Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜH. Macbook mu ? Monster mı ? MSI mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben bu sene bilgisayar mühendisliğine başladım ve yavaştan java ve netbeans ile kod yazmaya başladık fakat kendimi geliştirebileceğim bil laptop arıyorum fiyat:5000 liraya kadar olabilir.önceliğim bölümümdeki derslerde bana yardımcı olması yani c++,java,php gibi programlar.pc mühendisliğindeki tüm gerekli uygulamaları yükleyip kullanabilir miyim sizler nasıl bir tercih yapardınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Mac ler yeterli olacaktir ancak bence ekran kartida guclu olan modeller tercoh etmelisin. Simdi gidip sana workshop modellerinden soylemem java ve c dr calisiyorsaniz ama grafik tasarimda okuyacak isen workshop modellerine bir bak. Ben Msi GS60 Ghost Pro derim. Veya ekrani 17.3 olsun diyorsan GS70. Ancak heryerde yok. O zaman kasa olarak daha kalin bir model olan Monster Tulpar T5 oneririm veya T7. Ekran karti bakimindan guzel islemci bakımından ise cok cok yeterli modeller

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus
  • Msi
  • Víctor pazara iyi girdi diyolaa ama Monster 17.3 boyutluları önerebilirim. Yapılandırmada 240gb ram takarsanız yıllarca kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monster notebook' un özelliklerini istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz, bu çok büyük bir artı. Fiyat bölü kalite yaparsanız da bence en iyi marka monster çıkar. İçindeki bile tüm parçalar en iyi markalar.
  • guyickimi G kullanıcısına yanıt
    Tmm mac iyidir de simdi bau da değilsen cevrendekiler hep windows olacak sende windows kurmak durumunda kalacaksın win kurduktan sonra Apple ın pek önemi yok MSI gs60 al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elkarun E kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bir yorumunuz çok saçma geldi . Çevremdekiler windows kullanıyor diye windows kullanmak zorundayım diye birşeymi var. .net platformunda çalışmıyorsam windows yüklememi gerektirecek bir durum olmaz. Ayrıca vm ile windowsu çok rahat bir şekilde kullanabilir tabi çok gerek kalırsa .
  • keremsen1 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sakin ol :) bende bu şekil bir konu açmıştım bana da. şu kalın ama gene şık olan retinasız 13 pro önermişlerdi çünkü hdd ve sonradan ek yapma şansımız vardı mantıklı geldi ama ekran kartı beni tatmin etmediği için dell 7537 aldım ha gönül isterdi ki apple da en azından şu kalın laptobuna gt750 taksaydı hiç olmadı gt840 ddr3 taksaydı çok güzel olurdu . Konuya döneyim , ben o yorumu neden yazdım, konumda ben dedim ki mühendislik falan millet cevaplarda pc müh olacaksan üniversitedeki pc lere falan bağlantı kurman lazım falan filan dediler bunun için windows kurman lazım o zamanda apple ın pek manası kalmıyor windowslu laptop almanı öneririz dediler bende aynı şekilde size yazdım amacım sadece yardım etmek.(Apple her hangi bi mac modeline gt750 koysun ekranı isterse 1366x768 olsun 13 inç te yok satar ama satışı diğer ürünlerine zarar verir , çoğu kişi gidipte 6 bin tl olan modeli almaktan vaz geçer farklı + ları olmasına rağmen. Zaten bu yüzden takmıyorlar yoksa razer blade 14 inç e 3gb gddr5 gt870 falan sokuyorsa apple neden yapmasın, neden diğerlerini satman için. Bu arada bende bau düşünüyorum inş ora gelir ordaki pc ler full apple :))




  • elkarun E kullanıcısına yanıt
    Sakinim zaten aksi durumu gerektiricek birşey yok ortada , apple e windows kurmaya bu kadar ön yargılı olmamak lazım bende kurmadım şuana kadar grup çalışmalarında da hiç sorun yaşamadım ama bir gün gerçekten gerekirse kurarım . Öneri tavsiye tabiki alıcaksınız ama hangi sistemi ne şekilde kullanmak istiyorsanız öyle yapın yeri geliyor saatlerce başından kalkmıyorsunuz.
  • Şahsen Parallels desktop 10 kurdum ve gayri resmi olarak aktifleştirdim oldukça iyi windows performansı alıyorum mac imde
  • Mac e kurulan windows ücretsiz herhalde ve windows 8 kurulmuyor olabilir malum win 8 market.Osx de ücretsiz .(paran varsa razer blade )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslarinla oyun vs. tarzi seyler oynayacaksan(son cikanlar. Bu yil) macler biraz vasat kaliyor.(windows kuruldugunda) ama onun disinda bilgisayari istedigin yere bagla sorun cikarmaz. Birtek Eger arkadasinda usb hdd varsa ve onu ntfc formatladiysa ve ona dosya yuklemek zorunda kalirsan sorun yasarsin... (eksi yani)

    Onun disinda virtual machine cok rahat visual studioyu kaldiriyor.(16gb ram var bende) Ve Windows isletim sistemiyle yapamiyacagin ve unvdeki arkadaslarinda yapamazlar. (mac os yoksa) appleStore icin yazilim gelistirmek. mobilde ios platformuna yazilim gelistirmek hem cok avantajli hemde digerlerinden farkli bisey oluyor.:)

    onun disinda mac osx ile bugun sabaha kadar 149 gundur bilgisayar acik. Hic kapanmadi.(sleep moduna girdi sadece). Cihazda bir kere takilma bir kere tikanma olmaz mi? Olmadi. Birde Hearthstone diablo vs.. tarzi oyunlarida oynuyorum.... Bunu windows makineler inanilmaz yuksek donanim gucune sahip olmalarina ragmen yapamazlar..:)




  • dedehakan D kullanıcısına yanıt
    NTFS muhabbeti Tuxera ile çözülüyor denendi ayrıca youtube da serial bulmuştum böylece full olarak kullanabiliyorum ayrıca virtual machine yerine parallels desktop u öneririm gayet kullanışlı onu da istenirse illegal kullanabilirsiniz
  • karasahinemre kullanıcısına yanıt
    Tuxera PAragon..vs var uygulamalar. Ugrasirsiniz demek isterken bu programlari kurmak filan ugrasmak anlaminda demistim. Parallel konusuna kesinlikle katiliyorum. PAralel Virtual makine konusunda cok basarili.Ama windowsta VM oldugu icin o tarzdan ornek vermek istemistim..

    Ayrica mac'lerde bundle olayi oluyor. Parallels ve bircok guzel uygulamanin oldugu bundlelar ile bir cok uygulamayi cok ucuza alabilirsin... Ben parallels8i 10dolara almistim(tabi yaninda birsuru uygulamada vardi).... Bundle'lar cok cazip oluyor.
  • Programlama için bir ikisi hariç Mac öneririm, compiler'ı daha iyi deniyor Mac'ler için.
  • mac alırsan retina harici birşey alma
  • Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar hocamla konuştum 3dmax zaten kullanmıcakmışız fakat klavyesine zor alışırsın dedi ama macbook daha sağlam bir ürün dedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle güçlü bir bilgisayar işini görür bence

    https://www.notebookadresi.com/asus-n750jk-t4109h-dizustu-bilgisayar75
  • Klavyesine zor alışırsın nasıl bir cevap olmuş ya gayet rahat klavyesi ve kısayolları, "@" yapmayı mı kastetti acaba Ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum ve geçen Mayıs ayında 15" Macbook Pro aldım 2.3GHz işlemci yükseltmesi ile ve çok memnunum. Oyun oynamıyorsan kesinlikle öneririm. Bu rahata alıştıktan sonra da bir daha herhangi bir Windows makina alacağımı sanmıyorum. Trackpad, batarya ömrü, kısayolları, işletim sisteminin stabilitesi ve çok seri çalışması beni en çok etkileyen yanları. İlla Windows gerektiren bir durum olursa da Parallels ile hallediyorsun ki .net dışında pek aramazsın muhtemelen. Zaten benim gibi iOS uygulama geliştirmeyi düşünüyorsan başka şansın da yok




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.