abede dedigin seyin yaptigi, yogun bakimda makineye bagli bir hastanin fisinin cekilmesini geciktirmek. o kadar.
    abede dedigin seyin gonderdigi (kendi ordusunun kullanmadigi kamyonlar, ucak motorlari vs) yardim paketleri,
    sadece ve sadece ruslarin tank, ucak, kamyon vs gibi fabrikalarini daha da doguya tasimak icin zaman kazanmasini sagladi.
    bundan ote degil. yani adamlar bir yandan alman ve muttefikleyile cephede carpisirken, diger yandan doguda fabrika kuruyorlardi.

    m.k. ataturk'un egitimin icin 'sart', lenin'in de 'her yolun okumaktan gectigini' soylemesi dogruymus.

    iyi avlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Homerius -- 22 Ekim 2014; 15:11:57 >
  • Stalingrad Muharebesi'ni Ruslar kaybetti diyen biriyle tartışmamak lazım
    Demek istediğin, Almanlar, müthiş tankları sayesinde(?) Stalingrad ve Kafkasya'ya kadar gelip, şehrin %90'ını ele geçirdi ise, o zaman ona göre ifade etmelisin.

    Ayrıca, adam oyunda 1961'e kadarki tanklar var diyor, sen ww2 1945'te bitti diyorsun..?

    Amerikalılar Omaha'ya çıktı diyeceğine Oklahama'ya çıktı diyorsun falan. Ki Omaha da, Normandiya çıkarmasının beş noktasından birinin kod adı.

    Edit: Şehrin yarısı demişim. %90 olarak değiştirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 25 Ekim 2014; 0:11:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: false shepherd

    Stalingrad Muharebesi'ni Ruslar kaybetti diyen biriyle tartışmamak lazım
    Demek istediğin, Almanlar, müthiş tankları sayesinde(?) Stalingrad'a kadar gelip, şehrin yarısını ele geçirdi ise, o zaman ona göre ifade etmelisin.

    Ayrıca, adam oyunda 1961'e kadarki tanklar var diyor, sen ww2 1945'te bitti diyorsun..?

    Amerikalılar Omaha'ya çıktı diyeceğine Oklahama'ya çıktı diyorsun falan. Ki Omaha da, Normandiya çıkarmasının beş noktasından birinin kod adı.

    hah, adamım be a!

    nihayet anlasilabildim.
  • homerius dediyse dogrudur der gecerim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Homerius kullanıcısına yanıt
    anlamıyorum ya :) peki soruyorum size ABD gelmeseydi RUSLAR hala varmıydı.!!! buna cevap verin rusyanın başkentine kadar leningrad kadar ALMAN birlikleri almıştı zaten son kozlarını oynuyorlardı bitmişlerdi ABD batıdan çıkarma yapınca ALMANLAR diğer cepheye yöneldiler buda zaten ALMANLARIN tarihi hatası oldu ABD savaşmakla.! hatta bununla ilgili FİLM vardır 2009 yapımı "Leningrad kuşatması" diye mutlaka izle izlememişsin belli :))
    kimseyi küçük görmüyorum ama bilmeden yorum yapmanızda haksızlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: false shepherd

    Stalingrad Muharebesi'ni Ruslar kaybetti diyen biriyle tartışmamak lazım
    Demek istediğin, Almanlar, müthiş tankları sayesinde(?) Stalingrad'a kadar gelip, şehrin yarısını ele geçirdi ise, o zaman ona göre ifade etmelisin.

    Ayrıca, adam oyunda 1961'e kadarki tanklar var diyor, sen ww2 1945'te bitti diyorsun..?

    Amerikalılar Omaha'ya çıktı diyeceğine Oklahama'ya çıktı diyorsun falan. Ki Omaha da, Normandiya çıkarmasının beş noktasından birinin kod adı.

    Stalingrad muhaberisini ABD gelmeseydi RUSLAR benim gözümde kaybetmiştir.!!! sen bunu kazandılar diyorsan bir şey diyemem :)))
    RUSLAR zaten o kadar iyi olsalardı savaşı kaybetme noktasına gelmezdi, Asya'dan getirmiş oldukları TÜRK leride unutmamak gerekiyor.! çünkü ilerleyişlerini bu Asya TÜRKLERİ sayesinde yapmışlardır. 1961 olayına gelince diyorumki 2 dünya savaşı 1945 bitmişti yani TİGER ll 2 dünya savaşının göz bebeğidir diyorum sen 1961 TANKI tiger ll kıyaslarsan bende TÜRK ALTAY örnek veririm diyorum ama anlama ve Clan veya arkadaşını yüz üstü bırakmamak için SAVUNMA yapıyorsunuz savunma yapmanıza gerek yok ben sadece GERÇEKLERİ söylüyorum bu GERÇEKLERİ Her yerde kütüphaneden veya google den bula bilirsiniz. :))




  • kardeş sen wot un sitesini çok yanlış okuyorsun galiba wg nin kendide 2.dünya savaşı "konulu" demiyor 2.dünya savaşı temalı bir tank oyunu diyor öyle tanımlıyor ve gerçekle "aynıdır" gibi bi garanti vermiyor bu ikisini karıştırma ki o tankları oyunda kullanmak için bile tankı tasarlayan kişilerden ülkelerden izin almışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ha şu omaha olayına gelince ben gidipte googleden araştırıp gelip burda ahkam kesmiyorum eğer googleden bakmış olsaydım emin ol senin gibi doğrusunu yazardım zaten :)) okuduğum bir kitap dan aklımda kalmıştı sonuç olarak yanlış yazdım doğrudur ama hepiniz ne demek istediği çok iyi anlamışsınız zaten ne diye bunu söylüyorsun buda ayrıcı dikkatimi çekti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mıçanadam

    kardeş sen wot un sitesini çok yanlış okuyorsun galiba wg nin kendide 2.dünya savaşı "konulu" demiyor 2.dünya savaşı temalı bir tank oyunu diyor öyle tanımlıyor ve gerçekle "aynıdır" gibi bi garanti vermiyor bu ikisini karıştırma ki o tankları oyunda kullanmak için bile tankı tasarlayan kişilerden ülkelerden izin almışlar.

    aynen senin dediğin gibi okuyorum "2.dünya savaşı temalı bir tank oyunu" dediği zaman senin aklına 1 dünya savaşımı geliyor.??
    neyse ben WOT sitesinin vermiş olduğu saptırılmış TARİH le ilgilenmiyorum, ilgilendiğim nokta oyunda HAKSIZLIK yapılmasıdır.!
  • Ozaman bende bi oyun tasarlıyayım bir tarafa şahin koyayım diğer tarafada ferrari oyunda yaptığım düzene görede şahin i ferrariden daha hızlı yapayım her yarışta ferrariyi geçsin o mantıkla şahin ferrariden iyimi oluyor ? bunun gören gerçek oldığuna inanacak ? ve şöyle mi diyecek ? " bak bak şahine bak ferrariyi nasıl eziyor". İşte benim anlamadığım olay bu bazı hayatında tank görmemiş oyuncular kendini oyuna öyle bi kaptırıyorki oyundakileri tartışma kavga konusu haline getirip gerçekliğini tartışıyor adı üstünde oyun bırakında oyun oyun olarak kalsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.