Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (1011. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.017
Cevap
236
Favori
706.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10091010101110121013
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bilgisayarım için:

    Termal macun
    15.6" 40 pin ekran
    Batarya
    Wifi kartı
    Soğutucu

    Bu beş ürüne ihtiyacım var. İnternetten sipariş edeceğim. Daha önce kullandığınız, güvendiğiniz ürünleri önerebilir misiniz?
    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapdos93 -- 30 Mart 2020; 17:28:1 >
  • Batarya işini çözebilen var mı arkadaşlar?
    En azından ofis işlerinde 4-5 saat dayanabilecek bir batarya modeli yok mu?
    Acaba yedek batarya alsak şarj edebileceğimiz bir ünite bulmak mümkün mü?

    SSD ve 8 gb ram ile hala 2020 de çok iyi bir akıcılıkla çalışıyor ama laptop felsefesine ters olarak priz aramak prizden ayrılamamak çok kötü ya.
    Sırf batarya olayı yüzünden yeni bir notebook düşünmekteyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zapdos93

    Merhabalar, bilgisayarım için:

    Termal macun
    15.6" 40 pin ekran
    Batarya
    Wifi kartı
    Soğutucu

    Bu beş ürüne ihtiyacım var. İnternetten sipariş edeceğim. Daha önce kullandığınız, güvendiğiniz ürünleri önerebilir misiniz?
    Teşekkür ederim.
    Ekran banada lazım hocam alırsan banaDa yazar mısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • optikzom O kullanıcısına yanıt
    https://urun.n11.com/ekran/asus-x550jk-xo012d-k555lb-xo475t-uyumlu-led-lcd-ekran-P386914247

    Hocam ben bunu sipariş ettim, ürün henüz elime geçmedi. Ekranın arkasındaki pin sayısını tek tek sayın, benimki 40 pin idi. Ve soketin girişinin yeri de önemli. Kendi ekranınızın arkasının fotosunu çekin, aynı yerde olanı tercih edin. Ve tabi asus-x550jk-xo012d ile uyumlu olsun.
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    H serisi işlemciyle 4-5 saat hayal olur maalesef. U serisi olsa 7 saat alırdınız yeni bataryayla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gordon_shumway -- 7 Nisan 2020; 3:0:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. 2015 ocak ayından beri bu cihazı kullanıyorum. Boğazına çöktüm desem abartmam. Üniversite yıllarımda sabaha kadar oyun oynardım. tabi gözüm gibi baktığım için hiç arıza kasma donma ısınma gibi sorunlar yaşamadım.
    Öncelikle size tavsiyem cihazın bakımını yapmayı öğrenin. En iyi bilgisayarcı bile en amatör kullanıcı kadar özenmez cihazın bakımına.
    İlk olarak bu cihazı aldıktan kısa bir süre sonra samsung 850 evo ssd takviyesi yaptım. Tabi alan yetersizliğinden muzdarip olup hemen bi 9mm hdd caddy ile hdd eklemesi yaptım. Cihazın kendi hdd si ve 2 adet wd hdd ile kullandım gözlemledim ve net olarak şunu söyleyebilirim. CİHAZA HDD TAKMAYIN. sistemde sadece ssd olsun. Harici hdd takın ve ya ssd nizi satıp daha geniş kapasitelisini alın. Siz hdd yi kullanmasanız bile sistemi hantallaştırıyor. Vay efendim ne alakası var diyenler olacak alakası var efendim. En basitinden pc o diske periyodik bakım ve virüs tarama yapıyor. Boot süresini de yakkaşık 8-10 sn uzatıyor. Hdd nizi sökün macbook performansı yakalayın. İkinci olarak bu bizim cihaza özgü değil genel geçer bir bilgidir. Diskinizin en azından %15 i boş kalsın. İnternette "over provisioning" araması yaparak gerekli teknik bilgiyi alabilirsiniz.
    Eğer cihazınızın pili benimki gibi uzun süre kullanım dışı kalmışsa bios piline çok yüklenmişsiniz demektir. Bios piliniz çok çabuk bitecektir. Belirtileri nettir. Cihazı fişe takar takmaz açılıyorsa ve cihazı fişe takmadan bekletip daha sonra açtığınızda tarih saat ayarları kafayı yemiş halde oluyorsa bios piliniz bitmiş demektir. Bios pili değişimi aslında basit bir işlem fakat bizim cihaz tepeden açıldığı için anakartı söküp öbür yüzüne ulaşmanız gerekiyor. Halbuki altta kapak olsa her iki vidalık iş.
    Pinge tahammülüm olmadığı için hep modeme kabloyla bağlıydım fakat kullanım amacı oyundan ziyade iş odaklı evrilince wireless alıcı sinirimi bozdu. İnternetten bir siteden intel ac 7260hmw wifi kartı sipariş ettim fakat biri kırık diğeri de arızalı gelince tepem attı şimdilik kart değişimini erteledim.
    Batarya konusuna gelinceeee batarya konusunda kimse bilgi paylaşmamış bunun tipi güzel bunun tadı güzel ben bunu aldım siz de bunu alın tarzı paylaşımlar var kimse kimseye yardımcı olmamış ben size yardımcı olayım. Batarya satın almak istediğinizde üç seçeneğiniz var. Orijinal, 1.kalite muadil ve markası türkçe kelimeler olanlar. Orijinal alacak babayiğit varsa 100-120$ bana koymaz diyorsa asus yetkili servisi arayıp sipariş verebilir. Markası türkçe olanlar var. Ben bunlardan bir defa gayet samimi duygularla alışveriş yaptım. Çok beklentim yoktu ama en azından bir yıl götürsün istedim çok şey istemedim bence. Marka retro, direkt kendi sitesinden sipariş verdim. Bataryayı satıcının tavsiye ettiği gibi şarj ettim ve kullandım. Kullandıkça açılır dedikleri batarya ilk gün dedikleri gibi %8 kapasite artışı yaptı fakat sonraki 4 gün giderek artan hızda kapasite kaybetti. Totalde kapasitesinin %14 ünü kaybedince bırakın bir yılı bir ay dayanmayacağını anlayıp iade ettim. Belki bana denk gelmiştir ama bu konuda benim tecrübem budur, tek amacım tecrübelerimden faydalanmanızı istememdir. Elimizde kalan tek mantıklı seçenek 1.kalite muadil ürün siparişi veremeden karantina dönemine girdiğimiz için bu konu hakkında size bilgi veremiyorum. Umarım en kısa zamanda hepimiz normal hayatımıza döneriz de ben de bu bataryadan alıp test edip size sonuçları iletebilirim. Sağlıklı günler dilerim hepinize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gordon_shumway -- 7 Nisan 2020; 3:57:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • gordon_shumway G kullanıcısına yanıt
    Evet ne yazıkki haklısınız
    Benim de üniversite yıllarım boyunca bu bilgisayar gayet iyi bir şekilde iş gördü.Bu afet olmasaydı yazın mezun olacaktık da neyse sağlık olsun.
    Son bir yıldır felan artık oyun da oynamıyorum internette araştırma-netflix vs dizi,film izleme-word,excel,powerpoint kullanımı gibi basit işler yaptığım için sanırım bi 5 sene daha götürecektir ama staj yaptığım sıralar özellikle batarya, taşınabilirlik ve ekran yüzünden değiştirme zamanının geldiğini anladım.Gün içinde sürekli priz aramak,hareket halinde iken bilgisayara ihtiyacın olması ve pilin sadece maksimum 2 saat gitmesi can sıkıcı (orjinal 3 sene önce serviste değişti). adaptör ile birlikte 3 kg ya yakın bir ağırlık olması da insanı yoruyor ki güncel ultrabooklar bunun 1/3 ü ağırlığında.Ekran konusu da evde hep monitöre bağlı olduğum için ekranın ne kadar kötü olduğunu umursamıyordum ancak evden günlerce uzakta kalınca ister istemez film,belgesel izlemek istediğinde piksel piksel görüntü canımı sıktı (evde 1440-940 lcd bir monitörüm var yaklaşık 11 yıllık felan ama fersah fersah görüntüsü daha iyi)

    Açıkcası işe başladığım zaman ilk yapacağım iş bu bilgisayarı değiştirmek olucak,muhtemelen de bunu aileme bırakırım ki ssd-8 gb konfigrasyonu ile uzun yıllar götürecektir.

    Mesela aklımda şöyle bir cihaz almak var https://www.asus.com/Laptops/ASUS-ZenBook-14-UX433FAC/
    (İ5/8 gb/512 ssd) türkiyede yok ancak almanya dan birisi benim için getirebilir.Fiyatı da 800 Euro civarlarında seyrediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crazy Goat -- 7 Nisan 2020; 11:25:49 >




  • 5 yıldır sahibi olduğum x550j laptopumu dün Aida64'te 98-99 dereceleri görmesi üzerine açtım. Ekran hariç tüm parçalarını söktüm, fön makinası ile tozu toprağı arındırdım sonrasında ıslak mendil ile neyi var neyi yok sildim. Yapışkanlığını yitiren fan bandını siyah bant tutturup yine yapıştırdım fana. Sonrasında MX-4 termal macun ile işlemci ve ekran kartını macunladım. Herşeyi kapattım ve Aida64'ü açtım ama yine 95'leri geçti makina.

    Bu doğal birşey mi arkadaşlar? Chrome vs. kullanımında 45-50 derecelerde makina ama Aida64'te stres testinde CPU 95'lere yaklaşık 3-4 dakikada ulaşıyor.

    Bir de elimde 2010'da aldığım Dell Inspiron 1545 laptop var ve köşede duruyor. Şuan elimdeki Asus x550j ile ekranlarını değiştirebilir miyim, uyumlu olur mu? Bunu bilgim olmadığı için soruyorum ve merak ettiğim diğer birşey de bu iki laptoptan hangisinin ekranı daha iyi?

    Şimdiden teşekkür ediyorum.




  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Ekran değişimi ile ilgili bir tecrübem yok. Fanın siyah bantlarını söktükten sonra çift taraflı bantla yapıştırmıştım hava kaçırma vs. olursa performans düşer. Güç ayarlarını yapılandırdınız mı? Windows 8.1 mi 10 mu kullanıyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şarj aletini orijinal 2.el olarak uygun fiyata malum sitelerde bulabilirsiniz. Batarya olarak da Orjinal diye satılanlar Alfa ya da Salman Bilgisayar gibi yerlerde bulunabilir
  • gordon_shumway G kullanıcısına yanıt
    Fanın orj bandı yapışkan özelliğini bayağı yitirmişti. Ben yine de aynı orj banda arkadan birkaç yerine siyah bant yapıştırıp tekrar tutturdum fana. Acaba yine söküp tüm fanı "siyah izole bant" ile tekrar mı yapıştırsam bilemiyorum.
    Güç ayarlarını yapılandırmadım bu konuda bilgim yok. Windows 10 kullanıyorum. Mesajınız için teşekkür ederim bu arada.
  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Fanın devir hızında sorun olmasın. Notebook Fan Control programı ile %100'e alın fan hızını öyle bir deneyin. Güç seçeneklerinden en yüksek işlemci durumunu %99'a ayarlayın. Turbo modu kapatır bu. Bir de Intel XTU veya Throttle Stop ile undervolt yapın işlemciye.

    Ekranların pinleri ve girişleri farklı olabiliyor. Bu modelde 30 pin edp çıkışı gözüküyor. Dell Inspiron 1545'te 40 pin lvds var sanırım. Bu durumda uyumlu olmayacaktır.
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, hepsini deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmyyyymmm

    5 yıldır sahibi olduğum x550j laptopumu dün Aida64'te 98-99 dereceleri görmesi üzerine açtım. Ekran hariç tüm parçalarını söktüm, fön makinası ile tozu toprağı arındırdım sonrasında ıslak mendil ile neyi var neyi yok sildim. Yapışkanlığını yitiren fan bandını siyah bant tutturup yine yapıştırdım fana. Sonrasında MX-4 termal macun ile işlemci ve ekran kartını macunladım. Herşeyi kapattım ve Aida64'ü açtım ama yine 95'leri geçti makina.

    Bu doğal birşey mi arkadaşlar? Chrome vs. kullanımında 45-50 derecelerde makina ama Aida64'te stres testinde CPU 95'lere yaklaşık 3-4 dakikada ulaşıyor.

    Bir de elimde 2010'da aldığım Dell Inspiron 1545 laptop var ve köşede duruyor. Şuan elimdeki Asus x550j ile ekranlarını değiştirebilir miyim, uyumlu olur mu? Bunu bilgim olmadığı için soruyorum ve merak ettiğim diğer birşey de bu iki laptoptan hangisinin ekranı daha iyi?

    Şimdiden teşekkür ediyorum.
    Benimde oyunda cpu %50 ısı 95-98 derecelere çıkıyor GPU da sorun yok termal macun aldım bende deneyeceğim bakalım. Fanım pc açılırken çok ses yapıyor fandan da şüpheleniyorum ama gpu da sorun yok.

    Bu arada yan sanayi batarya ike ikinci yılım 2-3 saat götürüyor genelde fişte kullanıyorum bir sorunu yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Hocam yılların X550Jk kullanıcıs olarak bu yöntemi bana tavsiye den arkadaşa binlerce teşekkür etmiştim çevremdeki her insana ve bu konuda da birçok kişiye tavsiye ettiğim bir yöntem var.

    1. Si VE EN ÖNEMLİSİ klavyenin altındaki şeffaf plastiği tamamen sökün, ya da sadece fan kısmına gelen kısmı kesin. Bunun sebebi bilgisayarın kasasında yeterince hava alacak ızgaralar yok. Siz bu plastiği söktüğünüzde fan direkt olarak klavyeden deli gibi hava çekecek , hem bilgisayarınız hem de WASD bölgesi klima takmış gibi püfür püfür esecek . Korkmayın birşey olur diye 3 senedir bu şekilde tamamen plastiksiz kullanıyorum. Sökmeden önce ısı değerlerim 95 altına hiç inmezdi. Şimdi 75 i geçirmek için özel bir çaba sarfetmek gerekiyor.

    2. Fanınızı bi kontrol edin, temizlerken fanı tamamen söküp üstündeki metal plakayı, perçinlerinden kesip ayırın. Arından fan pervanesini yukarı soğru çekin çıkar hemen. Pervaneyi suya sokmakta bir sakınca yok iyice temizleyip kurulayın. Pervanenin yuvasını da kabaca yumuşak bir fırça ile tozunu alın. Ardından ortadaki fan pervanesi milinin girdiği deliğe 1 damla makine yağı(şu heryerde 3 tl ye satılan şeffaf avuç içi kadar olan yağlar) veya Wd-40 sıkın sonra plakayı yerine tutturup Hızlı yapıştırıcı(502 tavsiyemdir) ile perçin yerlerine küçük 1 damla damlatıp sabitleyin bilgisayarı toplamaya başlayın.

    Benim bilgisayarım açıldıktan 1-2 dakika sonra fan çalıştırıyor. Windows boot edilip opera/chrome açana kadar fan 1 mm bile oynamıyor yerinden sonra kendi kendine aheste aheste dönüyor.

    3. Cidden çok koyu/katı yani viskozitesi düşük bir termal macun kullanın. Laptop işlemcilerinin yüzü ayna gibi pürüzsüz olduğu için soğutucu plakayı vidalayınca çok sıvı macunlar işlemci üzerinde kalmayıp hepsi kenarlara doğru akıyor sıktığınız macun hiçbir işe yaramıyor. Ben Thermaltake Tg-4 kullanıyorum piyasadaki en koyu macunlardan biri olmasına rağmen hâlâ büyük bir kısmı kenarlara akıyor. Küçük olduğuna aldırmayın 2 senedir 4 defa temizlik yaptım hâlâ 2-3 kullanımlık var.
    Öneri olarak bildiğim en koyu macun CoolerMaster MasterGel adında elmas partiküllü felan değişik bi ismi vardı tam bu laptop için bir macun aşırı koyu silikon gibi yapışıyor işlemcinin üstüne akma felan yapmıyor. Ben aldığımda bütçem kısıtlı diye tg4 almıştım.

    Extra olarak ben anakartı yine yumuşak bir fırça ile soketler öncelikli olmak üzere kabaca bir fırçalarım bi etkisi olmasa da temiz dursun diye. Siz yapmasanız da olur.
    Ben bu işlemleri her 6 ayda bir yapıyorum yine siz yılda 1 defa yapsanız sıkıntı olmaz.


    Bunları tek tek yapın sonra bakın bakalım şu ısı değerlerine 85 üstü görürseniz atayım kendimi balkondan aşşağıya

    Ek: yapıp uygulayanlar, sonuçtan memnun kalanlar mesajı beğenip öne çıkarırsa sevinirim. Her ısı sorunu yaşayanlara bu uzun anlatımı yapmak uzun sürüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 10 Nisan 2020; 9:45:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • X550J Kullanıcısı olarak WIFI kopma sorununu bir türlü çözemedim. Ne zaman torrent veya jdonwloader ile bir şey indirmeye kalksam 10-15 dk sonra wifi bağlantısını kopmuş buluyorum. Bu sorunu yaşayan var mı?
  • Hana-MicHi__ kullanıcısına yanıt
    Kendi wifi kartı çok kötü .herkes bu Bilgisayar aldığından beri bu durumdan şikayetçi. Wifi kartını değiştirmekten başka kesin bir çözümü yok diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam PC'yi 2 gün arayla ikinci defa açmak için bahane arıyordum şimdi sizin bu yöntemleri de denemek için tekrar açacağım. :)
    1- Klavye şeffaf plastik olayı çok mantıklı onu sökeceğim.
    2- Fanı fön makinesiyle iyice temizlemiştim zaten ama yine yapacağım. Bu arada hocam fan için bant olayını nasıl çözdünüz? Benim fanın orj bandı yapışkanlığını yitirmiş bayağı acaba onu çöpe atıp siyah bant ile mi tuttursam? Bir sıkıntı olur mu?
    3- Termal macun olarak 8gr Arctic MX-4 almıştım. Onu sürdüm ama yine tekrardan değiştireceğim termal macunu.

    Başka önerileriniz varsa PC'yi açmadan önce onları da yapayım, çok teşekkür ederim bu bilgileri verdiğiniz için. Artınızı verdim :)
  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Bant olarak çok güçlü ve kurumayan bir şey olması lazım malum hem ısıya hem havaya hem de kuruluğa maruz kalıyor ,sıradan bir bant hemen çürüyor.

    İnce çift taraflı akrilik bant kullanabilirsiniz, çift taraflı olmasına dikkat etmeyin üzerindeki kaplamayı sökmezseniz normal bant gibi kullanılır.
    Akrilik bant çok güçlü, bir yapıştımı daha çıkarması zor. Isı olarak güçlendirilmiş banttan bi farkı yok.

    2. Bir seçenek olarak DuckTape kullanabilirsiniz şu güçlendirilmiş gri olan bantlar. Ortalama ömürleri var ama plastik bant işte ısıya bir katkısı yok sadece fandan gelen havayı soğutucu yapraklara yönlendiriyor.

    Hiç dayanıklı olmasa da ısı açısından baya avantajlı olan alüminyum şerit bant da kullanabilirsiniz ama dediğim gibi çok dayanıksız 3-5 ay sonra yapışkanlığı tamamen gidiyor bildiğin alüminyum folyo sarmış gibi kalıyor.

    Tercih size kalmış
    Uzun ömürlü olsun dersen akrilik bant , zaten düzenli olarak temizliyorum dersen ducktape , yok ben bilgisayarı iliğine kemiğine kadar kullanırım hiç ısınmasın gerekirse her ay temizlerim dersen alüminyum bant.

    Macun olarak daha önce Mx-4 ü gerçek olarak hiç görmedim Viskozitesi nasıl bilmiyorum. Ama kıvamı koyuysa laptop için uygun olur. Koyuluktan kastım tıpkı cam kenarlarına çekilen tüp silikonlar gibi düşünün hatta bıraz daha koyu halini. Buna yakın kıvamdaysa idealdir ama çok sıvıysa üstüne bastınmı akıp gidecek gibiyse MasterGel Pro ya bakmanı tavsiye ederim.

    Bir tüyo olarak: eğer macunun yeterli kıvamdaysa bilgisayarı 2. Defa söktüğünde işlemci üzerinde sulanma gibi şeyler var mı , sıktığın macun ne kadar taşmış işlemci üzerinde yeterli miktarda var mı ? Eğer sıvılaşma varsa hiç kullanma derim varlığıyla yokluğu bir olur neredeyse. Zaten sıvılaşma varsa macunun çok büyük kısmı kenarlara akmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 10 Nisan 2020; 12:44:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim bilgisayarın klavyeye camsil sıkmam sebebiyle bozuldu bende klavyeyi temizleyeyim derken üst panelden ayırdım bir daha da birleştiremedim aldırmayın böyle göründüğüne yenisi yolda

    Bilgisayarın tuşuna basılıp açılmasdan itibaren Stress testin ilk saniyelerine kadar fan hiç çalışmadı tamamen duruyordu.

    Üstünün tamamen açık olmasıyla o klavyedeki plastiği sökmende bi fark yok yani seninkinin üstü açık o yüzden soğuk demeyin klavye varken de bu şekildeydi.

    Güç yönetimi Yüksek performans profilinde. İntel ayarları da alınabilecek en yüksek düzeyde. Yani max kullanım %100 turbo boost 3.3 ghz açık


    Bütün bunlara rağmen buyrun bu dediğim işlemlerin tamamı uygulanmış haliyle X550Jk Stress test.


    70° üstüne çıkamadı ve bu durumda fan %100 çalışmadı genelde %80 felandı sesinden belliydi.

    Test biter bitmez 10 saniye içinde 69 dereceden 45 dereceye düştü dikkatinizi çekerim.
     Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu

     Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu

     Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu

     Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 10 Nisan 2020; 13:13:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 10091010101110121013
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.