Şimdi Ara

4 Mbite çıkabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerlerim şu şekilde. Ama speedtest'te hızım tam 2.00 mbit. Normal indirmelerde de 240-250 falan oluyor. Ttnet fiber nerede'den sorgulatınca bana ultra dedi, türk telekomdan sorgulatınca 3mbit desteklenmektedir dedi. Yandaki evi seçiyorum 4 mbit diyor. Hızımı 4 mbite çıkarabilir miyim?

     4 Mbite çıkabilir miyim?
     4 Mbite çıkabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukan733 -- 26 Ağustos 2014; 11:21:09 >



  • Benim eski değerlerimle nerdeyse aynı hat zayıflaman 48 teorik olarak santrale 2.5km mesafedesin 4mbps'ye çıkarmı çıkmasına çıkar ama çok zor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emo5313

    Benim eski değerlerimle nerdeyse aynı hat zayıflaman 48 teorik olarak santrale 2.5km mesafedesin 4mbps'ye çıkarmı çıkmasına çıkar ama çok zor..

    Peki 3 mbit sorun yaratır mı?
  • Az önce 10 dklık falan bir internet kesintisi oldu. Şimdi baktığımda hızım 1.80 mbit olmuş. 2 mbit internetle hd videolar sorunsuz ucu ucuna izlenirken şuan biraz takılıyor. Ttnet'i arayacağım birazdan. 3 mbite çıkmasını isteyeceğim. 3-4 ay kadar önce kafalarına göre hızımı 30kb/sn ye düşürmüşlerdi. Arayınca 2.60 yapmışlardı. Sonra 1'e düşürdüler, aradım 2 yaptılar. Kafalarına göre hız üzerinde oynuyorlar, sebebi ne olabilir ki?
  • bu zamanda bu halde olması gercekten cok yazık dıyorum, ttnet e yazıklar olsun
  • Ben modeme gelen hızı 2013 yılında 999 kbps gördüğüm için hiç şaşırmadım. Hattınız şu anda tam 2 Mbps destekliyor ve bunu da ucu ucuna kullanıyorsunuz. Saha dolabında bütün boş portları tek tek deneyip bakıp en yüksek olana takmak lazım ama görevli o kadar uğraşır mı bilmiyorum. Siz Türk Telekoma arıza kaydı bırakın hattım çok kötü deyin ve görevli isteyin. Adamla da iyi anlaşırsanız saha dolabında sizin için biraz uğraşabilir.
  • Hat değerlerin çok kötü. Koyduğun değerler ile zaten kopma olması kaçınılmaz.
    Bulunduğunuz yerde internet kullanıcısı çoksa bir süre sonra yenip tip saha dolabı gelir.
    O zaman istediğiniz hızda alabilirsiniz.
    Mevcut değerler ile 1.5Mbps civarında ancak alırsınız.
  • dogukan733 kullanıcısına yanıt
    Santrale çok uzaksın. Upload hızın paketteki 800 kb/s ile bile buluşmuyor. Şu an maks hızdasın. Arıza kaydı bırak, ilgilensinler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Ben modeme gelen hızı 2013 yılında 999 kbps gördüğüm için hiç şaşırmadım. Hattınız şu anda tam 2 Mbps destekliyor ve bunu da ucu ucuna kullanıyorsunuz. Saha dolabında bütün boş portları tek tek deneyip bakıp en yüksek olana takmak lazım ama görevli o kadar uğraşır mı bilmiyorum. Siz Türk Telekoma arıza kaydı bırakın hattım çok kötü deyin ve görevli isteyin. Adamla da iyi anlaşırsanız saha dolabında sizin için biraz uğraşabilir.

    Adamlar tam moruk. En son arıza kaydı açtırdığımda 3 tane yaşlı adam gelip milliyet.com.tr'ye girerek "hızınız o kadar da kötü değil, bakın açıldı hemen" demişlerdi. Hız testi yapmalarını söyledim, speedtest'e girdik beraber, 1 mbit'i görünce "ooo 1 mb indiriyorsun daha ne istiyorsun" demişlerdi. Onlarla bir daha uğraşmak istemiyorum. 4-5 km ilerideki arkadaşımın oraya fiber döşendi (belediye başkanının mahallesi) şehrin geri kalanının altyapısı berbat. Tokilerin olduğu yerde 8 mbit giriliyor, şehrin iç kesimlerde 8 mbit giriliyor. 40 bin nüfus anca şehrimde. Bizim mahallede en azından yakın kesimlerde 3-4 ev yarıçapında yaklaşık 10 evde internet var. Biraz emekli mahallesi gibi bir yer. Aslında hak vermek gerek buranın internetiyle ilgilenmemelerine. Neyse, yarın boş bir vakitte arayayım arıza kaydı açayım umarım tekrar aynı moruklar gelmez.

    @Turkforce 11/5/2014 10:12'da yaptığım speedtest'te 2.61 mbit görmüşüm mesela. Demek ki mümkün diye düşünüyorum. Hatırlıyorum o gün 300 kb falan indiriyordum saniyede. Steam'deki beklettiğim tüm güncelleştirmeleri falan yapmıştım o hızı görünce.
  • Tekrar yazayım,
    Hat değerlerin çok çok kötü. O hat ile kesintisiz ancak 1 ya da 1.5Mbps hız alabilirsin, anlık 2.5 - 3Mbps görmen bir anlam ifade etmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    Tekrar yazayım,
    Hat değerlerin çok çok kötü. O hat ile kesintisiz ancak 1 ya da 1.5Mbps hız alabilirsin, anlık 2.5 - 3Mbps görmen bir anlam ifade etmiyor.

    Ha özür dilerim. Neyse yarın arayayım bakalım ttnet'i, arıza kaydı açtırayım ne yapacaklar merak ediyorum, yine aynı moruklar gelmez umarım.
  • dogukan733 kullanıcısına yanıt
    Ben kendi tecrübelerime dayanarak yazdım 4 bile olur diye 2011 yılındaki hat değerlerim alttaki resimde mevcut.

     4 Mbite çıkabilir miyim?


    Telekom isterse o hatta 8mbps hız dahi verir vede kopma olmadan.

    Resim için konu linki.
  • Rakamları okumadan mı yazdın bu cevabını yoksa matematiğin mi zayıf.
    Yoksa insanları boş yere maceraya sürüklemekten keyif mi alıyorsun.

    Birincisi Hat zayıflamasında 4db fark var. İkincisi hız arttıkça SNR değeri kademeli olarak düşer;
    Sende 6Mbps ile 11.8db iken arkadaşta 2.3Mbps'te 6.6db.
    15 altındaki değerlerde kopmalar yaşanabiirken telekomun 8Mbps verebileceğini nasıl iddia edebiliyorsun gerçekten ilginç...
  • Hat değerleri her yerde aynı değildir. Yoğun olmayan bölgelerde uzak mesafelerin daha yüksek hız kullandığını görüyorum genelde.
    Benzer uzaklığa ait bir bağlantı, arkadaştan

     4 Mbite çıkabilir miyim?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_96368640/f_//tm.htm#96448595

    9. maddede 16 Mbit desteklemeyenler bölge Telekoma yazılı dilekçe ile başvuracaklar. 3 ay içerisinde güçlendirme yapmak zorundalar imiş..
  • @Turkforce Bir kesinti daha oldu şimdi. İlk defa bir gün içinde 2 kesinti oldu. Sonrasında hızım 10 dk civarı 15-20kb/sn civarlarında kaldı. Ardından 1.95 mbit oldu. Bir günde bu kadar hız dalgalanması ilk defa bugün yaşadım. Çıldırttı beni bu internet.

    @mehmet_alp ttnet fibernerede'den baktığımda zaten ultranet destekliyor görünüyor. yani ultranet bildiğim kadarıyla 16mbit oluyor, değil mi? Türk telekom fiber nerede'den şimdi kontrol ettim 4mbit görünüyor evde. Bu tutarsızlık nedir, anlayamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet_alp

    http://forum.donanimhaber.com/m_96368640/f_//tm.htm#96448595

    9. maddede 16 Mbit desteklemeyenler bölge Telekoma yazılı dilekçe ile başvuracaklar. 3 ay içerisinde güçlendirme yapmak zorundalar imiş..

    Ona takılmayın siz. Nerede o yazı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Kendi zayıflığını bana bulaştırma lütfen okur yazarlığımda var şükür 4 desibelden 4 mbps hız farkı oluyormuş senin müthiş matamatiğine göre onu anladım.

    Sen yazdıklarımın tek kelimesi dahi okumadan saçma bir kaç satır karalamışsın senin hesabına göre benim hat maksimum 3 mbps hız alması lazım ama olamaz oda ne telekom bu adama hemde 2011 senesinde kompma olmadan bu değerlerle 6 mbps hız vermiş.

    Anlatmaya tekrar çalıştığım telekomun sana o hızı VERMEK istemesi VERMEK isterse bal gibide verir sende çatır çatır kullanırsın.
  • Şimdi arma 2 modu olan dayz'nin türevlerinden DayZero'yu indiriyorum kendi launcher'ından. 250-260'la falan indiriyor max 277kb indirme hızı gördüm ki bu birkaç aydır ilk benim için. Bugün cidden bir saçmalık var. Bir yavaşlıyor bir hızlanıyor. Ama bakalım, hadi hayırlısı. Şuan o indirmeden dolayı resim yükleyemiyorum, sayfayı bile zor açtım. Şuan baktım 265-270 arasında indiriyor.
  • Crc hataları cirit atıyordur o sinyalde...
    Yıl 2014 ülkemin haline bak. Ben izmirde 50mbit kullanayım, bir başka vatandaş 1-2mbit ile yetinmek zorunda bırakılsın. Cidden yaşanmaz bu ülkede.
    Birde o bahsettiğin telekom çalışanlarını sokakta görsem zevkine döverim, sırf meseleğine ihanet ettiği için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.