Şimdi Ara

2. El Araç Alımı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,kısmetse haftaya almayı düşündüğüm bir araç var,yalnız daha önce ikinci el alım,satımı yapmadığım için konu hakkında pek bir bilgim yok.
    -Öncelikle notere parayla gidip parayı elden teslim etmek istemiyorum,bunun eft-havale haricinde daha güvenilir bir yolu var mı?
    -Bunun haricinde araç bir benzin istasyonunun üzerine kayıtlı,bu aracın diğer bireysel araçlardan satış yönünde bir farkı var mı,dikkat etmem gereken herhangi bir durum var mıdır şirket üzerine kayıtlı araçlar hakkında?
    -Birde servis konusu var aracı malatya'dan alacağım ve aklıma araç sahibinin yetkili servisi bir şekilde tanıyor olabileceği geldi,sonuçta ben başka bir ilden geliyorum eğer araç sahibini tanıyorlarsa ekspertizde çıkan kusurları gizleme gibi bir işe yetkili servisler girişir mi?Bunun için ne tavsiye edersiniz.
    Son olarak araç ikamet adresime 600 km uzak bir ilde satışı aldıktan sonra kaskosuz,sigortasız yola çıkmak istemiyorum,fakat bugün aracı aldıktan sonra 15 gün önceki sahibinin sigortası üzerine işlem yapılabildiğini duydum bu doğru mudur?
    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.



  • ya arkadaş aracınızı bi hayırla iyi niyetle alın binin yok orası öyle mi yok burası böyle mi bu kadar içinde kurt varsa alma o aracı sana zarar cunku hayırla almıyosun
  • Hayir,iyi niyet tek tarafli olmaz arkadasim.
    Tek tarafli olursada aptallik olur hele ki su içinde bulunduğumuz cakallarin dolu olduğu piyasada.
    Hic tanimadigim bir adam,hic gitmedigim bir il,daha önce yapmadigim bir is,yani elbet arastirarak bilerek yapmak lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi ilinden almanı tavsiye ederim, yanına bu işlerde tecrübeli birinide alabilirsin. 600 km gidip araba almak bana çok mantıklı gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ben olsam, il dışından bir arac bakmam ve almam. He illa olsun diyorsanız, yetkili servisin boyle bir sey yapacagını sanmıyorum. Aynı durum Yaşadığınız ilde de olabilir, olacak olsa... Yetkili servis dışında ikinci bir kez de ozel servise gösterebilirsiniz. Aracı almaya giderken de gideceğiniz servisi söylemeyin karşı tarafa, tanıdığım ustam var diyin sadece.

    Parayı da bankaya hesaba yatırmayın veya elden vermeyin. En Güzeli internet bankacılığı olur heralde. Karşı taraf noterde imzayı atınca parayı gönderim karşısında ve Ardindan siz de imzayı atın orada.
    Ilk defa ikinci el arac alacaksanız dikkatli olun. Piyasa cok Çakal, düzenbaz dolu. Şasi numarası motor numarası ALIN sorgulayın, arac ile karşılaştırın, e-devletten ve bir sigortacıdan sorgulatın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle araç fiyatı da önemli bir etken,eğer çok uygunsa bakılabilir.
    Ayrıca yetkili servislerin öyle çakallık yapacağını sanmıyorum.
  • Cevaplar için teşekkürler.
    Baktigim aracin fiyati emsallerine gore 3-4 bin TL daha uygun,bu nedenle bu araca bakiyorum,yoksa zaten kesinlikle ikamet ettiğim ilde bakarim.
    Ama ikamet ilimde ayni araç en ucuz 36 bin TL iken bu araç 32 bin TL.
    Bir tarafim git bak diyor,bir tarafim bulaşma diyor ne yapacagimi bende bilmiyorum acikcasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.