Şimdi Ara

Esaretin bedeli film miymiş be !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdiye kadar gerek hapishane filmi olsun gerek normal film tavsiye olsun hep esaretin bedelini en ön sıralara koyardım. Ama son 2-3 gündür izlediğim filmler benim fikrimi değiştirmemi sağladı. Şimdilik 2 tane film tavsiyesi paylaşıyorum, bu filmleri izledikten sonra benim gibi düşünenlerin fikri değişecektir. Gece gece iyi gider.

    Le Trou - Delik

     Esaretin bedeli film miymiş be !!


    José Giovanni'nin romanından uyarlanan ve J.P. Melville tarafından o güne dek yapılmış en iyi Fransız filmlerinden biri olan yapım, hapishane üzerine yapılmış en etkileyici dramlardan biri. Filmde, karısını yaraladığı için birinci derecede cinayete teşebbüs suçundan yargılanmakta olan Claude Gaspard adlı bir mahkum, hapishane içerisinde başka bir hücreye sevk edilir. Yeni hücre arkadaşları hemen sıcak ilişkiler kuran Gaspard, uzun zamandır kaçma planı yaptıklarını öğrenir.

    Papillon - Kelebek

     Esaretin bedeli film miymiş be !!


    Henri Channiere'nin romanından uyarlanan bu film ihtilalden sonra hapis cezasına çarptırılan bir grup Fransız mahkumun yaşadıklarını anlatan etkileyici ve dram yüklü bir macera. Fransız Guyana'sındaki kaçışı olmayan bir adada ki hapishaneye gönderilen kelebek lakaplı Henri "Papillion" Charriere (Steve Mcqueen) sürekli olarak kaçmaya çalışmaktadır ve bu çabaları başarısız olur. Oda bundan asla vazgeçmeyecektir. Burada tanıştığı Louis Depo (Dustin Hoffman)'la oluşan dostluklarıyla birlikte onunda yardımını alan Henri hapishanenin vahşi kurallarına karşı daha büyük bir azimle mücadelesine devam eder.







  • ben izledim bu filmleri. çok güzel filmler. ama fikrim değişmedi doğrusu. Esaretin bedeli çok başka.
  • hocam esaretin bedelindeki o boklu borudan geçmesi bile süperdir
  • Konu troll kokuyor başlıktan belli.
  • Konuyu açan arkadaşa katılıyorum.

    Esaretin Bedeli abartılıyor.İlk sıraya layık bir film değil !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Anderson

    ben izledim bu filmleri. çok güzel filmler. ama fikrim değişmedi doğrusu. Esaretin bedeli çok başka.

    +1 en sevdiğim film esaretin bedeli
  • Önerilen 2 filmi de izledim. Her ikisi de güzel filmler. Fakat Le Trou - Delik 1-2 gömlek geride kalır. Kelebek için diyeceğim yok . Mükemmel bir filmdir ama Esaretin Bedelini sollayacak kadar değil. Bence ikisi denk filmlerdir.
  • alcatraz'dan kaçış filmini izleyin esaretin bedelinden soğursunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

    alcatraz'dan kaçış filmini izleyin esaretin bedelinden soğursunuz

    Escape from alcatraz filmini izlemiş biri olarak The shawshank redemption her türlü daha iyi bir filmdir bana göre.
  • Esaretin bedeli bir kaçışdan daha fazlasını içeriyor filmde bir çok detay var delik filmi bu konuda biraz geride
    Kelebek filmine gelecek olursak bence esaretin bedeliyle yarışır
  • Papillon filmini daha dün izledim hayran kaldım resmen.Çekildiği yıla bakarsak olağanüstü.
  • Esaretin Bedelinin bende abartildigini dusunuyorum ama o film sadece hapisden kacis filmi degil. O gozle bakmamak gerek, Esaretin Bedeli de Le Trou da kaliteli filmler.(Papillonu daha izlemedim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 8 Eylül 2014; 2:43:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahsettğiniz flimler için kimse kötü diyemez ama esaretin bedeli ile kıyaslamak biraz abes kaçıyor bence.
  • THE SHAWSHANK REDEMPTION abartılıyor denecek son filmdir. Abartılan film görmek istiyorsanız, bu filmin hemen altındaki filmlere bakmanız yeterli olacaktır.

    Artık insanlar da öyle bir psikoloji olmuş ki film başlamadan önce "görelim bakalım neymiş şu abarttıkları şey" diyerek izlemeye başlıyorlar. Bittiğinde de "bu film miymiş yeaaa" oluyorlar. Yav geç bunları, sen öyle izlersen zaten çekilmiş ve çekilecek kısaca güzel olabilecek en güzel filmi getir karşına yine bu film miymiş dersin.
  • Esaretin Bedeli filmini hapishane temalı bir film olarak değerlendirmek bana göre çok yanliş.
    Bu yüzden ;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatar.Aang -- 8 Eylül 2014; 13:12:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Detective W.

    THE SHAWSHANK REDEMPTION abartılıyor denecek son filmdir. Abartılan film görmek istiyorsanız, bu filmin hemen altındaki filmlere bakmanız yeterli olacaktır.

    Artık insanlar da öyle bir psikoloji olmuş ki film başlamadan önce "görelim bakalım neymiş şu abarttıkları şey" diyerek izlemeye başlıyorlar. Bittiğinde de "bu film miymiş yeaaa" oluyorlar. Yav geç bunları, sen öyle izlersen zaten çekilmiş ve çekilecek kısaca güzel olabilecek en güzel filmi getir karşına yine bu film miymiş dersin.

    Katılmıyorum. Filmden sonra "dikkatli" düşününce önyargının vereceğin puana hiç etkisi olmuyor.
    quote:

    THE SHAWSHANK REDEMPTION abartılıyor denecek son filmdir.
    demişsiniz. Bana göre de The Godfather öyledir fakat siz The Godfather için benimle aynı fikirde misiniz? Muhtemelen hayır. Filmin abartıldığını düşünenlere alev püskürmüşsün adeta.




  • çoğu sevdiğim filmde ya girişi çok sıkar, ya ortalarda gereksiz şeyler çok vardır yahut herşeyini beğenirsiniz müziğini, görüntüleri, oyunculukları fakat bir bakmışınız ki film bitmiş final denilen bir şeyi yokmuş yahut saçmasapan bir sonla bitmiştir.
    işte herşeyiyle güzel olan bir film! özellikle son sahnesinde dehşet güzellikteki kumsal, morgan freeman'ın gelmesi ve o kadar parasına rağmen eski bir tekne alıp tekrar kendisinin yenileme fikriyle beni benden alan finali.

    filmi güzel yapan şeyin efektler olmadığını ispatlayan, 1994 yapımı süper film.
  • Poor Gaspard..
  • last_uk kullanıcısına yanıt
    evet, aynen öyle. aman linç edilmeyelim.
  • Bir film değerlendirilirken konusuna bakılmaz tek olarak, oyuncuların rollerini hakkını vermesi, müziği, yönetmenin çekimi, kurgusu ve bundan sonraki ince detaylar(kıyafetler, makyajlar, mekanlar,efekler)..

    Sıra geldi insanların filmlerden ne beklediklerine.Bazıları oyuncusu için, bazıları çekimi için, bazıları konusu için izler. Sinama bölümünde yıllardır takılarım ama fazla yazmam, gel gör ki sinema bölümünde, sinemayı sadece izleyerek veya çok film izleyip farklı görülme çabasında olan çok kişi var.

    Acaba imbd filmlerinde eminim bu filmde ne vardı ki bu kadar yüksek puan almış diyorsunuzdur. Bütün olarak ele alırsan eminim bi yerlerinde hakkını verdiği için üst sıralardadır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.