Şimdi Ara

YENİ CİTROEN C4 CACTUS KULLANICI DENEYİM YORUMLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
394
Cevap
17
Favori
196.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2014 son ayında 71.100 aldığım aracı 34 bin km kullandım ve bir kaç gün önce 3 ay süren çabalarım sonunda 58 bin tl ye satmış bulunuyorum.

    Nedendir bilmem ama ettiğim zarara rağmen kalbimde bir sevinç meydana geldi sattıktan sonra, artık bu araç ile ilgili tek kelime etmek istemiyorum bu neden ile deneyim yorumlarımı sildim aşağıdaki yorumları okuyarak zaten bir fikir edineceksinizdir.

    3 Kuruş fazla olsun, sorunsuz olsun, sıkıntısız olsun. Hayırlı forumlar olsun ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaLminSSaH -- 1 Şubat 2016; 19:20:33 >



  • Aracınızın rengi fırtına gri olarak geçiyor ama biraz kahveye çaldığı doğrudur. Yaklaşık 3 hafta önce ben de sizinkiyle aynı görünüme sahip (jantlar hariç) 1.2 feel modelini 58.500 TL' na aldım. Satın almadan önce test ederken arabada 5 kişi idik ve annem hariç hepimizin boyu 1.80 in üzerinde. Kesinlikle B segmenti arabaların(c3, clio, fiesta vs.) iç mekanlarından daha geniş hatta C segmenti arabalar kadar geniş olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu durum benim satın almamda büyük etkendi. 358 litrelik bagaj hacmi de yanında bonus oldu. Bu boy ve segmentte bir araba için daha fazlası beklenemez.

    Diğer yandan maalesef ki arabaları görünümlerine göre yerden yere vuran ya da yere göğe sığdıramayan bir toplumuz. Kimse kullanım ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmuyor. Arabanın tasarımı elbet de her zevke hitap etmeyebilir. Yorumlarda görüyorum ki bazıları sanki arabanın parası kendi cebinden çıkmış gibi yorumlar yapıyor:) ya arkadaş sana kim verdi insanların harcamalarına müdahale etme ve eleştiri yapma hakkını? Kullanım ihtiyaçlarına göre arabayı eleştiren kimse yok neredeyse. Varsa yoksa tasarım.
    Cactus de gayet akılcı yenilikler var. İç mekaninin bu kadar geniş olma sebeplerinden birisi; yolcu hava yastığının tavana koyulmasiyla torpidoda diz mesafesinin genişlemesi. Bununla beraber eşya gözünün kullanımı da çok daha kolay hale gelmiş ve ulaşmak için iki büklüm olmaya gerek yok. Diğer yandan bu göze ışık konmamasi hoşuma gitmedi.

    Eleştiri alan bir diğer eksiklik arka camların kelebek şeklinde açılması. Bu benim hiç umurumda olmadı. Arabayı kullanıcı olarak satın alacak biri için çok da gerekli olduğu söylenemez. Bunun yanında cam motorlarından kalan yer ile gayet geniş ve kullanışlı arka kapı cepleri elde edilmiş. Bir yolcunun daha çok ihtiyaci olan bir özellik diyebiliriz bence. Trafikteki arabaların tamamına yakınının sadece şoför ya da 2 kişi seyahat ettiği istatistiğini de göz önünde bulundurursak gerçekten gerek olmadığı düşüncesindeyim. Diğer yandan çocukların kapıları açma ihtimaline karşı bir çocuk kilidi olmalıydı diye düşünüyorum.

    Arabada cd çalar yok ama usb, aux ve bluetooth müzik ihtiyacı için gayet yeterli özellikler.

    Kullanım olarak son derece keyifli bir araba olduğunu söyleyebilirim. Gerek oturma pozisyonu, gerek görüş açıları, koltukların konforu ve ekrandan kumanda etmesi yeterince tatminkar. Sadace ayna kontrol düğmesinin sinyal kolunun arkasında sol dizimin önünde olmasından hoşlanmadım. Kapıdan kumanda etmeye alışık olduğum için olsa gerek. Bir de camlar tek dokunuşla açılıp kapanmıyor. Shine modelinde de yok sanıyorum.

    Benim sıkıntı yaşadığım durum yarı otomatik ile yokuşta park etmek oldu. Gaz pedalını dozlamak zor geldi, ya fazla basıyordum ve araba hizlica firliyordu ya da az basiyordum ve titreme yapıyordu. 10 gün gibi bir zamanda buna da alıştım sanırım:)
    1.2 82 beygirlik benzinli motor ilk başta kulağıma hiç hoş gelmemişti ama test ettikten sonra "yeterince" performanslı olduğunu tecrübe etmiş oldum. Bazen doğru vitesi kullanıcının seçmesi gerekiyor ve bunu da direksiyonun arkasındaki kulaklardan yapmak kolay ve kullanışlı. Yarı otomatik şanzıman biraz alışkanlık isteyen bir yapıya sahip. Alışınca gerçekten abartılı ve rahatsız eden bir sarsma ve ses olmadığını gördüm. Diğer yandan yarı otomatik ve Feel donanımı için Citroen 3.800 TL talep ediyor. DSG nin 9.000 TL olduğunu düşününce iş gören bir otomatik şanzımanın bu kadar kusuru olması rahatsız etmiyor.

    Tüketim şu an ağırlıklı olarak şehir içi kullanimda yol bilgisayarına göre 7.5 litre. Arabam 630 km. de ve depo doldurarak yaptığım olcumde 100 km.de 40 TL benzin aldı. Herkesin bildiği gibi yeni motorlar belli bir km.ye kadar biraz fazla yakar. Hedefim 6 litre(şehir içi) civarlarina düşürmek, bu benim için makul. Şehir dışında 5 litrenin altına düşmek mümkün.

    Görsel olarak arabanın gösterişli ve dikkat çekici olduğunu söyleyebilirim. Kesinlikle küçük segment gibi durmuyor ve heybetli bile sayılabilir.

    Benim görüşlerim bunlar. Her şey bir yana önemli olan malın hayrını görmek. Allah herkesin gönlüne göre versin. Herkese kazasız surusler dilerim.
    quote:

    Orijinalden alıntı: wickersan

    araç guzel alamyı düşünüyorum uzun zamandır ama ikinci elde daah 10bin km doldurmamış arabalar satılık? Kronik sorun çıkacak mı korkusu var

    Alıntıları Göster
    Bugün itibariyle 1 aydır bu aracı kullanıyorum. Araç 1.6eHDI etg6 shine paket. Skoda, Honda, Peugeot ve Citroen arasında gidip geliyordum sürekli. Ama sonunda tasarım faktörü daha ağır bastığı için cactusü tercih ettim. Aracın iç ve dış tasarımındaki radikallikten dolayı herkesin hoşuna gideceğini sanmıyorum. Ancak şuna emin olun ki özellikle iç tasarım konusunda çok farklı bir yapıda citroen. Cactuse bindikten sonra diğer hangi arabalara bakarsam bakayım hepsinin içi birebir kopyalanmış gibi geliyordu gözüme. Düşünün ki 2000 model skoda octavianın cam açma butonları ve ışık ayar düğmeleri 2015 model vwde bile halen aynı şekilde korunuyor. Endüstriyel bir devirde yaşıyoruz artık, ancak araba gibi hayatınızın bir parçası olacak ürün için biraz daha düşünülmüş-uğraşılmış bir şeyler görmek istiyorum ben şahsen. Bunu da cactuste buldum. Malzeme kalitesi olarak olmasa da genel konsept olarak bir çok detayı düşünülmüş, farklı olması için uğraşılmış bir araba izlenimini daha ilk görüşte oluşturdu bende.

    Aracın dışından başlayacak olursam; aracın temel konsepti kaba tabiriyle telefon kılıfları gibi koruma kılıfı takılmış bir yol arabası. Aracın nerdeyse hiç bir noktası sürtme halinde direk kaportaya-boyaya temas etmiyor. Çamurluk dodiklerine, airbumplara ve splitterlara temas ediyor. Özellikle ön ve arka tampon altındaki splitterlar gövdeden 4-5cm ilerde konumlandırılmış ki temas olursa tamponlardan önce bu parçalara değsin. Airbumplar zaten bu konseptin temeli. Yalnız daha önceden düşündüğüm gibi 4 tarafta bulunmuyorlar, sadece kapılardaki koruyucular termoplastik özellikte ve esneyen yapıda. Ön farın etrafındaki ve bagaj kapağı çevresindeki koruyucular normal pp plastikten yapılmış ve airbump kadar esneme özelliği yok(standart tampon malzemesi kullanılmış). Arka camların kelebek stilinde olması, aile olarak sürülmediği sürece hiç sorun değil bana göre. Zaten ailemi bindirdiğim zaman ''keşke açılsaydı'' tepkisi de vermediler. Kapıların ve bagajın kapanması çok tok olmasa da gayet yeterli. Eski octavia aracımdan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Kaput inanılmaz hafif, buna çok şaşırdım. Ancak rijitliği gayet yeterli, zamanla yamulma vs yapmayacaktır. Arabanın dışı için söyleyebileceğim tek olumsuz tarafı, eğer siz de benim gibi aracını kendi temizleyen biriyseniz yorulacaksınız. Boyalı metal ve plastiklerin bir arada kullanılmasından dolayı ve plastiklerin tozu fazla tutmasından dolayı biraz uzun sürüyor temizliği. Tabi ben plastiklerin çizilmemesi için fazla özen gösteriyorum.

    Aracın içi ise en sevdiğim yeri. Malzeme kalitesi clio-juke-ibiza gibi alternatiflerden daha iyi düzeyde. Bu sınıf araçların genel özelliği malesef plastik kalitesi. Şimdiye kadar o sınıfta olduğunu hissettirmeyen tek araç peugeot 2008 idi. Zaten sırf bu fark yüzünden cactusun en büyük alternatifi olmuştu benim için. Ön konsol sandığımın aksine yumuşak plastikten yapılmış-mesela juke'ta tek parça sert plastikti. Bağlantı noktalarına sahip parçalarda esneme-gıcırdama kesinlikle yok. Örneğin clionun orta konsolunu kıracakmış gibi esnetebiliyorsunuz, aynı şekilde hyundailerin gösterge güneşliklerini. Fluencelerin tüm ön konsolu her noktasından gıcırdama yapıyor. Bu araçta öyle bir sorun yok. Kapı kollarının valiz tutacağı gibi olması çok güzel bir özellik. Endüstriyel tasarımcı olarak söylüyorum; böyle bir detay için tasarımcılar üretimi yapacak mühendislerle iyi kavga etmiştir :) Koltuklar inanılmaz rahatlıkta, sanki yüzlerce küçük yayın üzerinde oturuyormuş gibi rahatsınız. Sofa stili tek koltuk tasarımı çok güzel düşünülmüş, ancak pek işlevsel ve ergonomik değil malesef. Zaten detay olarak düşünülmüş görsel bir şey. Kolçağı indirip kullandığınızda sanki oturma odanızdaki berjer koltuğa oturmuş hissi alıyorsunuz. Oturma ergonomisi gayet güzel ayarlanmış. Direksiyonun derinlik ayarına,ergonomik olarak iyi ayarlanmış olduğundan ihtiyac duymadım. Dokunmatik ekran pek karışık değil, birkaç gün içinde alışıyorsunuz. Rezisitif ekran teknolojisine sahip olduğu için hassasiyeti pek iyi değil. İyice basmak gerekiyor bazen. Cam tavan UV korumasına sahip olduğundan karanlık yapıda. İçerisini ferah tutuyor ama düz cam olsa daha ferah hissedilirdi aracın içi. İçerideki olumsuzluklardan biri; arka koltukta oturan yolcunun ayak bileği ön koltuğa temas ediyor. Biraz daha yüksek arkalığı olsa iyi olurdu. Diğeri de aracın iç ışıklandırması. Sadece önce 3 adet ışığa yer verilmiş ve mercekli değiller. Arkada herhangi bir aydınlatma bulunmuyor malesef.

    Motor ve şanzuman konusuna gelirsek. Motor gayet başarılı. Kalkış ve çekişi gayet iyi. Özellikle yokuşlarda tork yüksekliğini hissediyorsunuz. Yığılma vs yapmıyor. Motor normal dizeller kadar gürültülü çalışıyor ama içeride nerdeyse duymuyorsunuz. Yalıtımı başarılı. Yakıt tüketimi olarak fabrika verilerini tutturduğum zamanlar oldu, şu an için genelde 0.5 lt ortalama olarak fark var sadece. İlerde kullanım alışkanlığıma göre azalacaktır. Şanzuman ise en çok olumsuz yorum yapılan noktasıydı arabanın. Kız arkadaşımın peugeot 2008inden de tecrübe ettiğim için biraz tereddütlüydüm. Ancak özellikle 2008 ile arada kıyaslama yaparsam sanki bambaşka bir teknolojiymiş gibi fark var. Özellikle yokuş kalkışlarında 2008 bir süre hareketsizlikten sonra fırlama yaparken cactuste sanki kendim debriyajı bırakmışım gibi hiç sorun yaşamadan kalkış yapıyor. Vites geçişleri bu tip şanzumana göre iyi diyebilirim. tempolu sürmezseniz yığılma hissedilmiyor. Tempolu sürerken de vites aralıklarına alışıp vites değişimine yakın ayağınızı gazdan çekerseniz sorun olmuyor. Şanzumanla ilgili 2 olumsuz nokta; İlki vites değişiminden sonra ekran görülen vites konumunun yanlışlığı. Vites atıldığı zaman ekrana baktığınızda kimi zaman aynı viteste görülüyor, kimi zaman öncesinden vites atmış gibi görüyor. Ya da ben alışamadığım için öyle düşünüyorum. İkinci olay ise 1. viteste bayır yukarı çıkarken 2ye atıp bir süre sonra aniden 1e geri düşmesi. İşe giderken çıktığım yokuş çok dik ve dönen bir viraj olduğundan bu sorunu yaşıyor olabilirim.

    Aracı aldıktan sonra alternatiflerini görüp ''keşke bunu alsaydım'' diye düşünmedim. Her gün arabaya binerken iyi ki almışım diyorum. Almayı düşünüyorsanız internet ortamında okuduğunuz aşırı abartılı yorumlara itibar etmeyin, bizi de arabadan soğutmuştu o yorumlar, ama alınca gördük ki çoğu sorun bile değil. Sorun olacak seviyedeki olumsuzluklar ise kesinlikle katlanılabilir düzeyde.
    ne olursa olsun araç almış bir insana böyle laf denmez hayırlı olsun kazasız belasız denir beğenmiyorsan kendine sakla fikrini ona bakarsan bencede teneke pug a para vermek enayiliktir ama buda benim düşüncem kalkıp sana o tenekeye nasıl para verdin demem şu foruma 2006 beri üyeyim ama maalesef özellikle son 2-3 senedir sizin gibi tiplerden gün güne değerini yitiriyor
    ARKADAŞLAR BU ARACI ALMAK İSTEYENLER MUTLAKA BU YAZIYI OKUYUN GERÇEK ZAMANLI KULLANICI DENEYİMLİDİR. KENDİNE UYGUN GÖRENDE OLABİLİR GÖRMEYENDE KARAR SİZİN EKSİSİ VE ARTISI İLE BELİRTECEĞİM HEPSİNİ.

    Topkapı KAR otomotivden 71.100 YTL'ye Citroen C4 Cactus sütlü kahve SHİNE modeli aldım ( en dolusu ).

    Aracım şuan 25000 km dedir bu kadar km boyunca olanları kısaca sizlere sıralamak isterim.

    Araç düşük hızlarda ve ani hızlanmalarda gerçekten çok iyi, yakıt konusuda beni hayli tatmin etti giderken bir depo ile hız sabitleyici açarak 900 KM gitti gelirken hız sabitleyici açmadım 1150 KM geldi bir depo ile.

    Bu araçtan virajlarda yüksek hızla aşırı bir güven beklemeyin o konuda biraz zayıf ve düz yolda çok sıkıştırsan bile 180 zor görüyor, neyse ztn hız yapmak için alınacak bir araç değil diyip geçiyorum.

    Araç 970 kilonun verdiği sebeplerden midir artık çukurlarda gıcırdamalar sesler yavaş yavaş gelmeye başladı, ancak iç direksiyon vs aksamda en ufak bir yıpranma soyulma söz konusu değil.

    Bunun yanı sıra aracın ön takımı tatmin edici derecede sağlam görünüyor her ne kadar clio ile girdiğim çukurları hiç hissetmesem cactusle girdiğimde araçta bomba patlaması etkisi görsemde ön takımı sağlam.
    Ama bu araç açıkça söylim çukurları tümsekleri korkunç hissettiriyor kazayla bir çukura hızlı girin teker koptu sanırsınız.

    Aracı ilk bakıma sadece yağ filtre vs değiştiriyorlar 22 binde balata değişimi var sadece ön balatalar 300 ytl.

    GELELİM ASIL KONUYA YANİ ARABADAN BİLE ÖNEMLİ OLAN SERVİS KONUSUNA BENCE ARABA FULL TİTANYUM BİLE OLSA ALTIN KAPLAMADA OLSA BİR MARKANIN SERVİSİ DANDİKSE KONU KAPANMIŞTIR SERVİSTE OLANLARI ŞÖYLE SIRALAYALIM..

    Malum araç yarı otomatik ( tabi ben bunu bilmeden aldım ) ilk aldığımda baskı balata yanık kokusu ve yokuşta geri çıkarken bir uğuldama çıktı aracı alalı 3 gün olmasına rağmen Topkapı kar otonun davranışı çok ama çok kötüydü günlerce burada tartıştık,
    hatta arabadan soğumuş ve baş belası olarak görmeye başlamıştım Neyse avcılar servisine gittim.

    Bir süre sonra aracın sağ arka köşesinde küçük yuvarlak bir çeki demiri bölgesi var ve bunun 5 litrelik su kapağına benzer bir plastik basit bir kapağı var orayı hiç kullanmama rağmen yerinden çıkmaya başladı yol üstü olduğu için Güngören Mersa otomotive gittim ve halledilebileceğini söylediler.
    Ancak sonra garanti sorumlusu olan adını bilmediğim ancak saçsız bir arkadaştı beni odaya çağırdı bacak bacak üstüne atmıştı ki en nefret ettiğim şeydir biri ile diyaloga girdiğimde bu durum saçma bir gülümseme ile ( bu parça garantiye girmez Gardaş 85 lira ücreti var ) dedi
    bende tabi sinirle adama sen burda genel müdürmüsün çalışanmısın dedim? bu nebiçim üslup ayrıca durduk yere düşen bir parça nasıl garanti girmez el bile sürülmedi far kendiliğinden düşse odamı garanti girmeyecek dedim far düşmez dedi bu nasıl düştü dedim KÖPEK ISIRMIŞTIR BİRİ ÇIKARMIŞTIR dedi lanet ettim yine avcılara gittim.
    KUZU KUZU KENDİLİĞİNDEN DÜŞEN BİR GAZOZ KAPAĞINA 85 YTL ÖDEDİM VE ORAYA TUTKAL İLE YAPIŞTIRDIM YİNE DÜŞMESİN DİYE.

    Akabinde iki farklı hasar meydana geldi aracımda ikiside çok küçük hasarlar olup aracım park halinde iken meydana gelmiş %100 karşı taraf kusurlu hasarlardı.

    İLK HASAR SOL ARKA STOP KIRILDI SOL ARKA ÇAMURLUK 2 PARMAK KADAR İÇİNE ÇÖKTÜ BİRDE SOL ARKA AİR BUMP DENİLEN ŞEYDE SIYRIK VARDI AVCILAR AV-CAR OTOMOTİV NU HASAR İÇİN ARACIN EN AZ 10 GÜN KALMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEYİNCE BEYNİMDE ANLIK ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞADIM.
    RAPORLARIMIN OLMASINA RAĞMEN KARŞI TARAF KARŞILAYACAKKEN ARACIMI OKADAR YATIRMAK İSTEMEDİM ÜCRETLE YAPTIRSAM NE KADAR SÜREDE ÇIKAR DİYE SORDUM 8 GÜN DEDİLER :) VE 1700 KÜSÜR YTL ÜCRET TALEP ETTİLER STOP SADECE 500 YTLMİŞ 2 PARMAK OLAN EZİKTE 700 YTL.
    AYNI HASARI ÇOBANÇEŞME MERSA OTOMOTİV SİGORTADAN ONARIM İLE 6 GÜNDE ÇIKARDI BİN BİR YALVARMA İLE.

    GELELİM İKİNCİ HASARA :) YİNE ARACIM HASTANE OTOPARKINDA DİKKATSİZ BİR ARKADAŞIN ÇARPMASI SONUCU ÖN SOL ÇAMURLUKTA 4 PARMAK ÇAPINDA EZİK OLUŞTU BOYA BİLE KALKMADI EZİK VE SOL ÖN ÇAMURLUK ÇERÇEVESİ ÇİZİLDİ. SIKI DURUN BU HASAR İÇİN ARACIMIN SERVİS SÜRESİ 8 + 2 GÜNDE EXPER SÜRESİ VERİLDİ.
    MERAK EDİP GİDİP BAKTIM ARACIMA UZAKTAN ÖYLE EXPER GELMESİNE RAĞMEN ARACIMA 3 GÜN BOYUNCA EL DAHİ SÜRÜLMEDİ ÖYLECE BEKLEDİ.

    SONUÇ OLARAK ARAÇ SEGMENTİNDE İYİ VE YAKIT OLAYI CAZİP OLSADA EĞER SÜRÜNDÜRÜLME GİBİ BİR HOBİNİZ YOKSA CİTROEN ( PİŞMANLIKTIR! ) BİR MUCİZE OLSA SATSAM ARACI DAVUL ÇALDIRICAM ARACTAN KURTULDUĞUM İÇİN DEĞİL SERVİSTEN KURTULACAĞIM İÇİN.

    BU SÜREÇTE BANA SÜREKLİ SORUN ÇIKARAN SERVİSLER

    TOPKAPI KAR OTOMOTİV.
    GÜNGÖREN MERSA OTOMOTİV GARANTİ SORUMLUSU SAÇSIZ ARKADAŞ.
    AVCILAR AV-CAR OTOMOTİV HASAR DEPARTMANI.

    ARAÇ ALMAYIN ARAÇ SONRASI SERVİS ALIN ARKADAŞLAR HERKESİN ARABASI BİR GÜN HASAR GÖRECEK VS BENZERİ DURUMLAR OLACAK ÖNEMLİ OLAN BU DURUMLARDA ZORDA KALMAMANIZ CİTROEN BANA GÖRE BU KONUDA SINIFTA KALMIŞTIR.


  • cactus ün tasarımı gerçekten güzel binmedim içine bilmiyorum ama bence dış tasarımı için alınır en azından clio ya 60 bin ben vermem cactus iyi bir seçenek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BOŞNAK çocuk

    cactus ün tasarımı gerçekten güzel binmedim içine bilmiyorum ama bence dış tasarımı için alınır en azından clio ya 60 bin ben vermem cactus iyi bir seçenek
    cactusun cam tavan açylmyyor yanlyz. yada ben yanly? biliyorum ama o sadece orda öyle cam diye okumu?tum burdaki arkada? inceledi?inde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yigit48

    cactusun cam tavan açylmyyor yanlyz. yada ben yanly? biliyorum ama o sadece orda öyle cam diye okumu?tum burdaki arkada? inceledi?inde

    Ben açılı tavan extra ücret ile ekleniyor diye biliyorum yalnışım yoksa.
  • Performans beklentinizi bilmiyorum ancak ille de Cactus derseniz o para o arabaya çok fazla.

    Yazık günah.

    Fiyatı biraz daha aşağı çekip, dizel mağduru olmak yerine 1.2 VTİ tercih edebilirsiniz. LPG ile dizelleri kıskandırır.
  • Bende açılmıyor diye biliyorum hatta perde bile yok. Özel bir cammış uv ışığını geçirmiyormuş. Bu arabaya bineceksen garajın olucak yada otoparka bırakıcan. Yandaki hava yastıklarını patlatırlar gece ツ Cok gösterişli bir araba cünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Weezer

    Bende açılmıyor diye biliyorum hatta perde bile yok. Özel bir cammış uv ışığını geçirmiyormuş. Bu arabaya bineceksen garajın olucak yada otoparka bırakıcan. Yandaki hava yastıklarını patlatırlar gece ツ Cok gösterişli bir araba cünkü.
    Yokmu kapsamlı bir fikir sunacak arkadaş :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DolceVita.

    Performans beklentinizi bilmiyorum ancak ille de Cactus derseniz o para o arabaya çok fazla.

    Yazık günah.

    Fiyatı biraz daha aşağı çekip, dizel mağduru olmak yerine 1.2 VTİ tercih edebilirsiniz. LPG ile dizelleri kıskandırır.

    Aynı fikirdeyim, lpg ile dizel ekonomisini yakalamak mümkün ama bildiğim kadarıyla cam tavan için en üst donanımı seçmek gerek.. ve açılır cam tavan yok yanılmıyorsam..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weycell1905 -- 28 Eylül 2014; 22:12:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: weycell1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: DolceVita.

    Performans beklentinizi bilmiyorum ancak ille de Cactus derseniz o para o arabaya çok fazla.

    Yazık günah.

    Fiyatı biraz daha aşağı çekip, dizel mağduru olmak yerine 1.2 VTİ tercih edebilirsiniz. LPG ile dizelleri kıskandırır.

    Aynı fikirdeyim, lpg ile dizel ekonomisini yakalamak mümkün ama bildiğim kadarıyla cam tavan için en üst donanımı seçmek gerek.. ve açılır cam tavan yok yanılmıyorsam..

    Hocam 73 bine sıfır araba alıpda lpg takarsam arkadaşlar döverler beni wallahi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaLminSSaH

    quote:

    Orijinalden alıntı: weycell1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: DolceVita.

    Performans beklentinizi bilmiyorum ancak ille de Cactus derseniz o para o arabaya çok fazla.

    Yazık günah.

    Fiyatı biraz daha aşağı çekip, dizel mağduru olmak yerine 1.2 VTİ tercih edebilirsiniz. LPG ile dizelleri kıskandırır.

    Aynı fikirdeyim, lpg ile dizel ekonomisini yakalamak mümkün ama bildiğim kadarıyla cam tavan için en üst donanımı seçmek gerek.. ve açılır cam tavan yok yanılmıyorsam..

    Hocam 73 bine sıfır araba alıpda lpg takarsam arkadaşlar döverler beni wallahi :)

    1.2 vti'ler 60 binlerde :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: weycell1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: DolceVita.

    Performans beklentinizi bilmiyorum ancak ille de Cactus derseniz o para o arabaya çok fazla.

    Yazık günah.

    Fiyatı biraz daha aşağı çekip, dizel mağduru olmak yerine 1.2 VTİ tercih edebilirsiniz. LPG ile dizelleri kıskandırır.

    Aynı fikirdeyim, lpg ile dizel ekonomisini yakalamak mümkün ama bildiğim kadarıyla cam tavan için en üst donanımı seçmek gerek.. ve açılır cam tavan yok yanılmıyorsam..

    Abi 1.2 motorla üst versiyon alınıyor ve cam tavan opsiyon olarak var ancak açılmıyor ne yazık ki ekonomisi ise ağırlıktan dolayı mükemmel b sınıfından daha hafif bir araba lpg ile bedava gezer

    Fiyat ise 62500 lira cam tavan ve yandaki yumuşak kısımlar opsiyon olarak eklenirse 1500 lira 64 e alınır ancak bu fiyata bence çok secenek var alınmaz yani 60 a bırakan olursa belki alırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 28 Eylül 2014; 23:40:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: weycell1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: DolceVita.

    Performans beklentinizi bilmiyorum ancak ille de Cactus derseniz o para o arabaya çok fazla.

    Yazık günah.

    Fiyatı biraz daha aşağı çekip, dizel mağduru olmak yerine 1.2 VTİ tercih edebilirsiniz. LPG ile dizelleri kıskandırır.

    Aynı fikirdeyim, lpg ile dizel ekonomisini yakalamak mümkün ama bildiğim kadarıyla cam tavan için en üst donanımı seçmek gerek.. ve açılır cam tavan yok yanılmıyorsam..
    Bu aracı ciddi ciddi bende düşündüm ama b segment olduğunuöğrenince hayallerim suya düştü. Açıkcaıs araç içerisinde yol sesi vs duymak istemiyorum. Bilmiyorum gerçi cactus bu konuda ne kadar iyi




  • Citroen cok iddiali bi tasarim yapmis arac guzel gozukuyor gidip gormek ve kullanmak lzm onun disinda arac 73 degil 70800 tl en fulu cam tavan dahil degil ancak bu fiyata 1.2 130 luk benzin veya 115 lik dizelle cok iyi olurdu yalniz c4 ten tureyen bi arac olarak 950 1050 kg agirlik cok az ha yakit ekonomisi acisindan guzel ancak dusundurucu onun disinda minik bir evoque gibi duruyor guzel olmus 2.elde zarar ettirecegi cok satmayacagi yuksek ihtimal bunlar onemli degilse alinabilir manuel 1.2 veya oto dizel alinabilir avrupada en fulu 50 bin civari bu durumda tr fiyati yuksek kaliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyokushin

    Citroen cok iddiali bi tasarim yapmis arac guzel gozukuyor gidip gormek ve kullanmak lzm onun disinda arac 73 degil 70800 tl en fulu cam tavan dahil degil ancak bu fiyata 1.2 130 luk benzin veya 115 lik dizelle cok iyi olurdu yalniz c4 ten tureyen bi arac olarak 950 1050 kg agirlik cok az ha yakit ekonomisi acisindan guzel ancak dusundurucu onun disinda minik bir evoque gibi duruyor guzel olmus 2.elde zarar ettirecegi cok satmayacagi yuksek ihtimal bunlar onemli degilse alinabilir manuel 1.2 veya oto dizel alinabilir avrupada en fulu 50 bin civari bu durumda tr fiyati yuksek kaliyor

    araç c4 cactus olarak geçiyor ama, c3 şasi üzerine oturtulmuş bi araç. hatta c3 ten dahi daha hafif. Citoren c4 cactus diyerek çakallık yapmış anlacayağımız

    Kısaca bu aracın muadilleri 2008, captur, 500L




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaLminSSaH

    Yokmu kapsamlı bir fikir sunacak arkadaş :)

    Aracı avm'ye getirmişler orada inceledim. Açıkçası araç bana kaliteli gelmedi. Kapılar çok hafif. Tasarıma birşey demiyorum ama araç detaylarda falan kaliteli değil. Ben seat leon veya nissan qq öneririm. Farklı segment ama aynı paraya daha çok kalite olur..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prestor

    quote:

    Orijinalden alıntı: kyokushin

    Citroen cok iddiali bi tasarim yapmis arac guzel gozukuyor gidip gormek ve kullanmak lzm onun disinda arac 73 degil 70800 tl en fulu cam tavan dahil degil ancak bu fiyata 1.2 130 luk benzin veya 115 lik dizelle cok iyi olurdu yalniz c4 ten tureyen bi arac olarak 950 1050 kg agirlik cok az ha yakit ekonomisi acisindan guzel ancak dusundurucu onun disinda minik bir evoque gibi duruyor guzel olmus 2.elde zarar ettirecegi cok satmayacagi yuksek ihtimal bunlar onemli degilse alinabilir manuel 1.2 veya oto dizel alinabilir avrupada en fulu 50 bin civari bu durumda tr fiyati yuksek kaliyor

    araç c4 cactus olarak geçiyor ama, c3 şasi üzerine oturtulmuş bi araç. hatta c3 ten dahi daha hafif. Citoren c4 cactus diyerek çakallık yapmış anlacayağımız

    Kısaca bu aracın muadilleri 2008, captur, 500L

    Alıntıları Göster
    1,2 vtı 0-100 15 sn , içi dar, malzemeler klasik b sınıf, şehir içi kullanmak için alınır ancak ş. dışı ve kalabalık yolculuklarda sıkıntılı olur,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prestor

    quote:

    Orijinalden alıntı: kyokushin

    Citroen cok iddiali bi tasarim yapmis arac guzel gozukuyor gidip gormek ve kullanmak lzm onun disinda arac 73 degil 70800 tl en fulu cam tavan dahil degil ancak bu fiyata 1.2 130 luk benzin veya 115 lik dizelle cok iyi olurdu yalniz c4 ten tureyen bi arac olarak 950 1050 kg agirlik cok az ha yakit ekonomisi acisindan guzel ancak dusundurucu onun disinda minik bir evoque gibi duruyor guzel olmus 2.elde zarar ettirecegi cok satmayacagi yuksek ihtimal bunlar onemli degilse alinabilir manuel 1.2 veya oto dizel alinabilir avrupada en fulu 50 bin civari bu durumda tr fiyati yuksek kaliyor

    araç c4 cactus olarak geçiyor ama, c3 şasi üzerine oturtulmuş bi araç. hatta c3 ten dahi daha hafif. Citoren c4 cactus diyerek çakallık yapmış anlacayağımız

    Kısaca bu aracın muadilleri 2008, captur, 500L

    Alıntıları Göster
    cuma günü servis için beklerken inceledim, satış şefleriye aramız iyidir son 12 ayda 1'i ikinci el olmak üzere 6 araç aldık kendilerinden...

    bu aracı satabilirseniz helal olsun dedim... sıra dışı vs. tamam da o para etmez... kesinlikle etmez...

    dizel otomatik c4 alın keyifle binin, bizim şirkette c5 c4 c3 c2 c-elysse berlingo ve jumper var... c4 gerçekten çok başarılı bir araç

    cactus'a falan bulaşmayın bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 28 Eylül 2014; 23:46:36 >




  • Fikirleriniz için çok teşekkür ederim sanırım vazgecicez bu araçtan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaLminSSaH

    Fikirleriniz için çok teşekkür ederim sanırım vazgecicez bu araçtan.
    Başlangıcta merhabalar

    Bende bu aralar bir araba alıcam arkadasla tam aynı durumdayız.

    normalde renault captur 1.5 dizel outdoor. modelini alıcaktım düz vites niyetim oydu ama dun aksam nette arastırırken cactusunde geldigini gordum.
    Zevkler ve renkler tartısılmaz onun icin aracın içi ve dışı hosuma gitti tabi tekrarlıyorum netten baktıgım kadarı ile genelde fransızlar bu araba hakkında yorum yapmıs e fransızca yok ondan dolayı fazla derine giremedim.
    Aracta bende acılır cam tavan goremedim citroenin sitesinde boyle bir opsiyon var gorunuyor ama oda acılmıyor.
    Sadece arastırmalarımdan bence eksileri herhalde

    - arka cam acılmıyor (olurmu bea)
    - ust tavan full cam (ne kadar uv filitrede koysan ben akdeniz bolgesi insanıyım korkarım yanarız manar.)
    - bide sizin icin onemli olmayabiir ama benim icin onemli ( ben daha yeni iyi bir araba alıcagımdan ve donanımları cok sevdigimden ) aracta keyless go yok nekadar start stop koysanda gene sustalıya takılacam.

    artıları

    - ben arabanın tipine hayran kaldım (eski arabam twingoydu:) anlayın artık)
    - o dizel yakıt tuketimi ( 1 aydır arastırma yapıyorum) bu tarz bir araba icin cok hosuma gitti.
    - cok sade ve bu bence iyi bir olay karmasaya gerek yok

    Renault captureun eksileri

    - Eski aracımda renault idi ve ic mekanını gecen gun gidip baktım . Çok adi geldi bana bilemiyorum.(plastik malzeme bendeki eski twingoda nereye elimi atsam kırılıyordu. uyuz olmustum )
    - opsiyonları bana cok gelmedi bir geri gorus kamerası var oda opsiyonel ek para vericen ne park asist ne baska bir sey)

    Artıları

    - E bildigimiz renault nerde olsak buluruz bi tane ikinci eli tahminen rahat
    - ben biraz duz vites manyagıyım cactuste bu yok.



    simdi bende soriim hangisini secim. Hani derseniz git bir sur inanın farkı anlayabilecek kadar ii deilim gecen sene ilk arabamı aldım sattım benim icin hepsi aynı
    (qq veya baska bir model soylemeyelim lutfen para calıstıgım sirketten cıkıcak yani kısacası sifir arac lazım./ Meslek geregide suv olmasa bile suv tarzı bir arac/ , kisiilik geregide farklı bir arac( pejo2008 demeyelim ondan dolayı)


    artık araba bakmaktan cidden sıkıldım. bir yardım alsam ii olur fikirlere acıgım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1aver

    Başlangıcta merhabalar

    Bende bu aralar bir araba alıcam arkadasla tam aynı durumdayız.

    normalde renault captur 1.5 dizel outdoor. modelini alıcaktım düz vites niyetim oydu ama dun aksam nette arastırırken cactusunde geldigini gordum.
    Zevkler ve renkler tartısılmaz onun icin aracın içi ve dışı hosuma gitti tabi tekrarlıyorum netten baktıgım kadarı ile genelde fransızlar bu araba hakkında yorum yapmıs e fransızca yok ondan dolayı fazla derine giremedim.
    Aracta bende acılır cam tavan goremedim citroenin sitesinde boyle bir opsiyon var gorunuyor ama oda acılmıyor.
    Sadece arastırmalarımdan bence eksileri herhalde

    - arka cam acılmıyor (olurmu bea)
    - ust tavan full cam (ne kadar uv filitrede koysan ben akdeniz bolgesi insanıyım korkarım yanarız manar.)
    - bide sizin icin onemli olmayabiir ama benim icin onemli ( ben daha yeni iyi bir araba alıcagımdan ve donanımları cok sevdigimden ) aracta keyless go yok nekadar start stop koysanda gene sustalıya takılacam.

    artıları

    - ben arabanın tipine hayran kaldım (eski arabam twingoydu:) anlayın artık)
    - o dizel yakıt tuketimi ( 1 aydır arastırma yapıyorum) bu tarz bir araba icin cok hosuma gitti.
    - cok sade ve bu bence iyi bir olay karmasaya gerek yok

    Renault captureun eksileri

    - Eski aracımda renault idi ve ic mekanını gecen gun gidip baktım . Çok adi geldi bana bilemiyorum.(plastik malzeme bendeki eski twingoda nereye elimi atsam kırılıyordu. uyuz olmustum )
    - opsiyonları bana cok gelmedi bir geri gorus kamerası var oda opsiyonel ek para vericen ne park asist ne baska bir sey)

    Artıları

    - E bildigimiz renault nerde olsak buluruz bi tane ikinci eli tahminen rahat
    - ben biraz duz vites manyagıyım cactuste bu yok.



    simdi bende soriim hangisini secim. Hani derseniz git bir sur inanın farkı anlayabilecek kadar ii deilim gecen sene ilk arabamı aldım sattım benim icin hepsi aynı
    (qq veya baska bir model soylemeyelim lutfen para calıstıgım sirketten cıkıcak yani kısacası sifir arac lazım./ Meslek geregide suv olmasa bile suv tarzı bir arac/ , kisiilik geregide farklı bir arac( pejo2008 demeyelim ondan dolayı)


    artık araba bakmaktan cidden sıkıldım. bir yardım alsam ii olur fikirlere acıgım

    Merhaba öncelikle yorumun için teşekkürler.

    İnanın kafam kazan gibi oldu 10'larca araç değişmeme almama rağmen yeni araba heyecanı herkesçe malumdur bir an önce almak istiyor insan :) 3 yada 4 ay evvel yeni clio sarmiştim çok merak ediyordum 41 bine bitane aldım edc daha pek gelmemişti ozaman düz vites aldım
    2 ay bindim Antalya bodrum İstanbul 2 3 kere gidip geldim yine 41 bine sattım, camlardan rüzgar uğultularımı gelmedi kaykay ile asfaltta kayıyormuşum gibimi hissetmedim ses gürültü vs Capturunda clliodan pek farkının olacağını düşünmüyorum asla o meblada bir para verilecek araba değil,
    ha parçası ucuz ikinci el hareketli ( bakkala götürsen alıyor ) ama sonuç olarak değmez fiyat yüksek.

    Cactus gelince ilk gördüğüm andan itibaren araştırıyorum bir çok olumsuz yorum ve mesaj aldım ancak iyi biliyorum piyasaya ne zaman aykırı yeni bir otomobil gelse genelde övülmez yerden yere vurulur ancak bir süre sonra yerden yere vuranlar bile o aracı alır :)

    Size şahsi tavsiyem kısaca capturdan uzak durun, hiç tanınmamasına ve deneyim edilmemesine rağmen şimdi anket yapsan cactusmu capturmu diye cactus açık ara geçer. Ben bugün cactusun ön ödemesini yapacaktım ancak 1 hafta daha beklemeye karar verdim.

    Ama seçim ve zevk sizin captur eğer aklınızda çok kalacaksa aklınızda değil altınızda olsun ne olacak alır bir kaç ay binersin o ara cactusunde akıbeti belli olur hevesini alır en kötü ihtimal 1 2 bin zararla satarsın iyi akşamlar.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.