Şimdi Ara

UEFİ sistem ile ilgili bir sorun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistemimi uefi yapmak istiyorum. Ve resimde görüldüğü gibi sistemin UEFİ sisteme hazır diyor. Fakat az çok anladığım kadarıyla biostan CSM modu kapat diyor. Kapatınca bilgisayar açılmıyor yani sorun veriyo yüklenirken "Csm modu aç anlamında bir şeyler yazıyor" ne yapmam gerekli ?
    Anakartım : Asus p8b75m-lx (http://www.asus.com/tr/Motherboards/P8B75M_LX/)
    Bios sürümü : 1402 (güncel)



     UEFİ sistem ile ilgili bir sorun
     UEFİ sistem ile ilgili bir sorun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intheflames -- 28 Temmuz 2014; 13:02:58 >







  • UEFI/Legacy boot seçeneğini Disable legacy olarak seçtiniz mi?
    Yapmadıysanız anakart kitapçığında 2.7.6 ve 2.7.7 yi ayarlayıp denermisiniz. İlkini seçince 2. si otomatik ayarlanabilir.
  • @01myavuz

    Hocam biosun boot bölümünden csm e girdiğimde bir sürü seçenekleri çıkıyor bunlardan hangilerini disable yapmalıyım ? Birde security boot modeyi windows uefi mode mi yoksa other osmu seçmeliyim fotoğrafta var. UEFİ sistem ile ilgili bir sorun UEFİ sistem ile ilgili bir sorun UEFİ sistem ile ilgili bir sorun UEFİ sistem ile ilgili bir sorun UEFİ sistem ile ilgili bir sorun UEFİ sistem ile ilgili bir sorun UEFİ sistem ile ilgili bir sorun




  • http://www.youtube.com/watch?v=ziGfzggnDGo&src_vid=DV4a0GYr1nc&feature=iv&annotation_id=annotation_595024527
    http://www.youtube.com/watch?v=DV4a0GYr1nc

    Burda UEFI li Win8 kurulumu anlatılmış.Yalnız öncelikle 1. linkteki anlatım ile Windows 8 i Fat 32 olan belleğe atmak gerekiyor, çünkü UEFİ kurulumda Fat32 formatı ile aktif oluyor, NTFS veya cd ile kurulum olmuyor.




  • Senin sorununa gelince: 5. Resimdeki Boot device control seçeneği UEFİ olsun o şekilde dene bir sorun çıkarsa tekrar kontrol ederiz. Sitedeki kullanım klavuzunda farklı şeyler var. Özellikle Flash bellekten boot esnasında başta UEFI yazmasına dikkat etmek lazım.

    Bu arada seçmeli olarak farklı sistem kullanılacaksa UEFI and legacy seçeneği iş görür gibi duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01myavuz -- 28 Temmuz 2014; 23:41:07 >
  • Hocam öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum.Yapılacakları gayet iyi anladım fakat aklımda bir kaç soru var.

    Hızlı açılış için UEFİ modla kurmak istiyordum fakat ssd aldıktan sonra temiz bir şekilde ssdye windows 8.1 i kurdum üstüne 2-3 saat oyun program yazılım ıvır zıvırları kurdum.Asıl soru ise tekrar kurarım o ıvır zıvırları fakat hddye format ata ata yavaşlaması ssddede varmı.Yani ben 2.ye format atarsam bir yavaşlama gözlenir mi ? Yoksa ssddeki teknoloji sildiğinde hiçbirşey kalmıyor gibi birşeymi, hddye kıyasla farklı bir yapıda olduğu için.

    Eğer tabiki kalıntılar olacaktır 2.ye kurunca biraz yavaşlama gözlemlenir diyorsanız vazgeçeceğim.

    @01myavuz
  • Hocam birde bir sorun var fat32 iken belleğe yazamıyoruz windows 8.1 i wintobootic,windows usb dvd tool format atmasını gerektiriyor yazdırmak için format atınca bellek nfts oluyor.

    Edit:Rufus programı ile yapılabiliyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intheflames -- 29 Temmuz 2014; 13:08:02 >
  • Format atmakla ikisindede bir yavaşlama olmuyor, ayrıca hızlı format atıldığı için yıpranma önemsenmeyecek seviyede olur, bunun yanında dosya kalıntıları hızlı formatta tam temizlenmez ama Win7 ve 8 deki TRIM özelliği onun üstesinden geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01myavuz

    Format atmakla ikisindede bir yavaşlama olmuyor, ayrıca hızlı format atıldığı için yıpranma önemsenmeyecek seviyede olur, bunun yanında dosya kalıntıları hızlı formatta tam temizlenmez ama Win7 ve 8 deki TRIM özelliği onun üstesinden geliyor.

    Hocam gerçekten benimle ilgilendiğiniz ve sorunumu çözdüğünüz için teşekkür ediyorum.Üstte bahsettiğim programla fat32 belleğe kopyaladım win8.1 i, sonra uefi seçeneği çıktı biosta onu seçerek format attım şimdi programları kuruyorum.
  • Önemlideğil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.