Şimdi Ara

Devlet özelleştirme işinde çok haklı, neden mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
8.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    Koskoca ülkenin iletişim altyapısına sahip olan şirketi elin gevuruna satacaksın ve sonra da millet menfaatinden söz edeceksin! Söz konusu olan para değil. Bu kararı alan adamda 10 yaşındaki çocuğun stratejik aklı yoktur. Aslında vardır ama niyet başka, bilen biliyor.

    Gelişmiş (ya da gelişmeyi kafaya koymuş) ülkelerde bu gibi kurumlar değil zarar etmek, iflasın eşiğine gelse bile devlet desteği ile kurtarılır. Örneğin zamanında Kia otomobil firması iflas etmek üzereyken devlet baskısıyla yine bir Kore firması tarafından satın alınıp yaşatılıyor. Bugün iki firmanın geldiği nokta göz kamaştırıcı. Amerikada şirket kurtarma paketlerine trilyon dolarlar dökülüyor çünkü herifler uzun vadeli kalkınma düşünüyor. Bizde ise tam tersi. Söz konusu paraysa gerisi teferruat.

    zaten bizde özelleştirilenler kar eden kurumlar ,işte kafaların almadığı da bu ,hadi zarar edenleri özelleştirirsin ve ne yapalım zarar ediyordu diyebilirsin ,peki ama kar edenler niye özelleşiyor ?




  • Hemen nasıl siyasete çektiniz arkadaş kafa bi oraya çalışıyor sizin de başka yere çalışmıyor zaten, çalışsa bu halde olmazdınız. :)

    Benim kendi ülkem olsa devlet kontrol mekanızmasını sağlayacak kurumlar ve stratejik kurumlar hariç ekonomiden devletin elini ayağını tamamiyle çekerim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 4 Eylül 2014; 7:57:12 >
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Tolga kardeş iyi de bu işi siyasiler yapıyor ise nereye çekelim :)

    bu arada kullanıcı adını niye değiştirdin ,bizden kurtulmak için ise bu biraz zor :))
  • Kullanıcı adım değişeli bir kaç ay oldu.

    Zaten kayıt olduğumdan beri ilk kez değiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Öncelikle merhabalar.. Birazdan anlatacağım çoğu şey direkt bahsedeceğim fabrika çalışanlarından duyduğum şeylerdir. Birazcıkta kendi görüşümü katacağım.

    Öncelikle insanlarımız sürekli devletin fabrikaları ve işletmeleri özelleştirmesinden yakınıyor. Bende ilk zamanlar bu işin sonunun kötüye gideceğini düşünürdüm ama işin içine biraz daha girince öyle olmadığını anladım.

    2 hafta önce Doğu bölgesinde bir şeker fabrikasına gittim işim gereği. Fabrikada tamı tamına 1253 kişi çalışıyor ve bu fabrika 1 sene içinde 2000 ton şeker üretme kapasitesine sahip. Bahsettiğim fabrika geçen sene azımsanamayacak kadar zarar etmiş ve bütün bu zarar hazineden alınan paralar ile kapatılmış. Ondan önceki senelerde de fazla kara geçtiği söylenemez ve zarar ettiği her senenin yükü vatandaşın üzerine bindirilmiş. Dolaylı da olsa gerek vergi ile gerek ÖTV ile hiç fark etmez bir şekilde bizim sırtımıza bunların yükü bindirilmiş.

    Aynı işi yapan bir diğer fabrikada ise 350 işçi çalışıyor. Bu fabrika 6 sene önce özelleştirilmiş ve devlet elinden çıkartılmış. Bahsi geçen bu firma senede tam 20.000 ton şeker üretiyor ve bunun yanında çikolata, lokum vs. gibi şeker ürünlerini de üretebiliyor. Hemde sadece 350 işçi ile.

    Devlet bünyesindeki fabrikada ise herkes yandaşlarını getirip işin içine sokmuş durumda. En düşük işçi maaşı 2.500TL. Adamlar kafasına esmediği zaman gelmiyor, ya da gelip kartını okutup gidiyor. Gitmeyen de içeride aheste aheste çalışıyor, sigara içiyor, çay içiyor, zaman öldürüyor. Bu kadar fazla işçi ile bu işin yapılmasının ne gereği var Allah aşkına ? Devlet bu fabrikayı bugün özelleştirse hatta 1TL'ye satsa dahi kara geçiyor bence. Özelleştirdiği firmadan hem vergi alacak hem sigortalar için ödeme alacak, hem sattığı arsanın bedelini alacak. Ki zaten özelleştirilen her yerde 5 sene sınırı da var, unutmamak gerek.

    Velhasıl kelam demem o ki bence özelleştirmeler devam etmeli. Ne demişti Amerika Devlet Başkanı zamanında ; "...Bu ülkeyi kalkındırmak için sırtımızdaki kamburları atmalıyız."

    İşte bizim ülkemizin kamburları da bunlardır ve bir an önce devlet üzerinden atılmalıdır. Devlet üreten değil, denetleyendir. Teşvik edendir.

    Okuduğunuz için teşekkürler. İyi forumlar...

    bir çok kişi aynı şeyi söylüyor dediğinin aynısını fakat hepiniz yanlışssınız.O 350 işçinin çalışma koşullarınıda inceleseydin keşke nasıl süründüklerini ne şartlarda çalıştıklarını he birde geriye kalan 1100 kişi nin aile durumuna baksaydın 4400 kişi ailecek nasıl sürünüyorlar baksaydın devlet fabrikalarının başına genel müdür bakanların yada tanıdıkların oğulları yeğenleri geçiyor devlet fabrikayı doğru düzgün işletemiyyor özel sektördeki iş adamları paraya boğuyorlar 3-4 insanı yüzbinlerce işçi ailesi türkiyede sürünüyor yemişim yıllık şeker üretimini doğru düzgün işletilse ne bir aile aç kalır ne zarar eder ama bunu bile göremeyecek kadar körsünüz




  • dünyadaki genel gidişi izle bütün ülkelerde aynı şeyi yapıyorlar

    önce politikacıları etkileyerek büyük kurumları zarar eder hale getirirler daha sonra da bunları satın diye baskı yaparlar ve büyük bir tröst gelir satın alır

    bazen yerliye de satıldığı olsa da bu aldatıcıdır, koç a ya da sabancıya da satsan bir gün bütün fabrikaların kitlerin yabancı eline geçecektir sistem bu şekilde kurulmuş gözümüzü açıp satmamamız gerekir ama onun için de bağımsız bir ülke olman lazım

    türkiyenin başında ben istanbulun imamıyım diyen ( belediye başkanlığı zamanında ) bir cumhurbaşkanı var
  • Devlet yönetimindeki işletmelerin verimliliği düşükse tek çözüm satmak mıdır?
    Hadi canım, gidin daha iyi bahaneler bulun öyle gelin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber


    Hemen nasıl siyasete çektiniz arkadaş kafa bi oraya çalışıyor sizin de başka yere çalışmıyor zaten, çalışsa bu halde olmazdınız. :)

    Benim kendi ülkem olsa devlet kontrol mekanızmasını sağlayacak kurumlar ve stratejik kurumlar hariç ekonomiden devletin elini ayağını tamamiyle çekerim..

    İmzamı atarım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.