Şimdi Ara

AMD VS NVİDİA EKRAN KARTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ekran kartı alacağım fakat sürekli en temel soruya geri dönüyorum,kullanıcıları hangisi alınmalı,hangisi daha problemli,eksileri artıları açıklıkla yorumlayabilirse çok güzel olur ,almak istediğim kart gtx760-770 r9 280x,280 seviyelerinde.Öncelikli kriterim dayanıklılık,daha az problem çıkartması ve gidebileceği maksimum ömürü geçirmesi.Çok araştırma yaptım o yüzden en ayrıntısıyla yorum yapabilirseniz çok makbule geçer sağolun.

    sistemim;

    z97 pc mate ,i5 4690k ,glx 700w 80+ ,z3 kasa, g skill ripjaws 2x 4 1600



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahdonanımah -- 8 Ağustos 2014; 20:13:26 >



  • ahdonanımah kullanıcısına yanıt
    Walla hocam R9 280x önericemde artifact gibi sorunlar olabilio hiç riske girmeyim diosan gtx760-770 al bence yada yeni seriyi bekleme imkanın varsa yeni seriyi bekle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 8 Ağustos 2014; 20:18:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkcası kişisel algılama ama bıktım bu tarz konulardan.. Günde 5-10 tane böyle konu açılıyor, 1-2 tane konuya girseler anlayacaklar ne olduğunu.

    Amd r9 270x, r9 280 ve r7 260x kartlarını test ettim, Nvidia ise Msi Gtx 770 Twin frozr, Şuanda kullandığım gtx 760 ve gtx 750 ti test etme şansı buldum.

    Test sonuçlarında gtx 770 > r9 280 > gtx 760 > r9 270x > gtx 750 ti > r7 260x sonucu alınıyor doğal olarak.

    Fps istiyorum driver çokta önemli değil diyosan git r9 280x al. Önemli diyosan gtx 770 araştır.

    Buradaki herkes sana r9 280x'i önerecektir, fiyatı uygun diye bense düşünmeden gtx 770 diyorum. Driver benim için 1. sırada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 8 Ağustos 2014; 20:31:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Graves or Feed

    Açıkcası kişisel algılama ama bıktım bu tarz konulardan.. Günde 5-10 tane böyle konu açılıyor, 1-2 tane konuya girseler anlayacaklar ne olduğunu.

    Amd r9 270x, r9 280 ve r7 260x kartlarını test ettim, Nvidia ise Msi Gtx 770 Twin frozr, Şuanda kullandığım gtx 760 ve gtx 750 ti test etme şansı buldum.

    Test sonuçlarında gtx 770 > r9 280 > gtx 760 > r9 270x > gtx 750 ti > r7 260x sonucu alınıyor doğal olarak.

    Fps istiyorum driver çokta önemli değil diyosan git r9 280x al. Önemli diyosan gtx 770 araştır.

    Buradaki herkes sana r9 280x'i önerecektir, fiyatı uygun diye bense düşünmeden gtx 770 diyorum. Driver benim için 1. sırada.

    +1

    arkadaşım böyle konuları yardım bölümüne açsanıza !!!! burası bilgilendirme/ haber amaçlı bir bölüm.. böyle konuları hep msj kasma derdinde olan yeni üye ergenler açıyor genelde bıktırdınız senelerdir yav konu başlığına bak amd vs nvidia sanki köpek kapıştırıyor. sen bi araştır iyice neyin ne olduğunu öğren kafana takılan olursa aç yardım bölümüne yardımcı oluruz. canı sıkılan amd vs intel / amd vs nvidia diye konu açıyor




  • @qaanx hocam r9 280x f/p olarak iyi hoş da çok sıkıntısı var aynen gtx 860 bekleyeyim diye düşünüyorum açıkçası

    @graves bıkmakta serbestsiniz yazmazsınız böyle bu konu altına prim yaptırmamış olursunuz ama bu bundan iyidir yazıp geçmekte baya iyisiniz bunlar zaten sayılarla sabit benim sorduğu hata oranı fail rate tarzı son kullanıcıyı bağlayan şeyler driver da nvidia vs de amd hep aynı şeyler yazılanlar ve bir yardımı yok ne yazık ki

    @ tersol bölümün içeriğini herhalde siz kararlaştırıyorsunuz burası dahili bileşenler ekran kartı bilgisizliğinizi millete çemkirip yazdığınız gibi ergen tavırlarınızla saklamanıza lüzum yok,basitçe konuya cevap vermeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahdonanımah -- 8 Ağustos 2014; 20:45:48 >
  • 290x ve 78oTi arasında kaldim ve yazılımsal desteğinde çok önemli olduğunu düşündüm.
    Gittim Nvidia dan yana tercihimi kullandim.Çoğu konuda beni nvidiaya iten nedenler var.
    Physx i var Shiled i var Shadow play i var G sync yolda.


    ikisinide beyaz peynir olarak gör ama Nvidia yanina birde domates veriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cikopelo -- 8 Ağustos 2014; 21:40:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cikopelo kullanıcısına yanıt
    hocam g sync ayrıca monitör demek olduğu için çok işlevsel olmasa da yazılım yönü sağlam arıza yönüne bakınca da nvidia daha üstün görünüyor.o yüzden nvidia ya geçmek farz gibi bütçe çok kısıtlı değilse 770 vs 860 arasında ayrım yapmak önemli artık benim için.not olarak
     AMD VS NVİDİA EKRAN KARTI AMD VS NVİDİA EKRAN KARTI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahdonanımah -- 8 Ağustos 2014; 22:01:43 >




  • ahdonanımah kullanıcısına yanıt
    Arkadaşların bu tarz konu başlıkları ile ilgili tepkilerine hak veriyorum. Bence siz çoktan karar vermişsiniz; kanımca Nvidia alacaksınız. Burada ise kararınız için destek arıyorsunuz. Zira çok araştırma yaptığınıza göre buradaki birçok kullanıcıdan zaten daha bilgili olmanız gerekiyor.

    Arıza - hata kısmı tamamen boş bir istatistik: Ben bu zamana kadar bir Nvidia kart aldım; o da bozuk çıktı. Hem de sizin verdiğiniz grafiğe göre en az hata payına sahip dilimdeki 7XX serisinden bir karttı. Yıllardır AMD kart kullanıyorum; şu anda da grafiğe göre en çok hata payına sahip dilim olan R9 serisinden bir kart kullanıyorum. Daha bir kere bile sorun yaşamadım. Kısacası, bu tarz hata payı istatistikleri ile bir yere varılmaz; eğer şansınız yoksa elinize bozuk kart geçer veya kart bir anda bozulur. Bunları düşünecek olursanız kart alamazsınız.

    En güzeli, bütçe sorunu varsa önce bütçeyi düşünmek; orada sorun yoksa da performans karşılaştırması yapıp daha çok istediğiniz ürünü almak.




  • ben karar vererek açmamıştım konuyu + lar - lere göre konuşuyorum ki nvidia ağır basmıyor değil 770 in fiyatı kıyasla fazla geldiğinden 860 için umutlanıyorum daha uygun gelebilir diye.nvidia hangi özel soğutucuyla ve modeli almıştınız,malum hatanın önemi aslında yüksek r9 larda asus alınmaması konusunda sürekli konuşuluyor..toxic modelinde ses sıkıntısı yaşıyor musunuz acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahdonanımah -- 8 Ağustos 2014; 22:24:22 >
  • ahdonanımah kullanıcısına yanıt
    Asus GTX770 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit modelini kullanıyordum. Hatanın ne olduğunu ne forum çözebildi, ne servis. Önce değişim kararı çıktı; stokta yok diye para iadesi aldım. Karttan memnundum; orası ayrı. Soğutma performansı iyiydi; grafik işlem performansına zaten diyecek bir şey yok.

    Ses sıkıntısı derken fan sesinden bahsediyorsanız bu oldukça öznel bir konu. % 50 - 60 devirden sonra ses bana rahatsızlık veriyor; bu da üç tane fanın olduğunu düşününce doğal. Tabii soğutma bakımından iyi. Boşta % 30 ile kullanıyorum ve 35 - 38 derecelerde geziniyor. Şu an oyunlarda en fazla 60 görüyorum. Kasa içi havalandırmanın etkisini hatırlatayım.
  • Nvidia
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cikopelo

    290x ve 78oTi arasında kaldim ve yazılımsal desteğinde çok önemli olduğunu düşündüm.
    Gittim Nvidia dan yana tercihimi kullandim.Çoğu konuda beni nvidiaya iten nedenler var.
    Physx i var Shiled i var Shadow play i var G sync yolda.


    ikisinide beyaz peynir olarak gör ama Nvidia yanina birde domates veriyor


    Domatesin parasınıda alıyor ama
  • Benzer konu gördüysem her yere yazıyorum ben de aldım Sapphire 280x toxic artifact sorunlu çıktı şu an serviste, ben yandım başkası yanmasın. Ha biri çıkıp diye bilir seninki sorunlu çıktıysa hepsi olacak diye bir şey yok, kendi şansına güvenen ben risk seviyorum diyen gidip alsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iron23

    Benzer konu gördüysem her yere yazıyorum ben de aldım Sapphire 280x toxic artifact sorunlu çıktı şu an serviste, ben yandım başkası yanmasın. Ha biri çıkıp diye bilir seninki sorunlu çıktıysa hepsi olacak diye bir şey yok, kendi şansına güvenen ben risk seviyorum diyen gidip alsın.

    aynı kart bendede var benimde kanım ısınmadı bu karta sürekli bi sorun
  • YA SENİN ALMAN GEREK 2 KART 770 İLE 280X DIR BUNLARIN İÇİNDE KARAR VERMEN LAZIM NVİDİA KALİTESİ İSTİYOSUN BRZ PARA KIYIP 770 ALACAKSIN YADA DAHA UCUZA 280X VE OYUNLARDA 2 3 FPS DAHA FAZLA ALIRSIN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.