Şimdi Ara

Asus şarj adaptörü sigorta attırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleykum 1 ay önce x550ln modelini aldım evde iken böyle bir sorunla karşılaşmadım ancak ıspartada yurtta kaldığım odanın prizine takarken çıt diye ses geliyor ve sigorttayı attırıyor adaptörü elektrikçiye gösterdim bir problem yok dedi muhtemelen yurttaki prizde sorun vardır dedi böyle bir durum başına gelen varmı birde her seferinde takarken sigortayı attırıyor olması adaptöre zarar verir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Adaptörü geçtim bilgisayarınıza bile zarar verebilir. Tahmninen priz arızalı hatta priz ve hattın kendisi topraksız olabilir. Büyük olasılıkla da topraksızlardır nede olsa yurtt ve bu tür şeyler çok normal. Hatta eski binaların %90 topraksız hat ve priz ile yapılır. Günümüz de yeni binaların bile bir kısmında topraksız hat kullanıyorlar.

    Eğer yurtta kaldığın odanın siğortası odada ise veya odaya ait siğortayı biliyorsan onu indirip yani elektriği keserek topraklı priz tak derim. Eğer odana ait siğortaya başka odalarda bağlıysa yurt yönetimini ikna edip siğortayı değiştirt derim.

    Kendi evinde aynı arızayı yapmayan adaptör başka yerde yapıyorsa mutlaka priz de sorun var demektir. Bu sorun dediğim gibi prizin topraksız olmasından kaynaklı olabilir yada priz de başak arıza vardır. Sonuç olarak prizin değişmesi gerekir. Değişmişken de topraklı priz ile değişmesi daha iyi olur.
  • aynı sorun bende de var.
  • Paşam valla yurt yetkilisine söyledim bakalım ne olacak,galiba priz veya sigortada arıza var bu sorunun bilgisayar zarar vermesinden çekiniyordum ilk mesaj yazan kardeşim söyledi adaptöre verdiği gibi bilgisayarda da sorun olabileceğini söyledi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtları bir kenara bırakırsak yeni bir eve taşındığınız da bile mutlaka prizleri kontrol edin veya ettirin. Çünkü eski binalarda elektrik hatları asla topraklı yapılmaz ve priz de eski ise büyük olasılıkla topraksızdır. Yeni binalarda ise eğer mütahit düzğün iş yapan biri ise yani kaba inşaat dışına kalan işlerede dikkat eden ve para harcayan biri ise elektrik hattı topraklı yapılmıştır. Ama yeni binaların bile çoğunda topraklı hat kullanmayan çok kişi var.

    Elektirik hattı 3 şekilde topraklı olur.

    1. Hattın kendisi topraklı yapılır.
    2. Hat topraksızdır ama Prizi topraklı kullanılmıştır
    3. Hat ve Priz topraksızdır fakat prize bağlantı yaparken 3-4 santimlik bir kablo daha eklerler oda topraklı hale getirir.

    Elektrik mühendisi değilim ama bunları biliyorum. 3 sene önce oturduğumuz apartmanda başka bir daireye taşınmıştık prizlerin çoğu bozuktu. Tanıdık vardı geldi ve hepsini onardı. 7-8 tane Topraklı Priz aldık ama 2 priz sağlamdı onların yerine priz almayın ben onu topraklı hale getireceğim dedi. Yanında bir beyaz ince kablo vardı ondan 3-4 santim parça koparıp onu birize ve hatta ekledi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.