Şimdi Ara

Jules Bianchi kazası ile ilgili gelişmeler | Maalesef kötü haber geldi - 18.07.2015

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Jules Bianchi'nin kaza anı;http://vk.com/video184315579_169939187?hash=43bf658d5effb9dd

    Serhan Acar'ın kaza ile ilgili uzun ama epey aydınlatıcı yazısı;http://www.serhanacar.com/haber/365/jules-bianchi%E2%80%99nin-kazas%C4%B1-hakk%C4%B1nda%E2%80%A6

    Bugün okuduğum habere göre Bianchi, kaza esnasında kafasına tam 92 G kuvvetinde darbe almış. Bianchi'nin bu kuvvete rağmen halen ölümle mücadele etmesine oldukça şaşırıyorum. Bu kaza normal bir insanın başına gelse oracıkta yaşama veda ederdi, ama kazayı yapan bir sporcu olunca olanları görebiliyoruz.




    Bianchi'nin babasının açıklamaları;http://www.trf1.net/formula1_haberler/75106-bianchinin-babasi-konustu-durum-umitsiz.html




    19.11.2014

    Jules Bianchi ile ilgili iyi haberler var. Sonra resmi habere göre, "Bianchi'nin bilinci hala yerinde değil ama suni komadan çıktı ve Fransa'ya götürüldü, tedavisine orada devam edilecek. Ayrıca Bianchi kendi kendine nefes alabiliyor, beyin fonksiyonları da daha iyi durumda"




    04.12.2014

    FIA, Jules Bianchi kazasının raporunu açıkladı.

    FIA’nın raporuna göre Jules Bianchi Japonya GP’sindeki kontrolü kaybetmeyi önlemek için yeterince yavaşlamamış.

    Bianchi çift sarı bayraklar altında ıslak pistten çıkarak kenardaki kurtarma aracına çarpmış ve beyin hasarı almıştı. Kazadan sonra bir panel düzenlendi ve aralarında Emerson Fittipaldi ve Ross Brawn’ın da olduğu 10 kişilik bir grup 396 sayfalık raporun özetini açıkladılar.

    “Eğer sürücüler çift sarı bayrakların gerekliliklerine uyarlarsa ne yarışçılar, ne de pist görevlileri tehlike yaşamazlar.”

    Bianchi’nin kurtarma aracına 126 km/saat hızla çarptığı açıklandı. Güvenlik aracının neden piste girmediği sorgulanmıştı ve panelde geçtiğimiz sekiz yılda 384 olayda aynı prosedürün işlendiği ve yapılanların doğru olduğu belirtildi.

    “Bianchi’nin kaskı vincin altına çarparak girdi. Çarpmanın şiddeti ve doğası ciddi kafa yavaşlamasına ve açısal hızlanmaya neden oldu, yaralanmasının sebebi de bu. Kapalı kokpit çok işe yaramayabilirdi, çünkü 700 kg’luk bir aracın 6500 kg’luk bir vince saatte 126 km hızla çarpmasıyla çok büyük güçler ortaya çıkar.”

    “Araçtaki kaza yapısı açıkça böylesi bir kazayı emebilmek için yetersiz. Böylesi bir şeye ulaşmaya çalışmak da hatadır, bir yarış aracı ve böylesi büyük ve ağır bir aracın çarpışmasından sonra hayatta kalabilmek imkansızdır. Bir aracın vince veya yanında çalışan görevlilere çarpmasını önlemek önemlidir.”

    Bianchi halen Fransa’da ciddi kafa yaralanması ile tedavi altında bulunuyor.




    NOT: Bu kazaya dair bir konu vardı, ama konu sahibinin "ilginç" davranışları nedeniyle konu silindi. Haliyle Bianchi durumu ile ilgili açıklamaları, söylentileri paylaşacağımız bir konu kalmadığı için bu konuyu açma gereği duydum. Sizler de Bianchi'nin kazasına dair haberleri bu başlığa yazabilirsiniz. Ayrıca önemli gördüğüm açıklamaları da yine bu mesajı düzenleyerek burada paylaşmaya çalışacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 18 Temmuz 2015; 12:09:50 >



  • 92G nedir yaa of off Kader kısmete bağlamayı sevmiyorum ama bu şekilde bir kaza sonucu hala tutunmaya çalışıyorsa yukarıdakinin bir bildiği var.
  • İdealleri olan bir sporcu Çok üzüldüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla son model 2 jet uçağının son hızda kafa kafaya çarpışması 200 g kuvvetidir. Gerçekten bir mucize gerçekleşiyor gibi. Umarım bir an önce kendine gelir.
  • Formula 1 pilotu Jules Bianchi'nin durumu kritik
    Yoğun bakımdaki pilotun ailesi: "Jules'un, doktorlarca 'stabil ve kritik' olarak tanımlanan sağlık durumunda bir değişiklik yok ve yaşam savaşına devam ediyor"
    Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 15. yarışı Japonya Grand Prix'sinde yaptığı kaza sonrası yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Marussia-Ferrari takımından Jules Bianchi'nin ailesi, Fransız pilotun sağlık durumunun hala "stabil ve kritik" olduğunu bildirdi.



    Takımın internet sitesinden yayımlanan Bianchi ailesinin açıklamasına göre, kafasından ciddi şekilde yaralanan 25 yaşındaki sürücünün tedavisine, Japonya'daki Mie Hastanesinde, FIA Sağlık Kurulu Başkanı Gerard Saillant ve İtalya'daki La Sapienza Üniversitesinden gelen beyin cerrahlarının danışmanlığında devam ediliyor.

    Oğullarına destek veren herkese teşekkür eden aile, "Pazar günü, kazadan bu yana 1 ay geçmiş olacak. Jules'un, doktorlarca 'stabil ve kritik' olarak tanımlanan sağlık durumunda bir değişiklik yok ve yaşam savaşına devam ediyor. Tedaviye ilişkin öneri niteliğindeki haberlere rağmen kendisi şu an Mie Hastanesinde kalacak. Adım adım ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

    Fransız sürücü, pistin dışına çıkarak bariyerlere çarpan Sauber takımından Adrian Sutil'in otomobilini çekmeye gelen araçla çarpışmış ve kaza nedeniyle yarış erken sonlandırılmıştı.
    http://www.milliyet.com.tr/formula-1-pilotu-jules-bianchi-nin-motorsporlari-1962848/
  • Jules Bianchi ile ilgili iyi haberler var. Sonra resmi habere göre, "Bianchi'nin bilinci hala yerinde değil ama suni komadan çıktı ve Fransa'ya götürüldü, tedavisine orada devam edilecek. Ayrıca Bianchi kendi kendine nefes alabiliyor, beyin fonksiyonları da daha iyi durumda."

    Umarım daha da iyi haberlerini alırız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 19 Kasım 2014; 21:51:44 >
  • Maalesef kötü haber geldi. Jules Bianchi, kazadan yaklaşık 9 ay sonra hayatını kaybetti. Motorsporları adına çok üzücü bir gün, toprağı bol olsun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok üzüldüm. Kimi'nin yerini doldurabilecek bir pilottu Ferrari'de. Ayağa kalkar da tekrar yarışır diye ümit ediyordum ama olmadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevenlerinin başı sağolsun. Ölümüyle ilgili ailesinin açıklamaları https://www.biliste.com/formula-1den-aci-haber-jules-bianchi-hayatini-kaybetti/
  • FIA, Jules Bianchi'nin 17 numarasını emekli etti. Bundan böyle F1'de bu numara başka bir pilot tarafından alınamayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok üzüldüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.