Şimdi Ara

Haklı olmak yetmez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Haklı Olmak Yetmez!



    Ligin daha üçüncü haftası. Hakemler hata yapabilir, yapıyorlar, yapacaklar da. Bu ilk değil. Ne de son olacak. Kimi kararlarda kasıt da aranacak. Bazı takımların korunduğu izlenimi doğacak. Bazı oyunculara tavizler verilecek. Kuralların yorumunda, kararlarda çifte standart uygulanacak, uygulanıyor da.

    İşin kötüsü daha bu üçüncü haftada hakemlerin böylesi tartışılacak boyuta gelmeleri, maçların, futbolun önüne geçmeleri.

    Bütün bunlar doğru ama hiç biri, bir teknik adamın Halilhodziç gibi, bir futbolcunun - kaptanın Onur gibi haklı da olsa -ki haklı- yanlış bir faul kararına böylesi bir tepki vermesinin mazereti olamaz, olmamalı. Haklı olmak yetmez, haklı kalmak gerek. Bir teknik adam, bir futbolcu böyle tepki verirse tribünlerde anarşi doğar, birileri bundan kendine vazife çıkarır, Başakşehir'deki gibi sahaya dalar, kendisi ceza kesmeye kalkar.

    Kaldı ki nedeni ne olursa olsun gerginlik yaşanan maçlar, Trabzonspor'a önemli bedeller ödetiyor. Puan-puanlar kaybettiriyor, cezalar aldırıyor. En önemlisi de, daha bir kaç yıl önce ülke genelinde "gönüllerin takımı" olan Trabzonspor antipatik hale getiriliyor. Başkanının agresif tutumu, teknik direktöre, kaptana, futbolcuya, oradan da tribünlere yansırsa olacağı budur. Başkan lig başlamadan cezalı,maça gidemiyor, teknik direktör haftaya da kulübeye giremeyecek, kaptan muhtemeldir ceza alacak, para cezasıyla geçiştirilemez ise bir sonraki deplasman maçına aklı selim taraftar da giremeyecek, kulüp yüklü bir para cezası ödeyecek vs...

    Avrupa Ligi'nde elde edilen galibiyetle Onur'un söylediği gibi "ülke puanlarına yaptığı katkı" için elde edilen sempati, hakem kararları nedeniyle mağdur olsa bile, verilen tepkinin boyutuyla Başakşehir'de tüketildi.

    Hiç darılmaca yok. Kimse kusura bakmasın, bunlar birer gerçek ve birilerinin söylemesi gerek. En azından bizden, hiç kimse "Trabzonspor üzerinde oyunlar oynanıyor, Halilhodzic de Onur da bu şekilde tepki vermek zorunda kaldılar, böyle giderse daha fazla seyirci sahaya girer, daha büyük olaylar olur" gibi bir yorum beklemesin. Eğer bugünden önlem alınmasa Trabzonspor geçen sezon ki gibi yine "ceza şampiyonu" olur.

    Öfkeyle Kalkan...

    Teknik direktörü, dinleme zahmetinde bulunmadığı Ünlü hakem hocası Ulemberg'in sezon başı Trabzon'a kadar gelip kurallarla ilgili bilgilendirmesinde söylediği gibi, sahanın en az bir metre içine girmeyi geçtik, kendine ayrılan bölümün dışına çıkmanın cezasının tribüne gönderilmek olduğunu öğrenecek. Onur da yaptığı hareketin kırmızı kartı gerektirdiğini ama yanlış kararının altında ezildiğinden olacak hakemin buna cesaret edemediğini bilecek. Onun abartılı tepkisiyle gaza gelip sahaya inen taraftarların 700 Lira asgari ücretle çalıştığı bu ortamda, yıllık kazancı milyon Euro'larlaifade edilen bir profesyonel oyuncunun, "Böyle giderse futbolu bırakırım!" mesajı popülist bir söylem. İçinde bulunduğu ekonomik koşulları unutan, sahaya girmekle ödeyeceği bedeli dahi düşünemeyen o taraftarın kulağına hoş gelebilir. Ama madalyonun bir de ters yüzü var. Bir hakem hatasıyla daha Trabzonspor'un puan kaybı söz konusu olduğunda, biri çıkar da, “Hadi bırak futbolu da göster tepkini" derse ne olacak? Belli ki kızgınlıkla söylenmiş sözler. Öfkeyle kalkan zararla oturur.

    Oysa ki Trabzonspor'un bu sezon her zamankinden daha çok başarıya, sonuç üretmeye ihtiyacı var. Çünkü tarihinin en yoğun transfer trafiğini yaşamış, onlarca futbolcu almış, aldıklarının bazılarını idmana dahi çıkarmadan olmak üzere bir kısmını göndermiş, milyon liraları, euroları çar-çur etmiş, tarihinin en pahalı teknik direktörüyle çalışan, bütün bunlar nedeniyle ağır maddi sorumluluklar üstlenen bir kulüp söz konusu burada. Bu nedenle, başta Başkanı, Teknik Direktörü ve Kaptanı olmak üzere, hak arayışını hukuki koşullarda ve sportmence sürdürmek zorundadır. Aksi durum, Trabzon'da, Trabzonspor'un maç yaptığı başka illerdeki stadyumlarda hiç de hoş olmayan yeni olaylara çanak tutar o kadar...

    ERGUN ATA







  • İçinde fener geçmeyen güzel bir Ts yazısı ve yorumu.
    yazanı tebrik ederim.
  • Ergun'a göre 1-2-3 tıp oynamalıyız o zaman.
  • Futbolu ancak hakemler güzelleştirebilir.
    Ama bizim hakemler çirkinleştirmek için her yolu deniyor.
    Penaltı çalmak faul çalmak kötü bir şey değil.
    Ancak zamanında yine hakemler bunun kötü bir şey olduğunu empoze etti insanlara. Gökhan Gönül olayını bile acayip abarttık. Haftasonu herkes Leicester-Manchester maçını övüyordu. O maçı döndüren verilen haksız penaltıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.