Şimdi Ara

WordPress Tabanlı Site Kurmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  WordPress Tabanlı Site Kurmak


    İnternetin insan hayatına iyiden iyiye girmesiyle beraber binlerce web sitesi de bu platform üzerinden yayın yapmaya başlamıştır. Değişen şartlar ve gelişen teknoloji ile birlikte artık ticari işletmeler, devlet kurumları ve şahıslar internet üzerinden faaliyet gösteren web siteleri aracılığı ile daha fazla insana ulaşmaktadır. Web siteleri iki şekilde kurulmaktadır. Bunlardan birinci yöntem html kodu yazarak web sitesi oluşturmak iken diğer yöntem ise wordpress aracılığı ile internet sitesi kurmaktır.

    Wordpress adlı yazılım, kolay ve hızlı yoldan web sitesi sahip olmak isteyenler için tasarlanmış bir yöntemdir. İnternet üzerinden herhangi bir ücret ödemeden ulaşılan bu yazılım ile herkes kolay ve hızlı bir şekilde web sitesi düzenleyebilmektedir. Bunu yapmak için öncelikle https://tr.wordpress.org adresine giriş yapılarak, yaklaşık 4 mega bayt boyutundaki programı indirmek gerekmektedir. Bundan sonraki işlem ise wordpress blog sitesinin kurulmasıdır. Çok hızlı ve basit bir şekilde gerçekleşen bu yöntemden sonra web sitesi kullanıma hazır olmaktadır. Bundan sonra yapılacak şeyler ise web sitesinin kişisel tercihlere göre özelleştirilmesidir. En büyük özelliği herhangi bir kod, yazılım ya da ekstradan programa ihtiyaç duymaması olan wordpress, internet sitesi yapma konusunda bilgisi olmayan her yaştan insanın rahat bir şekilde kurup, kişiselleştirmesine olanak tanımaktadır. Kurulum işleminin ardından başlangıç sayfası üzerine gelerek burada bir takım istatistiki bilgilere ulaşılabilir. Daha sonra ise başlangıç sayfası üzerinden yazı yazılarak web sitesi kullanıma açılmaktadır. Yazılan yazıları çeşitli kategorilere göre sınıflandırmak için kategori adı verilen bir başlık bulunmaktadır. Bu başlık üzerinden yazılan yazılar; filmler, kitaplar gibi çeşitli sınıflandırmalar dahilinde ayrılabilmektedir. Tasarım konusunda da kullanıcıya büyük kolaylıklar sunan wordpress, web sitesi sahibinin istediği temayı yüklemesine de olanak sağlamaktadır.

    [url]www.wordpress.org/extend/themes[/url] adlı adresbağlantısına tıklanarak, bedava olan yüzlerce tema arasından seçim yapılabilmektedir. Bu temalar tamamen ücretsiz olup, neredeyse her zevke hitap edebilecek kadar çeşitliliktedir. Tema seçiminden sonra gene wordpress araçları kullanılarak web sitesi içerisine her türlü video oynatıcı yerleştirilebilmektedir. Bunun yanı sıra takvim ve saat gibi birçok masaüstü aracı da web sitesi içerisinde istenilen yere konulmaktadır. Tüm bu işlemler yapılırken herhangi bir şekilde ücret ödemeye ve kod yazmaya gerek yoktur.

    Wordpress tabanlı site kurmanın en önemli faydalarından birisi zamandır. Çünkü hazır bir kalıp halinde internet üzerinden indirilen bu uygulama sayesinde, tekrardan kod yazmaya, html veya xhtml gibi program dillerini ayrıntılı ve profesyonel bir şekilde kullanmaya gerek yoktur. Kullanıcının her türlü zevkine ve tercihine göre değiştirilebilme özelliğine sahip olan wordpress uygulaması sayesinde, çok hızlı bir şekilde istenilen web sitesi tasarlanmaktadır. Bu web sitesi üzerindeki her türlü değişiklik yapma hakkını elinde bulunduran kullanıcı, bu işlemleri son derece basit bir biçimde ve Türkçe menü sayesinde halledebilmektedir.

    Bu makale www.acarnet.com adresinden alınmıştır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acarnet1 -- 19 Ekim 2014; 0:26:38 >







  • Ek olarak okumanızı öneririm; Wordpress Nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 212Dijital -- 26 Ağustos 2019; 17:4:10 >
  • Konuyla ilgili detaylı bir yazıyı burdan bulabilirsinz:


    https://web-tasarimci.com/internet-sitesi-kurma//

  • Güvenliği konusunda bilgi verir misiniz. Bu işlerden anlamıyorum. Bir akadaşımın wordpress tabanlı sitesi çöktü. Sonra yedeklemeler ile kurtardı vs ama site güvenlği nasıl sağlanabilir acaba

  • Wordpress kesinlikle çok iyi. Bugün bir çok kurumsal firma wordpress altyapısını kullanmakta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rengintr

    Güvenliği konusunda bilgi verir misiniz. Bu işlerden anlamıyorum. Bir akadaşımın wordpress tabanlı sitesi çöktü. Sonra yedeklemeler ile kurtardı vs ama site güvenlği nasıl sağlanabilir acaba

    Wordpress'in bazı güvenlik sıkıntıları var.Bunun asıl nedeni kurulan paketlerde oluşan açıklar.Wordpress çekirdeği ne kadar sağlam olursa olsun ihtiyacı olan özellik için eklenti yükleyen kullanıcı,eklentide bulunan açıklar sayesinde güvenlik sıkıntısı yaşıyor.

  • Wordpress gerçekten en kaliteli CMS. Güvenliği konusuna gelecek olursak bilmediğiniz yerlerden eklenti / tema indirip kurmazsanız genel olarak sıkıntı yaşamazsınız. Şu an bile global olarak internet sitelerinin %39'luk bir kısımı wordpress alt yapısı kullanıyor.


    İlk kurulumu yaptıktan sonra demo içeriği silin veya düzenleyin. Her worpress kurulumu Merhaba Dünya diye bir blog içeriği oluşturur, bu içeriği silebilir ya da ileride ne zaman başladım diye bakmak için editleyebilirsiniz. (Bakınız: https://www.bushcraftokulu.com/bushcraft-okulu-merhaba-dunya-biz-geldik//





  • lalamustafa L kullanıcısına yanıt
    Bende bir site kurdum ama baglantıda wordpress yazıyor onu silemiyorum.Onu nasıl hallettin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikola Tesla43 -- 13 Ocak 2021; 9:36:56 >
  • WordPress kurduktan sonra asıl olay başlıyor zaten. Web sitenize nasıl trafik çekebilirsiniz? Tabii ki sosyal medya ve arama motorları üzerinden. Peki arama motorlarında nasıl görünür olabilirsiniz? SEO yani arama motoru optimizasyonu çalışmaları ile sitenizi desteklemeniz gerekecektir.

  • Arkadaşlar selam, konu hakkında kendi blogumda bir kaç yazı yayınladım. linkleri aşağıya bırakacağım okumak isteyeni beklerim buradan bir bilgilendirme yapayım Wordpress; tüm dünyada tüm sitelerin yaklaşık %40'ının altyapısı yani çok popüler ve kolay bir kullanım paneli sunuyor. Ayrıca avantajı basit bir içerik yönetimi olmaktan öte istediğiniz şekilde özgünleştirme imkanı bu yüzden Wordpress'i kullanmayı bilen kişiler özel yazılım müdahaleleri de yapsa hazır tema da kullansa harikalar yaratabilir.


    İlgili yazım;


    Wordpress Nedir?

  • Sanıldığı kadar kompleks bir işlem değil aslında. Hosting ve domain entegrasyonundan sonra Wordpress kurulumu yapacaksınız. Softaculous gibi tek tıkla kurulum yazılımları kullanabilirsiniz. Olmazsa FTP ve Wordpress.org kullanarak kurulum yapabilirsiniz. Bundan sonrasında ise Wordpress ayarlarını yapmakla meşgul olmalısınız. Bunun için de internet üzerinde Wordpress site açmak için pek çok rehber bulunuyor, onlardan faydalanabilirsiniz.


    Düzenleme: Bahsettiğim rehberlerden biri https://www.blogacmak.com/wordpress-site-kurmak/ rehberi, vaktiniz varsa bi' göz atabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schwarzbite -- 8 Kasım 2021; 15:10:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.