Şimdi Ara

Amator sokak fotografcisi icin aynasiz tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaslar,
    Kisa sure once, sirt cantalarimizi alip3 arkadas, otobusle Balkan turu kivamindan 8 gunluk bir gezi yaptik plansiz programsiz. Yanimizda da fotograf makinesi yoktu, telefonlara guvendik (Note 2, Sony ARC S, Moto G), gezi bitti eve donduk fotograflara bakalim hadi dedik, abartisiz 2500~ resimden elle tutulur ancak 100 tane duzgun resim var. Ya karanlik cikmis, ya bulanik/flu, ya gozukmesi gereken binanin yarisi yok ortada vs. Bundan sonra ayni hatayi yapmamak icin, bana fazla yuk olmadan, her an yanimda rahat tasiyabilecegim hafif ufak ama iyi sonuc verecek bir makine almaya karar verdim.


    KULLANIM AMACI:
    Gunluk hayatimda, gezilerde karsilastigim insan manzaralarini cekebilmek. Ornegin isikta bekliyorum, karsi taraftan bekleyen 70 yas ustu bir cift var, el el tutusmuslar, kadinin elinde de 1 tane gul var. Cekemedim... Cebimden telefonumu cikarip kamera moduna alip cekene kadar yesil yandi insanlar akti, manzara (kadraj mi denir bu durumda?) kirlendi insanlarla. Yada yine sokaktayim, unuforma altina yarim topuk ayakkabi giymis, 1.75 boylarinda, sari saclarini acip, ustune sapkasini takmis, mavi gozlu bir abla bana 5 metreden elini yuzume dogru kaldirmis DUR isareti yapiyor. Cekemedim...

    * Boynumdan alip hizlica pozlayip yoluma devam edebilecek kadar seri olan,

    * Dusuk isikli ortamlarda, ertesi gun reme PC den bakarken, neyin resmini cekmisim ben acaba? Sorusunu bana sordurmayacak,(Az isikta daha iyi resim cekebilmek icin Flash harici Lens tarzi bir cozum varsa bunuda not duselim)

    * Gerektiginde cafede/barda masamin ustune koyup caktirmadan insanlarin dogal halini yakalarken, rahatsiz etmeyecek kadar gorunmez, (Hatta sabit koyayim makineyi, LCD yandan dokunarak cekeyim yada android telefondan yazilim ile kameranin goruntusunu gorup pozlayim, O ceksin?)

    * Her an yanimda rahat tasiyabilecegim hafif ufak ama iyi sonuc verecek bir makine ariyorum. Tavsiyelerinizi beklemekteyim.


    BUTCE:1000TL - 2000TL

    Fotografcilik gecmisi: Ilk makinem olcak.


    Suan inceledigim aletler:
    Olympus PEN Lite E-PL5
    (+OMD Serisi ile ayni sensor +Hizli Pozlama +Lens cesitliligi +fiyat/performans orani)

    Samsung NX300
    (+Genelde iyi yorumlar -Sektordeki dunku cocuk)

    FUJIFILM X-A1
    (+ISO basarimiz, dusuk isikta daha basarili?)






    Soran olursa: gezdigimiz ama dogru duzgun fotografimizin olmadigi yerler :(
    Macedonia Skopje > Montenegro Budva
    Montenegro Budva <> Montenegro Kotor
    Montenegro Budva > Bosnia and Herzegovina Mostar
    Bosnia and Herzegovina Mostar > Bosnia and Herzegovina Sarajevo
    Bosnia and Herzegovina Sarajevo > Serbia Belgrade
    Serbia Belgrade > Macedonia Skopje







  • sony nex serisini de incelemenizi öneririm .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

    sony nex serisini de incelemenizi öneririm .

    Nex 5 aslinda guzel bir makine imis, ama ileride lens degistirmek vs istersem cok pahali olcagi ve alternatfinde az olcagi soyleniyor? Ek olrak ta dusuk isikta yukaridaki makinelerden cok daha basarili oldugu soyleniyor?
  • ilk çıkan nex 5 modelini kullanıyorum . dslr ve slt makinelerimde kullandığım pek çok sony a mount lens var elimde . bunları ea-la1 adaptör ile manuel fokus olarak kullanıyorum nex makinemde . ben lens problemini böyle çözdüm . öte yandan canon ef to nex adaptörlerle de tüm otomatik canon lensleri otomatik fokus olarak nex makinelerde kullanabilirsiniz . bildiğiniz üzere canon efs lenslerde motorlar lenslerin üzerinde ve sadece çip doğrulamasıyla nex gövdelerde de kullanılabiliyor . bence nexin lens problemi diğerinden daha kolay çözülebilecek durumda . yeni nex 5n - 5r gibi modellerin iso başarımı benim kullandığım ilk modele göre çok daha başarılı hatta nex a6000 a7000 gibi makinelerde çok daha iyi durumda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.