Şimdi Ara

ülkemizin en birinci çözüm üretmesi gereken sorunu nedir? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
0
Favori
4.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1)Önce toplumun çeşitli kesimlerinin birbirleriyle yaptıkları kavgaya son vermek;

    2)Botaş'ın borcunu vatandaşın sırtına yüklemeyecek, Rusya'nın doğalgazı(ğı)nı kaça aldığımızı söyleyebilecek, Türkmenistan'daki ucuz doğalgazın alımına engel olan kişileri asabilecek, yani fakiri zengine soydurmayacak insanları devletin başına geçirmek;

    3)Çalışanların verimini arttırabilecek uygulamalar ortaya koymak

    4)Medyadaki tekelleri kırmak

    5)Ölü yatırımlardan ve de israftan kaçınarak elde edilen ve de vergi kaçıran işadamlarına verilen cezalardan elde edilen geliri eğitim masraflarına aktarmak, böylece hem eğitilen insan sayısını, hem de eğitimin kalitesini arttırmak.

    6)İstihdam kaynağı yaratmayan ve de hazıra konan yabancı merkezli dövizi ciddi biçimde sınırlandırmak, böylece ekonominin kırılganlığını azaltmak.

    7)Son olarak, bütün bunları gerçekleştirebilecek cesur,yetenekli,güçlü,esareti kabul etmeyen insanlara sahip olabilmek.
  • bu ülkenin birinci sorunu, devletin vatandaşını yolunacak kaz olarak görmekten bıkıp usanmamasıdır. canı yanan vatandaşın ise vatandaşlığın gereklerini yapması beklenemez.

    gerisi teferruat.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: su*fi

    Ne yalan söyleyeyim üstteki mesajlardan sadece kısacık bir tanesi hariç okumadan sayfanın bu kısmına geçtim. Okuduğum kısacık mesaj ise bana hiçbir mesaj vermedi. <<==selamlar hocam:) hiç değişmemişsiniz. Yalnız rütbenizde yıldız artışı olmuş, yarbaylık yakışmış.

    Ülkemizin en birinci çözüm üretmesi gereken sorunu bence EĞİTİM. Öğretim anlamındaki değil ama. Gerçekten sosyal bir varlık olarak yaşamak zorunda olan İNSAN'ın SOSYAL EĞİTİMİ.

    İkincisi BİRBİRİMİZE GÜVEN duyma sorunumuzun çözümü. Bu güvenle birlikte dayanışmanın, birlikte birşeyler üretmenin, birlikte düşünmenin, birlikte çözüm üretmenin, birbirimizin fikirlerini de 'düşünmeye değer, uygulamaya değer' bulabileceğimiz bir ortamın oluşacağına inanıyorum.

    Sosyal eğitimini tamamlamış ve birbirine güven duyan bireyler olduğumuzda birbirimize ve haklarımıza saygı duyacağımıza ve bu saygıyla adaletsizliğin, yolsuzluğun önünü büyük bir ölçüde tıkayacağımıza inanıyorum.

    Bir de yine olmazsa olmaz bir madde: Herkes, vazifesini en iyi şekilde yapmalı ve önce KENDİ VAZİFESİNİ yapmalı.






    +1
    abla hoşgeldin.

    quote:

    Herkes, vazifesini en iyi şekilde yapmalı ve önce KENDİ VAZİFESİNİ yapmalı.


    ve;
    başkalarının hataları ile uğraşanlar kendi hatalarını göremezler....
  • Ben de birinci sorun eğitim diyenlerdenim. Ancak kastım sadece okullarda verilen eğitim değil. Okulda eğitimin en iyisini vermeye başlasanız da ülkemizdeki TV kanallarını izleyen kişi çaresiz sapıtır. Eğitim, ömür boyu olmalı. TV programlarının metinleri, özellikle de dizilerinki, uzman sosyal psikologlar tarafından incelenmeli ve senaryo onay almadan çekimi yapılmamalı. Okuyan bir toplum olmadığımıza ve sürekli TV izlediğimize göre, TV sağlıklı insan ilişkileri kurma, sorun çözme, kritik anlarda doğru kararı verme gibi konularda eğitim amaçlı kullanılmalı. Örneğin, dizilerde oyuncular nasıl adam dövülür, nasıl kabadayı olunur vs. değil de bu tarz toplumsal sorunlarımızda çözüm gösterecek senaryoları canlandırmalı. Belki de en önemlisi TV'larda silah ve bıçak hiç ama hiç gösterilmemeli.
    Son olarak; meslek içi eğitim ve teknik eğitim kamu kurumlarında yaygınlaştırılmalı. Oysa bizde üniversite diploması bir kere alındı mı emekliliğe kadar her nasılsa o alanda yeni bir bilgiye ihtiyaç duyulmuyor. Kamuda yığınla insan var bir gün önce daktilo kullanırken ertesi sabah önünde bilgisayar görüp, fareyi, klavyeyi kullanamayan, bir şey olacak diye kimseyi etrafına yaklaşırmayan.
  • ülkemizin en birinci çözüm üretmesi gereken sorunu bence EĞİTİMdir.

    bir an önce bu öss saçmalığının ortadan kalkması gerekiyor. Teknik eğitimin lise düzeyinden başlatılması ve gerekli donanımların temini gerekiyor.

    yeni 15 üniversite açmaktan önce, var olanları (!) tamalamak gerekiyor
  • eğitim şart
  • en önemlisi işsizlik
  • Önce EGİTİM Derim Çünkü insanları egittikten sonra Diger Sorunlar Çözülecektir yada Çözülmesi gerekliligini tartışıp icraata geçecek insanlar olacaktır.
  • Sorunumuz objektif bir açıdan bakıldığında temelde tarihten, coğrafyadan kaynaklanıyor.

    Örneğin finlandiyanın yada şili nin bizim kadar uluslararası sorunu yok.

    Bu bakış açısı ile bakarsak her zaman bu ülke aktif savunma durumunda olmaktadır. Aktif savunma durumu ise maalesef istikrarın ve gelecek planlarının uzun vadede yapılmasına engel olmakta. Çünkü dış etkenler buna izin vermemektedir.

    Ayrıca arkadaşlarında belirttiği gibi bölgesel ayrımcılığa kadar varolan içimizdeki bölünmüşlük sağlam durabilme potansiyelimizi azaltmaktadır.

    Kurtuluş savaşında topyekün hareket eden halk maalesef savaştan sonra aynı birlikteliği gösterememiştir.

    Laik-islam, alevi-sünni, koministler, liberaller , aşırı dinciler , ırkçılar(hemtürk hemde diğer etnik gruplar içinde geçerli), zengin -fakir köylü-kentli vs.....

    Bunları bir noktaya kadar toplumun değişen renkleri olarak algılasakta bir noktadan sonra zarar vermeye başladıklarını görüyoruz.

    Herkes kendi fikrinin doğru olduunu ve kendi etrafında toplanılması gerektiğini inatla bağırıyor.

    Eğitim maalesef bilinçsiz ellerde oldu çoğu kez. Öğretmenlerin birçoğu psikolojik testten geçmemiş kend,i alanlarında kendini geliştirmek yerine ek iş peşinde olmak yada hayatının mesleğini aramakta. Sebebi genelde ekonomik sıkıntı olsada tam anlamıyla çözümü değil.

    Ülkenin verebildiği maaşa şükreden çoğu eğitimcilerin ise öğrenciyi bir ideolojiye sürükleme gayretini hep beraber okullarda gördük.

    İçlerinde kendilerini mesleğe adepte eden ve hakkıyla yapanlarsa hep zayıf kaldı ve arkası olmadığından rahat bir yaşam süremedi.

    Sadece eğitim demekle eğitimin düzelemeyeceği herşeyin birbiriyle bağlantılı olduğunu gözardı edemeyiz. Eğitim ekonomiye ihtiyaç duyar,ekonomi sıkı bir istikrara,istikrar ise hem eğitime hemde birliğe ihtiyaç duyar. İşte en önemli ayağı birlik ve berberlik.

    Coğrafik konum ve tarih bu konuda bizi parçalanmışlığa itmişse daha fazla birlik ve beraberlik.

    Ama benim hiç umudum yok gibi. Ama birşeyler değişmeli artık ve insanlar ortak birşeyler bulmalı.

    Biz insanlar mükemmmel değiliz ve olamayız. Herşeyi daha iyi yapabiliriz ama asla mükemmmel olmayacaktır.

    Ve Yaratıcının yada evrimin kurduğu düzen; mükemmellik için değil başıboşluğa yada bir amacın içine sürüklemekte insanlığı.

    O halde ya Tanrımızı yardıma çağıracağız yada evrim içinde birbirimizi yiyeceğiz.

    (tüm dünyada sadece ailem kalsa acaba yine kavga çıkarmı : evet)

    Herkese bol şanslar:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drazy -- 20 Kasım 2006; 12:04:12 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: slyn

    Önce EGİTİM Derim Çünkü insanları egittikten sonra Diger Sorunlar Çözülecektir yada Çözülmesi gerekliligini tartışıp icraata geçecek insanlar olacaktır.


    kesinlikle katılıyorum önce eğitim o olduğu zamn herşey çorap söküğü gibi gelir bütün sorunlar çözülür
  • Bence işsizlik.
  • Türkiye'nin en büyük sorunu kokuşmuşluktur.

    Siyaset kokuşmuştur. Neredeyse siyasetçilerin tamamı ellerine yetkiyi alınca küçük ya da büyük yolsuzluk yapmaktadır.

    Bürokrasi kokuşmuştur. Rüşvetsiz iş yapamazsınız...

    Biz de kokuştuk. Herşey için torpil aramaya çalışmıyormuyuz... Bu düzeni bu hale getiren de bizleriz.

    Bunların hepsi düzgün olsa, bu ülkede yolsuzluk olmaz... Yolsuzluk olmayınca kaynaklar geektiği yerlere kullanılır.

    Düşünsenize bu ülke yıllardır sömürülüyor ve bu durumdayız... Bir de sömürülmese ne durumda olurduk...
  • eğitim
  • Cem Yılmaz ın doritos reklamlarında yaptığı egitim şart esprisi bosuna yapılmamıstır.Aslında çok derin bir anlamı ve vermek istedigi msj vardır. Herseyden önce EĞİTİM
  • Dünyada gelir dağılımın en adaletsiz olduğu ülkelerden biriyiz.Nüfusun en zengin %20'lik kesimi gelirin %50sine sahip en fakir %20 lik kısım tam hatırlamıyorum ama %5 gibi bir kısmına sahip.Üstüne bir de vergi adaletsizliği gelince daha da kötüleşiyor durum.Devlet bu konu hakkında adımlar atmalıdır öncelikle.Sosyal adaletsizlik eğitimde de adaletsizlik doğurur.Öncelikle sosyal adalet sorunu halledilmeye çalışılmalıdır.
  • yanlış eğitime son
  • Bu ülkenin yakın vadede önce Akp'den kurtulması gerekir...Çünkü malum 2007 de cumhurbaşkanlığı seçimi var ve bu meclisle RTE cumhurbaşkanı olur... Eğitim mi? RTE kafasına göre adamları alır üniversitelerin başına koyar! İşsizlik mi? Yerini sağlamlaştıran Akp ve aynı düşünce sistemi kadrolaşması büyük bir ivme kazanır... Önce şu yakın tehlikeden kurtulursak gerisinin geleceğini umuyorum!
  • ahlak kardeşim ahlak! her konuda yada etikmi ne işte o
  • su sorunu
  • su israfından vazgeçersek su sorunumuz pek olmaz. ama biz bu kafayla daha çok baraj kuruturuz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.