Şimdi Ara

Protherm Kombi Arıza Kodları (ANA KONU) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
101
Cevap
4
Favori
18.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba ustam.bende protherm lynx kombi var.şuan sıcak suyu en düşük dereceye ayarlıyorum.suyu açında çok kaynar su akıyor ve kombi sıcak su göstergesi 75 derecelere çıkıyor,suyu ılıştırıyoruz bu seferde soğumaya başlıyor.1 sıcak 1 soğuk.duş almak zulüm oldu artık.ntc yi değiştirdim bir fayda etmedi.başka neden olabilir.10 yıllık kombi.yardımcı olursan sevinirim.usta çağırmak istemiyorum bu aralar.
  • salper2 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam Dereceyi en kısığa alın ve duş başlığını Dar ise geniş ile değiştirin 👍Suyun tanzikli akması lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 31 Mayıs 2020; 21:53:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • en kısık yapıyorum.duş başlıgı değiştirdim, armatörü bile değiştirdim.pompa, anakart ve eşanjör geliyor aklıma.
  • salper2 S kullanıcısına yanıt
    Cihazının Modülasyon Yapıp İstenilen Değere gelince gaz ayarını Kısması gerekir. Bu durumda gaz neden kısılmıyor
    Ntc değeri yakalayamıyor olabilir
    Gaz ayarı kontrolü sistem tarafından yapılamıyor Anakart veya Gaz valfi gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • onuda ben yapamam herhalde.usta çağırmak gerek.şu sıralar eve kimse çağırmak istemiyorum.bilgilendirmelerin için teşekkürler.
  • Bir sey daha sorabilirmiyim.simdi kombi yedek parcaciya sordum.plaki esansorden dir dedi.onu degustirdim.ama yine ruza devam ediyor.bir sensor gordum onu cikardim.sanki biraz duzeldi 74 derecelere cikmiyor.ama yinede isinma ve soguma yapiyor banyo suyunda.sana fotolarini atsam bakarmisin.yada yeni gaz valfi alsam, degustursem olurmu.tesekkurler
    Protherm Kombi Arıza Kodları  (ANA KONU)
    Protherm Kombi Arıza Kodları  (ANA KONU)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salper2

    Bir sey daha sorabilirmiyim.simdi kombi yedek parcaciya sordum.plaki esansorden dir dedi.onu degustirdim.ama yine ruza devam ediyor.bir sensor gordum onu cikardim.sanki biraz duzeldi 74 derecelere cikmiyor.ama yinede isinma ve soguma yapiyor banyo suyunda.sana fotolarini atsam bakarmisin.yada yeni gaz valfi alsam, degustursem olurmu.tesekkurler

    Hocam Parça değiştirerek Gidilmez .. Önce Cihazı Anlamak gerekir Neden bunu yapıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merhaba bende bir soru sormak isterim.

    protherm marka kombi lynx model, dün sıcak su akarken bir anda sogumaya basladı ve tekrar ısınmadı. basınç seviyesi normal 1.5 bar civarında, sıcak suyu açınca ateşleme yapmıyor, kaloriferi açınca ateşleme yapıyor.

    sorun ne olabilir?
    su akış sensörü mü değişecek?
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam Akış veya Sensör gibi duruyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar hocam. Yeni taşındığım evde Protherm'in Gepard Condens modeline sahip kombisi mevcut. Bir haftadır kombiyi yakıyorum ama istenilen sıcaklığı bir türlü alamadım. Bar seviyesi 1.7-2.0 aralığında geziyor, peteklerde hava sorunu da yok ama evim bir türlü ısınmadı. Acaba sorun nelerden kaynaklanabilir? Yoğuşma sisteminin devrede olması için belirli bir sıcaklıkta mı çalıştırmalıyım? Teşekkür ederim şimdiden.

  • Merhaba arkadaşlar. Protherm lynx var bende, bir kaç gündür f11 hatası veriyor. Düşük derecede sorun yok ama 55 derecede petekleri açınca ısı yukseliyor ve tak diye bir ses cıkıyor sonrada f11 hatası veriyor. Pompamı bozuk aceba .

  • Merhaba arkadaşlar kış geldi artık protherm kombilerle ilgili sorularınız için buradayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, konunuzu sayfada gezinirken gördüm ve babamların kombisinde şöyle bir sorun var. proterm panther modeli.


    geçen yıl oda termostatı aldım general ht 250S set kablosuz, 0,5 derece hassasiyetli. termostatla ilgili konularda kombi petek sıcaklığının 50 yada 55 dereceye ayarlanması gerektiğini yazdıklarından bende 55 e, termostatta oda sıcaklığını 22 ayarladım. sorun ise şu: oda 22,5 oluncaya kadar kombi yanıyor. 1,5 ayarlı olan su basıncı 2,5-3 e dayanıyor. oda 22,5 olup termostat devreyi kesince 21,5 dereceye düşene kadar su basıncı da düşüyor 1.1 filan.


    hatta bir kaç ısıtma- soğuma döngüsü sonrasında ısınırken su basıncı 3 ü geçiyor ve tam ısıtmadan ısınmayı kapatıyor. aynısı bekleme durumunda da oluyor. oda 21,5 olunca da termostatta ateşledi gösteriyor ama kombi çalışmıyor, baktığımda su basıncı 0,8 gibi 1'in altına düşmüş ve bi hata kodu vermişti. su takviye yapınca çalışmıştı.


    bu şekil bi kaç gece çalışmayınca babamlar gündüz termostatı kullandı geceleri manuel çalıştırdılar kombiyi. sonra çözüm olarak kombi sıcaklığını 45 e düşürdük ısıtmada ve soğutmada basınç 1.4-2 arası gidip geliyor ve gece-gündüz düzgün çalışıyor.


    geçen yıl bakım yaptırırken düzelmesi gerekir, düzelmezse tankını değişecez 250 tl demişlerdi. sizce sorun nedir? genleşme tankını değiştirmeli miyiz? Teşekkürler.

  • Merhaba hocam servis tarafından imbisat deposuna önce hava basılması lazım eğer hava tutmaz ise tank değişicek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zooe kullanıcısına yanıt

    evet ustam geçen yıl geldiklerinde pompayla hava bastılar, bakımını yaptılar devam ederse tank değişecek demişlerdi. Bende bu yıl general ht 250s i değişip honeywell t3r aldım. 1 haftadır takılı ve basınç 1.6-1.9 arası oynuyor ve kombi hata-durma yapmıyor. bu durumda tankı değişmeye gerek var mı ustam?

  • Evet hocam yinede gerekli Az bi ısı artışında anında basınç yükselecek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zooe kullanıcısına yanıt

    eyvallah üstadım teşekkür ederim. Allah razı olsun.

  • Rica ederim hocam

  • Merhabalar. Yeni taşındığım evde protherm gepard condense kombi var. Şimdilik sorunum yok ama, daha önceki kombide kullandığım general ht300 set termostatı bağlamak istiyorum. prothermin diğer modellerindeki gibi parametre ayarı yapmak gerekiyor mu yoksa direkt bağlantı yapmak yeterli olacak mı? Yanlış yapıp zarar vermeyelim alete. Aslında ilk kullanım için gelen servis elemanından rica ettim ama sağolsun takmadı. Sadece kendi ürünlerinin montajını yapıyoruz dedi. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler
    Protherm Kombi Arıza Kodları  (ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanuque -- 20 Kasım 2021; 23:1:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanuque A kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam gepard modelinde 2 çeşit var eğer oda termostat köprüsünde köprü var ise direk 2 kabloyu girip bağlayabilirsin, yok köprü yok ise parametrelerden girmek gerekir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.