Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (2498. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Duna , reinanapster , pannekamp Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
88.487
Cevap
1.349
Favori
4.712.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
223 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
54. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 24962497249824992500
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bırakın da insanlar istedğini söylesin , kimse kimseyi dinlemek zorunda değil ki. Ama yorum yapanları uzaklaştırmak ta ayrı bir saçmalık.


  • PlayStation 5 Sadece TV Markalarının çoğunu verdi - Sony dahil - Ciddi Bir Baş Ağrısı
    Sony, yaklaşmakta olan yeni PlayStation konsolu ile ilgili birkaç ayrıntıyı kaymaya başladı. Ve ne kadar çok öğrenirsek, Sony o anki PlayStation 4'ü üzerinde önemli bir yükseltme yapacak gibi görünüyor.

    Oyun ve AV hayranlarının dikkatini çeken en son bilgi parçacığı, yeni Sony PlayStation CEO'su Jim Ryan tarafından CNET'in “PlayStation 5” in (adı henüz doğrulanmadı) 4K oyununu destekleyeceği röportajında ​​yapılan açıklama 120Hz'e kadar kare hızı. Bu, oyun deneyiminde büyük bir adım olabilir - oyunların sürekli böyle bir kare hızına ulaşması pek mümkün görünmese bile.

    Bununla birlikte, PS5'te bu kadar yüksek 4K kare hızları çıkaran büyük bir sorun var: mevcut 4K TV'lerin büyük çoğunluğu - Sony'ninkiler de dahil olmak üzere - bunları idare edemeyecekler.


    Bu talihsiz durumun arkasındaki suçlu HDMI konektörü. Bu, tüketici dijital AV alanında fiili bağlantı haline gelmiştir, ancak özellikleri sürekli olarak gelişmektedir. Çoğunlukla taşıyabileceği veri miktarını arttırmak için. Ve şimdi, ufuktaki PS5 ile, HDMI bağlantısı en önemli geçişlerinden birini geçiyor. TV'lerin diğerlerinin yanı sıra saniyede 120 kare hızında 4K yüksek dinamik aralıklı videoyu destekleyip desteklememesini belirleyen bir geçiş.

    Hemen hemen tüm 4K TV'ler, bu yıl çıkan büyük çoğunluk da dahil olmak üzere, v2.0 HDMI'lar taşıyor. Ancak bu, yalnızca 18 gbps veri hızlarını desteklemektedir. Ve bu, sabit veya değişken yenileme hızlarında, sıkıştırılmamış 120 fps 4K HDR videoyu desteklemek için yeterli değildir.

    Yeni onaylanmış HDMI 2.1 standardı olsa da, büyük bir 48 Gbps veri taşıyabilir. Bu, 4K'yı 120Hz'de HDR'de sabit (veya PS5 destekliyorsa) değişken yenileme hızında kullanmak için kolayca yeterlidir. HDMI 2.0 bağlantı noktaları, bu tür yüksek veri hızlarını sihirli bir şekilde desteklemelerini sağlamak için yazılım tarafından yükseltilemez.

    Bunu akılda tutarak, PlayStation 5'in 4K @ 120fps ve hatta 8K @ 60fps kullanmasının tüm konuşmalarından, yeni konsolun bir HDMI 2.1 çıkışı taşıyacağından oldukça emin görünüyor. Yine de, bu yıl 4K TV'lerinde HDMI 2.1 portlarını destekleyen tek TV markası, 2019 OLED modelinin tümü ve birkaç üst seviye LCD serisiyle LG: SM90, SM95, SM98 ve SM99.

    Artık HDMI 2.1 bağlantı noktalarına sahip Samsung, Sony ve LG 8K çözünürlüklü TV'leri satın alabilir / sipariş edebilirsiniz - ve bunlar elbette bir sonraki PlayStation'ın karışık 8K resimlerini de oynayacak. Şu anda niş setleri, LG'nin 4K modellerinin çoğundan tipik olarak çok daha pahalı.

    Açıkçası , HDMI 2.1 portları olmayan bir TV'yi zaten satın aldıysanız veya sonlandıysanız, yine de 4K @ 120Hz'i desteklemek için hazırlanmış PS5 oyunlarını oynamanız gerekir. Boş ekranlarla karşılaşmayacaksınız (umarım!). Yine de, bu tür oyunlardan maksimum performansın tadını çıkaramayacaksınız.

    Tam olarak sadece HDMI 2.0 bağlantı noktalarına sahip TV'lerin PS5 4K / 120Hz / HDR oyunlarıyla ne kadar iyi performans göstereceği tartışmaya açık. Farklı üreticiler, HDMI 2.0 uygulamalarından farklı performans seviyeleri ortaya koyabildiklerini kanıtladı. Samsung, mevcut Q90R ve Q85R / Q80R TV'lerinin 10: 30'da 4K @ 120Hz'yi 4: 2: 0 kroma alt örneklemeyle (nispeten temel bir renk performansı seviyesi) destekleyebileceğini bile önermişti .

    Bununla birlikte, HDMI Lisans Yöneticisinin Pazarlama Başkan Yardımcısı Brad Bramy'den durumu almasını rica ettim ve cevabı oldukça açıktı:

    “Sıkıştırılmamış 4K @ 120 için HDMI 2.1 spesifikasyonu ve yeni Sabit Hız Bağlantısı sinyal teknolojisine kesinlikle ihtiyaç var. HDR'nin ve özellikle HDR'ye, özellikle de dinamik HDR'ye [Dolby Vision ve HDR10 +] eşlik eden tüm diğer gelişmiş özelliklerin uyumluluğunu sağlamanın tek yolu HDMI 2.1 sistemi - yani kaynak, kablo ve ekran. ”

    Bu nedenle, başka herhangi bir TV markası aksi ispat etmek için öne çıkmadıkça, şimdi Jim Ryan'ın son vahiylerini takip ediyor gibi görünüyor ki eğer büyük bir PlayStation hayranıysanız, bir sonraki konsolu satın almaya karar verdiniz ve grafiksel güncellemelerinden birinden yararlanmak istiyorsanız, ayrıca yeni bir televizyonun maliyetini de hesaba katmanız gerekecektir.

    Dahası, 2020'nin TV dizilerinin neler getirebileceğini görmek yerine şimdi yeni TV'yi almaya karar verirseniz, seçenekleriniz şu anda Sony veya Samsung'un göz kamaştırıcı pahalı 8K modelleri veya LG'nin HDMI 2.1 modellerinden biri ile sınırlı görünüyor. hazır 4K setleri.




  • Google translate, değil mi bu ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rcknrll

    Google translate, değil mi bu ?

    Doğrudur bilgi amaçlı paylaştım.
    Sonuçta tv alınırken 10 yıl kullanmak isteyen olabilir bu detayları ayrıntıları bilsin diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dallass

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    IPS ürünleri kullanan binlerce insan var.Bu insanların malına ," ÇÖPLÜK" gibi yakıştırmalar yapmaya ne hakkın var? Çöp olan senin zihniyetin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.pupa -- 7 Şubat 2020; 15:38:1 >
  • geng G kullanıcısına yanıt
    Tşkler,
    Bilgi için..

    Öyle ise şöyle sorayım
    samsung 65f8000 kullanıcısıyım .5 senedir sorunsuz kullanıyorum..
    LG SK79 49 inch var.. akıllı kumandası baya iyi geldi air mouse olarak..

    Eski tvleri köye gönderiyorum :)


    yeni bir tv almak istiyorum. max 4500 / 5500 bandından ebat olarak 55 ile 70 inch arası.. f8000 performansında olan birşey ne önerirsiniz. Ev güneş görüyor..
    Buna göre bir model olmalı.. 2012 deki aldığım vestel bu yüzden köye gitti. peşinden f8000 aldım..

    Marka takıntım yok kullanım ve özellik takıntım var. f/p olarak..

    Tşkler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Correct Data

    Va panel 10-15 derecede bile çok farkedip açı yan koltuklara kaydıkça rezil durumlara düştüğünü ne renk ne kontrast kalmadığını söylemiyorlar ama... Zaten samsung da siyahların hileli işlemlerle elde edildiği görüntü kayıplarının ne kadar büyük olduğuna defalarca değinildi burada da tabi onlar kötü oldu :) Tüm dünyanın kabul etmediği görüşler oldu, tüm dünya bunların elinde konu samsung satmaksa tabi :)

    Alıntıları Göster
    Selam. Kimsenin gündemde kalması için ekmeğine yağ surmiycem. Gülüp gecicem yanlız yanlış bilgilendirme var. IPS paneller basiretsiz liginden doğal görüntü veriyormuş. Bu bilgi doğru degil.
    IPS, VA ve eski teknoloji TN paneller vardı daha çok monitörlerde kullanılırdı hala vardır . Aralarında renk doğruluğu ve gerçeğe yakınlığı konusunda DCP-I3 test sonuçları en vasat her zaman TN ve en iyi IPS paneller yüksek değerler almistir. VA paneller kalitesine göre %70-90 arası değerler alırken ki 90 a ulaşan çok azdır. IPS paneller en düşük %93-95 gibi değerlerle en geniş renk aralığına sahip panellerdir. IPS panellerde renkler ve kontrast ekrana açılı bakılsa bile kimi kaliteli IPS ekranlar 175 dereceye kadar (ekrana dik açıdan 85-87 dereceye kadar) renkleri ve kontrasti bozulmadan gösterebilir. VA panel kontrast ve siyah derinliğinde evet üstündür fakat 5000-7000 kontrast denilen değerler sadece şişirilmiş pazarlama amaçlı değerlerdir. IPS ten yüksektir ama uç değerlerde de değildir söylendiği üzere. VA panellerde 5 dereceyi geçip yandan bakmaya başladığınızda yavaş yavaş renkler ve kontrast derinliğini açıyla doğru orantılı olarak kaybetmeye başlar.
    Birbirine üstünlükleri ve eksiklikleri var ,karar son kullanıcının . Gidin gorun hangisini begendiyseniz onu alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunan44 -- 7 Şubat 2020; 17:34:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • konu sürkeli güncel diye buraya yazıyorum,

    samsung 65ru7400 aldım ancak hdd den izlediğim filmlerde altyazıyı aktif hale getiremiyorum. altyazı mevcut ancak bir türlü gözükmüyor. altyazısını mkvgui ile gömdüğüm filmlerde sıkıntı yok, altyazı çıkıyor, altyazı ayarı vs yapıyorum, ancak harici altyazılar açısından altyazı menüsü bile çıkmıyor.

    bu konuda bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.pupa

    IPS ürünleri kullanan binlerce insan var.Bu insanların malına ," ÇÖPLÜK" gibi yakıştırmalar yapmaya ne hakkın var? Çöp olan senin zihniyetin

    Alıntıları Göster
    Bende bunu silinen mesajımda belirtmiştim. Ama o mesaj silindi, kendisinin ağzından eksik olmayan çöplük kelimesini taşıyan mesajlar silinmedi.Bizde bu tip mesajları şikayet edelim bakalım silinecek mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06


    Doğrudur bilgi amaçlı paylaştım.
    Sonuçta tv alınırken 10 yıl kullanmak isteyen olabilir bu detayları ayrıntıları bilsin diye

    Alıntıları Göster
    Merhaba, bugün Acity Samsung mağazasından Qled80r aldım, fatura vermediler, sadece Sipariş Teslim formu verdiler, ödemenin tamamını yaptım, faturayı teslimde vereceklerini söylediler, prosedür bu şekilde mi, bilginiz var mı, teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mediamarkt'tan 17 gün önce 55Q70R aldım bugün aradım aradaki farkı ödeyip 55Q80R almak istiyorum dedim kabul etmediler. Almak isteyen varsa 17 günlük 55Q70R var satılık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AVSEQ01.DAT

    Mediamarkt'tan 17 gün önce 55Q70R aldım bugün aradım aradaki farkı ödeyip 55Q80R almak istiyorum dedim kabul etmediler. Almak isteyen varsa 17 günlük 55Q70R var satılık
    Sony Xg9505 i olan arkadaş vardı o da memnun değil (bence sorunsuz) Samsung q70 istiyor takas yapın bence :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Correct Data -- 7 Şubat 2020; 19:4:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunan44

    Selam. Kimsenin gündemde kalması için ekmeğine yağ surmiycem. Gülüp gecicem yanlız yanlış bilgilendirme var. IPS paneller basiretsiz liginden doğal görüntü veriyormuş. Bu bilgi doğru degil.
    IPS, VA ve eski teknoloji TN paneller vardı daha çok monitörlerde kullanılırdı hala vardır . Aralarında renk doğruluğu ve gerçeğe yakınlığı konusunda DCP-I3 test sonuçları en vasat her zaman TN ve en iyi IPS paneller yüksek değerler almistir. VA paneller kalitesine göre %70-90 arası değerler alırken ki 90 a ulaşan çok azdır. IPS paneller en düşük %93-95 gibi değerlerle en geniş renk aralığına sahip panellerdir. IPS panellerde renkler ve kontrast ekrana açılı bakılsa bile kimi kaliteli IPS ekranlar 175 dereceye kadar (ekrana dik açıdan 85-87 dereceye kadar) renkleri ve kontrasti bozulmadan gösterebilir. VA panel kontrast ve siyah derinliğinde evet üstündür fakat 5000-7000 kontrast denilen değerler sadece şişirilmiş pazarlama amaçlı değerlerdir. IPS ten yüksektir ama uç değerlerde de değildir söylendiği üzere. VA panellerde 5 dereceyi geçip yandan bakmaya başladığınızda yavaş yavaş renkler ve kontrast derinliğini açıyla doğru orantılı olarak kaybetmeye başlar.
    Birbirine üstünlükleri ve eksiklikleri var ,karar son kullanıcının . Gidin gorun hangisini begendiyseniz onu alın.

    Alıntıları Göster
    Çok güzel özetlemişsiniz gerçekten katılmamak mümkün değil Keşke panasonic ve sony güzel bir fald ips çıkarsalar elimdekini hemen satar alırdım tereddütsüz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: geng

    Merhaba, bugün Acity Samsung mağazasından Qled80r aldım, fatura vermediler, sadece Sipariş Teslim formu verdiler, ödemenin tamamını yaptım, faturayı teslimde vereceklerini söylediler, prosedür bu şekilde mi, bilginiz var mı, teşekkürler.

    Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun firmadan firmaya değişir bu olay hocam ürün ile beraber gönderir size firma faturayı




  • Çok güzel bir tv hangi boyutunu aldınız acaba? Ben 75 bakıyorum ama 75q80r kalmadı piyasada heralde, hiçbir yerde fiyatını bulamıyorum. Bence fiyat performans olarak piyasadaki en iyi panel diyebilirim. Biraz pahalı tabii ama hakkını veriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H.akdora

    Tşkler,
    Bilgi için..

    Öyle ise şöyle sorayım
    samsung 65f8000 kullanıcısıyım .5 senedir sorunsuz kullanıyorum..
    LG SK79 49 inch var.. akıllı kumandası baya iyi geldi air mouse olarak..

    Eski tvleri köye gönderiyorum :)


    yeni bir tv almak istiyorum. max 4500 / 5500 bandından ebat olarak 55 ile 70 inch arası.. f8000 performansında olan birşey ne önerirsiniz. Ev güneş görüyor..
    Buna göre bir model olmalı.. 2012 deki aldığım vestel bu yüzden köye gitti. peşinden f8000 aldım..

    Marka takıntım yok kullanım ve özellik takıntım var. f/p olarak..

    Tşkler.
    Kontrast ve siyahlar olarak son derece başarılı olan VA panel (samsung) kullanan birisi normal şartlarda,
    bırakın 7 segmenti(lgsk49), en üst segment bir ips panelli marka model dahi alsalar memnun kalmazlar,
    VA panelde O alışkın oldukları canlı ve berrak görüntüleri bir ips panelde bulamazlar.

    Bu anlamda
    Ebat fiyat kriterlerine bakınca senin alman gereken (tek) model
    VA 7Qled-100hz Samsung 55Q60R'dir...

    Eğer görüntüye önem veren detaycı biriysen air kumanda gibi multimedia unsurlarını bir kenara bırakmak gerek..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AVSEQ01.DAT kullanıcısına yanıt
    Teknosa 1 ay içinde üst model olmak kaydıyla değişim yapıyor da mediamarktta da aynı prosedür var mı? Size bu tarz bir Bilgi verdiler mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorefest_nl

    Çok güzel bir tv hangi boyutunu aldınız acaba? Ben 75 bakıyorum ama 75q80r kalmadı piyasada heralde, hiçbir yerde fiyatını bulamıyorum. Bence fiyat performans olarak piyasadaki en iyi panel diyebilirim. Biraz pahalı tabii ama hakkını veriyor
    Hocam ben almadım
    @geng
    Hocamız almış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H.akdora

    Tşkler,
    Bilgi için..

    Öyle ise şöyle sorayım
    samsung 65f8000 kullanıcısıyım .5 senedir sorunsuz kullanıyorum..
    LG SK79 49 inch var.. akıllı kumandası baya iyi geldi air mouse olarak..

    Eski tvleri köye gönderiyorum :)


    yeni bir tv almak istiyorum. max 4500 / 5500 bandından ebat olarak 55 ile 70 inch arası.. f8000 performansında olan birşey ne önerirsiniz. Ev güneş görüyor..
    Buna göre bir model olmalı.. 2012 deki aldığım vestel bu yüzden köye gitti. peşinden f8000 aldım..

    Marka takıntım yok kullanım ve özellik takıntım var. f/p olarak..

    Tşkler.
    Tv farklı açılardan izlenecekse hele aydınlık ortam ise üst seri ips alın va alacaksanız Samsung siyah performansı ve çözünürlük düşmesi gibi fiyaskoları büyük olay olmuş durumda özellikle yurtdışı piyasasında, özellik takıntılıyım demişsiniz dts ve dolbyvision açamayan samsung yanına (eğer va alınacaksa) her kodeği açan android işletimi ile sınırsız program ve özelliği olan sony 9 serisi bence tek seçeneğiniz olmalı. Kumanda menü açısından ise Lg rakipsiz diyebilirim seçiminiz hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • IPS geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undermunder -- 30 Haziran 2020; 14:44:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 24962497249824992500
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.